welke 2de hond past bij ons gezin?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rilanarilana

Hallo allemaal,

Wij zijn er over na aan het denken om een middel maat hond erbij te nemen, wij hebben nu 3 oude rustige katten, en een klein hondje chi/jack wij zouden graag er een maatje bij krijgen, maar ik wil een goede keus maken welk ras het beste bij ons gezin past aangezien ons hondje erg klein is, we zoeken een hond die lief speels maar ook waaks is als het moet, zelf denken wij aan een herder, graag hoor ik jullie mening en tips.

 

Alvast bedankt.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Naar wat voor hond zijn jullie op zoek? Er zijn heeeeel veel rassen

 

Wil je een grote hond of juist een kleine?

Wil je een hond die je veel bezig moet houden of juist een rustiger hondje?

Bedoel je met lief enthousiast en sociaal of juist wat terughoudender?

Hoeveel tijd willen jullie in de training steken & hoelang willen jullie gaan lopen met de hond?

Hoeveel tijd wil je in de verzorging van de vacht steken?

 

honden page profiel rilanarilana

Hallo.

Wij zijn aan een middel maatje aan het denken de grote van een herder, wij willen graag een maatje voor ons hondje, ons hondje is vaak de pineut bij anderen honden als ik dat zo mag zeggen, wij zoeken daarom een hond die goed voor zijn gezin zorgd als het nodig is, voor de rest inderdaad sociaal, ons hondje nu is een allemans vriend, en ziet nergens kwaad in daarom is hij vaak de pineut, in huis mag de hond overal komen, wij lopem 2x per dag een grote ronde en 2x een wat kleineren, het weekend gaan we lekker de bossen opzoeken.

honden page profiel rilanarilana

 Wat voor ons belangrijk is dat de hond goed met kleineren dieren over weg kan (katten) en de kleine hond.

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

Leuk dat jullie een hondje erbij willen nemen. Herders zijn wel honden die veel beweging nodig hebben. Wat is voor jullie een grote ronde? Is dat vijf kilometer fietsen of een half uur lopen? Zelf denk ik dat je een herder met het laatste namelijk tekort doet. Herders hebben ook de neiging om beschermend te zijn tegenover het eigen gezin. Mooi natuurlijk, maar dit kan ook uitpakken naar vervelend gedrag tegenover bezoek. Dit zeg ik er even bij door de opmerking dat jullie een hond willen die goed voor jullie kan zorgen. Zolang je een hond niet als erfhond neemt, zou ik niet met die intentie een hond erbij nemen. Niet om jullie te ontmoedigen, maar omdat ik het gewoon al te vaak fout heb zien gaan bij herders.

honden page profiel rilanarilana

Bedankt voor je bericht, wij gaan 4x per dag wandelen en ook echt lang wandelen de natuur in en ook de hond echt moe maken. We willen gewoon graag een hond die lief en sociaal is, maar ook als er wat gebeurd voor je door het vuur gaat, omdat wij een kleins hond hebben en kattem moet de grote hond erwel mee om kunnen gaan, wat vind u dan een juiste hond of aan welk ras kunnen we dan beter denken?

honden page profiel rilanarilana

Mijn vriend en ik, zijn echt gek op dieren het zijn onze kinderen, vandaar dat wij er ook goed over na willen denken welke hond goed past bij ons.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Nou als je zelf al zegt dat jullie echt wel veel lopen om de hond moe te maken en de natuur ingaan. Dan is een herder misschien toch een optie! Zijn jullie al in het asiel wezen kijken? Misschien kunnen zij jullie een paar honden voorstellen die sociaal, actief en lief zijn.

honden page profiel rilanarilana

Dat is inderdaad een goed idee om in het asiel te kijken dankje! Dat gaan wij zeker doen, en inderdaad wij wandelen echt veel, we maken de honden echt wel lekker moe, hihi.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Wat vinden jullie van een bearded collie? of een schotse collie? :)

Of zijn jullie echt opzoek naar bijv een duitse herder?

honden page profiel rilanarilana

Hallo. Ja zelf dachten wij meer aan een herder, mijn vriend zou graag een shiba willen, maar heb gehoord dat een herder beter bij ons zou passen omdat een shiba echt een jacht hond is, en omdat wij kleine dieren hebben konden we dit beter niet doen. Hoe denken jullie hier over? Heb vaak gehoord dat herder vaak sociaal zijn ook naar anderen dieren.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Hallo. Ja zelf dachten wij meer aan een herder, mijn vriend zou graag een shiba willen, maar heb gehoord dat een herder beter bij ons zou passen omdat een shiba echt een jacht hond is, en omdat wij kleine dieren hebben konden we dit beter niet doen. Hoe denken jullie hier over? Heb vaak gehoord dat herder vaak sociaal zijn ook naar anderen dieren. "

 

Bij de shiba is het wisselend. De een kan absoluut niet met katten, de ander alleen met de 'huiskat'. Dat is een kwestie van heel voorzichtig en met alle geduld leren. Hetzelfde met andere honden. De een kan met alle, de ander niet met alle, en weer een ander met geen. Ook een kwestie van opvoeding en per hond verschilt het gewoon (hoe goed je hem ook socialiseert). 

 

Een shiba is overigens wel echt een stuk kleiner dan een herder hoor ;) 

 

Daarnaast lees ik dat jullie graag veel wandelen. Dat is natuurlijk heerlijk. Bij de shiba moet je er echter wel aan denken dat deze niet geweldig goed los kan. Dit door het zelfstandige karakter (ze zoeken zelf wel uit waar ze naartoe lopen en hoelang ze wegblijven) en jachtinstinct (je wilt niet dat je hond het wild op gaat jagen).

