steriliseren pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  

In het geval van een teef met wat meer vacht (eigenlijk in alle gevallen behalve bij honden met kort haar) ga je dit absoluut zien. De vacht wordt doffer, pluiziger, krulleriger en in sommige gevallen zelfs onhandelbaar. "

 Bij mijn bouvier teefje merkte ik toen geen verschil met mijn ongecastreerde reu wat betreft vacht.

 

Maar het zal inderdaad ook wel van hond tot hond verschillen.

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Bij mijn bouvier teefje merkte ik toen geen verschil met mijn ongecastreerde reu wat betreft vacht.
 
Maar het zal inderdaad ook wel van hond tot hond verschillen.
 
  "

 De hond van mijn zus is zowel verandert in gedrag als in vacht. ( veel stugger minder glad)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" http://dokterwoef.nl/pdf/sterilisatie_hond.pdf

 

hier wordt mooi de voor en nadelen opgesomd <img class=" />

Zelda behoort niet tot het grote ras. Ik ga het nog eens bespreken met mijn dierenarts. Voor de rest zou ik het doen.. alleen twijfel ik door het urine incontinentie.

 

De groei wordt hierdoor niet gehinderd.. "

 



Dit is natuurlijk wel een beetje eenzijdig belicht, daarnaast mis ik de onderzoeken en bronnen die dit ondersteunen. Daarnaast kun je net zo gemakkelijk studies vinden die de risico's en dus de nadelen van vroegcastratie aan het licht brengen.
Kijk hier bijvoorbeeld maar eens naar... Toeval?

http://www.ascn.nl/nieuws/165-onderzoek-gezondheid-implicaties-bij-vroege-castraties-bij-honden

Overigens is je eigen argument van 'minder puberen' je reinste onzin. Sterker nog, ik ervaar teven (én reuen) die te vroeg gecastreerd zijn juist helemaal niet (sneller) volwassen, het zijn eerder 'eeuwige pubers'. Die hormonen zijn m.i. namelijk gewoon nodig voor een gezonde ontwikkeling en het mentaal volwassen worden van het dier.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"  Bij mijn bouvier teefje merkte ik toen geen verschil met mijn ongecastreerde reu wat betreft vacht.

 

Maar het zal inderdaad ook wel van hond tot hond verschillen.

 

  "

 



Dat valt inderdaad moeilijk te voorspellen. Bij mijn ras, clumbers (die hebben een met de toller vergelijkbare vachtlengte en vachtstructuur) en bijvoorbeeld golden retrievers kan het in ieder geval dramatisch uitpakken. :-)

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

iemand op de hondenschool gaat zijn teefje ook laten steriliseren op 6 maand. (die is nu 5 maand) Daar had de dierenarts het ook aangeraden.

 

Ik denk dat ik het gewoon zo ga doen: het is nog een maand voor dat zelda geopereerd word. Wie weet wordt ze nu al loops, dan wacht ik gewoon erna hé, is ze een week voor de operatie nog niet loops, laat ik het door gaan.

 

Ik ken nog mensen die echt geen problemen ervaren bij 'vroege' sterilisatie. Ik ga ook vragen dat ze sowieso alleen de eierstokken weghalen/afbinden en de baarmoeder niet verwijderen, zeker als deze gezond is. maar dat zullen ze zelf ook wel weten.

 

Ik kan gewoon de vergelijking maken met Laika (oudere hond) en Ginny (vorige hond). Ginny is niet gesteriliseerd geweest, maar heeft wel melkklier en baarmoederhalskanker gehad. Laika is op 3 jarige leeftijd ongeveer gesteriliseerd. En die heeft niets problemen gehad. Haar vacht is veranderd ja, maar dit is voor mij geen echt probleem :-). En bij haar is er zelfs geen urine incontinentie, ondanks ze een gecoupeerde staart heeft. 

 

Zelda is dan net geen 7 maand (ze wordt op 30 november, 7 maand) In weken is ze het dan al voorbij. (op 12 november zou ze 28 weken zijn) dus het is afwachten en wikke en wegen..

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Dag allemaal!

Vandaag is bij ons thuis het gesprek gekomen van sterilisatie van Zelda.
Eerst wou ik graag met Zelda ooit eens een nestje hebben. Maar nu met alles wat er gebeurd is, ben ik daar een beetje van afgestapt. Ze heeft ook een liesbreukje gehad en heb al meermaals gehoord dat het dan sowieso af te raden is om een nestje te hebben met een teefje die dit gehad heeft.

