Binnen poepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Hallo iedereen,

waarschijnlijk weten de meeste niet eens meer wie ik ben en ik zeg dan ook eerst eens "sorry" voor mijn zeer lange afwezigheid die o.a. met ons verhuis te maken had.
Ondertussen zijn wij in onze nieuwe woning min of meer geïnstalleerd en het is al weer drie weken geleden dat Noah een vriendinnetje bij heeft.
Queenie is een Sheltie teefje van bijna 4,5 jaar oud en ze komt uit de broodfok
Omdat ik al een paar jaartjes in de hondenwereld ronddwaal en mij ook op voorhand met de problematiek van de broodfok hondjes heb bezig gehouden, heb ik ook met ons "popje" niet echt grote verrassingen beleefd. Ik zou zelfs zeggen in tegendeel want op zich doet zij het volgens mij uitzonderlijk goed. Ze is overdag helemaal zindelijk en na aanvankelijk ook 's nachts binnenplassen, doet ze dat ondertussen niet meer. Ik laat haar meestal rond 23 uur nog even in de tuin waar ik geduldig wacht tot ze geplast heeft. Soms duurt dat vrij lang want je moet maar 4 jaar in een hok gezeten hebben, hé = dan weet je niet, wat "op commando plassen" is iets wat Noah b.v. perfect kan.
Hoe dan ook, blijft zij 's nachts dus vrolijk binnen poepen en eigenlijk vind ik dat niet zo leuk. Bovendien heeft ze twee nachten geleden ook nog eens OP een slaapdeken gepoept dat ik in het salon naast de sofa op de grond had gelegd. Ook daarvoor heb ik eigenlijk geen echte verklaring.....
Nu vraag ik mij af, hoe ik dat probleem van het nachtelijke binnen poepen zou kunnen aanpakken. Ik heb er al zitten over denken om ze IN de slaapkamer te laten slapen, maar heb mij er om 2 redenen nog niet toe kunnen aanzetten: ten eerste ben ik vrij zeker dat ze dan OP bed gaat komen slapen en ik heb dat gewoon liever niet en ten tweede: als zij op haar eigen slaapdeken poept, wie zegt dat ze dat niet ook op bed gaat doen ? Als ze dat op bed misschien toch niet zou doen dan ben ik toch vrij zeker dat ze wel op de vloer zou gaan poepen en daar sta ik dan 's ochtends gegarandeerd met mijn voeten in als ik uit bed kom
Dus eigenlijk niet echt een optie om nog maar te zwijgen van de Flat die dan waarschijnlijk ook de slaapkamer in zal willen.....
Al bij al een wat ingewikkelde situatie en ik ben een beetje radeloos hoe ik dat nu best kan aanpakken.
Idealiter zou dat "popje" namelijk best niet heel haar leven 's nachts binnen poepen LOL
Oh, ja: bij dit snoetje kan je er toch niet kwaad op zijn, hé

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 1 doggies

honden foto van Laura & Tara

Sorry, ik kan je niet egt op weg helpen, maar ik wou ff zeggen dat ik het egt een leuke, mooie sheltie vindt!  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Ach wat een schatje, gefeliciteerd met haar.

 

Ik weet het niet, maar ik kan me goed voorstellen dat het stress is, misschien kan ze het nog niet aan om s nachts alleen te zijn?

 

Wat ik zou doen is een paar nachten bij haar slapen of haar toch meenemen op de slaapkamer en kijken of dat helpt.

honden page profiel ElianeEliane 2 doggies

Heeft zij de verhuis mee gemaakt?

Of was die al achter de rug toen zij in huis kwam?

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"Heeft zij de verhuis mee gemaakt?"

 Nee, zij kwam van de "handelaar" waar ze blijkbaar 2 jaar in een hok heeft gezeten rechtstreeks naar waar we nu zijn.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Misschien is het een idee om 23 uur een rondje te gaan lopen ipv wachten in de tuin. Lopen bevorderd ook de stoelgang en heb je kans dat ze dan buiten poept ipv binnen.  Blijkbaar heeft ze nog geen aandrang om te poepen als ze in de tuin is en midden in de nacht ineens wel. Zij heeft door de br00dfok zichzelf aangeleerd dat binnen poepen normaal is.

Daarbij heb je haar nog maar paar weken en na jaren haar  eigen nest bevuilen is dit er niet zomaar uit.

 

Overdag is ze wel zindelijk,  wordt ze overdag uitgelaten?  Of doet ze dan ook de behoefte wel eens in de tuin?

 

Ik loop de laatste ronde altijd dezelfde ronde, zodat Moh precies weet tot waar ze tijd heeft om te poepen.

