s'nachts blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Hallo,
Mijn hond ging altijd heel lief slapen als ik naar bed ging. Ook als ik weg ben gaat het goed, met af en toe blaffen als hij wat hoort. Maar nu is hij de laatste 1,5 maand heel onrustig voordat ik naar bed ga. Hij wil na ons laatste rondje vaak niet naar binnen (hij wil het liefste blijven lopen) en hij gaat in me hangen als ik de lichten ga uitdoen. Hij krijgt altijd een paar koekjes voor het slapen gaan, die eet hij nog steeds op. Maar zodra ik boven ben (kan soms een uur duren) dan begint hij zachtjes te blaffen en als ik niet reageer wordt dat steeds harder. Reageer ik wel dan stopt hij even, wacht of ik naar beneden kom en gaat dan weer harder blaffen. Eerst ging ik hem steeds uitlaten dan omdat ik dacht dat hij nog wat moest doen. Maar vaak was dat niet zo. Als ik beneden kom hijgt hij heel snel en is geagiteerd. Nu ben ik zover dat ik hem heel streng toespreek, terugleg op zijn kussen en zeg dat hij stil moet zijn. Soms blijft hij erna enkel zachtjes protesteren, maar vannacht bleef hij maar bezig! Hij is vorige week bij mijn ouders blijven slapen, daar blafte hij 1x, ze riepen dat hij moest gaan slapen en dat deed hij. Bij mij dus niet. Hij is heel op mij gericht, raakt soms in paniek als ik weg wil gaan. Weet iemand of dit iets tijdelijks is? Hij is 2 mnd terug gecastreerd en is nu bijna 20 maanden. Ik heb wel het idee dat het is begonnen toen ik hem op de bank ging laten liggen. Daarvoor mocht hij dat niet.
Ik hoop echt een oplossing te horen omdat ik er moedeloos van word. Want de buren zullen het ook horen en mijn nachtrust is steeds verstoort. Alvast bedankt.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oei oei......het klinkt eerlijk gezegd een beetje alsof jij hem dit - per ongeluk- zo hebt aangeleerd......

Het punt is, hij is gaan leren dat hij beloond wordt voor zijn blaffen, met aandacht. Vaak met negatieve aandacht( ' foei, stil zijn!') maar hé, aandacht is aandacht= fijn voor n hond.

Dus......je moet even terug heel consequent gaan zijn vrees ik.

Het naar bed gaan ritueel van jou: waarom kan dat wel een uur duren?

Maak dat eens heel kort en onvoorspelbaar . Niet direct na de laatste wandeling, later.Gewoon, geen koekje geven of niks, je doet de lichten uit, je geeft hond géén aandacht, en je gaat naar boven. Klaar!

En nu komt het moeilijke deel: als hij gaat blaffen mag je niét reageren. Niet foei roepen, niks. En omdat hij er geen succes mee heeft, zal hij uiteindelijk ophouden ermee en gaan slapen.

Maar! Dan moet je wel je buren inlichten dat je dit gaat doen zodat ze er op voorbereid zijn.....,

Als je dit consequent volhoudt is dit gedrag er in n paar nachten wel uit.

Zeker als je de avondwandeling wat langer maakt en ook overdag wat meer beweging aanbied zodat ie lekker moe is s avonds.

 

Sterkte en succes!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nu vergat ik zowaar om de allersimpelste oplossing te laten overwegen: waarom noble niet meenemen naar boven, en op of vlakbij de slaapkamer te laten slapen......

Dan is hij in 1X stil want bij zijn mens.....En jij slaapt rustig zonder zorgen......

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Dat hijgen en geaggiteerd zijn tekens van stress.

Een hond is niet gemaakt om alleen te zijn. Waarom negeren. Als jij je niet goed voelt en iedereen loopt je straal voorbij, daar ga je ook niet echt gelukkiger van worden.

Het is heel goed mogelijk dat door de castratie jouw hond gevoeliger is geworden, of meer onzeker.

Door bij jou te zijn vergroot je zijn veilig gevoel. Netjes in een lekker grote zachte mand

Hij geruster en jij kan slapen

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

" Nu vergat ik zowaar om de allersimpelste oplossing te laten overwegen: waarom noble niet meenemen naar boven, en op of vlakbij de slaapkamer te laten slapen......
Dan is hij in 1X stil want bij zijn mens.....En jij slaapt rustig zonder zorgen...... "

 Het is een hond van 25 kilo en ik woon alleen. Hij mag de trap niet op en doet het ook niet. Ik wil het hem niet aanleren, hij kan gewoon beneden slapen. Hij ligt dicht bij de trap en is dus dichtbij. Mocht ik op 1 etage wonen dan zou ik het geen probleem vinden. Hij was vannacht onrustig omdat hij last had denk ik, want onderaan de ochtend gaf hij ineens gal over. Zonet naar een grote plas geweest met zand en gras en dan rent hij heerlijk rond. Dus ziek is hij ook niet. Hij heeft een koude neus. Ik zal het weer eens proberen om gevarieerder naar bed te gaan en er geen ritueel van te maken. Maar denk dat het daar ook niet aan ligt. Ik heb zitten denken om een lampje aan te laten. Misschien dat dit helpt?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Een lampje zal weinig uithalen. Zo werkt het niet vrees ik.

Ik heb een hond van dik 60 kilo. Die gaat gerust elke avond mee de trap op en slaapt heerlijk tevreden naast het bed.

Er is geen bezwaar( fysiek) om een volwassen hond een trap op en af te laten lopen. Mits hij dat niet 50X per dag hoeft te doen.... Dat kun je ze wel aanleren: aan de lijn nemen, voorop lopen en voetje voor voetje, langzaam de trap op lokken.

Trap af hetzelfde: aan de lijn nemen, voorop lopen( achteruit de trap af dus voor jou, vóór de hond). En langzaam, treetje voor treetje naar beneden.

Maar het is een keuze natuurlijk, maar je zou wél in 1X van t probleem af zijn.......

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik zou hem ook mee naar boven nemen, dat lijkt me voor alle partijen de minst stressvolle oplossing.

 

Misschien door de castratie dat hij onzeker geworden is om alleen te blijven?

 

Ik zou als je dat al niet doet ook regelmatig hersenwerk met hem doen om zijn zelfstandigheid te bevorderen zodat hij zich zonder jou ook zekerder voelt.

Volgende forumvraag: vraagje blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^