Zelda is nog geen 6 maand. Ik heb vandaag een afspraak gemaakt voor 20 november. Ze is dan 6,5 maand. Volgens internet en dergelijke, is dit de perfecte leeftijd. Ik heb vandaag ook naar de dierenartspraktijk gebeld, maar kreeg niet mijn dierenarts aan de telefoon, maar een andere die daar ook werkt (de vader ervan) en die adviseerde ook dat het goed is om haar dan te steriliseren.

Nu zegt mijn zus juist, dat Tijl (mijn dierenarts dus) haar adviseerde, om eerder te wachten tot al haar hormonen & lichaam 'op rust' zijn. dus 3 maand na de eerste loopsheid..

Je hoort ook kweet niet hoeveel tips/meningen van ja je moet ze laten steriliseren op het moment wanneer ze een goed karakter heeft want zo blijft ze. En je mag bijvoorbeeld dan net niet steriliseren omdat de organen zich klaarmaken en zich goed doorbloeden..

Ik heb ergens een 'ik trek het mij niet aan' gevoel en doe gewoon toch waar ik denk dat het beste voor is voor mijn hondje. Maar wou toch graag jullie meningen.

Waarom ik het wél zou doen: Ze gaat nog puberen, maar dit gaat minder zijn omdat er de hormonen niet zo tot uiting komen.
We weten niet wanneer ze loops wordt. Maar stel dat ze net in de maand december loops wordt, hebben we een groot probleem. Ze komt deze maand wekelijks in contact met mijn vriend zijn hond en dit is een reu'tje.

We hebben ook schrik dat de band tussen mijn vriend zijn hond en Zelda gaat veranderen. (nu spelen ze enorm fel en we hebben schrik dat Lupos, Zelda meer als lustobject gaat zien, waardoor het spelen dus weggaat) Ik ga binnenkort samenwonen met mijn vriend en zijn hond dus, dus het moet blijven klikken tussen de hondjes..

Er is ook sowieso veel minder kans op bepaalde kankers en dit is ook heel belangrijk voor mij omdat onze vorige hond aan baarmoederkanker is geopereerd geweest en dus pas op 8 jarige leeftijd is gesteriliseerd, dus ik ken de risico's..

Waarom ik het niet zou doen? Ik weet het eigenlijk niet, ik heb meer voordelen dan nadelen. Maar door al die verhalen, twijfel je gewoon :-)

dus shoot wat jullie er van denken, ik twijfel toch al fel! :-D "

 Ik heb de andere reacties nog niet gelezen dus excuses mocht ik in herhaling vallen.

 

Maar mag ik even zeggen dat ik een reden als 'om het puberen en loopsheid te voorkomen en pup te blijven' (even kort samengevat) verschrikkelijk vind. Dat slaat toch nergens op? En ja ik weet dat genoeg mensen helaas die instelling hebben. Om te huilen vind ik het. 

 

Hier geen teven maar als die er uiteindelijk komt mag ze wat mij betreft strontvervelend gaan lopen puberen en loops zijn alvorens ik een sterilisatie/castratie ga plannen om de juiste redenen.

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

6 maanden is nog wel erg jong, ze is dan nog gewoon een pup. Laat haar eerst uitgroeien en dan pas met een jaar of anderhalf laten helpen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik ben tegenstander om een hond te laten steriliseren/castreren vóór dat deze volledig is uitgegroeid zowel lichamelijk als geestelijk.

 

Ik heb destijds een herplaatser Cavalier King Charles Spaniël teefje genomen. Zij was door de vorige eigenaar op de leeftijd van 6 maanden geholpen.

 

Ik kon toen mijn Cavalier volwassen was, duidelijk zien dat zij qua botten en spieren niet uitgegroeid was; de vacht was ondanks verschillende supplementen, die ik mijn hondje gaf, zeer pluizig, droog en snel in klitten door de sterilisatie.

 

Mijn huidige dwergpoedel reu (bijna 3 jaar) zal ik alleen laten castreren bij medische noodzaak.

