Hij plast over honden en mensen.. *schaam...*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

De titel zegt het al...

Duke durft bij andere honden en mensen zijn poot op te tillen.. Ik schaam me dood af en toe.. Het is dus vooral op de hondenweide, waar hij samen met bekende honden (die hij dus al vanaf 12 weken kent) mee omgaat.
Hij doet het niet over alle honden.. Er loopt bv een basset waarmee het nogal een strijd is, daar doet hij het niet over. Het teefje van dezelfde eigenaar wel, ook een barzoi die sinds een paar weken mankt.. ook tegen aan plast. Dus sinds hij mankt..

Ook bij bv hevige labrador's of honden die op dat moment worden aangelijnd, ook mensen die op het bankje zitten durft hij heen te lopen en even ze poot op te tillen..

Ik weet niet wat ik met dit gedrag moet.. Als ik een brul geef, kijkt hij wel op maar meestal is het kwaad al gebeurd. Hij durft het zelfs tegen mij te doen.. Maar dat is nu wel weer even geleden..

Hij is nu 1.5jr
Iemand die kan vertellen hoe ik hiermee om moet gaan?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Houdt de hond aan de lijn, ga er naar toe en bekijk wat je hond doet, zodra je ziet dat tie zijn poot op wil tillen, grijp je in, zodat tie weet dat het taboe is......je kan hem dus in de fout laten gaan, je ziet het en ingrijpen, zolang je hond dit niet heeft afgeleerd, het is vervelend , maar hou de hond aan de lijn, afleren...zie je dat je resultaat hebt, niet op een dag he, dan kan je weer eens kijken naar het gedrag, maar blijf alert, want het is echt heel naar dit, voor jou en voor degene die dit moet ondergaan, je hond kan zomaar een verkeerde treffen die er niet van gediend is, afleren.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik begrijp wat je wil zeggen Willemijn, maar ik ga niet op een hondenweide lopen met een hond aan de lijn. In mijn geval is dat vragen om problemen, hij is sinds ik zwanger ben zeer beschermend tegenover mij.

Het slechte geval breekt er dan een gevecht uit tussen de honden of hij trekt mij omver omdat hij probeert weg te komen. Hij is absoluut geen slechte hond, als hij merkt dat de hond wil spelen is alles goed.

Zoals ik zei hij weet maar al te goed bij welke hond hij het wel of niet kan doen, de honden zelf hebben het niet eens door.. Het gebeurd pas wanneer hij al langer op de hondenweide is, dus het is niet we komen er op en hij plast elke hond onder. Nee hoor, dat is op dat moment niet aan de orde.

Niet meer op de weide komen is geen optie, dat is hier in Belgie de enige plek dat hij wat sociaal kan zijn met honden en is kan apporteren bv.

Volgende forumvraag: Iets mis? of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^