even advies nodig, rust gevonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi allemaal,
ik heb even advies nodig ivm gedrag van Romy met haar knuffel.
Romy heeft vanaf dat ze pup was een knuffel, ze speelde er zo nu en dan mee, maar liet hem ook wel eens wat langer liggen, sinds een week loopt ze de hele dag met haar knuffel rond, Spikey mag er niet aankomen, wat voorheen totaal geen probleem was, en terwijl ze er mee rondloopt, loopt ze zachtjes te piepen, ik vind het best wel zielig.
vanavond heb ik de knuffel opgeborgen, maar dan loopt ze de hele tijd piepend rond, en ze loopt hem echt te zoeken.
ik heb hem nu weer tevoorschijn gehaald en ligt ze er rustig mee te slapen, nu mijn vraag, wat kan ik het beste doen, de knuffel weg laten of niet.
Romy is nu 20 maanden.
hier is de knuffel waar het om gaat, hopelijk hebben jullie advies "

 wat ik zou doen, het is een hond die van jou ook al is ze nog zo ieniemienie... zou mijn hond dat doen, weghalen, na dagen is het over, het kan zo stimuleren schijndracht ook al is ze nog niet loops geweest dan kan dat nog daardoor gestimuleerd worden, ga er op uit met dr, flink wandelen en thuis rustig op haar plek... en tuurlijk mag je ibbelen met je hond maar pas er mee op, vooral kleintjes worden gauw betutteld, zeg niet dat jij het doet, maar jouw hondje is zo liefelijk en aaibaar dat je het gauw zielig vind als die met de grote ogen je aankijkt en haar knuffel wil, weghalen is mijn advies.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps... ik lees dat de meeste haar knuffeltje wel zouden geven, september loops geweest, kan zeker zo zijn dat ze nu schijndrachtig is, maar het knuffelen van een knuffel waardoor ze nu piept kan de schijndracht verergeren...... niets zielig, al zeggen vele van wel, lekker afleiden, kleedjes en knuffels weghalen, flink wat mee doen, heus beter voor je hond..... en als ze te ibbelig wordt, bij jou dan stuur je ze mooi naar de mand of plek...... schijndracht is niet leuk maar heus het verergert als ze met een knuffel de kamer rond loopt en maar blijft piepen, weg in de kast.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Een schijnzwangerschap hebben alle intacte teven tot 100 dagen na de loopsheid, dat is niet abnormaal. Als ze er last van heeft, dan kun je je da iets laten voorschrijven.
 
Ik zie dat knuffels geven niet echt goed is, persoonlijk zie ik er niet veel kwaad in. Ik zou de hond niet abrupt willen verstoren in haar proces. Uiteindelijk duurt het ook maar 100 dagen(hormonaal) (verminderen van het corpus luteum) in het slechtste geval. Weet niet of knuffels dit verergen.
 
Iedere teef is schijnzwanger na een loopsheid, het is enkel de last die ze ondervindt, of er iets aangedaan moet worden of niet. "

 het schijndracht proces kan verergeren door de hond met een knuffel te laten rondlopen..... het proces moet normaal worden afgehandeld en niet gestimuleerd worden alsof de knuffel een pup is, ze zou zo melk dan kunnen gaan geven, echt niet doen, knuffels , kleedjes wegdoen en te veel ibbelen bij je ook niet toestaan, lekker veel mee doen, afleiden , lekker flink gaan wandelen, toch wat naar ervan ?: PUUR geven, liefs net na de loopsheid.... Antje van het forum geef het ook tijdens de loopsheid zelf en heeft er goede resultaten mee.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Hier nanook die het 2 keer is geweest. Al dan niet steriliseren is weer een andere discussie ik doe het niet.
 
maar er zijn druppels die je kunt halen hiervoor puur natuur schijnzwanger fokster had bij haar hond goeie ervaring mee. Ik begin er bij volgende loopsheid mee.
en afleiding zoeken, wat vaker wandelen is wat ik dan doe of deed  "

 Ja, steriliseren is ook niet mijn eerste keus geweest hoor, maar toen ik het nieuws kreeg van de DA dat mijn hond waarschijnlijk nog ontstekingen zou gaan krijgen enz, heb ik het toch maar gedaan.