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

"  

Dit is natuurlijk wel een beetje eenzijdig belicht, daarnaast mis ik de onderzoeken en bronnen die dit ondersteunen. Daarnaast kun je net zo gemakkelijk studies vinden die de risico's en dus de nadelen van vroegcastratie aan het licht brengen.
Kijk hier bijvoorbeeld maar eens naar... Toeval?

http://www.ascn.nl/nieuws/165-onderzoek-gezondheid-implicaties-bij-vroege-castraties-bij-honden

Overigens is je eigen argument van 'minder puberen' je reinste onzin. Sterker nog, ik ervaar teven (én reuen) die te vroeg gecastreerd zijn juist helemaal niet (sneller) volwassen, het zijn eerder 'eeuwige pubers'. Die hormonen zijn m.i. namelijk gewoon nodig voor een gezonde ontwikkeling en het mentaal volwassen worden van het dier. "

Deze resultaten liegen er niet om zeg! Schrikbarend... 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De kans dat ze nog voor de operatie loops wordt is heel klein. Als je wacht tot na de eerste loopsheid ben je in mijn ogen het veiligste ... Dan zijn ze toch min of meer uitgegroeid maar voorkom je nog steeds de melkkliertumoren en baarmoeder ontstekingen. Je gaat echt geen gemakkelijkere hond krijgen kwa opvoeding hoor. In tegendeel de kans bestaat dat ze veel feller gaat worden. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Je was er al zeker van voordat je dit topic opende. Wat doe je met de adviezen die we je hebben gegeven om te wachten? Met alle argumenten daarbij? Wat baasje van Udhai ook zegt; het gedrag wordt echt niet gemakkelijker..

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Je was er al zeker van voordat je dit topic opende. Wat doe je met de adviezen die we je hebben gegeven om te wachten? Met alle argumenten daarbij? Wat baasje van Udhai ook zegt; het gedrag wordt echt niet gemakkelijker.. "

 



Dat vroeg ik me ook al af. Als je toch al besloten hebt je pup vroeg te castreren en alle hier gegeven adviezen in de wind slaat, waarom open je dan überhaupt een topic?

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Ik begrijp helemaal niet waarom je hier een topic over opent!

 

Je besluit staat toch al vast en de datum is al besproken met de da.

Persoonlijk vind ik je pup veel te jong om te laten steriliseren. Deze is totaal nog niet uitgegroeid.

 

Vraag me dan ook altijd af wat de reden is om aan een teefje te beginnen. Puberen en loopsheid horen hier nu eenmaal bij.

 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Amai, ik vind dat sommige mensen toch wel beetje mooier hun zinnen en meningen mogen vormen. Ik weet wat er bij een teefje hoort. Ik bekijk ook wat belangrijkste is voor haar gezondheid. Ik laat haar puberen. Maar sommige moet ik helaas teleurstellen: jullie zijn geen dierenarts :)

dit heeft mijn dierenarts geantwoord:

Dag Tijl, Ik heb net met uw vader gebeld omtrent informatie over de sterilisatie van Zelda. (20november) Graag had ik ook uw mening gehad. Mijn vragen die ik ook gesteld heb aan uw vader: - Remt een sterilisatie de groei af van een pup? Er zijn geen wetenschappelijke studies die aantonen dat steriliseren de groei zou belemmeren. Als je aan mij vraagt wat ik zou doen, dan zou ik steriliseren na de eerste loopsheid zoals we al zoveel jaren doen. We hebben daar veel longterm ervaring mee! Met de sterilisatie voor de eerste loopsheid is deze ervaring nog niet zo uitgebreid. Dat neemt niet weg dat dit niet getest is (vooral in Amerika). Als Zelda veel contact heeft met andere honden is de loopsheid natuurlijk een erg stresserende periode voor zowel hondjes als baasjes. - Zelda zit nu in de puberteit en is redelijk dominant. Het rijgedrag etc, neemt dit dan af? Gaat haar karakter fel veranderen? Het testgedrag is normaal voor haar leeftijd. Korter houden en haar grenzen leren is nu de boodschap! De dominantie kan hormonaal beïnvloed worden maar dat is niet altijd. Je hebt nu eenmaal dominantere pups in hetzelfde nestje. Op het karakter heeft sterilisatie geen invloed. - De afspraak is nu gemaakt, stel dat Zelda eind deze maand haar loopsheid toch krijgt, gaat de operatie dan toch door? Of is dit te schadelijk? Als ze loops wordt voor de afgesproken datum zou ik persoonlijk de sterilisatie uitstellen. Het ideale moment om te steriliseren is dan ongeveer 90 dagen na de start van de loopsheid. - wat raadt je zelf aan aan andere mensen? Voor de eerste loopsheid of na de eerste loopsheid? Zie eerste vraag! - Zelda heeft nu nog altijd redelijk veel etter dat uit haar vagina komt. Is dit ook gedaan als ze gesteriliseerd is? Normaal gaat dit spontaan weg bij de eerste loopsheid. Als je steriliseert voor de eerste loopsheid moeten we een extra antibioticakuur opzetten om dit goed weg te krijgen.

