Is dit tuigje echt te klein? Welk alternatief?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Emma en VosjeEmma en Vosje

Hoi!


Waarschijnlijk wel, maar wil toch jullie advies! Heb al een tijdje dit hurtta tuigje voor Vos, eerst vond hij hem helemaal prima maar sinds een paar weken vind hij hem vreselijk. Rent weg als ik er mee aan kom en staat stokstijf stil zodra hij om zit. Volgens mij is hij te klein en knelt hij. Hij kijkt er ook heeeel ongelukkig bij ;) haha

Ben dus naar de dierenwinkel geweest voor een nieuw tuig. Maar niks paste hem goed. De enige die goed paste was een tre ponti tuigje. Maar die horen wat strak te zitten en ik vind ze niet mooi bij een lange vacht.
Hij is behoorlijk tenger, meeste is vacht. Maar toch een best breed lijfje.

Mijn wensen voor een tuig is dat hij reflecterend is, tegen water kan en het belangrijkste, comfortabel voor de hond! 

honden page profiel JessicaJessica

Ja die is echt te klein.

Je zou kunnen kijken naar een annyX tuig (via Google) of perfect fit misschien?

ruffwear front range vind ik ook erg fijn. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Hij lijkt inderdaad wat krap te zitten, qua verhouding met zijn lijf lijkt het een maat te klein. Er bestaan sites die dit soort tuigjes op maat maken, dan weet je zeker dat hij goed past. Bij Lupa was het ook het probleem dat van het ene merk haar maat veel te wijd zat en dan een maat kleiner weer veel te krap. Zo past zij de Hunter tuigen niet terwijl het Hurtta tuig wel goed past in dezelfde maat. Maar ik geloof dat de Hunter tuigen niet reflecterend zijn.

honden page profiel --

honden foto van -

Welke maat is dit tuig? Ik heb eenzelfde tuigje maar dan wat groter

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, Vosje ziet er niet vrolijk uit zo!

Pepijn draagt Tre Ponti Fibbia tuigjes, die gaan op gewicht.

Het zit echt niet strak, reflecteert en is van kunststof zodat het niet wijder wordt als het nat wordt. Ik ben er zeer tevreden over hoor.

Misschien dat je er toch nog eens naar moet gaan kijken.

Je ziet het op mijn profielfoto.

 

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

" Hoi!
Waarschijnlijk wel, maar wil toch jullie advies! Heb al een tijdje dit hurtta tuigje voor Vos, eerst vond hij hem helemaal prima maar sinds een paar weken vind hij hem vreselijk. Rent weg als ik er mee aan kom en staat stokstijf stil zodra hij om zit. Volgens mij is hij te klein en knelt hij. Hij kijkt er ook heeeel ongelukkig bij ;-) hahaBen dus naar de dierenwinkel geweest voor een nieuw tuig. Maar niks paste hem goed. De enige die goed paste was een tre ponti tuigje. Maar die horen wat strak te zitten en ik vind ze niet mooi bij een lange vacht.Hij is behoorlijk tenger, meeste is vacht. Maar toch een best breed lijfje.Mijn wensen voor een tuig is dat hij reflecterend is, tegen water kan en het belangrijkste, comfortabel voor de hond!  "

 ik kan je niet adviseren maar ik moet even kwijt dat ik het een ontzettend komische foto vindt van Vos...dat koppie, echt heel grappig, ik log gewoon in een deuk. Hoop dat je een goed tuig vindt!

honden page profiel Emma en VosjeEmma en Vosje

@Jessica : Het annyX en Ruffwear tuig vind ik erg mooie opties! Durf alleen niet zo goed via internet te bestellen omdat ik bang ben dat ze niet passen..

@ Ruchama & Lupa:  Ja lastig he... dat had ik dus ook! Met alle merkjes die ze hadden..

