Asiel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Even een vraagje,

wij willen een hond nemen uit het asiel, maar ik wil eerst even wat voor honden daar zijn natuurlijk. Maar zou je daar zomaar binnen kunnen lopen en dan vragen of je naar de honden mag kijken??

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat leuk dat jullie een asielhond een fijn thuis willen bieden. Het lijkt mij dat een asiel dat geen probleem vindt, maar voor de zekerheid zou je een asiel even kunnen bellen. 

 

Succes! 

honden page profiel theathea

honden foto van thea

echt leuk en goed dat je overweegt een hond uit asiel te halen ik zou eerst bellen ik heb shakira uit asiel daar kun je zo heen maar ik weet of dit alle asiels zijn ik heb hem uit de mere bij nijmegen

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

dan zou ik eerst bellen bedankt ;)

ik heb trouwens ook op de site gekeken van die dierenasiel, maar daar staan maar een paar honden op. Is het vaak zo dat er meer honden zitten in het asiel dan op de site staat? Want er staan er maar 4 op waarvan er maar 2 beschikbaar zijn.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Meestal staan inderdaad niet alle honden op de website!
Dus enkele asiels bezoeken kan ik zeker aanraden. Je mag dan ook meestal met een hondje naar keuze een wandelingetje maken om te kijken hoe hij/zij is buiten het asiel.
Super dat je een asielhondje een nieuwe kans geeft!

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Dan ga ik die binnenkort bezoeken, bedankt ;)

Die hondjes in het asiel verdienen ook een kans

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een asiel bezoeken kan altijd, maar ze zullen je waarschijnlijk niet bij de honden laten. Als je geïnteresseerd bent in een specifieke hond, dan wordt die naar voren gehaald en mag je bijvoorbeeld met hem wandelen. Het is meestal niet zo dat je langs de kennels mag lopen om te kijken naar wat er allemaal zit. 

 

Veel plezier en succes met de zoektocht! Via ikzoekbaas.nl of dierenasiels.com kun je kijken welke honden er op dit moment allemaal in dierenasiels zitten. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Het asiel vind het ook fijn om te weten wat voor soort hond je zoekt. Dus met jachtinstinct, groot, klein, beharing, alleen thuis blijven etc.
Dus voordat je na het asiel gaat maak even voor jezelf wat punten wat je in een hond zoekt. Dan kan het asiel ook kijken of er een match voor jullie bij zit.
En erg leuk dat je een asiel hond een kans wil geven! 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Je zou ook kunnen kijken op www.dierenasiels.com

Bij elk hondje staan ook de gegevens van het asiel waar de hond verblijft met de openingstijden of voorwaarden voor het bezoeken van een hond.

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Kijk eens op ikzoekbaas.nl

Dit is de website van de dierenbescherming, waar alle asiels die verbonden zijn met de dierenbescherming hun honden opzetten. Je kunt helemaal filteren hoe je de hond wilt hebben 

honden page profiel theathea

honden foto van thea

ik weet niet hoe dat gaat bij andere asiels maar bij de mere mochten we gewoon kijken langs de kennels ik ging eigenlijk voor herder maar dat was niet mijn hond wie ik zocht ben toen ook verder gaan kijken en heb shakira weg gehaald mocht inderdaad eerst wandelen met haar en kreeg toen nog zelf de keus succces groetjes

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Wij mochten destijds ook gewoon de kennels zien met de verschillende honden erin.... We kwamen voor Sasha, ik had haar gezien op dierenasiels.com of Pets.be, weet het niet meer juist, maar we werden uitgenodigd om eens rustig rond te kijken. Daarna mochten we een keertje wandelen met de hond van onze keuze -dat bleef Sasha. We werden helemaal niet onder druk gezet om snel onze keus te maken toen we besloten om even naar huis te gaan om alles te overdenken. Toen we dezelfde dag in de namiddag weer daar stonden voor de adoptie, moesten we een papier invullen over onze levenssituatie en hoeveel tijd we dachten te kunnen spenderen aan een hond, toen kregen we het adoptiecontract en nadat we betaald hadden kregen we Sasha mee naar huis. 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Bij het asiel waar ik vrijwilligster ben mag je de honden gerust zien. Meestal loopt er wel even een medewerker mee om de honden voor te stellen en wat info te geven. Er is dan ook mogelijkheid om met een hond te gaan wandelen in het naburige bos en hem of haar op die manier buiten het asiel te leren kennen, want dat is een heel verschil. Binnen het asiel zijn ze gestresseerd en eens buiten zie je heel andere honden. Zo kan een zenuwachtig, blaffende, uitvallende hond in het hok, buiten de rustigste ziel zijn.

De mensen van het asiel luisteren dan ook naar jouw thuissituatie en wat je verwacht, de juiste match is immers belangrijk voor zowel hond als baas.

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Ben zelf ook vrijwilliger op een asiel. Wij zijn eigenlijk heel makkelijk, je mag spontaan binnen komen wandelen om honden (katten ook hoor) te bekijken maar ook bellen voor een afspraak.

Bij spontaan binnen vallen kan het wel eens voorkomen dat de hond waar je belangstelling voor hebt net aan de wandel is. We bellen dan gewoon de persoon op dat hij/zij terug moet komen omdat er belangstellenden zijn en ondertussen kunnen we vast informatie geven of even kopje koffie/thee drinken. Daarna gaan we even met de hond op het veld om kennis te maken en dan een wandeling, wij laten altijd iemand mee lopen voor extra informatie en voor het geval mensen denken hond te kunnen stelen (er lopen vreemde mensen rond soms)

Mensen mogen ook altijd mee langs de kennels om de honden te bekijken, bij belangstelling gaat bovenstaande eigenlijk weer in.