 

-----

ik heb bijkomende vraag gesteld over hd,incontinentie en liesbreuk.

 

------

ja ik heb al een afspraak gepland maar die kan ik nog altijd afzeggen.

 

mensen die eventjes beweren dat ik niet het goede voorheb met mijn hond, gelieve dan maar te stoppen met te reageren want ik heb dit echt wel. Ik mag mij toch nog eventjes bevragen? Of mag dat ookal niet meer? Zo een dingen breken mij. Gelieve dan mijn topic te lezen over mijn pup. Dan zie je hoe goed ik voor haar zorg en het beste voor heb met haar. 

 

Dankuwel. Dan ben ik maar even arrogant of onvriendelijk maar ik mag wel voor mijzelf opkomen want dat is men volste recht

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Amai, ik vind dat sommige mensen toch wel beetje mooier hun zinnen en meningen mogen vormen. Ik weet wat er bij een teefje hoort. Ik bekijk ook wat belangrijkste is voor haar gezondheid. Ik laat haar puberen. Maar sommige moet ik helaas teleurstellen: jullie zijn geen dierenarts :-)
dit heeft mijn dierenarts geantwoord:
Dag Tijl, Ik heb net met uw vader gebeld omtrent informatie over de sterilisatie van Zelda. (20november) Graag had ik ook uw mening gehad. Mijn vragen die ik ook gesteld heb aan uw vader: - Remt een sterilisatie de groei af van een pup? Er zijn geen wetenschappelijke studies die aantonen dat steriliseren de groei zou belemmeren. Als je aan mij vraagt wat ik zou doen, dan zou ik steriliseren na de eerste loopsheid zoals we al zoveel jaren doen. We hebben daar veel longterm ervaring mee! Met de sterilisatie voor de eerste loopsheid is deze ervaring nog niet zo uitgebreid. Dat neemt niet weg dat dit niet getest is (vooral in Amerika). Als Zelda veel contact heeft met andere honden is de loopsheid natuurlijk een erg stresserende periode voor zowel hondjes als baasjes. - Zelda zit nu in de puberteit en is redelijk dominant. Het rijgedrag etc, neemt dit dan af? Gaat haar karakter fel veranderen? Het testgedrag is normaal voor haar leeftijd. Korter houden en haar grenzen leren is nu de boodschap! De dominantie kan hormonaal beïnvloed worden maar dat is niet altijd. Je hebt nu eenmaal dominantere pups in hetzelfde nestje. Op het karakter heeft sterilisatie geen invloed. - De afspraak is nu gemaakt, stel dat Zelda eind deze maand haar loopsheid toch krijgt, gaat de operatie dan toch door? Of is dit te schadelijk? Als ze loops wordt voor de afgesproken datum zou ik persoonlijk de sterilisatie uitstellen. Het ideale moment om te steriliseren is dan ongeveer 90 dagen na de start van de loopsheid. - wat raadt je zelf aan aan andere mensen? Voor de eerste loopsheid of na de eerste loopsheid? Zie eerste vraag! - Zelda heeft nu nog altijd redelijk veel etter dat uit haar vagina komt. Is dit ook gedaan als ze gesteriliseerd is? Normaal gaat dit spontaan weg bij de eerste loopsheid. Als je steriliseert voor de eerste loopsheid moeten we een extra antibioticakuur opzetten om dit goed weg te krijgen.
 
-----
ik heb bijkomende vraag gesteld over hd,incontinentie en liesbreuk.
 
