pup heeft giardia, gaat niet over.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Onze pup heeft giardia en eet Applaws Puppy Small & Medium Breed - Kip Hondenvoer. Dat is een graan vrije brok. heeft al diverse medicatie gehad, en toch blijft de poep eruit lopen.. Hij heeft ook (soms) geen trek in eten.. en dat kan natuurlijk niet. Hij is al niet zo dik. Oja er wordt al steeds gewassen ect met bleek, goed gegeken of er geen restjes poep aan zijn kont blijven zitten. Wat zou ik nog kunnen doen?? Behalve dom weg uitzieken.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Mogelijk is er meer aan de hand dan giardia? Zijn hele weerstand en darmflora zijn minimaal door de medicatie en daarnaast is hij nog steeds ziek.

Zelf zou ik uitgebreider onderzoek vragen (opsturen naar lab), of liever nog langs bij een holistisch arts die ook natuurlijke middelen ter ondersteuning kan geven en kan testen wat de oorzaken zijn en welke voeding op dit moment het best geschikt is ;)

 

Heb je ook al ander voer geprobeerd? Mocht je pup niet tegen kip kunnen dan blijf je emmeren. Probeer anders ook eens (gestoomd) vers vlees of een geperste brok.

 

Uit ervaring weet ik dat geperste brok bij een pup als je krokant voert soms de 'diarree-oplossing' kan betekenen, hetzelfde geldt voor rauw, maar daar zou ik misschien iets mee oppassen nu met deze klachten. Ondanks dat ik zelf pro-vers ben.

 

Anoniem (Gast)

@linda,

de giardia is al langer bezig, hij heeft metrobactin gehad en pannacur. Toen dat niet hielp is de ontlasting opgestuurd met uitkomst dis idd giardia.

hij is 20 weken, ander voer heb ik niet geprobeerd, hij is groot gebracht met vlees en brok. Het vlees heb ik eruit gehaald, en dan verander je het voer dus in  1e instantie was mijn idee, een verandering van voer reageren honden ook op.

Hij heeft vorig weekend weer pannacue gehad maar nog steeds geen verbetering, aanstaand weekend moet er dus weer 3 dagen pannecur in..

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Gardia is een hardnekkig iets. Hou er wel voor zekerheid rekening mee dat er best wat kip overgevoeligheid voorkomt.

 

Hoe is op dit moment de aanpak voor de Gardia. En dat t niet weg gaat is de opvolgende antibiotica kuur na niet voldoende resultaat verzwaard?

Anoniem (Gast)

Op het moment heeft hij niets aan antibiotica of iets. Ik moet eigenlijk de DA bellen maar dat kan vanmiddag ook, ik dacht ik vraag het eerst hier..

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Pak je de omgeving ook aan? Denk aan mandjes, kussens, bank, vloer, speeltjes...
Dit moet allemaal grondig gewassen worden, best met een kookwas.
Speeltjes en de vloer kan je ook het best met speciaal schoonmaakmiddel schoonmaken, wij hadden hiervoor HAC van de apotheek gekocht.

Bij ons is het daarna, na ook een aantal kuren weggegaan.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wij zitten met hetzelfde probleem. Noor komt er maar niet vanaf. Ze heeft ondertussen al gehad:

- 7 dagen Metrobactin
- 3 dagen Panacur / 7 dagen Metrobactin / 3 dagen Panacur
- 5 dagen Panacur / 10 dagen niks / 5 dagen Panacur


Daarna helaas weer positief getest, dus nu zijn we opnieuw bezig met 5 dagen Panacur / 10 dagen niks / 5 dagen Panacur. Daarnaast geven we nu ook Giardex bij, en veendrenkstof ter ondersteuning van de darmen. 
Verder letten we ook goed op de hygiene, elke dag bakjes etc. schoonmaken, en na elke uitlaat haar kont schoonmaken met billendoekjes, regelmatig wassen etc. etc....
Vandaag de laatste pil van Panacur dus over een week of 2 weer testen.. spannend...


Ik neem aan dat jullie ook al op de hygiëne letten etc? Ik volg dit topic even mee.


Je zegt dat de pup nog steeds aan de diarree is, is ze ook weer positief getest dus? Of nog niet?

Anoniem (Gast)

Ja ja dat wordt ook al gedaan, we soppen ons gek...

maar dat is voor een goed doel.

Anoniem (Gast)

cross post anne marije,

idd de bakjes, met kokens water, de klontjes poep knip ik desnoods af. ect..

wat doet de veendrenkstof precies en waar koop ik dat?

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wij hebben deze:
http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_voersupplement/maag_darm/52487

Staat ook gelijk bij wat het doet 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zou de pup zo snel mogelijk van het normale voer halen en hem overzetten op lichtverteerbaar voer. Dit is verkrijgbaar bij de dierenarts. Daarnaast helemaal niks geven de komende weken. 

In normaal voer zitten op dit moment te veel eiwitten, dat kan de darmwand op het moment (nog) niet aan. 

