Borstomvang pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

Misha's tuig begint een beetje z'n beste tijd gehad te hebben, vanwege haar harde trekken bij het zien van andere honden. Ze is nu 6 maanden. Neemt de borstomvang dan nog erg veel toe? Want anders wil ik nu al voor een goed tuig, zoals ruffwear, kijken. Ik kan echter nergens iets over de groei van de borstomvang vinden. Voor mijn gevoel is haar borstomvang niet heel erg gegroeid de afgelopen maand, maar heeft iemand anders het, vanwege tuigjes misschien, bijgehouden bij zijn/haar hond/labrador?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is van april 2011. Half januari 2012 kocht ik een Ruffwear tuig, dat past ze nu nog steeds. Had 'm denk ik ook wel in november al kunnen kopen, maar toen voldeed haar Julius K9 ook nog (in januari ook, maar toen wilde ik gewoon een goed, veilig tuig voor haar).

Mellow is geen Labrador trouwens.

 

Persoonlijk zou ik nog even wachten, denk dat Misha nog best wat gaat groeien hoor.

En met de prijzen van Ruffwear zou ik die gok niet nemen.

honden page profiel amsteramster 3 doggies

honden foto van amster

Ik zou het met een labrador nog niet durven om een duur tuig te kopen met 6 maanden. Juist na hun groei in de hoogte zwaren ze nog uit in de breedte. Geen idee hoeveel dit is.

 

Of je moet nu precies een tuigje vinden dat op zijn kleinst past en nog ruim verstelbaar is. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik zou ook nog even wachten. Mijn hond is nu een jaar en is juist de laatste maanden nog flink gegroeid. 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mijn ervaring is dat honden eerst in de hoogte groeien en daarna in de breedte (dus de borstkas). Dat uitzwaren kan, zeker bij reuen, nog wel door gaan tot hun 3e of zelfs 4e levensjaar.

 

Mijn teef met één jaar:

 

Mijn teef met drie jaar:

 

Laatste foto is ze een beetje kaal door het nest... ;) Hahaha.

honden page profiel DD

honden foto van D

Hmmm, jammer. Hoopte stiekem op andere antwoorden, ook al weet ik dat ze nog maar een pup is Ik moet er gewoon niet aan denken dat ze door het tuig heen breekt, ook al valt de slijtage van haar huidige tuig mee. En ze wist ook van de week uit haar tuig te ontsnappen naast een drukke weg wat me een halve hartverzakking bezorgde. Aangezien ik ook voor een nieuwe riem moet kijken, wilde ik dan ook meteen een nieuw tuig vanwege deze twee dingen bestellen. Ik kijk het nog iets langer aan met dit tuig aan, en hou m'n ogen wel open voor misschien een tweedehands ruffwear van Marktplaats voor haar eerste jaar/jaren.

Bedankt allemaal!!

honden page profiel DD

honden foto van D

*dubbel

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Baachus, bastaard, is juist enorm in de borstkast gegroeid. Nog steeds een dun kontje.

Inderdaad misschien beter een tweedehands een tuig aanschaffen van iemand wiens hond er uitgegroeid is.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Er wordt hier een ruffwear aangeboden. Misschien wat voor jou?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Oh sorry ik zie nu pas dat je daar al op gereageerd had...

honden page profiel DD

honden foto van D

" Oh sorry ik zie nu pas dat je daar al op gereageerd had... "

 Ja, die was helaas L/XL, en dat was uit m'n hoofd voor een borstomvang van 80-100cm, terwijl zij nu rond de 60cm heeft. En als ze volgroeid is wil ik voor de webmaster ruffwear gaan, dus dan koop ik liever een (nieuwe) webmaster dan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow heeft ook rond de 60 cm en heeft een S-je.

Wij hebben de eerste Webmaster en de tweede, ik vind de tweede persoonlijk fijner, daar zit een extra kunststof dingetje op waardoor het bandje niet zomaar los schuift (en dat heeft de eerste dus niet, waardoor ik die heel vaak weer moest verstellen).

honden page profiel DD

honden foto van D

" Mellow heeft ook rond de 60 cm en heeft een S-je.
Wij hebben de eerste Webmaster en de tweede, ik vind de tweede persoonlijk fijner, daar zit een extra kunststof dingetje op waardoor het bandje niet zomaar los schuift (en dat heeft de eerste dus niet, waardoor ik die heel vaak weer moest verstellen). "

Ik ga denk ik toch wel nu al de Medium bestellen. Op Marktplaats vind ik niks, en ik ben toch wel erg geschrokken van haar ontsnapping. Misha wil niet echt ontsnappen, een paar dagen terug was de eerste keer; ze deinsde achter haar tuig uit terwijl ik piepschuimen platen van een drukke weg probeerde te halen tijdens harde wind. Ze háát dingen die over haar kop moeten, dus zodra haar tuig om haar oren kwam, raakte ze nog meer in paniek en trok ze zichzelf er zo uit. Toch heeft ontsnappen hier in Ierland grotere consequenties, aangezien het hier zo dunbevolkt is. Troepen verwilderde honden die vee aanvallen zijn hier niet ongewoon. Als ze zoek raakt, kan de kans klein zijn dat iemand haar ziet en dat ze dus gevonden wordt

Dit model bedoel je met de tweede?

http://www.miscota.ie/dogs/ruffwear/p-64999

 

Ze is nog maar 5 centimeter van de Medium af (ze is nu 64cm om het breedste gedeelte van haar borstkas), dus dan stop haar daar gewoon meteen in zodra hij past. Ik ga haar laten steriliseren na haar eerste loopsheid, en las dat ze daardoor minder in de breedte door kunnen groeien. Mocht ze er wel uit groeien denk ik dat ik hem ook wel weer redelijk makkelijk kan verkopen weer, aangezien het een goed merk is. Liever iets te veel geld uit geven nu, dan er later spijt van hebben. Nu ze 1x ontsnapt is, ben ik toch wel erg bang dat het nog eens gaat gebeuren, en dat ik dan niet het geluk heb dat ze meteen mijn kant op komt.

Nu nog uitvinden hoe ik redelijk geprijsd een tuig mijn kant op krijg  Van mijn loon bij dit gezin sinds mei, is tot nu toe de helft naar haar gegaan 1400 euro in 6 maanden (vandaag precies 6 maanden)... Als ze eens wist wat ik allemaal eens voor haar over heb Op een bedrag van 1400 valt die 70 trouwens nog wel mee haha

 

honden page profiel KoffieeKoffiee 3 doggies

honden foto van Koffiee

Dure hobbie.. Hihi gelukkig hebben mijn honden dit niet nodig.. Ben meer van de cup maten grr flauw sorry 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^