Tuberculose hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Glenn (Gast)

Hallo ik heb een zeer belangrijke vraag kan een hond tuberculose krijgen??  En in welke mate is die gevoelig  heb een Amerikaanse. Stafford  van 2jaar loopt die veel risico aangezien mijn buren tbc hebben en mijn hond buiten zit en ze altijd maar lopen te hoesten terwijl ze in hun tuin zitten hun tuin ligt direct naast mijne en is niet groot

Glenn (Gast)

Weet er hier echt niemand iets meer over??? 

honden page profiel marleenmarleen

honden foto van marleen

ik heb dit op internet gevonden.

 

 

citaat:

Inderdaad kunnen honden door mensen met openn TBC worden besmet, maar alleen direct. 

Dat betekent dat de hond zelf in direct contact met de patient moet zijn geweest. U kunt het alleen op de hond overbrengen als u zelf ook open TBC hebt. Daardoor komt het gelukkig zeer zelden voor dat honden worden besmet. 

Thoraxfoto's kunnen ook van de hond overal worden gemaakt. ook is aan bloedcellenonderzoek soms een infectie vast te stellen. Ik adviseer u om voor verdere informatie contact op te nemen met de veterinaire faculteit van de universiteit van Gent. 

Kl - Dierenarts online 
Dierenkliniek De Posten Drachten

 

 

 

Einde citaat: ik hoop dat je er wat aan hebt. 

Glenn (Gast)

Ze hoesten niet recht in de hond zijn gezicht maar via de wind of zo??  Maar toch alvast bedankt  mvg

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Alleen als je buren open tbc hebben kunnen ze zoogdieren in hun omgeving besmetten. 

Glenn (Gast)

En dat hebben  ze ook maar veronderstel dat het zo vlug ook niet gaat want komen enkel in contact buiten

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je zou contact met de ggd of het rivm op kunnen nemen daarover. Eventueel via je dierenarts. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Euh...zolang  deze buren ook niet spuwen in je tuin, waar dan je hond zou bijkunnen....loopt je hond geen direct gevaar.

 

maar zulke zieke mensen met open TBC horen in een ziekenhuis thuis, die kunnen , neen die MOGEN niet vrij rondlopen tussen andere mensen. Daar moet je even achter horen vind ik. 

honden page profiel Anja, Jamie <3 ZeldaAnja, Jamie <3 Zelda

honden foto van Anja, Jamie <3 Zelda

Het besmettingsgevaar is zeer klein, ik heb als meisje van 3 jaar TBC gehad ik was de énig van de familie omdat mijn weerstand toen slecht was.
Als je TBC hebt wordt 10 procent maar ziek. Met een mantoux test weet je het zeker en in deze tijd is het goed te behandelen.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Met open TBC lig je in het ziekenhuis.. en staat de GGD voor je deur en je staat in de krant.
Thuis ben je niet.

honden page profiel Anja, Jamie <3 ZeldaAnja, Jamie <3 Zelda

honden foto van Anja, Jamie <3 Zelda

Ik zou me laten testen als je ongerust bent een mantoux test is een klein prikje onder je huid (je onder arm) als het een reactie geeft weet je het zeker.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

citaat website RIVM document

9.3 Maatregelen ten aanzien van patiënt en contacten

Een patiënt met longtuberculose dient allereerst een goede hoesthygiëne te worden aangeleerd. Bij een ambulante behandeling dient de patiënt tot nader order van de behandelend arts (nieuwe) contacten buiten het gezin vermijden. Indien dat niet mogelijk is moet de patiënt een mond-neusmasker dragen. 
Bij verblijf in een instelling dienen de vigerende isolatierichtlijnen met betrekking tot de duur van de afzondering en het gebruik van een ademhalingsbeschermingsmasker van het type FFP-2 strikt te worden gevolgd. Voor instellingen wordt aangehouden dat de patiënt niet meer besmettelijk is indien deze niet (meer) hoest en indien 2 weken adequate therapie is toegepast of wanneer het ochtendsputum na 2 weken adequate behandeling op 3 achtereenvolgende dagen auramine-negatief is (WIP-richtlijn

einde citaat

 

Bron http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Professioneel_Praktisch/Richtlijnen/Infectieziekten/LCI_richtlijnen/LCI_richtlijn_Tuberculose

 

Glenn (Gast)

En is er dan eigenlijkk een behandeling  voor honden met tbc of moeten ze direct afgemaakt worden??? 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

als je hond tbc heeft word hij afgemaakt, lijkt me logisch want je brengt de volksgezondheid in gevaar.

Maar als je er zo bang voor ben, dan had je wel de DA gebeld.

Beetje aan het trollen gok ik zo

Glenn (Gast)

Waarom worden honden afgemaakt en mensen niet???  Lijkt mij het zelfde??  Alle bei besmetting  gevaar!!!! 

Glenn (Gast)

Daar heeft niemand een antwoord op hé  :)

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Laat ik er eens vanuit gaan dat je serieus bent.......
Dat jij weet dat je buren tbc hebben , betekend dus dat ze gediagnosticeerd zijn, dus een arts hebben bezocht. Dan krijgen ze hier dus medicatie voor. Zodra ze medicatie krijgen, zijn ze niet meer besmettelijk, er van uitgaande dat ze open tbc hebben. Gesloten tbc is namelijk niet besmettelijk. Bij open tbc moet er een melding gemaakt worden (open melding) Die is niet uitgegeven in Nederland. Dit betekend dus, dat je óf niet in Nederland woont, ofwel dat het geen open tbc is...........

Glenn (Gast)

Het zijn marginalen gaan niet naar dokter maar hoe ze er bij lopen en hun symptomen wijzen allemaal die richting elke minuut hoesten gelijk een brulbeer en slijm spullen telkens dus iOS wel duidelijk zeker ik neem alvast geen risico hond blijft binnen  en ramen en deuren gesloten 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Het zijn marginalen gaan niet naar dokter maar hoe ze er bij lopen en hun symptomen wijzen allemaal die richting elke minuut hoesten gelijk een brulbeer en slijm spullen telkens dus iOS wel duidelijk zeker ik neem alvast geen risico hond blijft binnen  en ramen en deuren gesloten  "

 Als je buren ernstig ziek zijn en zich geen medische hulp kunnen veroorloven, is het dan niet logischer dat je hen even gaat vragen of je hen kan helpen, ipv op een hondenforum een topic over tbc (?) te starten?

 

Glenn (Gast)

Beste die marginale  interreseren  mij niet het gaat mij over de gezondheid van mijn hond!!  Maar toch alvast bedankt voor reacties en moeite ik trek er wel verder mijn plan mee nu mvg

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Beste die marginale  interreseren  mij niet het gaat mij over de gezondheid van mijn hond!!  Maar toch alvast bedankt voor reacties en moeite ik trek er wel verder mijn plan mee nu mvg "

 

Ook al wil je geen contact met je buren en kan je geen interesse voor hen opbrengen; tuberculose is dodelijk als het niet behandeld wordt.

 

Als het zo ernstig is, is het een kleine moeite om de gemeente te bellen om ze van deze gevaarlijke toestand op de hoogte te brengen en te vragen of zij een maatschappelijk werker naar je buren kunnen sturen.

 

animallover (Gast)

helaas een beetje slecht nieuws maar ja uw hond kan het krijgen en als hij het heeft spijt me dit zeer maar neem maar afscheid van uw geliefde hond het is namelijk niet behandelbaar bij dieren

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^