 

Dit is ook iets waar je thuis altijd rekening mee moet houden (weten waar de hond is voor je de deur open doet, tuin hermetisch afsluiten, etc.) 

honden page profiel rilanarilana

Hallo,

Bedankt voor uw reactie, wij gaan er eens goed over na denken. 

Groetjes

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Wat dacht je van een chodsky pes? 

 

Lijkt me wel passen hier, en met katten om kunnen gaan is grotendeels aangeleerd gedrag. Ik ken genoeg jachthonden die samenleven met katten, als honden ermee opgegroeid zijn zien ze ze meestal als lid van de roedel.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Hallo,
Bedankt voor uw reactie, wij gaan er eens goed over na denken. 
Groetjes "

 Mocht je meer informatie willen over de shiba, en/of op zoek zijn naar een herplaatser/asiel. Dan kun je eens contact opnemen met 'shibarescue' 

http://www.shibarescue.be/ http://www.shibarescue.nl/ 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

http://www.puppyplaats.nl/hondenrassen.php

Op deze site staat een overzicht van bijna alle rassen:)

honden page profiel rilanarilana

" Wat dacht je van een chodsky pes? 
 
Lijkt me wel passen hier, en met katten om kunnen gaan is grotendeels aangeleerd gedrag. Ik ken genoeg jachthonden die samenleven met katten, als honden ermee opgegroeid zijn zien ze ze meestal als lid van de roedel. "

 Ik had nog nooit van dit ras gehoord, ik heb het even opgezocht wat een prachtige hond! maar volgens mij staan die weinig ter adoptie of niet?

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Ja volgens mij zijn er niet erg veel in nl. Laat staan in asielen.

 

Of een hollandse herder? Al zou ik gewoon wat asielen afstruinen, zitten altijd wel erg leuke honden tussen!

honden page profiel rilanarilana

Ja inderdaad, ik heb mij opgegeven voor gast gezin voor grote honden, dat is via een asiel,wie weet komt er een leuke hond die wij moeten opvangen, waar het super mee gaat met de katten en de hond, dan kunnen we die hond altijd adopteren, en dat zijn verschillende rassen, dus wie weet welke hond we binnen kort moeten opvangen. 

Nadine (Gast)

Ik heb een lieve shitzu gehad was zeer lief met kindjes myn zoon had een golden retriever is 12j geworden ook zeer lief

honden page profiel ValerieValerie

honden foto van Valerie





Pipo is een 3,5 jarig reutje (geb 1-1-2012) en is 36 cm hoog. Hij heeft best lang in het asiel gezeten maar doet het enorm goed. Hij geniet echt van het leven in huis. Het is een vrolijk, heel aanhankelijk mensenvriendje en lief hondje die goed in de roedel van het opvanggezin ligt en de katten negeert. Pipo loopt al netjes mee aan de lijn al moet er nog wel wat met hem geoefend worden wanneer hij andere honden tegenkomt want dat vindt hij nog een beetje spannend.En hij kan ook al even alleen thuis blijven want opvanggezin is daarmee aan het oefenen.Pipo vindt het heerlijk om op schoot te kruipen en te knuffelen. Ook met de kleinkinderen doet hij het goed en daarom zou hij met wat oudere kinderen geplaatst kunnen worden. Ook is hij al zindelijk Pipo zoekt dus een eigen thuis........wie weet bij u.......?

En zo zijn er veel meer leukerds hier te vinden http://www.animalinneed.com/honden-in-nederland

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

" Wat vinden jullie van een bearded collie? of een schotse collie? :-)
Of zijn jullie echt opzoek naar bijv een duitse herder? "

 

Ik zou ook zeggen een schotse collie!

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik dacht ook aan schotse collie/ sheltie. Sheltie zou kwa formaat goed bij jullie kleine hondje passen en lekker kunnen spelen ermee. Mijn sheltie is heel vriendelijk tegen kindjes, maar ook echt wel waaks. Van vreemde mannen moet hij niets weten. Als ik bij de schemer iemand tegenkom, of een hond blaft naar mij, dan gaat hij vaak grommen en voor mij staan, maar bijten heeft hij nog nooit gedaan. Verder een heel sportief hondje dat zeker van wandelen houdt ;-)

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

" Ik dacht ook aan schotse collie/ sheltie. Sheltie zou kwa formaat goed bij jullie kleine hondje passen en lekker kunnen spelen ermee. Mijn sheltie is heel vriendelijk tegen kindjes, maar ook echt wel waaks. Van vreemde mannen moet hij niets weten. Als ik bij de schemer iemand tegenkom, of een hond blaft naar mij, dan gaat hij vaak grommen en voor mij staan, maar bijten heeft hij nog nooit gedaan. Verder een heel sportief hondje dat zeker van wandelen houdt ;-) "

 Tara is ook precies zo, haha

koert (Gast)

Ik raad een golden retriever aan en labrador ik zal bij de retrievers kijken

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

waar ik eigenlijk gelijk aan denk is een grote keeshond of middenslag kees.

 

 

 

Dan past de sheltie ook wel in jullie situatie of schotse collie

(mijn sheltie pup)

 

 

schotse collie

 

 

kortharige schotse collie

 

dan in de regio van de herders...

 

-de oud duitse herder 

-groenendealer 

-tervuurse herder 

 

 

 

Volgende forumvraag: Daisy's topic
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^