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Tja, ik zou dat inderdaad kunnen proberen maar twijfel heel erg of dat wat oplevert :-(
Ik stel namelijk vast (allé, op di "korte" tijd dat ze hier is, hé) dat ze eigenlijk nergens anders poept.
Zo ga ik b.v. elke (na)middag zowat anderhalf uur wandelen en ze is naar mijn mening best wel snel begonnen om in het begin van de wandeling ook wel een plasje te doen. Alleen poepen = no way.
Over dag doet ze inderdaad haar behoeftes in de tuin.

Tja dat met die nestbevuiling wist ik wel maar ik ben mij aan het afvragen, hoe lang het zo zou kunnen duren tegen dat ze begrijpt dat binnen poepen niet echt is waar ik blij van word ;-)
Doordat het alleen maar 's nachts gebeurd, kan ik ook niet corrigerend ingrijpen. Zij plaste de eerste week ook binnen maar omdat ik thuis ben, zie/zag ik het gebeuren. De eerste dagen zei ik niets want ze was natuurlijk door haar verleden ook nog eens ontzettend bang, dus was de eerste stap vertrouwen winnen. Eens ik zag dat ze niet meer wegliep zodra ik bewoog, ben ik als ik zag dat ze ging plassen eerst van op afstand "neen" beginnen roepen. Dat ging zo een dag of twee en dan kon ik haar bij die "neen" ook nog eens oppakken en buiten dragen. Zo is dat binnen plassen vrij snel gestopt en voor wij gaan slapen, zeg ik ook altijd "pipi doen" en dat schijnt ze ondertussen te begrijpen want ook al duurt het lang, uiteindelijk plast ze toch.....

Trouwens zit ik net nog aan iets te denken want mijn eerste Sheltie heb ik destijds op 8 weken gehad en die had heel zijn leven de grootste moeite om elders dan in zijn eigen tuin te poepen. Vraag maar niet, hoe dat toen altijd op vakantie ging, ocharme dat beestje :-P

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Je hoeft ook niet corrigerend te handelen (zo onderdruk je). Dan werk je op angst ipv te leren.

 

Het is begrijpelijk dat je een hond, die jaren in een kooi heeft gezeten, wil laten genieten door er mee naar buiten te gaan.

Maar dit is veel te lang. Dat buiten gaan, wat voor een ander zo normaal is, brengt enorm veel spanning mee. (Zelfs ook voor een deel die nooit hebben opgesloten gezeten) Dit is voor haar een enorme cultuurshock

Dus das billen bijeen nijpen en ophouden van spanning tot ze terug in bekende omgeving zit. 's Nachts is het lekker rustig alles ontspannen geen gedoe en kunnen we ons ding doen.

Geduld is een schoon deugd, maar je moet ze wel bezitten natuurlijk.

En ondertussen niet sakkeren maar gewoon opkuisen. want zij voelt ook jouw ergeren hierin aan alleen snapt ze niet waarom.

Wanneer krijgt ze haar eten?

 

In dit geval zou ik beginnen in de tuin met de medehulp van je andere hond en laat die het goede voorbeeld geven. Zodat ze de link kan leggen. En beter een paar keer meer maar 5 à 10 minuutjes. Totdat ze stilletjesaan went.

En als ze buiten iets doet, laat dat dan ook horen dat ze flink is.

En dat laten wennen doe je aan 1 of 2 zaken niet 57 dingen tegelijk. Dat veroorzaakt alleen maar stress.

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Juist, ze gaan eigenlijk altijd samen buiten, ook 's avonds en Noah plast dus echt op commando. Ik heb zo een vermoeden dat ze dat avondplasje ook van hem heeft afgekeken.
Het is elke keer een groot feest als er buiten "ontlast" word :-)

Ze eten hier rond 17 uur.
Trouwens 's ochtends is het ook altijd "feest" als wij/ik opsta(an). Popje is altijd reuze blij als de nacht voorbij is en sinds een paar dagen doet ze dan letterlijk een dansje.
Dan ga ik eerst met hen naar buiten en Noah plast dan onmiddellijk, Queenie niet want zij zit op het "ritueel" opstaan = eten :-P
Dan gaat ze gewoon in de keuken liggen tot ze gegeten heeft en pas nadien gaat ze buiten haar behoeftes doen.
Ik ga dan ook pas als de honden buiten zijn de drollen halen dus eigenlijk ziet ze niet eens dat ik ze opruim.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Het duurt natuurlijk wel effe om het allemaal te leren en de linken te kunnen leggen.

