Duitse herderkennel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Henk (Gast)

Beste mensen,Ik heb een Duitse herderpup gekocht bij een kennel .Ik heb hem met veel liefde en zorg opgevoed en heb daar ook ruime ervaring mee.Na een aantal maanden viel het ons op dat de pup veel te smal bleef.We hebben hem op ander voer gezet, we hebben immers zelf een dierenwinkel dus heb alles voor op oprapen.Het bleef zo dus ik de kennel gebeld de hond had toen ook diarree.Deze man vertelde mij naar de dierenarts te gaan als de diarree na een paar dagen niet over ging en verder moesten we het even aankijken.Gelukkig ging de diarree over  en keken we het even aan.Nu sinds een week ging de hond mank lopen en kwam er een bult op zijn rechter voorpoot. Ik ben naar de dierenarts gegaan, deze constateerde direct al koorts en een forse vergroeiing in zijn groeischijf aan zijn voorpoot. Hij vroeg direct welke kennel de hond vandaan kwam en vertrouwde het niet en ging ook de heupen controleren. Hij stelde vast dat de hond alle kenmerken van HD heeft in beide heupen.Om het zeker te weten moeten we foto's laten maken.Ik vertelde hem dat ik dit weekend daar even over ga nadenken en met de fokker ga praten.Dus ik heb de fokker gebeld. De man werd kwaad, ging gelijk in de aanval, ik was niet goed voor mijn hond, ik wacht te lang met naar de dierenarts gaan en het was allemaal mijn schuld.Schandalig zo'n houding naar een klant die even wil overleggen. Dat maakt gelijk duidelijk wat voor een fokker het is.Wat moet ik doen? Wij houden van de hond maar als na 10 maanden er nu al allerlei problemen met hem zijn is de hond gewoon niet goed.Wat zijn mijn rechten?

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 03 oktober om 12:49 --

honden page profiel --

Ik ken de kennel niet.  Maar als het een broodfokker blijkt te zijn (ben je in 10 minuten Google achter )

Ben ik bang dat het snel ophoudt met je rechten. Deze fokkers staan erom bekend dat het ze echt geen jota kan schelen dat je een zieke pup hebt en geven dan ook geen thuis meer. 

Je kunt even gratis advies inwinnen bij het juridisch loket, daar zit vast wel een bureau van bij je in de buurt. Even bellen om een afspraak te maken.

Ik vrees het vervelendste scenario voor jullie helaas. Een procedure kost je nog veel meer geld dan het gaat opleveren en de pup terugbrengen naar zo een wil je ook niet hoop ik. Uiteindelijk draait het er eigenlijk 10 van de 10 keer op uit dat je met een zorgenkind zit en die kosten zelf op mag hoesten.

 

Sterkte.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Uitermate teleurstellend en triest dat je jonge Duitse herder zoveel problemen heeft waaronder HD beiderzijds. Heeft je hond een stamboom van de Raad van Beheer?

 

Wel of geen stamboom: de fokker zal wat betreft de erfelijke aandoeningen zoals HD volgens wetgeving moeten bewijzen, dat hij/zij er alles aangedaan heeft om erfelijke aandoeningen te voorkomen. Wat de HD betreft betekent dit, dat zowel de moeder en vader van jouw hond vóór de dekking getest en goed bevonden moeten zijn betreffende de heupen.

 

Iedereen kan zich op de wet beroepen.

 

citaat

 

Afdeling 5.

Het fokken met dieren

Artikel 55

1. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regelen gesteld omtrent het fokken met dieren van bij die maatregel aangewezen soorten of categorieën van dieren. Deze regelen kunnen onder meer betrekking hebben op:

 

 

a. de methode van fokken;

 

 

b. het registreren, identificeren en certificeren van dieren;

 

 

c. het voorafgaand aan het fokken door de fokker te verrichten of te doen verrichten onderzoek bij een dier waarmee wordt gefokt naar de aanwezigheid van aandoeningen die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten, alsmede de methoden die daarbij worden gebruikt.

 

2. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten te fokken of voor de fok te gebruiken.

 

3. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken waarvoor krachtens het tweede lid een fokverbod is ingesteld, ten verkoop in voorraad te hebben, ten verkoop aan te bieden, te verkopen, te kopen, toe te laten tot een tentoonstelling, keuring of wedstrijd dan wel om met een dergelijk dier deel te nemen aan een tentoonstelling, keuring of wedstrijd.