Het was niet de bedoeling om dit als oplossing te opperen. Wel een bezoekje aan de DA. Wij kampten al veel langer met dit probleem en mijn poppemie was heel vaak heeeeel ongelukkig.

 

Ik wou alleen de gevaren van schijnzwangerschap duidelijk maken. Bij je eerste hond is dit nu niet echt iets waar je op voorhand veel over leest of waar je op voorhand veel over weet. Vandaar ...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hier nanook die het 2 keer is geweest. Al dan niet steriliseren is weer een andere discussie ik doe het niet.
 
maar er zijn druppels die je kunt halen hiervoor puur natuur schijnzwanger fokster had bij haar hond goeie ervaring mee. Ik begin er bij volgende loopsheid mee.
en afleiding zoeken, wat vaker wandelen is wat ik dan doe of deed  "

 Puur bevordert het weer krimpen van de baarmoeder... lees even op internet, veilig middel, je kan er al de tweede week van de loopsheid mee beginnen.......

 

ik zelf castreer niet als het niet nodig is, ik ga er op uit met Bams de tweede week van haar loopsheid, zemmen wandelen enz.... ik heb nog nimmer gehad dat ze schijndracht perikelen had, tuurlijk is ze dat maar nimmer van gemerkt.... veel afleiden, is het beste wat je kan doen... en als het toch even naar is, gebruik eens Puur , de tweede week van de loopsheid kan je er al mee beginnen... veilig middel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

informatie van Puur, zoek het zelf ook even op op internet. puur voor schijndracht van de hond...... klein stukje hier......

 

 

Bij schijnzwangerschap van de hond

Puur Schijnzwanger voor de hond en kat is een natuurlijk middel bij schijnzwangerschap van de teef en poes. Schijndracht is zowel voor de teef en poes als voor de baas een vervelende periode en Puur Schijnzwanger voor de hond en kat normaliseert het afwijkende gedrag van de schijndrachtige hond en kat.

Puur Schijnzwanger is een homeopatisch geneesmiddel.

Teven die schijndrachtig zijn beginnen zich meestal al aan het einde van de loopsheid anders te gedragen. De schijnzwangere hond trekt zich graag terug, liefst willen ze een holletje maken, ze worden snauwerig, eten slechter, willen niet graag naar buiten en sommige teven worden zeer aanhankelijk en pieperig tot vervelends aan toe. Veel schijnzwangere teven gaan slepen met pluche beesten, kleedjes, speeltjes enz. en adopteren dit als pups.

Zorg tijdens schijnzwangerschap voor veel afleiding, ga veel met de teef wandelen, haal alle zachte dingen weg om te voorkomen dat ze ze als pups gaat behandelen.

 

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Bij veel hondjes gaat schijnzwangerschap niet vanzelf over en is er medicatie nodig. De DA kan je daarmee helpen. De knuffels weghalen en het buikje-kriebelen laten enz. hoort ook nog steeds bij de behandeling, bovenop de medicatie.
 
Eet ze nog goed? Want dat kan ook een symptoom zijn of worden, als het erger wordt. Slechter eten en boven de eetbak staan jammeren. Is hetzelfde soort jammeren/piepen als waar je het nu ook al over hebt.
 
Laat weten wat er aan de hand was! Succes ermee.
In jouw geval (eerste X dat dit gebeurt) kan je beter onmiddellijk even naar de DA gaan. Dan ben je zeker en je hondje is snel geholpen.
Onze dobermann-dame heeft het zo vaak gehad, dat we ze uiteindelijk hebben moeten laten steriliseren. Ze had dan ook het begin van baarmoederontsteking. Ik ben blij dat ik toen gegaan ben naar de DA, want ik kreeg toen de waarschuwing van hem dat, als het een ernstige ontsteking is, er wel eens honden niet meer kunnen gered worden.
 
Dat was voor mij de druppel.
 
