na eerste loopsheid slomer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

noortje de berner (Gast)

hoi hoi ons teefje noor (berner sennen) is in oktober voor het eerst loops geweest. sindsdien komt ze wat slomer op mij over, weinig energie. loopt ook niet meer warm voor dr brokken zoals ze eerst altijd deed. heeft dit met de hormonen te maken?  

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Bij Sadi is dat pas drie maanden na de eerste dag van de loopsheid over. Zeer Waarschijnlijk is ze schijnzwanger. 

 

Het duurt sowieso tot 3 maanden na de eerste dag van de loopsheid voor alle hormonen en de baarmoeder weer tot rust gekomen is.

[Edit: Bij twijfel kun je dit even laten checken bij de dierenarts]

 

Bij de ene hond merk je daar meer van als bij de ander.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ook minder tot niet willen eten past bij schijnzwangerschap.

Op zich niet direct reden tot zorgen. Sommigen honden reageren er goed op als je dan druppels geeft van Puur Schijnzwanger.

 

Werkt het niet en is de last erg extreem is het via de dierenarts mogelijk het te onderbreken met Galastop. (prijzig maar werkt, echter gezien je dan ook met hormonen rotzooit wordt dit vaak pas gedaan als het echt extreem is en je hond absoluut weigert te eten (niet bij een paar dagen niet eten) 

Gaat ze ineens heel erg veel drinken en vreemd ruiken is een dierenarts bezoek raadzaam. Er wordt gezegd dat honden die behoorlijk last hebben van de schijnzwangerschap meer risico op baarmoeder ontsteking lopen vandaar wel belangrijk even in de gaten te houden.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Een teefje kan ook zonder schijnzwanger te zijn de eerste periode na de loopsheid wat slomer door het leven wandelen. Bij Charlii was dat zo en pas een maand na afloop van haar loopsheid werd ze weer wat actiever. Ze is sws rustiger geworden. Hou het wel goed in de gaten, schijnzwangerschap is niet leuk.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Onze Nahla was na haar eerste loopsheid ook slomer én schijnzwanger.

Ik zou naar DA gaan, zij verhelpen het probleem en daarna je hondje laten steriliseren.

Heel dikwijls krijgen ze een schijnzwangerschap bij elke loopsheid, wat het risico op melkkliertumoren (op latere leeftijd) verhoogt.

 

Neem dit risico niet.

Volgende forumvraag: Gruul last van stress na trauma?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^