 

einde citaat

 

Bron: http://wetten.overheid.nl/BWBR0005662/geldigheidsdatum_05-11-2014#HoofdstukIII

 

Als je hulp nodig hebt bij het officieel aansprakelijk stellen en eventueel een gang naar de rechter, dan kan je de Stichting Dier & Recht raadplegen. Zij hebben al meerdere rechtszaken op dit terrein gewonnen of schikkingen bewerkstelligd.

 

http://www.dierenrecht.nl/gewonnen-rechtszaken-en-schikkingen

 

honden page profiel --

Iedereen kàn zich inderdaad op de wet herroepen. In het mooiste geval word de fokker aansprakelijk gesteld voor de DA kosten. Nadat je duizenden euro's aan procedure geld kwijt bent.

Waarmee ik niet zeg dat je het niet moet doen. Maar nummer 1 reden voor zo'n hond te kopen is dat ze goedkoop zijn. En de realiteit is dat mensen die bij broodfokker's kopen helemaal geen geld (over ) hebben voor een juridisch gevecht.

Maargoed vooral doen. Hoe meer er aangepakt worden hoe beter. Ik schets alleen even de realiteit.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Een fokker mag niet willens en wetens een 'gebrekkig product' verkopen. Met andere woorden, in een rechtszaak moet de fokker kunnen bewijzen dat hij er alles aan heeft gedaan om jou een zo gezond mogelijke pup te bezorgen. HD is berucht bij de Duitse herder en daar zal de fokker dus sowieso op getest moeten hebben. 

 

Er zijn in het recente verleden al diverse fokkers aangeklaagd waarbij de pupeigenaar heeft gewonnen. 

honden page profiel --

Vergeet niet dat een klant ook nog zoiets heeft als onderzoeksplicht voor aanschaf.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

ik heb even gegoogle'd en ik heb niet echt de indruk dat dit een broodfokker is.
In Facebook groepen heb ik ook wel is honden gezien van deze fokker, en heb niet de indruk dat het van een broodfokker is.
Wel vond ik de foto's van de honden op de site een erg lage rug hebben, de wel bekende karper rug,
ik weet niet hoe de bloedlijnen van deze honden zijn, maar als er ooit inteelt in de bloedlijn is geweest, kan het zijn dat de nakomelingen zwakker zijn en meer gezondheidsproblemen hebben.
Heb je een stamboom van je hond? misschien kan je het even na zoeken of er ooit inteelt is geweest in je hond zijn stamboom. bijvoorbeeld aan beide kanten van vader en moeder dezelfde oma, of een neef of nicht.
Soms staan de stambomen van de honden op pedigree database. en kan je het op internet uitzoeken.
Of de namen van de ouder honden intikken op google.
Het kan ook zijn dat je gewoon pech heb gehad met jou pup.
Ik zou je advies willen geven om even contact op te zoeken met de fokker en tot een compromi kunnen komen.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Of de fokker is echt begaan en omdat zijn honden HD vrij zijn, boos op de pup eigenaar omdat het dan (waarschijnlijk) geen erfelijke oorzaak heeft maar een opvoedkundige..., verkeerd voer, verkeerde beweging, noem maar op..., HD is absoluut iets wat ook kan ontstaan zonder dat het in de bloedlijnen voorkomt.

 

En dan begrijp ik de reactie van de fokker wel.

honden page profiel --

" Of de fokker is echt begaan en omdat zijn honden HD vrij zijn, boos op de pup eigenaar omdat het dan (waarschijnlijk) geen erfelijke oorzaak heeft maar een opvoedkundige..., verkeerd voer, verkeerde beweging, noem maar op..., HD is absoluut iets wat ook kan ontstaan zonder dat het in de bloedlijnen voorkomt.
 
En dan begrijp ik de reactie van de fokker wel. "

 Misschien ben ik nu dom maar HD is toch een erfelijke aandoening?

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  Misschien ben ik nu dom maar HD is toch een erfelijke aandoening? "

Voor een deel wel. Maar HD kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan te veel traplopen, te ruw spelen, etc. Hierdoor kunnen de gewrichten van pups beschadigd raken en kan HD worden ontwikkeld.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

De naam van de kennel is verwijderd in de titel en de openingspost door modteam

Anoniem (Gast)

Dank voor al jullie reacties! Ik ga er zeker wat mee doen.

Ik had ook nooit de indruk dat kennel X een slechte is. Ik had een zeer goede indruk van de fokker. Ik heb ook een normaal bedrag betaald voor de pup. Ik ben niet op zoek geweest naar een koopje, ik heb nog twee Duitse Herders en ook daar heb ik geen problemen mee. Goedkoop voer krijgt hij ook niet want ik heb een dierenwinkel en kan pakken wat ik wil. Traplopen mag de hond niet, hij komt nooit boven. De ouders zijn ook HD vrij.