Waarschijnlijk is het bij jou nog maar het begin van een schijnzwangerschap en helemaal niets om je razende zorgen over te maken, hoor. Maar je bent beter wat te ongerust dan te laks in dit soort dingen, denk ik dan. "

 eten doet ze niet heel goed, maar ze is sowieso een slechte eter, ik kijk het nog even aan, vind het toch wel een eng idee dat er honden dood aan gaan

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

"  Puur bevordert het weer krimpen van de baarmoeder... lees even op internet, veilig middel, je kan er al de tweede week van de loopsheid mee beginnen.......
 
ik zelf castreer niet als het niet nodig is, ik ga er op uit met Bams de tweede week van haar loopsheid, zemmen wandelen enz.... ik heb nog nimmer gehad dat ze schijndracht perikelen had, tuurlijk is ze dat maar nimmer van gemerkt.... veel afleiden, is het beste wat je kan doen... en als het toch even naar is, gebruik eens Puur , de tweede week van de loopsheid kan je er al mee beginnen... veilig middel. "

 dankjewel Willemijn, denk je dat die druppels nu ook zin hebben, of moet je daar tijden loopsheid mee beginnen.

Ik castreer ook liever niet, weet je misschien buiten slecht eten de symptomen van een baarmoederontsteking, opgezette vulva misschien, of is het van buiten niet te merken

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya

(ik ben fysicus en ze vroegen ons ooit hun wetenschappelijke publicatie betreffende de wetenschappelijke onderbouw voor homeopathie na te lezen .. wat ons betrefd b*ll**t ze passen theoriên betreffende gesloten systemen toe op open systemen enzo...

- > dit was ongeveer 20 jaar geleden
-> sorry dit was ik dus was daar juist niet ingelogd

"Puur Schijnzwanger is een homeopatisch geneesmiddel." -> indien het echt een homeopatisch geneesmiddel is zal het voor mij niet werken, ik snap niet dat homeopatische middelen hier vaak worden voorgesteld

lees dit artikel http://kuleuvenblogt.be/2014/05/16/1599/

"In de media levert de werkzaamheid van homeopathie al eens een sappige discussie op, maar in academische middens is de discussie na jaren onderzoek en torenhoge bewijzen al lang uitgedoofd: homeopathie werkt niet. Niet beter dan placebo. De erkenning haalt dus niet de kwakzalvers uit de rangen van goedbedoelende genezers, ze geeft onterechte credibiliteit aan een discipline die geen enkel bestaansrecht heeft. Ze insinueert dat er een vakkundige manier is om aan homeopathie te doen, terwijl de wetenschap al jaren het omgekeerde uitroept."

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

"  eten doet ze niet heel goed, maar ze is sowieso een slechte eter, ik kijk het nog even aan, vind het toch wel een eng idee dat er honden dood aan gaan "

 Ik wilde je niet bang maken of zo, maar mijn ervaring met schijnzwangerschappen bij mijn hond draaide uit op heel veel ellende voor de hond. (En ook voor ons als baasjes natuurlijk)

 

Het zal wel allemaal zo'n vaart niet lopen, hoor. Dit was bij Tierra ook niet vanaf de eerste keer dat ze schijnzwanger was.

 

Je merkt wel zelf aan je hondje of het zich ellendig voelt of niet. Gewoon op je gevoel af gaan!

Sorry als ik je heel erg ongerust heb gemaakt! Was niet mijn bedoeling!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Knuffeltje even weghalen ,iets minder eten geven en veel afleiding en bewegen ,Alleen op de rug aaien ,niet op de buik ,

Al ga je om de kleinste boodschap ,neem haar even mee  ,ze moet geen tijd hebben om na te denken en zeker alle speeltjes die piepen verwijderen .

Overigens zijn het niet alleen teefjes die moederlijke gevoelens hebben ,een van mijn reutjes slaapt sinds een week of drie met een speelgoedbeertje ,hij is zeven jaar en helemaal verliefd op het ding .

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Om nu te stellen dat homeopathie niet werkt ,gaat best ver .

De wetenschap  kraamt  dat inderdaad al jaren ,maar ik heb toch de ervaring dat sommige middelen prima aanslaan ,en de wetenschap zit er vaak naast .

