Aussie is extreem bang voor mensen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marcel HeijnenMarcel Heijnen

 

 

Mijn hele leven heb we al honden gehad zonder noemenswaardige problemen en met heel veel plezier. Momenteel hebben we een kruising husky Duitse herder, Falco genaamd en sinds 6 weken een Aussie ,Pollo genaamd. 

 

Met Falco zijn geen problemen,  gehoorzaamheid cursussen gevolgd en daarna speuren.Falco zit gewoon goed in zijn vel. Maar toen liepen we per toeval tegen Pollo op. Pollo is nu een half jaartje en sinds 6 weken dus bij ons.

 

We hebben Pollo weggehaald bij een jong gezin met een kind van 2 jaar, zeer klein behuisd 2 Aussies en in de schuldsanering. Van de bewindvoerder moest een hond weg, Pollo dus. Met Pollo is de eerste 5 maanden van zijn leven niets gedaan en erger nog Pollo heeft alleen maar in stress geleefd. Hij is extreem bang. Vooral voor mensen. Wij zijn gaan kijken en ik heb er ongeveer een half uur over gedaan voordat Pollo een snoepje uit mijn hand durfde te pakken. Het feit dat ik dit voor elkaar kreeg heeft mij doen geloven dat ik hem kon helpen. Zodoende hebben wel Pollo mee naar huis genomen. Thuis gaat het best wel goed. Hij heeft zijn rust gevonden en met Falco gaat het ook best goed samen. De enige strijd die er soms is gaat over een bot of speeltje dat ze allebei willen hebben. Wij hebben zijn vertrouwen gewonnen en kunnen alles met hem.

 

 

 

Maar het probleem is buiten lopen met Pollo. Hij blaft en valt uit naar mensen en kinderen. Als de mensen hem totaal geen aandacht geven en negeren is er geen probleem maar ze hoeven maar te kijken of iets te zeggen en hij schiet in het rood. Het duurt dan enkele minuten voordat hij weer rustig wordt. Naar honden is ie erg sociaal en is er geen probleem. We hebben ontdekt dat hij bang is voor mensen, paraplu's en veertjes van vogels. Meteen toen we Pollo kregen zijn we op puppycursus gegaan. De eerste les heeft hij een snoepje van de instructeurs aangenomen maar we zijn nu 6 weken verder en nu valt hij op de les veel uit naar mensen. 

 

We gaan al een beetje appart staan maar zodra iemand in zijn zone komt valt hij uit.

 

 

 

Volgens de instructeur heeft het geen zin om met de les Door te gaan daar dat teveel stress voor Pollo oplevert. Het advies is nu de hond zoveel mogelijk prikkelarm op te voeden. Dat betekent dus niet meer met hem buiten komen. Dat kan niet de bedoeling zijn volgens mij.  Iemand met straatvrees krijgt ook niet het advies blijf de rest van je leven binnen en je hebt nergens last van.

 

 

 

We  weten niet hoe we verder moeten .

 

Pollo wordt steeds ouder en sterker. Straks gaan zijn hormonen nog meespelen en we willen ongelukken voorkomen . En laten inslapen is vooralsnog geen optie. Het maakt niet uit wat we moeten doen als Pollo daarmee geholpen is doen wel dat. 

 

 

 

Ik hoop dat u ons kunt helpen.

 

 

 

Mvg Marcel Heijnen. 

 

 

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat goed dat jullie Pollo in huis genomen hebben.

Onze Noor is/was ook bang voor mensen.(ze komt uit Spanje) Met heel veel liefde en geduld is het al stukken beter geworden. Al is ze naar vreemde mensen toe nog steeds wantrouwig, en zou zich ook niet laten aaien, maar vlucht er ook niet meer voor weg.


Maar wij hebben niet hetzelfde probleem als jullie, dus dat de hond uitvalt. Noor uitte dit altijd in vluchtgedrag of gewoon heel onderdanig zijn. Ze heeft nooit iets van agressie getoond. 
Dus wat dit betreft kan ik je dan ook niet helpen, hopelijk zijn er mensen met tips voor je, succes!

honden page profiel Marcel HeijnenMarcel Heijnen

Hoi Anne-Marije

Het zal met Pollo uiteindelijk ook wel goed komen (lees leefbaar voor hond en baas) maar we zijn er ons wel van bewust dat het nooit voor 100% goed komt.....Weet hopen op wat praktische tips van mensen met gelijkwaardige problemen. 

honden page profiel SuzanneSuzanne 2 doggies

De instructeur zal waarschijnlijk niet bedoelen dat jullie Pollo de rest van zijn leven binnen moeten houden, maar dat je het langzaam op moet bouwen, zoeken naar wat hij aan kan zodat hij niet steeds in het rood schiet maar daar onder blijft. Misschien betekent dat inderdaad dat hij een tijd niet of zeer beperkt kan wandelen, een gedragstherapeut kan samen met jullie een plan maken over hoe dit aan te pakken.

honden page profiel Marcel HeijnenMarcel Heijnen

Hoi Suzanne. 

