Puppy vergiftiging

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Larissa (Gast)

hallo, Ik heb een puppy van 10 weken. Afgelopen zaterdag was ze ontzettend ziek. Had erge diarree en kon uiteindelijk niet meer op haar benen staan. Ze vermoedden eerst een maag darm infectie maar al snel kwamen ze erachter dat haar bloedsuikerspiegel 0,6 was. Door snel handelen van de arts heeft ze het gered. Nu 4 dagen verder is ze nog steeds opgenomen. Het is bijna zeker dat het een vergiftiging is. Haar leverwaardes zijn net opnieuw gemeten en nog steeds torenhoog. Ze willen haar nu prednisolon toe gaan dienen. Hier heb ik vanmiddag overleg over. Mijn vraag is; - zijn er mensen met ervaring met prednisolon bij vergiftigingen icm sterk verhoogde leverwaardes? - zijn er mensen met ervaring met prednisolon bij puppy's? - zijn er mensen die ooit een vergiftiging hebben meegemaakt, en hoe was toen het behandelplan? bij lana gaat het waarschijnlijk om een paddestoel vergiftiging. Ze gedraagt zich inmiddels niet meer doodziek. Ze is actief, piept in jaar hokje en speels. Ik wil er alles voor doen om haar te redden; maar er komt telkens iets nieuw bij en ik heb nog niet het idee dat het veel beter met haar gaat... alvast bedankt voor jullie reacties!  

honden page profiel Fabienne & Joy Fabienne & Joy

honden foto van Fabienne & Joy

Wat erg zeg! Ik heb het zelf gelukkig nooit meegemaakt dus een upje voor je.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat vreselijk voor je pup van nog maar 10 weken, dat ze zo ziek was van een vergiftiging.

Als je via google zoekt met "prednisolon bij vergiftiging hond" zie je dat in het algemeen prednisolon wordt ingezet i.v.m. leverproblemen.

Ik heb hier zelf geen ervaring mee.

Beterschap voor je pup.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

hier wel ervaring met vergiftiging maar dat was bij een volwassen hond en de dosis gif was "gelukkig" niet bedoeld voor een grote hond maar eerder kat/roofvogel.

 

Nacht ter observatie bij DA gebleven, hond had erge buikkrampen en zeer hevige diarree.

na (of al tijdens) de nacht was ze wel terug in orde, weekje op makkelijk verteerbare voeding gehouden.

Medicatie weet ik niet meer helaas...

 

beterschap voor je pup !

Volgende forumvraag: help help, herkend iemand dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^