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  dankjewel Willemijn, denk je dat die druppels nu ook zin hebben, of moet je daar tijden loopsheid mee beginnen.
Ik castreer ook liever niet, weet je misschien buiten slecht eten de symptomen van een baarmoederontsteking, opgezette vulva misschien, of is het van buiten niet te merken "

 ik begrijp je angst, ga eerst eens naar je dierenarts en laat even checken, een echo kunnen ze maken van de baarmoeder daar kunnen ze zien dan of deze geslonken is of niet.... en Puur zou je nog kunnen geven, maar zou eerst even laten checken, je maakt je ongerust... zeker als er iemand vertelt over je hond verliezen bij een baarmoeder ontsteking, kan je angst heel goed begrijpen, een echo kost even geld maar heel duur is dat niet, en zo kan de dierenarts zien of de baarmoeder rustig is of niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Aya Aya, ik heb het gelezen van je, homeopathie is voor jou niets, dan niet gebruiken, ik heb al vele dingen gezien van de homeopathie die zeker helpen... baat het niet schaad het niet...

 

Puur helpt, en misschien niet bij iedere hond, maar de ervaringen liegen er niet om....om nu direkt maar te castreren is toch ook niet nodig, en een hond een handje helpen als er lichte schijndracht is, super toch, een zetje met homeopathie kan wel degelijk helpen.... ervaringen hier op hp zijn legio met homeopathie.

honden page profiel aya-ayaaya-aya 3 doggies

honden foto van aya-aya

"Om nu te stellen dat homeopathie niet werkt ,gaat best ver "

-> ik heb het wel gedelijk over echte homeopatische middelen, tzz deze dat op de verdunningsbasis zijn gebaseerd en dat we degelijk eigenlijk bijna over kraantjeswater spreken, en beweren dat het echt niet werk is in mijn ogen echt niet vergaand (tesamen met de rest van de wetenschappers)

(of er sommige ander bestaan dat ook de naam homeopathie dragen maar geen echte homeopathie zijn dat weet ik niet en daar spreek ik mij niet over uit)

Heleen - het is absoluut correct dat de zuivere wetenschap er vaak naast zit, maar dat valt toch te plaatsen in een totaal ander kader, dat is hoe de quantum en relativiteit uit de klassieke mechanica groeide enz

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ja inderdaad knuffel weghalen.

En ik denk ook dat ze schijnzwanger is.

Nala heeft er ook last van, op het moment niet.

Ik ben deze loopsheid gelijk begonnen met puur schijnzwanger te geven.

Hielp vorige loopsheid erg goed, maar te vroeg gestopt en werd alsnog schijnzwanger.

Hoop dat Romy zichzelf snel weer is en de stomme schijnzwangerschap snel over is.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

En zou puur schijnzwanger gaan geven.

Ik weet niet of er een Jumper bij jullie in de buurt is maar grote kans dat ze het daar ook verkopen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Lady  had dat ook, wij haalde de knuffel weg want deed je dat niet dan werd het alleen maar erger. Van zich verstoppen tot uiteindelijk niet willen eten/ drinken en alleen maar met die knuffel in een hoekje liggen. Weghalen is niet zielig... ja 1 seconde misschien daarna is het over.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja inderdaad knuffel weghalen.
En ik denk ook dat ze schijnzwanger is.
Nala heeft er ook last van, op het moment niet.
Ik ben deze loopsheid gelijk begonnen met puur schijnzwanger te geven.
Hielp vorige loopsheid erg goed, maar te vroeg gestopt en werd alsnog schijnzwanger.
Hoop dat Romy zichzelf snel weer is en de stomme schijnzwangerschap snel over is. "

 had je al even genoemd...

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

"  had je al even genoemd... "

Zag het inderdaad staan

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

top al die reacties, heel erg bedankt allemaal, de knuffel vanmiddag in de wasmand gedaan en een stuk door het park gelopen, thuis gekomen is ze wel gaan zoeken naar haar knuffel, een beetje piepend, ze ligt nu heerlijk te slapen. hoop dat ze nu een beetje de rust kan vinden, vind het erg aandoenlijk en moeilijk te zien, haar zo hulpeloos rond te zien lopen.

Ik hou haar goed in de gaten, en anders wat Wiilemijn aangaf even een echo bij de da.

@Antje, hier geen Jumper in de buurt, maar neem aan dat ik de druppels ook bij een dierenwinkel of pets place kan kopen?