Dat doen we nu ook. De rustige tijden en plekken opzoeken waar zo weinig mogelijk mensen zijn.

Verder hebben wel afspraak gemaakt bij de Martin Gaus hondenschool voor een gedrachtsanalyse van Pollo.

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ja inderdaad, het gedrag proberen te voorkomen en als je je hond wat beter kent ga je ook zien in welke situaties hij gaat uitvallen en welke lichaamstaal daaraan vooraf gaat. 

Zodra je dit ziet kun je dan je hond proberen af te leiden en hiermee het ongewenste gedrag voorkomen. Zodra hij afgeleid is van de persoon waar hij op gefocust was, natuurlijk belonen!

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

Ik heb je een prive bericht gestuurd 

Je bent echt al super goed bezig.

Naar mijn (bescheiden) mening is het enige wat je nodig hebt: tijd....

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 2 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Ik heb geen tips voor je, maar wil wel even zeggen dat ik vindt dat jullie goed bezig zijn.

Pollo heeft een hele slechte start gehad, zo te lezen.

 

Mijn aussie is heel soms gereserveerd naar mensen, maar daar staan ze ook wel een beetje om bekend.

 

Ik hoop echt dat Poolo meer vertrouwen in mensen gaat krijgen.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Zo, wat goed dat jullie pollo daar weggehaald hebben....,

Maar ja. Er is wél wat in te halen zeg!

En je bent in korte tijd al heel ver gekomen vind ik, met zo'n bange hond.

Maar nu ga je te snel denk ik. Een cursus is inderdaad nog teveel gevraagd, dat is nog veel te stressvol voor dit hondje.

En met prikkelarm wordt toch( hoop ik ) bedoeld dat je het langzamer moet opbouwen. 

Dus: thuis gaat het goed oké. Nodig dan eens 1 iemand uit die pollo wel eens eerder gezien heeft. En neem die persoon mee op n wandeling. En laat die persoon, als het kan, snoepjes geven en aandacht aan pollo. Accepteert hij dat? Geweldig. Zo niet. Meer afstand bewaren.

Als dat goed gaat kun je kijken of Apollo misschien een snoepje van een buurkindje wil. Enzovoort.

Héél langzaam introduceee je dus andere mensen in zijn leven, ze lopen even met m mee, ze blijken niet eng. Telkens onder zijn stress nivo blijven! Vind ie het te spannend, stapje teeug doen. Later opnieuw proberen.

Zo kun je hem heel langzaam leren dat de mensen( mits niet te veel en te druk) wel oké kunnen zijn.....

Het is een slimme hond, hij is nog jong; hij kan  nog heel ver komen, als je maar de tijd neemt......

Sterkte!

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

De instructeur heeft gelijk.

Met de hond gewoon te blijven blootstellen en naar de cursus te blijven gaan, ga je hem alleen maar meer stress bezorgen.

Je gaat voor hem eerder heil vinden in de BAT theorie. Behavior adjustment training.

Maar dan uiteraard wel met iemand die verstand heeft van zaken.

Ga voorlopig op echt heel rustige plaatsen wandelen waar geen mensen zijn. En je zal van nul terug moeten beginnen. Dat doet de BAT training. Die vertrekken vanuit de hond zijn veilige zone (die hij trouwens zelf aangeeft) en bouwen zeer langzaam aan de training op.

 

Als jij ontzettend bang bent van spinnen en ik zet je in een kamer met 70 los lopende tarantulla's.

Ben ik er vrij zeker van dat dit jouw angst niet gaat laten verdwijnen. Je gaat je ellendig voelen en de angst is nog steeds daar.

Dus als je hier iets wil aan doen heb je hulp nodig van iemand die weet met wat hij/zij bezig is. Helaas zijn er vele die beweren de nodige kennis te hebben, maar niet verder geraken dan beweren en ga je de hond alleen maar meer schaden berokkenen.

Omdat er uiteindelijk schade in de hersenen kan optreden als dit verkeerd wordt aangepakt en sta je verder van huis.

Ik heb hier op het forum een artikel geschreven waar je moet op letten als je op zoek gaat naar een GT. Altijd handig om dit even te lezen voor je naar iemand op zoek gaat.

 

Succes 

 

Volgende forumvraag: Hond en wintermaanden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^