kabels kapot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

tamara (Gast)

Hallo iedereen, Wij zijn radeloos we hebben een rottweiler van 6 maanden (teef). Maar ze blijft maar kabels kapot bijten al zeker 10 kabels zijn er gesneuveld. Ze leeft in de tuin waar ze haar eigen hok heeft ze heeft ook alle vrijheid. We geven haar beren, touwen, botjes,... en toch is een kabel veel leuker. Ik heb al gelezen dat appelspray zou helpen maar ze lekt het op. Kan iemand ons helpen ? 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Gaan jullie ook met haar wandelen?
Is ze lang aaneengesloten alleen thuis?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wat voor kabels trouwens als ze buiten leeft?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

ik ben ook benieuwd wat voor kabels ze kapot bijt.

 

Ze leeft in de tuin waar ze alle vrijheid heeft vind ik erg apart....

Krijg er de indruk van dat de hond nergens komt dan alleen in de tuin. Zelfs de appelspray geeft mij koude rillingen......Bah waarom grijpen naar deze middelen.......

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Hallo iedereen,
Wij zijn radeloos we hebben een rottweiler van 6 maanden (teef). Maar ze blijft maar kabels kapot bijten al zeker 10 kabels zijn er gesneuveld. Ze leeft in de tuin waar ze haar eigen hok heeft ze heeft ook alle vrijheid. We geven haar beren, touwen, botjes,... en toch is een kabel veel leuker. Ik heb al gelezen dat appelspray zou helpen maar ze lekt het op. Kan iemand ons helpen ?  "

 ik wil niet meteen oordelen maar een hond van 6 maanden heeft wel veel aandacht nodig. Misschien "vraagt" ze die op deze manier? ook al is het negatieve aandacht, jullie reageren er wel op.Nogmaals, ik ken de situatie niet maar reageer op wat je schrijft.

tamara (Gast)

We zijn foor reizigers en onze caravan staat op Den hof en ze bijt distributie en gewone kabels zodat we elektriciteit hebben. En ze gaat mee naar de kermis. En ze bijt soms de kabels voor onze neus kapot duster kort aan aandacht zal het niet zijn

honden page profiel ElianeEliane

Mmmmm niet echt gezond, vandaag of morgen heeft ze krollen en komt er rook uit.

Ze heeft waarschijnlijk het grootste gedeelte van de wissel al achter de rug?

Er zijn een aantal mogelijkheden waarom onze viervoeters "knabbelen" Bovenstaande reden is waarschijnlijk gezien de leeftijd een voor de hand liggende oorzaak.

http://www.rubbermagazijn.nl/collectie/kabelbruggen/?gclid=CI_dkpHAmMkCFSMYwwod83AP0w

Op deze link vind je de materialen (of soortgelijke in metaal) die in jullie branche wel meer van toepassing zijn. 

Kijk ook eens voor voldoende natuurlijk kauw materiaal zoals gedroogde kophuid (grote stukken), bull pezen.... 

 

Succes

 

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Jullie hebben dus een hond die gewoon die gewoon lekker de gehele dag met jullie mee op pad is en het verder aan niets ontbreekt en dan toch iedere keer weer elektriciteitskabels uitkiest. Aangezien dit zéér gevaarlijk is en je de oorzaak niet kunt zoeken in verveling of zoiets dergelijks zou ik voor de harde aanpak gaan.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

En kabels weg werken /beschermen?

Want ik weet dat ze vis olie gebruiken bij het maken van kabels. En dat vinden sommige honden onweerstaanbaar.

tamara (Gast)

We zijn bang dat ze eens een schok ga krijgen en dat willen we zeker niet maar ze zoekt er ook alleen maar de kleinste kabels uit. We proberen ze zoveel mogelijk weg te steken maar ze kan er gewoon niet van af blijven. We hebben ook en kruising tussen chihuahua en yorkshire en ze spelen ook veel samen. Dus we weten gewoon niet waarom ze het doet :(

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Moeilijk.

Ook omdat we natuurlijk niet de situatie en je hond kennen. 

Ik neem aan.dat er ook een periode is waarin jullie niet rondreizen.

Ik zou eens kijken of dit gedrag dan ook is of juist helemaal niet.

Altijd mee kan heel leuk zijn. Maar ook heel veel prikkels in dit geval en veelvuldig verandering. De ene hond kan daar beter mee omgaan als de ander.

 

Het zou misschien kunnen (ik zeg niet dat dat zo is. Maar misschien dat een honden gedragstherapeuth dat kan beoordelen) dat al die veranderingen, prikkels misschien te veel onrust geven voor deze hond waardoor die misschien dergelijk sloopgedrag vertoont. 