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

" top al die reacties, heel erg bedankt allemaal, de knuffel vanmiddag in de wasmand gedaan en een stuk door het park gelopen, thuis gekomen is ze wel gaan zoeken naar haar knuffel, een beetje piepend, ze ligt nu heerlijk te slapen. hoop dat ze nu een beetje de rust kan vinden, vind het erg aandoenlijk en moeilijk te zien, haar zo hulpeloos rond te zien lopen.
Ik hou haar goed in de gaten, en anders wat Wiilemijn aangaf even een echo bij de da.
@Antje, hier geen Jumper in de buurt, maar neem aan dat ik de druppels ook bij een dierenwinkel of pets place kan kopen? "

Geen idee. 

Ik heb ze nog nooit bij Pets Place gezien.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Geen idee. 
Ik heb ze nog nooit bij Pets Place gezien. "

 dankje Antje, ga het wel even opzoeken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Internet, vaak ook bij dierenwinkels hoor, hier in ieder geval wel...en Ellen je hebt een heerlijk aandoenlijk hondje, maar heus als je de raad opvolgt , en voor jezelf even....hard.....bent, zal je zien dat binnen een paar dagen je weer een rustig hondje hebt,,,,veel mee gaan wandelen, zodat je ze thuis de rust kan geven en stuur gerust naar haar eigen plek als ze weer te ibbelig wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Weet niet waar je woont, hier in Scheemda dierenwinkel Nikkie, heeft het in voorraad.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

" (ik ben fysicus en ze vroegen ons ooit hun wetenschappelijke publicatie betreffende de wetenschappelijke onderbouw voor homeopathie na te lezen .. wat ons betrefd b*ll**t ze passen theoriên betreffende gesloten systemen toe op open systemen enzo...
- > dit was ongeveer 20 jaar geleden-> sorry dit was ik dus was daar juist niet ingelogd
"Puur Schijnzwanger is een homeopatisch geneesmiddel." -> indien het echt een homeopatisch geneesmiddel is zal het voor mij niet werken, ik snap niet dat homeopatische middelen hier vaak worden voorgesteld
lees dit artikel http://kuleuvenblogt.be/2014/05/16/1599/
"In de media levert de werkzaamheid van homeopathie al eens een sappige discussie op, maar in academische middens is de discussie na jaren onderzoek en torenhoge bewijzen al lang uitgedoofd: homeopathie werkt niet. Niet beter dan placebo. De erkenning haalt dus niet de kwakzalvers uit de rangen van goedbedoelende genezers, ze geeft onterechte credibiliteit aan een discipline die geen enkel bestaansrecht heeft. Ze insinueert dat er een vakkundige manier is om aan homeopathie te doen, terwijl de wetenschap al jaren het omgekeerde uitroept." "

 Ik denk dat jij ook een lid van Skepp bent. (ik toch)

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Internet, vaak ook bij dierenwinkels hoor, hier in ieder geval wel...en Ellen je hebt een heerlijk aandoenlijk hondje, maar heus als je de raad opvolgt , en voor jezelf even....hard.....bent, zal je zien dat binnen een paar dagen je weer een rustig hondje hebt,,,,veel mee gaan wandelen, zodat je ze thuis de rust kan geven en stuur gerust naar haar eigen plek als ze weer te ibbelig wordt. "

 ja heb het al even opgezocht, ga morgen even langs de dierenwinkel, ik had tot kort geleden eind van de straat een homeopathische dierenapotheek, maar helaas is die weg.

vanmiddag een uur door het park gelopen met haar, vanavond te harde storm, ze werd weggeblazen met haar nog geen 2 kilo,we waren dus snel weer binnen haha.

ja het gaat me aan het hart, maar idd voor haar bestwil even geen geknuffel....ahhhh

Ik woon trouwens in Hoorn n-h hier geen nikkie

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

"  dankje Antje, ga het wel even opzoeken "

Graag gedaan

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer te ver, maar volg de adviezen op en dan komt het ook goed, anders even Googlen, en je hebt het snel in huis.

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

graag laat ik jullie nog even weten, dat na de goede adviezen de rust weer een beetje terug is bij Romy.

Knuffel weggehaald en geen buikje meer gekriebeld, en wat vaker naar het park. Druppels wel gehaald maar nog niet gegeven, daar ga ik dan de volgende loopsheid maar mee beginnen, aangezien ik gelezen heb, dat als ze eenmaal schijndracht hebben gehad, dat het elke loopsheid terug kan komen.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^