pup heeft giardia, gaat niet over.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mila (Gast)

Mijn goldendoodle Mila heeft ook giardia gehad.

Ook had ze cocsidiose erbij twee hele gemene parasieten. 

Ik ben probiotica van puur gaan geven. 

En ook elke dag lepeltje kokosolie.

Na twee kuren gaat het goed maar het blijft opletten, omdat het weken kan sluimeren en dan ineens weer actief kan worden. 

Hopelijk gaat het gauw beter Met je hondje het is een hele nare parasiet. 

Weet niet of je dat ook doet maar ik kook nog elke x de drink en eetbak voor elke maaltijd.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips

Groetjes mila

Anoniem (Gast)

Terug van de DA, hij is een ietsje afgevallen.

Hij heeft ander voer van RC gastro intestinal junior, dat at hij met smaak uit haar hand, ze heeft een proefzakje voor hem open gemaakt. en hij heeft Diarsanyl gekregen.

Onze DA is terughoudend met antibiotica geven.

Ze heeft ook de temperatuur gemeten kon ze gelijk ruiken hoe zijn ontlasting stinkt, behoorlijk vond ze...

Nu hopen dat hij beter gaat eten niet meer af valt en eindelijk de drab poep weer goed komt..

Het komend weekend toch wel weer de pannacur, maar dat stond al op de planning.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow was ook zo aan de spetterpoep toen ze bij ons kwam. Panacur heeft niet geholpen, ze bleef hele dunne ontlasting houden. Wel levendig, speels en at goed. Ze oogde dus niet ziek ofzo.

Ander voer via de dierenarts (inderdaad de RC Intestinal), maar ook dat deed niks.

Drie dagen ontlasting opsparen, opgestuurd: giardia.

Omdat de Panacur niets had gedaan kreeg ze Stomorgyl. Vond de vrouw waar ze bij vandaan kwam wel een vrij zware medicatie, maar dierenarts koos hiervoor omdat Panacur niet had geholpen.

Na een kuur Stomorgyl (dag of 10 gok ik) was het over. Nooit meer last gehad.

 

Jullie dierenarts kan wel elke keer 10 dagen Panacur geven, maar als dat eerder niet hielp gaat het nu ook niet helpen gok ik.

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

" @ dutch, De dierenarts heeft al medicatie gegeven en ontlasting opgestuurd. Dat had ik ook al vermeld hoor...
ik schreef al; de giardia is al langer bezig, hij heeft metrobactin gehad en pannacur. Toen dat niet hielp is de ontlasting opgestuurd met uitkomst dis idd giardia.
Ik ben juist erg blij met mijn dierenarts.. nu zitten we weer tussen 2 pannacur kuren in.. maar ik wil dat het over is.
  "

 Dan heb ik dat bericht mogelijk door de war gegooid (sorry)

Dat gebeurt me vaker als topic als gast is gepost en er ook andere gasten reageren. Mijn excuus.

 

Ik hoop dat je pup er nu snel vanaf is en er voorspoedig van hersteld. 

Lieke en Luna (Gast)

Hallo, mijn pup heeft ook giardia gehad, en na 1 kuur er vanaf, weten hoe? En meerdere  uit nestje op deze manier van de giardia afgekomen......Ik deed elke dag de vloer met een stoomreiniger, eet en drink bakken elke dag in kokend water zetten, speeltjes in kokend water zetten elke dag, deken in de bench elke dag vervangen en die deed ik in op 90 graden wassen...overal waar ze liggen en tegenaan liggen  met de stoomreiniger..als ze had gepoept anus afgedaan met een doekje en ook zeer zeker met weer een ander doekje de pootjes (babydoekjes)...daarna poep  opruimen en dan met een onkruidbrander over de rest heen, eitjes kapot branden en daarna chloor  erover heen, qua voeding had ik haar op diepvriesversvlees van de prince op aanraden van een voedseldeskundige met daarbij rijst....eventueel darmdruppels erbij doen weet zo even de naam er van niet meer kan ik voor je opzoeken, als je dit nog leest na alle reacties...Ik hoop dat je dit advies gaat opvolgen  en wie weet nog meer mensen, want hoe vaak komt het voor dat een hond/pup na 1 kuur giardia vrij is? Z goed als nooit....het is veel werk, maar voor mij was dit werk de moeite waard..wat was ik blij met de eerste harde dr op en de uitslag daarna giardia vrij hiephoi, ik hoor het wel, dan zal ik die darmdruppels de naam ook even opzoeken, is op natuurlijke basis trouwens...Ik hoop vele geholpen te hebben groetjes  lieke en pootje  van luna

honden page profiel sassas

honden foto van sas

Onze pup heeft ook giardia gehad, buiten de metrobac en panacur heb ik hem giardex gegeven en een probiotica voor de darmen ( puur) ook gaf ik hem elke dag een sneetje (oud) bruin brood, ik heb me laten vertellen dat de parasiet zich daar aan vast klemt en zo dus het lichaam ook verlaat ( maar of dat ook zo is?? Maar baadt het niet, schaadt het niet) 

Macho zat op kvv toen hij het kreeg maar kan nu dus absoluut geen kvv meer verdragen, dan spuit het eruit. Hij kan nu buiten de brokken (totw) niet veel verdragen,  maar het lijkt wel de goede kant op te gaan....Hij is iig niet meer positief getest....

 

Hij heeft overgens een aantal kuren metrobac en panacur gehad eer hij ervan af was....

 

Succes! 

honden page profiel sassas

honden foto van sas

Ik deed idd ook alles met de stoomreiniger, elke dag alles uitkoken en waar hij had gepoept, opruimen en schoonmaken met chloor ( ook buiten) ik maakt ook zijn pootjes schoon maken als we naar buiten waren geweest en zijn achterwerk schoonmaken met baby doekjes.

Anoniem (Gast)

Daar ben ik weer, het gaat de goede kant op!! er wordt nog steeds driftig schoon gemaakt. Zijn ontlasting is al een stuk steviger..

die speciale brokken eet hij gelukkig erg goed..Morgen moeten we weer met de pannacur beginnen. Hopelijk is het daarna klaar.

 

O ja die diarsanyl vind hij ook heel erg lekker... gek beest.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Lamsvleessticks ervaringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^