Anders proberen om 's avonds de maaltijd (in geleidelijke stappen) later te geven.

 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 1 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Het poepen doet ze niet tijdens het uitlaten, doet ze het dan direct na de wandeling thuis in de tuin? Of gewoon een keer overdag in de tuin?

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Nee, niet direct na de wandeling maar gewoon als ze dat zelf nodig vind. Momenteel staat de keukendeur nog open en kunnen ze buiten zoals ze zelf willen. Als de deur straks dicht gaat (jammer maar het blijft geen zomer, hé ) dan laat ik ze om de zoveel tijd naar buiten en zal ze waarschijnlijk dan van de gelegenheid gebruik maken.....

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hmmm dan weet ik het ook niet. 

 

Honden hebben over het algemeen en hekel eraan om eigen nest te bevuilen, misschien helpt het om haar in de nacht een kleinere ruimte te geven? Een bench of iets in huis afzetten met traphekje of idd in bench naast je bed en dan bij piepen er uit en in de tuin laten. Net als een pup gewoon de wekker zetten in de nacht en dan steeds uurtje later. Een paar opties en ideeën 

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Meestal poept zij direct na het eten (is mij net heel bewust opgevallen) want hun avondeten is net binnen, popje naar buiten en drolletje leggen.
Over die bench heb ik ook al zitten nadenken maar ik zou liever herinneringen aan haar broodfok tijd willen vermijden. Toen ik haar was gaan halen had die handelaar mij ook zo een bench meegegeven (piepklein) waar ze het hondje gewoon ingepropt heeft :o
Ik heb haar dan toch maar zo getransporteerd omdat ik niet wist hoe ze zich in de auto ging gedragen. Bovendien stonk ze ook 10 km in de wind :-(
Enfin, soit: zal er misschien toch eens over denken, 's nachts nog eens op te staan....

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Meestal poept zij direct na het eten (is mij net heel bewust opgevallen) want hun avondeten is net binnen, popje naar buiten en drolletje leggen.Over die bench heb ik ook al zitten nadenken maar ik zou liever herinneringen aan haar broodfok tijd willen vermijden. Toen ik haar was gaan halen had die handelaar mij ook zo een bench meegegeven (piepklein) waar ze het hondje gewoon ingepropt heeft :oIk heb haar dan toch maar zo getransporteerd omdat ik niet wist hoe ze zich in de auto ging gedragen. Bovendien stonk ze ook 10 km in de wind :-(Enfin, soit: zal er misschien toch eens over denken, 's nachts nog eens op te staan.... "

 Er is volgens wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat honden die de bench in moeten stress krijgen -> hartslag versnelt, stresshormonen komen in het lichaam, bloeddruk stijgt......

Je gaat toch geen hond die haar leven uit een kooi bestond, terug in een bench steken (geen enkele hond zou dit moeten ondergaan)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als de hond niet aan de dunne is maar een mooie drol snachts maakt, moet ze toch echt poepen.... een hond gaat niet persen van zo ik zal eens een drol hier achter laten....

ik zou ze snachts nog een keer uitlaten, en als je er toch over nadenkt om ze voorlopig op een vetbed in de slaapkamer te laten slapen, op bed ben je zelf bij, hier slaapt ook een hond op de grond op een vetbed, en echt niet op bed...

maar dan kan je ze in de gaten houden en snachts als ze opstaat en draait , even uitlaten.... ze moet dan toch nodig.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 1 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik snap dat je haar, na het leven in een hok, niet graag in een bench zet. Zou ik ook moeite mee hebben. Maar wie weet vind ze een bench ook wel een fijn holletje als je het een beetje dicht maakt aan alle kanten, behalve de ingang,  met kleden ofzo. 

 

Ik hou ook niet zo van honden in een bench zetten, maar Moh zit in de nacht ook vast. Dit is omdat ze anders zich gaat bemoeien met de katten. En dat geeft haar stress, ze moet ze van zichzelf in de gaten houden, en haar holletje verdedigen en in dat holletje komt ook wel eens 1 kat die dan mept, enzovoort. Overdag is Moh gewoon los als ik weg ben en in de nacht ligt ze in haar bench. Maar Moh vind het prima en ligt altijd prinsheerlijk op haar rug diep in coma als ik af en toe in de nacht naar beneden ga.