Ik heb de kennel ook niet gebeld omdat ik geld terug wil, ik heb gebeld om te overleggen maar ik mocht mijn verhaal niet eens doen. Ik kreeg gelijk de wind van voren en werd geïntimideerd.

Dit kan toch niet? Ik wil de fokker ook niet zwart maken op internet maar kan mij toch ook niet zo maar laten afschepen en uitschelden?

Ik ga jullie advies bekijken en eens zien wat ik ga doen.

 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 03 oktober om 13:23 --

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Heeft je hond een stamboom?

 

Heb je de officiële rapporten en uitslagen van de onderzoeken van de heupen van beide ouders gezien of nog beter heb je een kopie van de uitslagen van de testen?

 

De beoordeling moet bij stamboom honden geschieden door het HD panel van de Raad van Beheer.

https://www.raadvanbeheer.nl/breeding-health-behaviour-and-wellbeing/health/heupdysplasie-onderzoek/

 

Als beide ouders van je hond officieel HD-vrij zijn bevonden door het HD panel van de Raad van Beheer, dan is de HD beiderzijds van jouw hond niet de verantwoordelijkheid van de fokker.

honden page profiel ElianeEliane

Je hebt rassen die genetisch gevoelig zijn voor HD & ED

Dat is de interne factor.

Wat grotendeels bepaald of het zich ontwikkeld is hun voeding.

Dat is de externe factor

 

 

honden page profiel JessicaJessica

" Voor een deel wel. Maar HD kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan te veel traplopen, te ruw spelen, etc. Hierdoor kunnen de gewrichten van pups beschadigd raken en kan HD worden ontwikkeld. "

 Of brok met een te hoog calcium gehalte voeren op jonge leeftijd 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ken je het resultaat van de HD testen van de ouders en de grootouders ?

honden page profiel ElianeEliane

"  Of brok met een te hoog calcium gehalte voeren op jonge leeftijd  "

 Het is niet alleen een te hoog calcium gehalte dat slecht is. Er is in commerciële voeding veel slecht. En mensen hebben er geen flauw benul van wat dit met het lichaam kan doen aan schade.

 

In commerciële voeding wordt vanwege de ingrediënten en de bereidingswijze veel teniet gedaan. Die voeding is niets waard. Ze spuiten daar dan aminozuren, vetten en mineralen op. Die worden in het lichaam al helemaal anders verwerkt zodat ze niet alles binnen krijgen wat ze nodig hebben.

Een hond kan een teveel aan calcium uitscheiden op voorwaarde dat het natuurlijke calcium is (dat zie je ook aan de ontlasting). Wanneer het een teveel aan chemische calcium is dan kan het lichaam dit niet. Dit houdt dan ook weer op zijn beurt in dat er andere mineralen niet of niet goed kunnen worden opgenomen en zo ontstaan er tekorten/gebreken. 

honden page profiel RafRaf

" Dank voor al jullie reacties! Ik ga er zeker wat mee doen.
Ik had ook nooit de indruk dat kennel X een slechte is. Ik had een zeer goede indruk van de fokker. Ik heb ook een normaal bedrag betaald voor de pup. Ik ben niet op zoek geweest naar een koopje, ik heb nog twee Duitse Herders en ook daar heb ik geen problemen mee. Goedkoop voer krijgt hij ook niet want ik heb een dierenwinkel en kan pakken wat ik wil. Traplopen mag de hond niet, hij komt nooit boven. De ouders zijn ook HD vrij.
Ik heb de kennel ook niet gebeld omdat ik geld terug wil, ik heb gebeld om te overleggen maar ik mocht mijn verhaal niet eens doen. Ik kreeg gelijk de wind van voren en werd geïntimideerd.
Dit kan toch niet? Ik wil de fokker ook niet zwart maken op internet maar kan mij toch ook niet zo maar laten afschepen en uitschelden?
Ik ga jullie advies bekijken en eens zien wat ik ga doen.
 
 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 03 oktober om 13:23 -- "

 Maar dat is daarom nog niet het meest geschikte voor je hond. Er bestaat zoveel voer, het is niet gemakkelijk om door de bomen het bos te blijven zien.

De reactie van de fokker is ronduit vreemd. Je moet toch tenminste de kans krijgen om te overleggen en hij zou zeker moeten luisteren. Elke info over een pup is toch heel belangrijk als hij een serieuze fokker is.

Volgende forumvraag: Puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^