Fietsen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Danny (Gast)

Hallo, omdat mijn hond een slechtere linker heup heeft ben ik sinds drie weken bezig met fietsen, nu nog aan het opbouwen maar we zitten al op 20 min per rondje en dit gaat heel goed.  Ik vraag me alleen af hoe vaak ik per week ik met haar mag fietsen en of het ook verstandig is om haar van het merk puur iets te geven om te helpen met de spieropbouw. Sinds ze gesteriliseerd is geef ik 200 gram minder vlees maar ze is nu sinds die 3 weken haar 2 kilo overgewicht kwijt en is mooi op gewicht nu, omdat ze nu meer beweegt kan ik haar die 200 gram weer geven?  

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Met een gezonde hond kan je, mits goed opgebouwd, in principe dagelijks fietsen (nou denk ik dat ik mijn hond hier geen plezier mee zou doen maar wellicht voor de enthousiastelingen). Wel is het belangrijk om de voetzooltjes in de gaten te houden. Aangezien je aangeeft dat jouw hond een slechte linkerheup heeft denk ik niet dat iemand hier zomaar een advies voor kan geven, dit zou ik echt even met de dierenarts overleggen. Let er trouwens op dat je hond altijd in draf meeloopt en niet galoppeert, dit is minder belastend voor de gewrichten.

Je geeft aan dat ze nu mooi op gewicht is, ik zou persoonlijk even bij de hoeveelheid die je nu geeft blijven, mocht ze teveel af gaan vallen kan je altijd een beetje bijgeven maar ik zou niet in één keer die 200 gr erbovenop gooien.

Danny (Gast)

Mijn arts adviseerde juist om met haar te gaan fietsen voor sterkere spieren in de achterhand. Ik fiets altijd in draf nooit harder.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Inderdaad niet harder dan draf.

Wellicht heb je iets aan de volgende uitgebreide info over fietsen met honden

https://www.nlv.nu/activiteiten/activiteiten/fietsschema

Overleg i.v.m. de heupproblemen van je hond met  je dierenarts over het schema, dat je wilt volgen.

 

honden page profiel RosiersRosiers

honden foto van Rosiers

De link die Loesje vermeldt leidt u inderdaad naar een goed schema. Ik heb beide schema's voltooid en het is inderdaad raadzaam om alles goed op te bouwen en let extra op met haar heup. Manken = Stoppen!

Probeer ook zoveel mogelijk de hond te laten lopen op een zachte ondergrond. 

Ivm het gewicht; Geef voorlopig nog niets bij, maar volg haar gewicht op..Moest dit door het lopen sterker gaan dalen, dan geef je best wat eten bij.

 

Succes!

Volgende forumvraag: tips duimnagel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^