Newfoundlander of Golden retriever

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Joris82 (Gast)

Hallo, Ik zit te twijfelen tussen een Golden retriever of een newfoundlander. -geschikt met hele jonge kinderen, vindt actief zijn leuk maar is in huis rustig. Betrouwbaar, trouw, aanhankelijk. Er is bijna altijd een volwassene thuis. Is gedeeltelijk ook in ons huis vanwege trauma van mijn vrouw waardoor ze  PTSS-klachten heeft (geen gediagnosticeerd PTSS maar wel symptomen.) Hond moet haar rust geven, veilig gevoel buiten, reden om te bewegen, rustgevende factor in huis. Maar moet dus ook met onze kleine kinderen die nog thuis zijn en soms rennen door huis  daar niet actief achteraan. Ook als maatje voor de kinderen. Vrouw is wel in staat tot degelijk opvoeden en heeft ook toe voor cursus ed. Graag jullie hulp! (of misschien weet u nog een ander ras)              

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou op zoek gaan naar een stabiele, volwassen herplaatser die gewend is aan jonge kinderen. Een pup of puberhond kan absoluut nog niet aan dergelijke eisen voldoen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een wat kleinere huishondje ? een grote lobbes is misschien te veel gevraagd voor je vrouw en ook nog rond rennende kinderen ? ga eens kijken in het asiel naar een kleine hond al wat op leeftijd, en die kinderen gewend is...

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Idem als hierboven.

Wat wordt er bedoeld met "is gedeeltelijk ook in ons huis"?  Zou de hond ook bij andere mensen zijn?

Als je bedoelt dat de hond deels buiten, deels binnen zal leven, denk ik dat het in dit geval geen goed idee is.

De hond moet haar reden geven om buiten te gaan, als de hond buiten zit, zal ze niet geneigd zijn ermee te gaan wandelen.  Hij zit immers in de tuin en heeft beweging, zal ze redeneren.  Ook zal de band met de hond minder zijn.

Mensen die een stimulans nodig hebben om buiten te komen, grijpen het kleinste excuus aan om dit niet te doen.

 

Joris82 (Gast)

Met 'gedeeltelijk ook in ons huis' bedoel ik dat 1 van de redenen van aanschaf van een hond als soort therapie / veiligheid dient voor mijn vrouw. De hond kan een mag altijd binnen zijn.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Met 'gedeeltelijk ook in ons huis' bedoel ik dat 1 van de redenen van aanschaf van een hond als soort therapie / veiligheid dient voor mijn vrouw. De hond kan een mag altijd binnen zijn. "

 En wat vind jouw vrouw van deze rassen?  Heeft zij een voorkeur?

 

Joris82 (Gast)

Mijn vrouw heeft een voorkeur voor een grote hond omdat zij het gevoel heeft dat grote honden stabiel, rustig, betrouwbaar en kindvriendelijk zijn. En geeft een groter gevoel van veiligheid dan een kleine hond voor haar.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Mijn vrouw heeft een voorkeur voor een grote hond omdat zij het gevoel heeft dat grote honden stabiel, rustig, betrouwbaar en kindvriendelijk zijn. En geeft een groter gevoel van veiligheid dan een kleine hond voor haar. "

 Snap ik.  Ik zou in ieder geval haar keuze volgen.

Wat misschien ook goed is dat je even bedenkt of ze een probleem heeft met de vachtverzorging van een Newfoundlander?

Ik heb me een beetje verdiept in grote honden, maar dan honden met kort haar.  En wat ik heb gevonden is bv. een Engelse Mastiff :

Temperament: Beschermend, Goedaardig, Rustig, Dapper, Waardig, Aanhankelijk
 
Omdat ik graag grote honden wil en ik een rustiger hond overweeg, heb ik al enkele shows gedaan om te kijken naar de verschillende rassen en te praten met de fokkers.  Voor mij is de keuze op een Mastiff gevallen.
Misschien kan je enkele hondenshows gaan bekijken en zo de verschillende rassen ook in het echt zien en meer te weten komen over de verzorging enz...

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Waarom niet inschrijven op de wachtlijst voor een gepensioneerde hulphond? :d klinkt dan helemaal ideaal

koert (Gast)

Ik zal een newfoundlander kruizing labrador want ik kan er een 

koert (Gast)

Ik zal een newfoundlander kruizing labrador want ik kan er een 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Ik snap het idee van een grote hond, maar newfoundlander is echt groot en breed en heeft veel vachtverzorging nodig. Ook niet te vergeten dat ze niet heel oud worden.. wat erg lastig is misschien als je vrouw aan de hond gewend is aan hulp van de hond.