 

Wat voor hondje hebben jullie?

heel veel sterkte met jullie zieke pupje en natuurlijk ook voor jullie, want er komt een hoop (schoonmaak)werk bij kijken. 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Dan krijg je vaak Royal Canin of een dergelijk merk aangesmeerd, waar ook granen in zitten. Het allerbeste is om geheel over te gaan op vers vlees, hebben we ook gedaan. Daar zitten weinig tot geen koolhydraten in zodat de Giardia parasiet zich daar niet mee kan voeden..

honden page profiel ..

honden foto van .

Het hangt er helemaal vanaf hoe ernstig de giardia is (geweest) en hoe de staat van de darmen is. 

 

Als de darmwand kapot is gegaan door de giardia (waardoor diarree blijft), is het zelfs heel slecht om vlees te geven. Pas zodra de darmwand weer wat herstelt, kunnen de darmen dat pas weer aan. En dan kan vlees juist inderdaad heel goed zijn. Het gevaar kan alleen zijn dat vlees te snel wordt gegeven, wat dus averechts kan werken. 

 

Ik ben het met je eens dat lichtverteerbaar voer niet het beste voer is (ik vind het ronduit slecht), maar in dit soort gevallen kan je vaak niet anders. Je hebt op dit soort momenten voer nodig waarin de eiwitten heel klein zijn gemaakt, zoals bijv Analergenic voer (hills of Royal canin). De darmwand kunnen normale (grote) eiwitten op zo'n moment niet aan. En dat zijn de eiwitten die in vlees en dus ook in normale brokken zitten. 

 

De de darmen hebben eerst tijd nodig om te herstellen, pas als dat is gebeurt kan je de hond weer terugzetten op een gewone brok of vlees. 

 

Houd er wel rekening mee dat de darmen van de hond nog een (lange) tijd gevoelig kunnen blijven. Daarom zou ik alles rustig opbouwen zodra de hond aan de beterende hand is en goede ontlasting heeft.  Merk je dat je hond op een gegeven moment toch weer dunne ontlasting heeft, kijk dan wat de hond daarvoor heeft gehad (aan snoep bijv) en geef dat soort dingen tijdelijk niet meer. Het is op een gegeven moment zoeken naar wat de darmen wel en niet aankunnen. Dan langzaam op gaan bouwen en dan komt het weer helemaal goed :) maar je hebt echt geduld nodig..

Anoniem (Gast)

als jullie de beschrijving van zijn voer applauws lezen is het dan verkeerd??

Anoniem (Gast)

Ja Maailke wat is ernstig...

ik heb zelf het idee dat hij te weinig aan komt, hij eet ook niet het volle portie eten, maar dat wijt ik aan het feit dat hij wel buikpijn hebben kan?? Of zie ik dat verkeerd?

Anoniem (Gast)

in zijn huidige voer zit geen graan

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Nee hoor ik vind Applaws geen slecht voer. 

@ Maaike, ik weet het ook niet meer hoor, de ene zegt dit de ander zegt dat, klinkt alles geloofwaardig maar ik weet niet meer waar we het beste aan doen. 

Gelukkig lijkt ze er zelf geen last van te hebben. Ze is een super levendige hond. Als ze maar kan rennen dan is gelukkig. 

Anoniem (Gast)

 

Gelukkig lijkt ze er zelf geen last van te hebben. Ze is een super levendige hond. Als ze maar kan rennen dan is gelukkig...

 

dat is hier ook zo, alleen ik vind hem zo mager, je voelt zo goed de ribben..

Anoniem (Gast)

Maaike een labradoodle.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ja Noor is ook aan de magere kant, maar dat is ook wel haar bouw..

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Dat bijkomen komt later wel, eerst van de giardia af. Daarna gaat het vanzelf.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ja Maailke wat is ernstig...
ik heb zelf het idee dat hij te weinig aan komt, hij eet ook niet het volle portie eten, maar dat wijt ik aan het feit dat hij wel buikpijn hebben kan?? Of zie ik dat verkeerd? "

 
Als ik het zo snel zie, lijkt het me goed voer. Er zit genoeg vlees in en weinig granen. Alleen kan dat vlees nu net even te veel zijn voor zijn darmen. 

 

Sja, wat is ernstig.. Heeft de dierenarts daar niks over gezegd?
Dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf.. hoe lang is dit al aan de gang? Hoe lang heeft de pup al diarree? Hoe ziet de diarree eruit? Zit er (veel) slijm bij? Zit er bloed bij? Hoe fit is de hond verder?

 

Ik zou het voer sowieso verdelen over de dag. Meerdere malen per dag kleine porties geven. Dan blijven de darmen aan het werk, in plaats van dat ze stil liggen en plots weer 'aan' worden gezet. Grote hoeveelheden zijn sowieso niet goed op dit moment. 
Je zegt dat de hond op dit moment ook z'n voer niet op eet. Dit kan inderdaad een teken zijn dat de hond buikpijn heeft. Normaal zal een pup namelijk echt wel z'n eten opeten, als het te eten krijgt via de normale richtlijnen (en niet vol wordt gepropt). 

