Hond word ineens grijs na trauma.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Mijn hondje 6,5 jaar oud wert na een trauma. Ineens veel grijzer in ze gezicht kan dat door zijn trouwma komen ??? Hij was bijna dood. Door een Andren hond aangevallen hij zelf is een chihuahua en de aanvaller was een akita/rottweiler dus geen kleine jongen hij had hersen zwelling , 2 gaten in de borst kast , gekneusde ribben , vel van zijn romp getrokken en dus veel lucht onder de huid , zijn longen en hart waren los geschut en zweefde door zijn romp dus dat kan ik wel een trauma noemen. Maar kan een hond daar ineens grijs van worden de schik of zo ??

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ach wat sneu. Sterkte,

 

Bij mensen kan t wel. Bij honden weet ik niet, zou best kunnen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Dat zal wel ongelooflijk veel stress hebben gegeven. Wat een wonder dat je hond dat overleeft heeft!

Het kan idd verband houden met elkaar:
http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/uiterlijk/stress-zorgt-echt-voor-grijs-haar/

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Tjonge..dat is zeker een trauma! Dat je hond dit overleeft heeft..

Dit moet een enorme impact op 'm gehad hebben: de aanval zelf, de zorg daarna en het voelen van jullie zorgen...niet niks!

Ik weet het eerlijk gezegd niet of hij daardoor zo vroeg en snel grijs wordt, maar ik kan me wel voorstellen dat het zou kunnen.

 

Sterkte met hem!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat erg dit, zoveel kwetsuren ...........is je hondje weer aan de betere hand, het kan zeker zijn dat door de kwetsuren de vacht schrikbarend achteruit is gegaan, alles moet weer herstellen, organen , en dan blijft de vacht wat achter, als je hondje weer aan de betere hand is kan de vacht weer mooi van kleur worden, ruitijd veroorzaakt dat het oude haar uitvalt en dan weer een mooie vacht terug komt...........heel erg wat je hondje is overkomen, hoe gaat het nu met de kleine ?

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Dank jullie wel. Nou het is ongelofelijk na 2 weken liep die weer als een hoentje maar hij was net een krakende zak chips door de luchtiger zijn huid en na 3 weken.toen alle lucht weg was en na controle bij de dokter Heb ik hem aan de lijn weer gewoon mee genomen naar het bos ging heel goed niks aan de hand aleen grote reuen. Of drukke honden die gaat die uit de weg of hij durft niet verder te lopen maar dan help ik hem gewoon. Ik zelf heb een uitlaatservice dus hij moet wel mee. Zijn angst overwinnen. Maar het gaat heel goed zijn vacht is idd heel erg achteruit gegaan. Grijs dof en wat minder wollig hij krijgt wel farmfood versvlees dat doet hem heel goed

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Wat heftig zeg. ik hoop het nooit mee te maken, zo'n aanval.. maar wat fijn dat je hondje weer hersteld is.

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat vreselijk dat dit je hondje is overkomen.

Ik weet niet of hij daardoor ineens grijzer is geworden.

Fijn te lezen dat het zo goed gaat met je hondje,na zoveel pijn en alle

verwondingen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank jullie wel. Nou het is ongelofelijk na 2 weken liep die weer als een hoentje maar hij was net een krakende zak chips door de luchtiger zijn huid en na 3 weken.toen alle lucht weg was en na controle bij de dokter Heb ik hem aan de lijn weer gewoon mee genomen naar het bos ging heel goed niks aan de hand aleen grote reuen. Of drukke honden die gaat die uit de weg of hij durft niet verder te lopen maar dan help ik hem gewoon. Ik zelf heb een uitlaatservice dus hij moet wel mee. Zijn angst overwinnen. Maar het gaat heel goed zijn vacht is idd heel erg achteruit gegaan. Grijs dof en wat minder wollig hij krijgt wel farmfood versvlees dat doet hem heel goed "

 Ik vind dat jij het geweldig doet, het is niet wat zeg wat je meegemaakt hebt, en voor de kleine net zo.......je doet het goed , weer meenemen . Wanneer alles weer in orde is met je hondje en dat heeft echt tijd nodig, waarschijnlijk toch ook onder narcose geweest, niet zo gek dat de vacht er flink onder geleden heeft en nog, geef het echt de tijd, maar weet bijna zeker dat na een drie kwart jaar de hele vacht weer hersteld is........je kan biotine aan je hond als extra geven, doet goed voor huid en haar.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe het komt, de grijze haren zaten er al, maar de gewone haren vallen snel uit en dat kan o.a. door een trauma komen.

