Eddy ,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel luciena luciena

honden foto van luciena

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoe oud is je hondje?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Welkom op het forum

 

wat een ontzettend leuk hondje, een knapperd hoor.  Is Eddy een herplaatser?

 

In elk geval is hij nog maar net bij je, en moet hij uiteraard nog wennen. Een cursus is prima maar ik zou nog even wachten tot hij wat meer gewend is. Ik zou me gaan concentreren op dat hij moet gaan leren dat jij iemand bent die hij kan vertrouwen  en waar hij veilig is.

Wandelingen nog heel kort houden en zonder veel afleidingen als druk verkeer en andere honden veel mensen etc, desnoods alleen nog maar rustig in de buurt van de voordeur laten snuffelen. In zijn tempo gaan, stapje voor stapje.

 

Angst voor mannen hoor je vaak, ik zou hem ook niet met allerlei vreemden in aanraking laten komen, nog even geen bezoekjes, of druk bezoek ontvangen, e.d.

 

 

 

 

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

     Eens met bovenstaande, met name als het gaat over jezelf aanpassen aan het gedrag van je hond. Kleine stapjes in zijn tempo zijn meer dan voldoende. Je zult uiteindelijk merken hoeveel voldoening dit geeft, ook al duurt het voor ons gevoel soms te lang dat er vorderingen boven komen drijven. Maar wel constant doorgaan met werken, samen met je hond.

honden page profiel luciena luciena

honden foto van luciena

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Dat klinkt alsof hij bij jou steun zoekt en bang is om je uit het oog te verliezen. Dat is wel bekend bij herplaatsers.

 

Ik zou zeggen, lekker rustig aan laten wennen in zijn eigen tempo. Een rustig vast dagschema waar hij houvast aan heeft. Geen druk.

Denk ook aan je houding en stem, en leer zijn lichaamstaal kennen, of hij veel stressignalen afgeeft (tongelen, gapen e.d.) Geen oefeningen onder druk. Wel leuke speelse oefeningetjes als hij dat tenminste leuk vindt. Hersenwerkjes kan een goed idee zijn, heel makkelijk beginnen zodat hij het snapt en niet gefrustreerd raakt. Hersenwerk is ook goed voor het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de hond.

 

Edit: misschien een vreemd advies, maar ik zou hem ook letterlijk vertellen dat hij nu thuis is, en hij nooit Meer weg moet, dat jullie voor altijd bij elkaar horen no matter what.

honden page profiel luciena luciena

honden foto van luciena

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Leuk, hou ons op de hoogte

 

 

honden page profiel luciena luciena

honden foto van luciena

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

" Hoihoi 
Kleine update over Eddy , 
Hij doet het super goed op het moment en gaat binnenshuis naar de meeste vreemde mensen toe Maar naar mijn vader dus totaal niet en hy kan der ook niks mee . Ik heb de voerbak weggehaald rn mijn vader gaat nu steeds op de grond zitten en voert hem uit de hand alleen zodra mijn vader hem wilt aaien is die weg ook is mijn vader de enige waar die naar blaft .... 
Zit een beetje met mijn handen in het haar want mijn vader vind dus niet leuk en heeft dus al gezegt dat als het niet gaat hij weer terug naar de oude eigenaar gaat en dit wil ik voorkomen me vader staat wel open voor nieuwe dingen en ook om met eddy aaan de slag te gaan alleen is mij vader slecht ter been dus kan hij eddy niet uitlaten . 
Eddy zoekt wel toenadering bij mijn vader want hy snuffelt wel aan mijn vader en als me pa in slaap is gevallen wilt die op schoot gaan liggen maar hij hoeft maar 1 beweging te maken en Eddy is weg terwijl eddy gek op mij en me broertje is 
 
K snap t ff niet waarom dit gedrag alleen naar mijn vader is en niet naar vreemden ...  "

Fijn dat het goed gaat.

Wij hebben een zelfde soort probleem gehad met Noor toen ze er net was. Ze vond mijn vriend, zijn zus en mij helemaal geweldig, maar mijn schoonmoeder wilde ze niks van weten. Die vond dat ook echt niet leuk.
Het is belangrijk dat je vader niks forceert, laat Eddy zelf contact zoeken. En probeer je vader te associëren met leuke dingen, zoals lekkere snoepjes geven, leuke spelletjes doen etc. Het wordt echt beter met veel liefde en geduld.

Hoe lang is Eddy nu bij jullie?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Fijn dat het verder zo goed gaat.

 

Je hoort wel vaker dat honden bang zijn voor mannen, misschien iets meegemaakt, of de stem of houding.

 

Ik denk dat je vader hem beter rustig laat eten en hem niet gaat voeren en vooral ook niet aaien tijdens dat voeren. Dat kan het wantrouwen alleen maar groter maken en er zelfs baknijd ontstaan.

 

Aaien kan ook bedreigend overkomen, laat je vader niet naar de hond toelopen maar hem bij zich roepen (als hij niet komt gewoon laten). Ook even opletten dat hij niet over de hond heen hangt en misschien ook liever niet over de kop aaien maar onder zijn kin kriebelen.

 

Verder kan je vader misschien zoekspelletjes met hem doen of denkspelletjes (makkelijk beginnen zodat er successen zijn en geen frustraties ontstaan) dat schept een band.

 

Hij kan ook nog op houding en stem letten, altijd positief rustig.

 

Met veel geduld denk ik dat je vader echt het vertrouwen wel krijgt en dan zal hij een supermaatje aan Eddy hebben.

 

Ik weet niet of je vader dit artikel kent? Er is ook een boekje van, aanrader voor elke hondenbezitter.

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^