@ Charlie & Aiko : Dit is een maat 60cm. Dezelfde een maat groter hebben we ook gepast maar die was veel te groot.. :(

@ Jantien: Ik zie inderdaad op jouw foto dat hij niet zo strak zit! De medewerkster van de dierenwinkel zei dat hij goed strak om het lijfje moest zitten zodat hij niet schuurt langs zijn lijf maar meebeweegt. Ik zie op internet dat ze meer verschillende kleurtjes hebben, zelfs met fleece, ik ga er nog is naar kijken :)

@ Indie: Hahah erg he, echt een drama queen... 

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Wat ik zo kan zien is hij wel te klein, maar vind ik altijd beetje lastig inschatten op foto's.

Heb voor mijn hond een Jullius K9 tuigje. En vind hem persoonlijk erg prettig en de hond ook. Reflecteert in het donker, zit een handvat op zijn rug (handig bij grote hond in bijvoorbeeld stad) stevige ring er op om riem aan vast te klikken en uit te breiden met tasjes en zaklamp e.d.

Heb hem via internet besteld en daar staat tabel bij met omvang borst/buik en gewicht en is echt in heel veel maten van chihuahua tot Duitse dog zo ongeveer. Je kunt buikriem ook verstellen dus iets groter/kleiner maken.

Succes met de zoektocht

honden page profiel ElianeEliane

Een Y harnas. Hurtta Updated Y harnas

Dit loopt over de borstkast en schouders. Daar lopen ook de nodige zenuwbanen en een hond zijn schouders zijn niet zo sterk als die van de mens. Wegens het ontbreken van sleutelbeenderen.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

je zou HIER eens kunnen kijken

honden page profiel JessicaJessica

" @Jessica : Het annyX en Ruffwear tuig vind ik erg mooie opties! .  "

 Eventueel heb ik een tweedehands ruffwear front range oranje maat S (wegens pup eruit gegroeid) in de aanbieding? 

Hoe de maten vallen kan je evt vinden op hondenoutlet. 

Bij interesse zal ik wel een  foto maken voor je.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Of het tuig daadwerkelijk te klein is, kan ik vanop de foto's niet goed beoordelen, maar dat het model helemaal fout is voor jouw hond wel.

De horizontale riem drukt in zijn keel en klemt over z'n schouders heen. Dat zorgt ervoor dat je hond die belemmering probeert weg te houden door z'n rug wat te bollen en z'n nek vlakker te houden. Helemaal niet zoals het hoort, dus.

Kies een tuigje niet omdat het mooi oogt, maar op basis hoe goed en soepel het zit voor je hond. Dus altijd gaan passen, ook de modellen die je zelf niet mooi vindt . Het is belangrijk dat een tuig de bewegingen van een hond niet hindert: dus zeker niet drukt in de keel, en de schouders mooi vrij laat tot de schoft, zodat die bij het rennen onbelemmerd kunnen bewegen (en niet achter een riem zitten). Let ook op de druk in de oksels, dat daar ruimte genoeg blijft en de boel niet gaat knijpen.

Er is heel veel op de markt, er zit vast wel wat tussen dat én comfortabel is voor je hond én er mooi genoeg uitziet voor je knappe kerel. 

honden page profiel Emma en VosjeEmma en Vosje

@ Eliane en Alska's finest

Dankjulliewel! Dit idee had ik dus ook al, dat de vorm van dit tuig gewoon niet prettig is voor hem. Had inderdaad het idee dat het wat op zijn schouders knelt en drukt in zijn keel, maar volgens de dierenwinkel hoorde dit.
Ik ga binnenkort naar een dierenwinkel waar ze meer verstand er van hebben hoop ik. 
Dat het comfortabel voor Vos zit vind ik inderdaad het allerbelangrijkste! 
Ondertussen blijf ik beetje op internet speuren!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Had inderdaad het idee dat het wat op zijn schouders knelt en drukt in zijn keel, maar volgens de dierenwinkel hoorde dit. 

 Triest is dat, hoor, als een dierenwinkel het advies geeft dat een tuigje zo hoort te klemmen.  

