Advies gevraagd.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Gisteren hadden wij een voorval met onze hond waar ik toch graag even advies over wil. 

 

Zoals wel vaker geven wij onze hond en de konijnen wat lekkers. De hond krijgt dan een kluifje, de konijnen een worteltje. Tot dusver niets geks of raars zo dus ook gisteren toen ik ging koken.

 

De hond vraag ik even netjes te gaan zitten zodar ik rustig zijn kluifje kan geven. Dit weet hij al en gaat dus heel netjes zitten wachten en pakt het rustig aan en zoekt een plekje om het op te eten. 

 

Mijn vriend komt beneden en wil vast gezellig wat lampjes aan gaan doen. Zoals altijd en loopt gewoon naar de lamp toe. Hierbij komt hij op zo'n 1,5 meter van de hond en gromt en knauwt ineens uit het niets. Dus ik kom kijken wat er gebeurd en naar mij hetzelfde verhaal. Nou heeft onze hond absoluut GEEN voernijd. Dus wij schrikken hier heel erg van. Normaal komt hij juist altijd zijn brokjes en kluifjes bij ons brengen om te laten zien. Hij komt dan trots aanlopen legt het op onze voeten en kijkt ons blij kwispeled aan en dan vertellen we hoe mooi het wel niet is en hij gaat weer verder. Er is nog nooit een kluifjes of brokje bij hem weggehaald waardoor hij die angst kan hebben. 

 

Ik heb hem op dit gedrag streng toegesproken en hem in zijn mand gelegd. Hij mocht zijn kluifje gewoon meenemen want die is gewoon van hem. Na 5 minuten loop ik rustig pratend naar hem toe. Hij gaat gelijk kwispelen en ik kom hem rustig aanhalen om het ook weer goed te maken. Gelijk legt hij zijn kluifje op mijn benen en gaat in zijn knuffelhouding liggen. Na het knuffelen leg ik het kluifje weer bij hem terug zodat hij verder kan eten en lijkt alles weer normaal. Mijn vriend gaat aan tafel zitten en de hond gaat gelijk met kluifje op zijn eigen olek bij de tafel liggen en showt nog een keer zn kluifje aan mijn vriend en haalt gelijk nog even snel een knuffel. Alles weer zoals we gewend zijn. 

 

Zoals jullie wel begrijpen ben ik best geschrokken hiervan. Maar wat ik me vooral afvraag... Waar kwam dit ineens vandaan??? 

 

Iemand hier mee bekend?

honden page profiel aya-ayaaya-aya

honden foto van aya-aya

is de hond misschien toevallig loops of zo?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het zou kunnen dat je vriend, in de ogen van de hond, iets te resoluut op de hond kwam aflopen en hij zich daardoor ineens iets onprettig voelde. Iets te bedreigend.

Of hijlag zo heerlijk te kluiven dat ze niet door had dat je vriend eraan kwam en je hond schrok dus nogal. 

Het is dus belangrijk om te observeren wat je hond doet als je op m afloopt terwijl hij een kluifje heeft. Kun je dan rustig, en je vriend ook, vlak langs hem heen lopen zonder dat hij gaat grommen oid.? 

Dan was het een éénmalig iets zoals schrik ws.

Maar ik zou het wel even blijven blijven oefenen. Want het kan ook een verandering zijn in gedrag die inderdaad met hormoonschommeling te maken heeft.

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Hoi, 

bedankt voor jullie reacties. Het gaat om een bijna 9 maanden oude rue. De hormonen kunnen dus goed opspelen. Mij  vriend liep er juist gewoon langs  

 

Hij deed het ook toen ik daarna rustig naar hem toe kwam lopen en hij mij duidelijk aan zag komen. Gelukkig sinds gisteren daarna geen gekke dingen meer gezien bij hem en hij komt nu gewoon alles weer vrolijk brengen enzo. Ik hoop ook echt dat ie gewoon teveel in zn kluifje op aan het gaan was. Al heeft hij dat nog niet eerder gehad. Maar wellicht heeft het ook met zijn ontwikkeling te maken  hij begint ook waaks te worden.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat ik er uithaal, je gaf ook het konijn wat ? Een worteltje....zou kunnen dat er dan toch een soort van  bezitterig is ontstaan.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Misschien was hij verzonken in gedachten en schrok toch van je vriend? Maar dat zou niet verklaren waarom hij het daarna ook bij jou deed..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^