hoeveelheid twijfel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Hallo allemaal

Toch even benieuwd weer naar jullie mening.

Spikey nu 13 maand en 6.8 kg (gisteren gewogen) 3 maand geleden gecastreerd en toen vers geminderd van 30 naar iets meer dan 20 gr dus meneer krijgt nu 160 gr per dag. En woog vd castratie 6.8 ????tijdens de wandeling nog wat gedroogde beloningen maar nihil.

Echter zeurt hij nu toch na mijn idee om eten. Hij blijft dus nu ook mooi op gewicht. Ik loop wel veel elke dag verdeeld zo'n 8 a 9 km totaal. Hij speelt en rent dan ook.

Zal ik hem dan toch nog iets meer geven bv het verschil tussen 20 en 30 gr per lichaamsgewicht? 

Ben benieuwd wat jullie denken ????

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb me nooit zo aan die gewichten gehouden. Mellow had 300 gram moeten krijgen 'volgens de tabellen', maar als ik dat gaf werd ze graatmager. Zij kreeg 500 gram op een dag, in de winter zelfs nog iets meer.

 

Als jij denkt dat hij echt om eten zeurt en hij is niet te dik, dan kun je altijd iets meer geven natuurlijk. Goed kijken en voelen, wordt ie dik: dan minder, wordt ie dun: dan meer.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Richtlijnen zijn er om je een richting in de sturen.
Maar de bepalende factor is je hond.

Ik heb er hier 2, eentje van 20 kg en eentje van 29 kg (ietsje te zwaar naar mijn mening)
Skye (de lichtste) voer ik bijna het dubbele van wat Nyx krijgt. Zij is gewoon zo'n stuiterbal is alles al verbrand heeft voor dat het in haar maag terecht is gekomen, bij wijze van spreken. Nyx daarin tegen kweekt vrij makkelijke vet en moet ik dus oppassen, ook omdat hij gek is op eten, zeker brood.

honden page profiel RenateRenate

Door de castratie krijgt je hond meer honger. Je dwingt hem levenslang op dieet, een groot nadeel van castratie waar DA niet over praten. Als je toegeeft aan dat hongergevoel, zal hij te dik worden. Je hebt dus geen keus. Maar zolang hij kan en wil bewegen, kan je de portie misschien toch een klein beetje verhogen?

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Renate ik heb hem niet zomaar laten castreren hoor...Hij had constant onsteking dat wad de reden anders was t niet nodig geweest. 

 

Dus dat je dan zegt ik dwing hem op dieet is wel meteen erg onvriendelijk en met een oordeel.

Heb hem vandaag iets meer gegeven en kijk t even een maandje aan.

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Ik voer ook meer dan aangegeven. Je moet ook een beetje naar je hond kijken. Ik  overdrijf niet met tussendoortjes. Als je hond constant "snoepjes" krijgt dan zal hij al rap te veel aankomen.

Maar ik geef liever wat meer voeding dan te veel "vulling".

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Je kunt proberen de vettere diersoorten (bijv. eend en lam) te mijden. Dan kun je van de magere diersoorten misschien ietsje meer voeren.

Ik volg de tabellen trouwens ook niet geloof ik.. Ik voer BARF en Cosmic krijgt +/- 290 gram per dag, Luuk krijgt +/- 270 gram per dag en Wispa krijgt +/- 375 gram per dag. Volgens de tabel zouden ze 200, 150 en 260 gram moeten krijgen per dag. Cosmic is momenteel ietwat aan de zware kant. Dat heeft ze iedere zomer. Als het weer wat kouder wordt is ze meer energie kwijt aan zichzelf warm houden, en valt ze vaak weer wat af. Luuk is prima op gewicht, Wispa in principe ook maar voor het mooie mag er wat mij betreft wel wat bij. Wispa krijgt daarom soms wat vers schapenvet en een extra (vet) visje bij haar maaltijd :)

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Voor zeuren om eten kun je ook sperziebonen geven. Wat voor hondje is het en heb je een foto? Zo van je profielfoto lijkt het een boomertje of shih tzu?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan het eten uitsluitend nog uit puzzels/speeltjes aanbieden. Dan is ie er langer mee bezig en vaak geeft dat eerder een "tevreden" gevoel. 

Als ie in goede conditie is zou ik de hoeveelheid voer aanhouden die je nu geeft. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik doe ook sperziebonen door het vlees heen, het vult lekker maar zet nauwelijks aan. Prak de sperziebonen even plat, want het lichaam van de hond kan het anders niet afbreken.

Kwa richtlijnen, ik heb een hond van 10 kilo en 1 van 7 kilo en ze krijgen allebei evenveel, 200 gram vers vlees (plus de bonen, wat vaak neer komt op 2x 150 gram per dag)
Kijk naar je hond en of hij aankomt of afvalt, pas daar de hoeveelheid op aan.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik kijk naar de honden, als ik vind dat ze te mollig worden dan krijgen ze wat minder, ze hebben niet meer honger als anders.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Door de castratie krijgt je hond meer honger. Je dwingt hem levenslang op dieet, een groot nadeel van castratie waar DA niet over praten. Als je toegeeft aan dat hongergevoel, zal hij te dik worden. Je hebt dus geen keus. Maar zolang hij kan en wil bewegen, kan je de portie misschien toch een klein beetje verhogen? "

 Onze DA heeft wel uitgelegd hoor.. Toen we gingen informeren, voor de sterelisatie en na de sterelisatie dat we direct (ik dacht) 10% minder moesten geven en dan eerst kijken hoe ze er op doet en dan eventueel meer of minder geven. Maar verschilt misschien per DA, maar lijkt me wel logisch.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Mijn Havanezers die rond dat gewicht zitten krijgen zelfs 250gr per dag.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^