Een tuigje hoort net drukvrij en comfortabel te zijn, waardoor de hond zich vrij kan bewegen en hierdoor niet enkel lichamelijke klachten kunnen vermeden worden maar hij zich ook mentaal lekkerder voelt (minder frustratie en ergernis)

 

Kijk voor Vos vooral naar tuigjes waarbij de riemen de curve van de hals mooi volgen en samenkomen op het borstbeen, en niet in de zachte holte van de keel. En als je het past, let dan op z'n houding: laat hem in de winkel een eindje lopen met het tuig om en let erop of  hij mooi rechtop en soepel loopt (dus trots de borst vooruit, nek rechtop, geen gespannen rug) Laat 'm ook es gaan liggen en let erop dat het tuig nergens in de oksels trekt, de hals goed vrijblijft en zijn schouders niet belemmerd worden.

Het kereltje zal je dankbaar zijn! 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Op blaire.de kun je tuigjes op maat laten maken, een beetje prijzig, maar het is wel echt goede kwaliteit en je weet zeker dat het jou hond goed past. 

Bij die van ons is de borstband een beetje te groot, dus daar zou ik even op letten, dat kun je namelijk niet meer verstellen. 

Op deze foto's kun je dat wel goed zien;

Ik ben nu een tuigje aan het laten maken bij 4dox.nl. Deze kun je ook helemaal op maat laten maken. Is ook iets goedkoper dan Blaire.de, maar daar hebben ze hele andere modellen. 

honden page profiel ElianeEliane

 

Voorbeeld van een Y- vorm harnas 

Je hebt ook nog modellen die gevoerd zijn met neopreen (fleece) en zijn zachter

honden page profiel Emma en VosjeEmma en Vosje

Thanks Eliane!

Ik wil inderdaad nu in ieder geval een tuig met borststuk via schouders loopt zoals en y-vorm. Lijkt me voor vos prettiger. Nu nog eentje vinden die past :')

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

" Thanks Eliane!Ik wil inderdaad nu in ieder geval een tuig met borststuk via schouders loopt zoals en y-vorm. Lijkt me voor vos prettiger. Nu nog eentje vinden die past :') "

 Op de site die ik deelde maken ze Y-tuigjes op maat 

Edit; 4dox.nl dus

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja die Hurtta tuigen zien er leuk uit, maar je kunt ze nergens verstellen..

 

Daarom neem ik altijd een H-tuig, die kun je overal vertellen behalve het rugstuk

http://www.reddingo-shop.com/a-37242417/effen-kleuren/hondentuig-donkerblauw/ 

Ik zou zo een een keer proberen

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

" Ja die Hurtta tuigen zien er leuk uit, maar je kunt ze nergens verstellen..
 
Daarom neem ik altijd een H-tuig, die kun je overal vertellen behalve het rugstuk
http://www.reddingo-shop.com/a-37242417/effen-kleuren/hondentuig-donkerblauw/ 
Ik zou zo een een keer proberen "

 Wat schattig, met die gespjes 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Ja die Hurtta tuigen zien er leuk uit, maar je kunt ze nergens verstellen..
 
Daarom neem ik altijd een H-tuig, die kun je overal vertellen behalve het rugstuk
http://www.reddingo-shop.com/a-37242417/effen-kleuren/hondentuig-donkerblauw/ 
Ik zou zo een een keer proberen "

 Wij hebben het harnas van hurtta, die is wel overal verstelbaar:)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Wij hebben het harnas van hurtta, die is wel overal verstelbaar:-) "

 Ja ik bedoelde ook de Hurtta van de foto, ze zullen nog wel veel meer modellen hebben. Niet helemaal duidelijk gezegd

honden page profiel toto

honden foto van to

http://shop.calmingsigns.nl/calming-signs-harnas-tuigje-m.html

 

is er ook in allerlei maten en overal te verstellen..

bevalt onze hond heel erg goed..

 

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Dit is de Hurtta Pro Padded Y Harness. (wij hebben dit tuig zelf niet)

Het is de nieuwere versie van het andere y-tuig. Bij dit tuig zit de band verder van de oksels, waardoor het niet gaat irriteren. Het is ook reflecterend en zacht materiaal.

Volgende forumvraag: Hond poept moeilijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^