Het lijkt alsof ze veel sneller grijs worden.

 

Maar wat vreselijk wat hem en jou is overkomen! 

Krijg er helemaal rillingen van...

Hoe gaat het nu met hem? En met jou?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

http://www.beestenbaas.eu/mijn-hond-is-pas-4-jaar-oud-en-wordt-nu-al-grijs/

 

Ik ben als mens al eens in 1 dag compleet grjs geworden door stress. Zonder haaruitval. Dus ik vond bovenstaand artikel wel interessant.

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Het gaat prima met me kleine knuffelaar hij is niet onder narcose geweest toen aleen infuus voor de shock ik wil hem heel graag aan biotine hebben of msn poeder. Maar hij eet nauwelijks altijd al gedaan super irritant

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Yoghurt?

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Ja zal kunnen maar dan zit die weer vol en eet die ze eten niet. Daar heb ik ook al 4 manden om moeten vechten tijdje terug omdat die niks lust. Geen brokken en versvlees gaat ook moeilijk

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je hondje heeft heel wat ellende doorstaan; ook door jouw grote hulp heeft hij het gered.

Zou je hondje misschien nog baat kunnen hebben bij Puur Trauma?

http://www.medpets.nl/puur+trauma/?s2m_channel=70&gclid=COON9af-78gCFUfkwgodtqgI5g

 

Wat eten betreft; heb je al Renske Vers geprobeerd? Zo niet, koop eens een pakje van 395 gram. Zieke honden en pups, die slecht eten, willen vaak wel Renske Vers eten: 80% gestoomd vlees; super kwaliteit. Te koop bij dierenwinkels. Je kan een pakje in porties delen en in de vriezer bewaren.

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Ja Renske. Heb ik ook gehad alle smaken kip vond die 2 dagen lekker en dat trauma medicijn. Is echt voor direct na een trouwma wat ik zo even kon lezen

honden page profiel cindycindy

zonde zeg. vind het wel heel knap van je hondje. De mijne is al 3 keer aangevallen door andere grote honden en die is er klaar mee. Gaat tekeer iedere keer als ik een andere hond tegen kom. Het is moeilijk om dit weer goed te krijgen. Sterkte

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Ja Renske. Heb ik ook gehad alle smaken kip vond die 2 dagen lekker en dat trauma medicijn. Is echt voor direct na een trouwma wat ik zo even kon lezen "

 

Puur Trauma is niet alleen voor direct na het opgelopen trauma.

 

citaat

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

einde citaat

Bron http://www.medpets.nl/puur+trauma/?s2m_channel=70&gclid=COON9af-78gCFUfkwgodtqgI5g

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Heb je Rocco blikvoeding geprobeerd? Ik ben niet zo van de blikken, maar deze stinkt echt enorm, waardoor veel honden erop aanvallen. Ik had de sensitive kalkoen-aardappel.

Orijen 6 fish brokken vonden ze hier ook heerlijk.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" http://www.beestenbaas.eu/mijn-hond-is-pas-4-jaar-oud-en-wordt-nu-al-grijs/
 
Ik ben als mens al eens in 1 dag compleet grjs geworden door stress. Zonder haaruitval. Dus ik vond bovenstaand artikel wel interessant. "

 Ik hoorde dat ook van een kennis in een nacht geijs.

Een zei een arts dat dat niet kan.

Je haar groeit vanuit de wortel, die haar kan niet ineens verkleuren, vertelde hij, een haar is dood materiaal.