Wel heb ik een achterlijke grote bench waar een herder in zou passen(Moh is 8 kg en 35 cm hoog)

Maar als je er niet goed bij voelt moet je het zeker niet doen! Maar een bench kopen via marktplaats is niet duur en zou je kunnen kijken wat ze er van vind overdag zonder op te sluiten. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

Wij hebben voor Jenna een iglo gekocht, dan is het ook een fijn holletje maar geen bench, dat is misschien ook een idee om te proberen. Of gewoon een tafel tegen de muur en daaronder haar slaapplaats, eventueel nog een laken aan de zijkanten.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 2 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat Willemijn zegt,  ze moet waarschijnlijk gewoon poepen en ze heeft nooit geleerd om dat op te moeten houden. Dus eruit gaan in de nacht lijkt mij de beste keuze en dan dat langzaam aan verschuiven tot de ochtend. En de ruimte (al dan niet tijdelijk) verkleinen zal kunnen helpen met het aanleren om het op te houden. Maar ik gok dat het wel handig is om er 's nachts uit te gaan.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Wij hebben voor Jenna een iglo gekocht, dan is het ook een fijn holletje maar geen bench, dat is misschien ook een idee om te proberen. Of gewoon een tafel tegen de muur en daaronder haar slaapplaats, eventueel nog een laken aan de zijkanten. "

 

Moh houdt ook erg van holletjes,  naast haar bench ligt ze overdag ook erg vaak in de krabpaal.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Er is volgens wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat honden die de bench in moeten stress krijgen -> hartslag versnelt, stresshormonen komen in het lichaam, bloeddruk stijgt......
Je gaat toch geen hond die haar leven uit een kooi bestond, terug in een bench steken (geen enkele hond zou dit moeten ondergaan) "

 Bronvermelding? 

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Wat je ook doet, hou er rekening mee dat hier maanden tot jaren over heen kunnen gaan. 

 

Ik zou denk ik haar poep buiten in je tuin leggen even, zodat de geur buiten komt.

 

En verder inderdaad meer uitlaten en belonen als ze t buiten doet.

 

 

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"Wat je ook doet, hou er rekening mee dat hier maanden tot jaren over heen kunnen gaan."
Bedankt ;-)
Dat was eigenlijk oorspronkelijk waar ik zo bij benadering een idee wilde van hebben.....

"Ik zou denk ik haar poep buiten in je tuin leggen even, zodat de geur buiten komt."
Vermits ze overdag sowieso al buiten poept, denk ik niet direct, dat ik dat moet gaan doen ;-)

 

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Oh, dat ze overdag al buiten poept heb ik even gemist, dat is mooi!!! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

in de chanel4 documentaire home alone, zie je een rottweilermix, die poept binnen een paar minuten binnen als de baasjes weggegaan zijn, niet omdat hij niet uitgelaten is of buiten niet poepen wil of kan, maar verlatingsangst. Vandaar mijn gedachte aan stress en uitproberen om s nachts bij haar te slapen voor een tijdje.

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

"maar verlatingsangst."

 Dit is een, zo niet het sleutelwoord ;-)
Eerlijk gezegd, heb ik daar ook al bij stilgestaan zeker bij een hondje met haar verleden. Ik zie ook heel goed dat ze meer en meer contact zoekt voor knuffels en soms vragende partij is om op schoot te zitten.

Het is wel zo, dat ik, als ik b.v. boodschappen moet doen, de honden (ze zijn en blijven dan wel samen) alleen thuis laat. Dit heb ik van in begin gedaan toen Queenie hier kwam en ik heb eigenlijk de indruk dat dat goed gaat.

Zal het hoe dan ook nog wat "moeilijker" maken want de voorbije nacht had ik nu weer helemaal niets binnen
Ik kan er met andere woorden niet de vinger op leggen wanneer het nu wel en wanneer niet gebeurd. Telkens als er een nacht geweest is dat ze niets binnen gedaan heeft, denk ik: nu hebben we het gehad...
Ben bij dezer benieuwd naar de volgende nacht.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja lastig, het kan natuurlijk ook zijn dat er die nachten iets is wat ze niet vertrouwd, of wat haar bang maakt, dat ze een kat of een egel gehoord heeft of wat dan ook.

 

Toch een teken dan dat ze nog niet helemaal vertrouwd is. Wat idd geen wonder is met haar achtergrond.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Afgezien van verlatingsangst: ik merk bij mijn eigen honden (mn de oudste) dat in de tuin laten niet altijd genoeg is. En (bijna helaas) zijn die zindelijk genoeg om mij er 's nachts uit te halen als er gepoept moet worden. En ze slapen bij ons op de slaapkamer, dus merkt ik het als het gebeurd. Als er gesloten deuren en een trap tussen zitten is het voor een "lerende" hond zeer moeilijk. 

Ik moet ze echt uitlaten 's avonds. 

Volgende forumvraag: Nahla zoooo moe...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^