 

Wij hebben een klant in de winkel die blind is en een hulphond heeft.

Dat is natuurlijk wel wat anders dan je vrouw, maar zij hebben een Golden Doodle. Dit is een kruising tussen Poedel en Golden retriever.

Deze honden worden officieel gefokt, ook als hulphond. Kun je zelf opvoeden, maar bij deze hond is eerst gesocialiseerd in een gezin en alles meegemaakt.

 

Zulke honden kunnen goed hondentaal aflezen, maar ook mensentaal wat denk ik erg belangrijk is voor je vrouw.

Zo'n hond leert dat (op bepaalde momenten of altijd) bij je vrouw aan het werk is en dan bijvoorbeeld andere moment bij jou gewoon hond mag zijn.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Misschien op de wachtlijst voor een afgekeurde hulphond?

Dan kom je uit bij de Goldens, Doodles en Labradors.

 

Een officieel opgeleide hulphond krijg je niet zomaar, iig niet als er geen diagnose is gesteld.

Daarom de tip voor een afgekeurde, omdat de problematiek ook anders zal zijn dan bij mensen met vastgestelde PTSS

Joris82 (Gast)

Helaas is op door moment de wachtlijst voor afgekeurde / gepensioneerde hulphonden gesloten. Ik krijg daarvan het gevoel dat als we voor die optie gaan het nog best een tijdje kan duren voordat dat dan geregeld wordt. Ze heeft inderdaad geen officiële diagnose, er is wel vastgesteld dat ze symptomen heeft maar het is niet erg genoeg voor de diagnose PTSS. Op zich natuurlijk heel fijn maar die symptomen zijn wel vervelend en het zou prachtig zijn als een hond haar at zou kunnen helpen.

Het is wel erg belangrijk dat de hond wel erg kindvriendelijk is omdat het haar niet natuurlijk nog meer stress moet opleveren wat betreft onze jonge kinderen. Ik bedoel niet de drukte qua het opvoeden van een hond maar wel dat het best niet druk  wordt als kinderen rennen of schreeuwen bijvoorbeeld.

Oh mijn vrouw heeft geen problemen met vachtverzorging. Ik denk dat het zelfs een rustgevende invloed op haar kan hebben.

 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

" Ik snap het idee van een grote hond, maar newfoundlander is echt groot en breed en heeft veel vachtverzorging nodig. Ook niet te vergeten dat ze niet heel oud worden.. wat erg lastig is misschien als je vrouw aan de hond gewend is aan hulp van de hond.
 
Wij hebben een klant in de winkel die blind is en een hulphond heeft.
Dat is natuurlijk wel wat anders dan je vrouw, maar zij hebben een Golden Doodle. Dit is een kruising tussen Poedel en Golden retriever.
Deze honden worden officieel gefokt, ook als hulphond. Kun je zelf opvoeden, maar bij deze hond is eerst gesocialiseerd in een gezin en alles meegemaakt.
 
Zulke honden kunnen goed hondentaal aflezen, maar ook mensentaal wat denk ik erg belangrijk is voor je vrouw.
Zo'n hond leert dat (op bepaalde momenten of altijd) bij je vrouw aan het werk is en dan bijvoorbeeld andere moment bij jou gewoon hond mag zijn. "

 ik snap jou punt ook maar ik denk dat qua vacht er niet heel veel verschil zit in vachtverzorging. en de goldendoodle misschien wel mer vachtverzorging nodig heeft! dit word namelijk vaak heeeel erg onderschat. persoonlijk borstel ik ook liever een newf. dan een doodle omdat een newf. minder snel klit.

 

verder vind ik dat je een newf. of welk ras ook al die dingen ook prima kunt leren, het kan hooguit meer tijd kosten. en is misschien iets minder leergierig, maar dit zou de golden retriever dan wel weer zijn.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Weet niet of een golden de ideale keuze is.