(ik zou compleet panisch zijn vrees ik als ik zou zien dat Sadi stroomkabels zou gaan doorbijten)

 

Ik denk dat het misschien goed zou zijn er eens een gt bij te halen

 Ik denk niet dat de oorzaak te beoordelen is puur op basis van geschreven tekst maar zowel de situatie als de hond in dit geval geobserveerd zou moeten worden door een gt die bekend is met dit soort problematiek.

 

Het is dan wel belangrijk te zoeken naar een goed bekend staande gt. Er zijn hier wel wat mensen op t forum die je wat giede gt's zouden kunnen aanbevelen.

 

Zelf houd ik er rekening mee dat deze hond misschien meer behoefte heeft aan meer rust en een vaste veilige thuishaven.

Ik zeg daarmee zeker niet dat jullie niet veilig zijn begrijp me niet verkeerd. Maar eigenlijk constante verandering en andere sta plekken kan veel onrust veroorzaken en en veiligheid ookal is het dezelfde caravan kan door steeds die veranderingen onveilig zijn.

 

Ik gis nu naar waar de oorzaak zou kunnen liggen, ik zeg niet dat het zo is. Maar kan me er wel iets bij voorstellen.

Zoals het voor de ene mens vrijheid geeft voor jullie zou het voormij complete onrust en chaos zijn. Vandaar mijn gedachte dat dat voor deze hond ook zo zou kunnen zijn.

 

EDIT: Nu ik de berichten nog eens doorlees besef ik me dat ik in mijn gedachten aan kermis explotanten dacht... Nu besef ik me dat je misschien ook gewoon een stacaravan op vaste sta plek bedoeld.

 

Dan is dus vrijwel elk woord dat ik heb geschreven onjuist. Sorry als ik het verkeerd heb begrepen en je niks aan bericht hebt. Mocht ik het wel goed hebben begrepen dan hoop ik dat je misschien iets hebt aan een paar van de gedachten die ik heb opgeschreven.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Moeilijk hoor. Maar je zult wél iets moeten want je hond loopt zo grote kans dat ze een keer geëlektrocuteerd wordt.....

Dus! Die kabels moeten zo veel mogelijk beschermd worden. Kun je daar geen zware trottoir tegels op leggen of ze ingraven in de grond? De hond moet er gewoon niet meer bij kunnen, daar moet je wat op gaan verzinnen voor het te laat is.

 

Maar geef haar ook eens wat serieus kauw plezier: wat dacht je van een oude autoband! Smeer hem eerst een beetje in met bv visolie en die hond knaagt zich en slag in de rondte!  Zonder schade.....

tamara (Gast)

We hebben zoveel mogelijk al weg gestoken maar er is een klein stukje dat we nog niet weten hoe we dat kunnen wegwerken. Onder de grond graven heeft geen nut want ze weet waar ze zitten en dan begint ze ze op te graven. Onze meid gaat ook ni alle dagen mee naar de kermis want we hebben ook etenswaren kramen en dan u hebben we liever dat ze hier zit dan dat we ze in de auto moeten laten. We gaan het zeker nog eens uit zoeken ik hoopte dat ik hier misschien ging t weten komen waarom ze dat zou doen 

honden page profiel ElianeEliane

Wat voor soort voeding krijgt ze?

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Je kan WD-40 spray op de kabels spuiten, dat ruikt heel vies voor je hond en dan blijft hij d'r van af.

Word ook gebruikt als je hond je plinten opeet.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Je kan WD-40 spray op de kabels spuiten, dat ruikt heel vies voor je hond en dan blijft hij d'r van af.

Word ook gebruikt als je hond je plinten opeet.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Je kan WD-40 spray op de kabels spuiten, dat ruikt heel vies voor je hond en dan blijft hij d'r van af.

Word ook gebruikt als je hond je plinten opeet.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Als jullie in een situatie zijn waar je de hond niet constant in de gaten houden kan zou ik een muilkorf gebruiken....niet echt mooi om te zien maar denk dat je hond zijn veiligheid nu even belangrijker is...Als je hem 'betrapt' kan een welgemeende foei, een koude straal water en afleiding helpen...neem zo'n plantenspuit (geen tuinslang) is een vervelend probleempje natuurlijk...gevaarlijk ook...

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Waterspuit e.d. lijkt me een eng idee stel dat wel net een electriciteitskabel door heeft. Dan is de extra schade niet te overzien. Water en elektra gaan niet samen 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ik bedoel dat je dit kunt gebruiken bij het trainen op commando 'af' of 'los'...niet als ie net lekker een kabel doorgebeten heeft 

Anoniem (Gast)

Heb je al eens geprobeerd hem een stuk gewapende tuinslang te geven als speelgoed? Kost niet veel en lijkt op kabel. Misschien als zij dat wel mag rondsjouwen, ze de echte kabel met rust laat. Wel opletten of ze er geen stukken afbijt en die opeet! 

Volgende forumvraag: Advies gevraagd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^