------
ja ik heb al een afspraak gepland maar die kan ik nog altijd afzeggen.
 
mensen die eventjes beweren dat ik niet het goede voorheb met mijn hond, gelieve dan maar te stoppen met te reageren want ik heb dit echt wel. Ik mag mij toch nog eventjes bevragen? Of mag dat ookal niet meer? Zo een dingen breken mij. Gelieve dan mijn topic te lezen over mijn pup. Dan zie je hoe goed ik voor haar zorg en het beste voor heb met haar. 
 
Dankuwel. Dan ben ik maar even arrogant of onvriendelijk maar ik mag wel voor mijzelf opkomen want dat is men volste recht "

 Ik ben inderdaad geen DA maar jouw eigen DA raad zelf aan tot na de eerste loopsheid te wachten... Wat wij jouw dus proberen uit te leggen. 

 

Gedrag kan wel degelijk veranderen en dat zou jouw DA moeten weten. Zoals eerder vermeld nemen we de vrouwelijke hormonen weg en blijven de mannelijke hormonen dus zeker voor teven die al wat dominanter zijn kan dit slecht uitpakken. Jouw teef gaat dus zeker NIET minder dominant worden naar andere honden. 

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jij moet doen wat je wijs acht.

Mijn zus heeft een tollerteef en gecastreerd. 

Ze is heel fel geworden of dat eigen is voor tollers geen idee.

 

Het gezin wordt er niet vrolijker van.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Jouw dierenarts is euh... Wel dierenarts. Maar naar hem luister je ook niet als je haar nu al laat castreren.

 

Sorry, maar een beetje tegenstrijdig is dat wel.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mijn buurvrouwke heeft dus een Shitzu ,  negen jaar oud dametje die plast waar ze staat. Vloeit altijd lichtjes.....

 

toen op een keer de DA , niet haar eigen DA binnenkwam zei die al uit zichzelf

" ze is vroeg gecastreerd zeker mevrouw ? " 

 

dat wilt al veel zeggen in mijn ogen hoor.  En het is zielig als je het hondje altijd met nat poepke ziet lopen.....

Niet doen zeg ik als je later geen problemen wilt hebben.

want dán moet je hier niet komen klagen 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Ik heb ten eerste opgezocht wat de beste leeftijd was voor sterilisatie en dan kwam ik 8 van de 10 keren uit bij die leeftijd. Dus heb ik gebeld naar de dierenarts. Maar die werkt samen met zijn vader en de vader zegt iets heel anders. Dus was ik er wel van overtuigd. Tot mijn zus zei dat tijl(de da die ik normaal heb) iets anders zei. Daarmee de twijfels en het topic. Daarmee dat ik nu het ook overweeg om het eerder niet te doen dan wel. Ik ben ool maar een mens he. Als ik zelf moet kijke naar mezelf zou het leuker zijn als ik financieel gezien nog een paar maand wacht maar daar doe ik het niet voor. Als ik wist dat zelda pas binnen 3 maand loops gaat worden is het probleem opgelost maar wij gaan bij nieuwjaar op vakantie samen met een reutje en dan gaat apart zetten niet echt he? Dan is het niet fijn voor haar, voor lupos en voor ons..

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik wil nog iets toevoegen,een dominante teef kan nog een groter kreng worden na de sterilisatie.

 

Ik heb mijn teefje op 9 maanden laten steriliseren,er was medische noodzaak maar anders zou ik het toch laten doen.

Tosca is gewoon geen teef meer,ze durft zelfs haar poot op te tillen tijdens het plassen,snuffelt aan ieder struikje,het lijkt wel een reu en ze is zo fel als de pest als het haar niet zint.

 

Ik heb nooit om iemands mening gevraagd toen ik besloot mijn honden te castreren want ik weet dat er veel verschillende meningen zijn.

 

Jij vraagt om meningen en dan ben je geirriteerd dat het antwoord niet is wat je wilt horen. 

Vind ik persoonlijk een beetje een kort door de bocht reactie.