Wij hebben een golden en een rottweiler. De golden heeft nooit genoeg beweging, nooit genoeg gegeten en nooit genoeg aandacht gehad. Hij is wat nerveus in de omgang. Verder heeft hij niks met kinderen. Kortom: niet alle goldens passen perfect in een gezin. Het is een schat van een hond, maar ik krijg af en toe de zenuwen van hem.

onze rottweiler is juist heel kalm, kan heerlijk rustig tegen ons aan komen zitten en ze is gewoon relaxed. Daarnaast is ze gek op kinderen.

mijn tip voor jullie? Ga rond kijken bij fokkers, asiels, enz en ga ontdekken waar je een klik mee hebt. Wat op papier de ideale match lijkt kan in de praktijk anders uitpakken.

tot slot, mocht je voor een pup kiezen, wees kritisch waar je deze koopt. Pas op met marktplaats.

Joris82 (Gast)

Een Labradoodle ziet er lief uit, ik had nog nooit eerder van dit ras gehoord. Zou dit ras beter geschikt zijn voor ons dan een Golden Retriever of Newfoundlander? Ik hoop op nog wat reacties.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

De goldendoodle en labradoodle zijn zeer duur betaalde kruisingen met een moeilijk te onderhouden vacht. Neem dan een poedel met een stoer kapsel. 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Wij hebben een spinone een zeer rustige grote hond die erg kindvriendelijk is .

Aanhankelijk is graag bij je maar heeft wel beweging nodig .

Krijgt hij dat is het een zeer rustige hond in huis ,Het is onze 4e hond en vanaf pup is dit de rustigste makkelijkste hond die we hebben gehad.

Als er aan zijn behoefte tot bewegen kan voldaan een ideale hond

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb een Barbet. (ze zijn ongeveer ter grootte van een flinke labrador)

Die zijn van nature heel kalm, geen spoor van nervositeit of agressie.

Hele vriendelijke en sociale honden.

Mijn hond is thuis geen kinderen gewend, maar toch is hij ontzettend lief en makkelijk als hij er af en toe mee te maken heeft.

 

Het zijn werkhonden, ook worden deze honden soms ingezet als hulphond.

Omdat het werkhonden zijn moet je wel iets met ze doen; veel wandelen, een hondensport zoals behendigheid.

Ze vinden het heerlijk dagelijks een uurtje vrij te kunnen rennen.

Als je dat kan geven zijn het in huis hele rustige honden.

 

Ze zijn niet echt waaks, ze zullen een inbreker eerder vriendelijk begroeten.

Maar omdat het toch een flinke zwarte hond is, hebben mensen er toch respect voor 

 

 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Eventueel zou je de leonberger kunnen overwegen?
Grote en vriendelijke reuzen, maar toch minder vachtverzorging dan de newfoundlander.
Normaal zijn ze van aard super met kinderen ( alle honden moeten wennen)

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Oh, overigens misschien niet zo een will to please als golden's of labrador's, maar wel stabiel.

Wat doodles betreft, er zijn veel mensen die een vachtcursus speciaal voor doodles doen, misschien is dit wat voor je vrouw? Zo versterkt ze zeker ook de band

Joris82 (Gast)

Nog meer opties, en nog meer mooie honden gezien. Maar het maakt het voor mij, voor ons nog even niet makkelijker, haha. Welke hond is het meest rustig En betrouwbaar in huis en goed met kleine kinderen?

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Aangezien jullie zowel de Newfoundlander als diverse retrievers interessant vinden: clumber spaniëls komen veel overeen met newfies, maar zijn een stuk compacter/kleiner. Érg kalm, stuk voor stuk enorme kindervrienden en heel stabiel, betrouwbaar en sociaal. Voor een impressie kun je op mijn profiel kijken.

Joris82 (Gast)

Emma en Ted, wat een prachtige beesten. Kun je er nog wat meer over vertellen? Als je het dier vergelijkt met een NEwfoundlaner of een Golden Retriever, wat zijn dan de overeenkomsten / verschillen? En wat zou jij als nadeel van dit ras willen benoemen?

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Joris, ik denk dat heel veel mensen hun eigen hond promoten. Ben je al eens bij fokkers op bezoek geweest van diverse rassen? Uiteraard je kinderen meenemen dan :-)

Joris82 (Gast)

Ja, dat is ook waar Saskia. En als ik eerlijk naar mezelf kijk vind ik alle grote honden erg mooi (dus ook jouw profielfoto). Maar ik hoop toch dat jullie mij een goed advies kunnen geven (kijkend naar wat mijn vrouw nodig heeft in combinatie met onze kleine kinderen in huis) zodat ik uiteindelijk uitkom op bijvoorbeeld twee rassen waar ik me dan in kan gaan verdiepen en inderdaad ook eens bij fokkers langs kan gaan. 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Joris, ik denk dat heel veel mensen hun eigen hond promoten. Ben je al eens bij fokkers op bezoek geweest van diverse rassen? Uiteraard je kinderen meenemen dan :-) "

 Dit is een hele goede tip! 