 

De eerste stap is natuurlijk dat de giardia wordt behandeld en dat er na een bepaalde periode opnieuw wordt getest. Mocht de pup ondanks de behandeling diarree blijven houden, zou ik hem overzetten op lichtverteerbaar voer. Hoe eerder je dit doet, hoe sneller de pup er ook weer vanaf kan. Overleg met de dierenarts hoeveel je pup mag krijgen, aangezien dat een aangepast hoeveelheid moet zijn. De pup moet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen om te groeien. 


Zodra de pup goede ontlasting heeft, zal ik hem zo snel mogelijk weer op goed voer zetten, het voer dat je nu geeft. Dat moet je wel heel rustig opbouwen voor de darmen, anders ga je 1 stap vooruit, 2 stappen achteruit. Geef bijvoorbeeld eerst een week 25% gewoon voer, 75% lichtverteerbaar. Daarna een week 50/50, daarna een week 75/25 en de laatste week geheel over naar het normale voer. 

Tijdens deze periode van speciaal voer zal ik de pup er niks anders naast geven. Laat eerst de darmen maar helemaal tot rust komen. 
Wat ook goed is om bijvoorbeeld een kuurtje 'canikur pro' te geven, om de darmwand weer te laten herstellen, hier zitten alle goede bacteriën in die de darmwand nodig heeft. Veendrenkstof, wat ik dacht ik eerder iemand zei, is ook goed om te geven. Dat kan je ook geven zodra de hond over is op z'n normale voer. Alleen niet iedere hond vindt dat even lekker, dus ik zou eerst een kleine verpakking kopen. Maar ook dat werkt bij aan een goede darmflora. 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Maaike een labradoodle. "

 Toevallig uit Nieuw-Vennep?

honden page profiel ..

honden foto van .

" Nee hoor ik vind Applaws geen slecht voer. 
@ Maaike, ik weet het ook niet meer hoor, de ene zegt dit de ander zegt dat, klinkt alles geloofwaardig maar ik weet niet meer waar we het beste aan doen. 
Gelukkig lijkt ze er zelf geen last van te hebben. Ze is een super levendige hond. Als ze maar kan rennen dan is gelukkig.  "

Het is ook heel moeilijk hoor.. en je moet ook vooral bij je eigen hond kijken wat wel en niet werkt. 
Een volwassen hond is ook weer iets anders dan een pup of een oude hond. Een volwassen hond kan giardia hebben maar daar geen last van hebben, een hond kan zelfs alleen drager zijn. 

 

Bij een pup zal ik toch altijd extra voorzichtig zijn. Als de darmen van de hond nu te slecht worden, heb je kans dat de hond hier de rest van z'n leven last van zal houden. In dit soort gevallen is het zelfs mogelijk dat de hond een voedselintolerantie/allergie opbouwt, doordat de eiwitten maar door de darmen blijven gaan. Daarom is het zo belangrijk om op zo'n moment (tijdelijk) over te gaan op speciaal voer, waarbij die eiwitten heel klein zijn gemaakt. 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Bertus heeft een ander probleem maar ook giardia gehad .

Ik ben hem na de panacur diatom gaan geven ,dit moet je zes weken achterelkaar geven over zijn eten.

Hij is nu van zijn giardia af .

Zijn probleem (opblazen van zijn maag nog niet)

Bij komend voordeel van diatom is dat hij geen ontlasting buiten meer eet . Wat hij dus na het stoppen met de diatom wel weer ging doen.

Bertus krijgt nu Analergenic brokken te eten ,gaat stuk beter maar over is zijn opblaas probleem nog steeds niet ....

 

 

Anoniem (Gast)

nee echt niet daar komen idd geen gezonde honden vandaan...

Anoniem (Gast)

Applaws Puppy Small & Medium Breed - Kip is net als RC anallergenic  hypoallergeen voer.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Applaws Puppy Small & Medium Breed - Kip is net als RC anallergenic  hypoallergeen voer. "

Hoe kom je daarbij?

Veel fabrikanten willen nog wel eens snel zeggen dat ze hypoallergeen voer hebben, omdat er bijvoorbeeld geen granen inzitten. Dat wil nog niet zeggen dat ze hetzelfde zijn. In hypoallergeen voer heb je ook nog gradaties, de een is dus zeker de ander niet. 

 

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Ik vind het wel vreemd dat de dierenarts nog geen behandeling tegen Gardia heeft ingezet. Misschien is het wijs een andere dierenarts te bezoeken. Gardia is wel iets dat echt behandeling nodig heeft bij mijn weten. >puur qua wat ik erover heb gelezen de laatste jaren hier op t forum.

Anoniem (Gast)

@ dutch, De dierenarts heeft al medicatie gegeven en ontlasting opgestuurd. Dat had ik ook al vermeld hoor...

ik schreef al; de giardia is al langer bezig, hij heeft metrobactin gehad en pannacur. Toen dat niet hielp is de ontlasting opgestuurd met uitkomst dis idd giardia.

Ik ben juist erg blij met mijn dierenarts.. nu zitten we weer tussen 2 pannacur kuren in.. maar ik wil dat het over is.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Lamsvleessticks ervaringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^