 

Ik ga je linkje zo even lezen. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het gaat prima met me kleine knuffelaar hij is niet onder narcose geweest toen aleen infuus voor de shock ik wil hem heel graag aan biotine hebben of msn poeder. Maar hij eet nauwelijks altijd al gedaan super irritant "

 Scheutke zonnebloem olie door het eten? Dit vinden de meeste honden heel erg lekker. Ook heel goed voor huid en haar.

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Hihi ja hij is echt verschrikkelijk met eten en mijn andere 2 hondjes. Eten bijna alles hij houd niet van vis. En lust eigenlijk aleen maar rund.en soms ook de pens hart van farmfood En geit mix van vers vlees en blik voer waar ik ook een hekel aan heb wil die vaak aleen een paar happen met kip smaak ik heb ook bijna alle brok sorten gehad maar die wil die echt niet. Heb hetzelfde 2 weken laten staan. Nou hij vertikt het echt hij was zelfs eng mager op een gegeven moment ook bij de DA geweest met hem maar hij mankeert niks ze zeg hij heeft gewoon last van eigewijserietus maar zodra die een x op stal is. Dan loopt die met stukken peen rond en oud brood en katten voer. En kippen eieren. ???????? en geef ik het zelfde thuis dan wil die het weer niet. Moeilijk mannetje. Maar farmfood rund gaat er wel aardig in. Ook niet alle dagen. Maar hij is nu wel op gezond gewicht

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Ik hoorde dat ook van een kennis in een nacht geijs.
Een zei een arts dat dat niet kan.
Je haar groeit vanuit de wortel, die haar kan niet ineens verkleuren, vertelde hij, een haar is dood materiaal.
 
Ik ga je linkje zo even lezen. 
  "

 Ik heb t bij mezelf gezien, dus ja, het kan. De kleur is bij mij uiteindelijk wel weer terug gekomen, maar dat duurde lang.

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Dat voer probleem is trouwens 1,5 jaar terug gekomen na dat ik van voer ben verandert. Mijn hondjes kregen gewoon pedigree nat voer en frolic brokken die zachte door mekaar. Wist ik veel. Me moeder kocht het eigenlijk altijd. Maar toen ik in de uitlaatservice ging werken werden ze alle 2 toen nog. Heb er nu 3 Heel mager. Want ze konden het niet aan eten met die troep wat ze bewogen op een dag en toen is zijn eet elende begonnen en pedigree. Wil die nu ook niet meer wel frolic brokjes. Maar dan ook aleen de geele pffff toch hou ik van hem

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik kan me helaas goed voorstellen hoe het geweest is voor jullie. Mijn hondje is laatst ook flink te pakken genomen door een rottweiler. Ik heb bij hem nu ook het idee alsof hij er een trauma aan over gehouden heeft. Hij heeft het niet dat hij ineens grijs word, maar ieder hondje kan dat natuurlijk op een andere manier laten zien.

Ik wil je ook nog even veel sterkte toe wensen en ik hoop dat jullie er snel overheen komen.  

honden page profiel siensien

honden foto van sien

Ja vreselijk he ik snap die baasjes met zulke honden ook echt niet met onvoorspelbaar gedrag in Bandhu ze geval was het een akita / rottweiler. Intacte reu en hij liep al bij een trainer 1 jaar oud. En tog nog lis laten in het bos terwijl je geen controle over je hond heb in de uitlaatservice. Heb ik onvoorspelbare. Honden altijd met muilkorf super safe. En je loopt met een gerust hart. En zielig is het zeker niet. Als je het goed aanleert bij die honden met snoepjes. Ze kunnen ook nog gewoon eten en drinken en spelen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ik heb t bij mezelf gezien, dus ja, het kan. De kleur is bij mij uiteindelijk wel weer terug gekomen, maar dat duurde lang. "

 Jeetje! 

Mijn moeder en 2 zussen waren voor hun 30e helemaal grijs. Mijn moeder had veel hoofdpijn  Ik ben 50, heb een paar grijze haren.

Grijs, doet wat hij zelf wilt!

Volgende forumvraag: Help! mona heeft kous opgegeten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^