 

Joris, je kunt wat fokkers van de rassen die jullie aanspreken mailen. De meeste fokkers willen met heel veel plezier al jouw vragen beantwoorden! Mocht je nog meer geïnteresseerd raken, kun je altijd vragen of je eens op bezoek mag komen. Zo kun je de rassen in het echt zien (en dat is héél anders dan kijken op het Internet ). Misschien heb je een ras ontmoet die eerst bovenaan je lijstje stond, maar waarvan je dan denkt 'nee, dit is niet wat ik zoek', terwijl een ander ras (waarvan je wat minder gecharmeerd was) misschien precies is wat je zoekt!

 

Succes!

gast (Gast)

hier twee newfoundlanders.

1 volwassen en 1 van ruim 9 maanden.

Op zich is een newfoundlander een relaxed ras.

qua vacht heeft deze wel veel onderhoud nodig.

onze volwassen hond is 0ngeveer 60kg en de andere nu al ruim vijftig denk ik en wordt zwarder dan de andere terwijl het beide teefjes zijn een reu kan nog veel zwaarder worden.

Als volwassen zijn ze heel relaxed maar zijn in het begin ook baby's,kleuters en kunen in de pubertijd komen en nog lekker lomp.....en dat met hun gewicht..met hele kleine kinderen.

wanneer ze langs de salon tafel lopen kunnen ze door hun grote er makkelijker iets af gooien.

het zijn echte zwemmers,zomers en s'winters.

Bij regen hagen de handdoeken al klaar om ze na afloop af te drogen. 

zomers ventilatoren in huis en s'winters de kachel wat lager ivm hun warme bontjas.

wij hebben ons hele huis aangepast voor de honden.(vloeren en muren allles om het makkelijker schoon te houden)

zo'n hond eet  veel meer per dag dan een leinere/lichtere hond.....

(soms kunnen ze een allergie hebben en dan wordt het voer nog duurder,hoeft helemaal niet maar het kan wel)

een paar maanden geleden werd er een newfoundlander van ongeveer een jaar  aangeboden op marktplaats en 4 weken later weer op de site want 89 euro euro aan speciaal voer......per maand was te veel...  

de dierenartskosten gaat vaak op gewicht....

mocht je tot aanschaf over gaan dan zou ik persoonlijk een hele goede verzekering afsluiten die van ons kosten per hond een kleine zestig euro aan verzekering bij proteq)

dat is voor ons een fijner idee  zodat wanneer je onverwachts een hoge rekening bij de dierenarts hebt .

wil ik jullie ontmoedigen....

nee helemaal niet.

het is een superlief ras met een zeer hoog knuffel gehalte maar ook  arbeids intensief en soms en tikkeltje eigenwijs.

er is een soort hondenhandleiding dat heeft ergens een newfoundlanderfokker op de site staan dat is grappig om te lezen.

dat gaat over kwijl/muren,zand,zwemmen geen bezoek meer vanwege grote hond,nieuwe auto,haren in de wasmachine enz enz.

 

als je dat hebt gelezen volgens de site en je vindt het nog steeds leuk dan ben je een echt een newfoundlander liefhebber staat er.  :)  :)

Ik schrijf dit omdat er laatst een newfoundlander van 9 of 10 maanden werd aan geboden omdat deze te lomp en druk was voor de baby van net een jaar.......dus hond moest weer weg.....

misschien kun je op het newfoundlander forum je inlezen?

veel informatie over pups,pubers,gezondheid,de oudere newfoundlander,opvoeding,verzekeren,gewone verhalen  enz.

mocht tot aanschaf overgaan van een rashond koop dan bij een goede,vertrouwde fokker.(vaak kom je wel  op een wachtlijst te staan maar dat is het waard)

een goede fokker wil beslist weten waar zijn pup terecht komt en wil de pup blijven volgen.

en mocht het echt door ziekte enz niet meer gaan bemiddelt een rasverening vaak om te herplaatsen.(ook daar hebben ze af en toe een volwassen herpaatser waar de drukke kantjes vanaf zijn)

ik wens jullie heel veel succes bij de zoek tocht.

een newfoundlander liefhebber

 

 

 

gast (Gast)

zie vorig

mijn toetsenbord hapert af en toe vandaar incomplete woorden,sorry!!

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Bullmastiff
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^