Wanneer mensen bellen voor afspraak houden we er rekening mee met wandelen, de hond zal dus gewoon op de geplande tijd aanwezig zijn. En dan gaan we samen met de mensen wandelen. Vaak met afspraak heb je al wat achtergrond informatie over de mensen bijvoorbeeld of er jonge kinderen zijn, andere huisdieren e.d. dit heb je natuurlijk bij spontaan binnen vallen niet dus vragen we hier wel even naar want niet alle honden passen in alle situaties.

Mijn advies is om gewoon even rustig op internet te zoeken naar een hond dierenasiels.com is een goede site. Daar staat ook per dier wel aangegeven of ze graag afspraak willen of niet. Weet van aantal asielen dat ze bij moeilijke honden dit graag willen gewoon om zeker te weten dat ze voldoende tijd hebben voor de belangstellenden.

Succes met de zoektocht.

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

ikzoekbaas.nl! Staan dr honderden!! Je kunt natuurlijk altijd langsgaan, maar bellen is handig ;). 

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

wat leuk dat je na denkt over een asiel hond het is per asiel verschillend of je wel of niet bij de honden mag. Bij onze eerste hond werden honden naar voren gebracht die bij je paste bij ons tweede hond ander asiel mocht je wel bij de honden kijken. En bij Sophie onze derde hond mocht je ook niet bij de honden werd de hond naar voren een apart kamertje gwbracht waar je voor kwam

honden page profiel Miriam en MaxMiriam en Max

honden foto van Miriam en Max

Bij ieder asiel is het anders. In Eindhoven bijvoorbeeld hebben ze alleen klappers, daar kun je in kijken en vragen ze je dingen. Als je dan een match zou kunnen zijn met de hond, halen ze hem naar voren en laten ze hem kijken. Maar dat kan alleen als je een match zou kunnen zijn! Ze laten je niet bij alle honden, omdat dit voor de honden heel veel stress oplevert.

In Breda reageren er vaak veel mensen op een hond. Het lijkt wel alsof er hier alleen maar populaire hondjes zitten. Het is dan een kwestie om beter te zijn dan de concurrentie ;). Degene die het beste past wordt uitgekozen, en als er niemand past... wordt er ook niemand uitgekozen! Hier mag je wel bij de honden kijken!

Ook in Tilburg werken ze met de klappers. Hier hebben wij Max opgehaald, maar die stond nog niet in de klapper, op internet, nergens... Het is daarom altijd slim om te bellen! Niet alleen om te kijken of er iets beschikbaar is, ook om alvast te praten over een bepaalde hond. Niets zo verdrietig dat je langskomt, helemaal verliefd wordt en dat hij dan al gereserveerd is... Of dat hij niet bij je dochter kan van 2, ik zeg maar iets. 

Ga er niet van uit dat je zomaar overal kan gaan wandelen met de hond. Toen wij in Breda kwamen kijken was er een stel dat 'voor dierendag een hond zocht, die dag nog mee wilde nemen en nu wilde gaan wandelen!!!' Tja, zo werkt het nou eenmaal niet. Vaak heb je nog een tweede gesprek. 

De site die het meest up-to-date is heb ik hierboven al neergezet, namelijk www.ikzoekbaas.nl. Houd er wel rekening mee dat hier ALLEEN dierenasiels staan die aangesloten zijn bij de dierenbescherming. Er zijn nog tientallen asiels die hier niet opstaan. Die kun je makkelijk vinden op internet! Wel een tip: ben extra alert als je bij asiels komt die niet zijn aangesloten bij de dierenbescherming. Tilburg is dit bijvoorbeeld ook niet, maar alles zag er daar keurig uit. Dat kan wel héél anders zijn, ik heb dat ook zelf gezien (maar zal hier geen plaatsnamen en dergelijke gaan noemen).

Ik wens je veel succes bij het uitzoeken van je hond! Onze Max is geen 'typische asielhond'. De meeste mensen denken namelijk dat alle honden in het asiel gedragsproblemen of fysieke problemen hebben. Dat is niet zo en Max is daar het levende bewijs van! Het is misschien wel beter als je er rekening mee houdt dat de meeste honden wél probleempjes hebben, vaak zijn dit gedragsproblemen. Ze kunnen dan bijvoorbeeld niet alleen thuis zijn, niet bij kinderen, bijten of niet met andere honden/katten. Echte beginnershonden zijn het dan ook vaak niet... 

Nog een andere tip! Lieg nóóit tegen de mensen die je helpen bij het asiel. Voor ons was een mevrouw die loog dat ze een tuin had van 100m2. Zij wist echter niet dat er nog bij haar thuis gekeken zou gaan worden of alles in orde was, dit kwam omdat het dierenasiel vermoedde dat dit niet zo zou zijn. Een huisbezoek doet het asiel dan ook niet vaak. Hoe graag je ook een hond zou willen, het is het beste om eerlijk te zijn over je situatie. Er zijn ook honden in het asiel die het wel gewend zijn om 8 uur alleen thuis te blijven bijvoorbeeld, of geen tuin nodig hebben. Bij het asiel werken vaak alleen vrijwilligers en wij hebben ervaren dat ze ons altijd heel goed hielpen! Ik wens je verder veel succes en je kunt me altijd mailen! :) 

Volgende forumvraag: welke 2de hond past bij ons gezin?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^