 

Je moet doen wat je zelf wilt.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Mijn buurvrouwke heeft dus een Shitzu ,  negen jaar oud dametje die plast waar ze staat. Vloeit altijd lichtjes.....
 
toen op een keer de DA , niet haar eigen DA binnenkwam zei die al uit zichzelf
" ze is vroeg gecastreerd zeker mevrouw ? " 
 
dat wilt al veel zeggen in mijn ogen hoor.  En het is zielig als je het hondje altijd met nat poepke ziet lopen.....
Niet doen zeg ik als je later geen problemen wilt hebben.
want dán moet je hier niet komen klagen  "

 Nu loopt zelda ook elke dag met een geklit achterste omdat ze etter verliest door haar puberteit. Maar dit gaat weggaan. wij maken dit proper en klagen niet ;)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Nu loopt zelda ook elke dag met een geklit achterste omdat ze etter verliest door haar puberteit. Maar dit gaat weggaan. wij maken dit proper en klagen niet ;-) "

 Is dat normaal,het verlies van etter,dat hadden mijn teefjes nooit?

Misschien kunnen meer mensen hier antwoord op geven.

 

Is geen aanval,ik vraag mij dit gewoon af.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik ken ook heel veel verschillende teefjes van alle soorten en maten die na castratie alleen maar pittiger (of 'dominanter') zijn geworden. Rijgedrag heeft helemaal niets met vrouwelijke hormonen te maken en zal ook niet afnemen door castratie.

Het zal je overigens nog kunnen verbazen hoe weinig kennis dierenartsen doorgaans hebben over hondengedrag. Hier worden ze namelijk niet voor opgeleid.

Op het forum geven hondenliefhebbers en -eigenaren geheel onafhankelijk en belangeloos hun ervaringen, nota bene onderbouwd met wetenschappelijke onderzoeken door dierenartsen, terwijl jouw dierenarts toch echt baat heeft bij de castratie van jouw hond (dit brengt namelijk geld in het laatje). Cru, maar zo werkt het nu eenmaal. Daarnaast geeft hij zelf het advies te wachten tot na de eerste loopsheid, al lijk je hier zelf overheen te lezen.

Maar prima hoor, het is jouw hond.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Inderdaad Jasmien.....etter van puberteit ? 

neen ik leer hier nog alle dagen bij, al is dat niet pluis hoor ! 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wat ik wil toevoegen.. Veel honden in mijn buurt die na 1,5 jaar nog veel puber en jongehondengedrag laten zijn en ook uit verhouding zijn gegroeid (in verhouding lange ledematen en de romp wat slungelig) zijn vroeg, rond 6 maand, gecastreerd. Dus kk zou wachten tot ongeveer een jaar

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Luister eens even naar mij

Jullie gaan op vakantie en er gaat een reu mee.

Voor jou?jullie? een goed idee om jullie hond te laten castreren zeg je.

Eigenlijk niet eerlijk tegenover jou hond.

Ik begrijp dat het lastig is als ze loops wordt..voor hetzelfde geld is ze dat niet.

 

Iets anders..toen Jazz onze reu een wat oudere pup was vroeg de d.a. meteen he laat hem castreren zeker..euh hoezo..nee.

 

Blijf nog even nadenken wat je besluit te doen met je vriendinnetje.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Heb je ook met de da of fysio overlegd of en wat voor invloed dit kan hebben op haar heupen? Aangezien ze daar al wat mee heeft

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat jullie op vakantie gaan vind ik al zeker geen reden voor castratie. Ik ga het hier bij laten. Je moet doen waar je je het beste bij voelt! Wij kunnen je enkel de adviezen geven waar je achter gevraagt hebt. Je moet zelf bepalen wat je er mee doet. ;) 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Even een aanvulling zelda zal ook niet vlak na haar castratie feller worden dit kan even duren ( tot 3 maand zelfs). Dus als haar gedrag na een paar maand verandert kan dat daardoor zijn. Dat ks ook de reden waarom vele menden de link niet leggen met de castratie en het veranderen van gedrag 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zal wel in herhaling vallen maar ik lees heel oneigenlijke argumenten, afgezien van de jonge leeftijd.
Ik denk dat je op internet net zoveel voorstanders als tegenstanders kunt vinden, hetzelfde geldt voor de bronnen die je wilt raadplegen.
Daarom gewoon in mijn ogen het gezonde verstand.
Wie gaat nu een jonge teef, die nog in de groei is, zonder strikt medische indicatie laten steriliseren?
Ik vind het zeer onnodig.
Realiseer je heel goed dat dit iets onomkeerbaars is.
Ik weet niet de hoeveelste hond dit van jou is, maar neem de adviezen van de ervaren hondenbaasjes hier ter harte.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Pukkeltjes/plekjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^