Wanneer over stappen naar volwassen voer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rilanarilana

Hallo allemaal,

ik heb even een vraag, onze puppy is nu 6 maanden, hij krijgt puppy brokken van Acana, en 1 keer per dag een beetje puppy nat voer, wanneer mag ik over stappen naar volwassen nat voer? van brokken wil ik nog niet wisselen omdat ik nog een hele zak heb, maar nat voer zou ik wel graag willen wisselen, wanneer kan ik daar mee beginnen?

 

Alvast bedankt!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je kunt nu geleidelijk aan overstappen; ook straks als de puppy brokken op zijn. In het begin een beetje van het andere voer door het oude en langzamerhand meer.

Wat geef je voor nat voer?

honden page profiel rilanarilana

hallo,

ik geef pedigree als nat voer, maar echt maar een beetje als snack, voor de rest krijg hij alleen maar brokken van Acana, kvv heb ik geprobeerd maar dan kan hij niet tegen, en op pedigree doet hij het goed geen diarree of niks, ik wilde hem daarom de volwassen nat voer geven van pedigree, ik moet die pup en volwassen nat voer dan even mengen?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Met 6 maand kan je inderdaad al overschakelen. Pedigree is niet zo best en al zeker het natvoer .. Zitten kunstmatige "vleesbrokjes " in en heel veel gelatine en water... Beetje fastfood  achtig 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Als hij af en toe pedigree krijgt enkel als snack zal dat wel meevallen, wij eten immers ook niet altijd gezond.

Mijn katten eten ook al eens gourmet, die staan na 11jr ook nog steeds gezond in het leven hoor.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Nee af en toe kan het zeker geen kwaad .. Maar elke dag ...

Ik ga op zondag ook naar de frituur 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Toch zou ik - zeker voor zo'n kleine hond - liever Renske Vers geven.

Is geen rauw vlees, maar zoals ik eerder schreef; gestoomd.

Je kunt van een pakje Renske kleine porties maken en in de vriezer doen.

Probeer maar eens een pakje. Pedigree is inferieur zeker met de superieure kwaliteit van Renske vergeleken.

honden page profiel rilanarilana

Hallo.

Ik heb renske ook een tijd gehad maar hij gaat ervan aan de diaree. Ik wil hem graag een beter merk natvoer geven heeft iemand tips welke? 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" Hallo.

Ik heb renske ook een tijd gehad maar hij gaat ervan aan de diaree. Ik wil hem graag een beter merk natvoer geven heeft iemand tips welke?  "

 



Als je de pedigree echt enkel als snack geeft, kan je misschien wat kip of witvis koken? Opzich is bv pens goed voor de darmflora, heb je dat ook geprobeerd?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

of je laat gewoon het natvoer weg.

1 keer per dag noem ik al niet meer direct 'een beetje zondigen'. 

 

Maar je doet ermee wat je wil, in elk geval kun je al overstappen.

 

Maar als je gewoon wil dat hij een snack in de vorm van vlees heeft, waarom dan niet een kippennekje, een stukje stoofvlees, desnoods een plakje kippenwit of dergelijk.  Of gewoon paté voor menselijke comsumptie.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hangt af van hoe groot je hond moet worden. Hoe groter de hond, hoe langer je puppyvoer moet geven. 

honden page profiel rilanarilana

Pens heb ik nog niet geprobeerd dan ga ik dat doen, ik denk niet dat mijn hondje nog veel groter word als die nu is het is een kruising chi/jack. En puppy brokken daar wissel ik verlopig nog niet van omdat ik nog een hele nieuwe zak heb staan. En hoe denken jullie dan over natvoer van prins of hills en royal canin. Is dat wel al een stuk beter als pedigree?

honden page profiel Kelly&MilaKelly&Mila

honden foto van Kelly&Mila

Mijn oudste hondje (14 jr.) kwam altijd aan de diarree van natvoer, behalve dat van Royal Canin. Wel wat duurder, maar ik vind het goede kwaliteit! Ze heeft ook alleen maar brokken van Royal Canin tegenwoordig, andere brokken zijn voor haar snel te zout, waardoor ze extreem veel gaat drinken. 

Er zijn vast wel andere merken natvoer/brokken die ik niet ken en die ook goed gaan, maar Royal Canin bevalt prima!

 

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Pedigree is inderdaad niet zo geweldig. Renske is inderdaad een goed alternatief als je hond niet goed reageert op rauw. Heb je dat wel geleidelijk geïntroduceerd? Veel honden krijgen namelijk dunne ontlasting als ze in één keer over stappen.

Een alternatief voor renske is misschien dit, kwam ik vandaag op facebook tegen: http://smolkeversgestoomd.nl/ kan je een gratis verpakking aanvragen :)

 

honden page profiel rilanarilana

hallo u heeft inderdaad gelijk, ik heb het niet met zijn oude voer gemengd dit deed ik wel met de brokken, dan ga ik het toch nog eens proberen met Smulke, maar nu mengen met zijn oud voer, bedankt allemaal voor jullie tips!

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Smolke bevalt hier ook heel goed. Smolke heeft net als renske ook graanvrij gestoomd voer. Mijn hond is er dol op. De brokken, graanvrij zijn hier ook altijd goed bevallen.

Volgende forumvraag: Welk merk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^