Overal waar ik ben......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

is mijn 11 weken oude Tyson ook...

als ik sta af te wassen, wurmt hij zich tussen mijn benen en gaat liggen (slapen), zit ik op de bank, dan ligt hij aan mijn voeten, zit ik op de wc, komt hij erbij. Enz enz.. 

Het is niet zo dat hij niet alleen kan zijn want 's nachts slaapt hij zonder gepiep in de bench, als ik mijn zoon uit school haal zit hij ook zonder gepiep 20 minuten in de bench alleen, maar verder is hij het liefst overal waar ik ook ben. 

Moet ik dit gedrag laten gaan of moet ik het op één of andere manier wat proberen in te dimmen? 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Haha, herkenbaar. 
Mijn hond doet het ook. Ik vind het eigenlijk wel leuk, zolang het niet opdringerig gaat worden. Mijn hond loopt zelfs mee als ik naar de wc ga, en blijft dan ook keurig voor de deur wachten. máár ze kent wel het commando 'ga weg'. Als ik het dus genoeg vindt, wil ik wel dat ze naar me luistert en ook even weggaat als ik het vraag. Dit doet ze gelukkig keurig en gaan dan een paar meter bij me vandaag in de mand of op de grond liggen. 

 

Wat mij betreft kun je, als jij het niet vervelend vindt, het laten gaan. Maar persoonlijk vind ik het wel fijn dat mijn hond ook even weg gaat. 

honden page profiel ElianeEliane

Dit is een heel normaal gedrag.

In de nest zijn ze ook altijd samen.

Je kan het vergelijken met hele kleine jonge kinderen, die zijn ook altijd in je buurt.

Je pup zoekt warmte en geborgenheid. Hoe meer en hoe langer de pup dit krijgt hoe kleiner de kans op verlatingsangst.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gewoon lekker laten gaan voorlopig, je pup is nog jong.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier laat ik ze ook lekker hun gang gaan en wordt tussentijds op hun tempo spelenderwijs geoefend met even uit zicht zijn( WC deur dicht, FF snel naar boven etc). Lopen of liggen ze in de weg met poetsen of koken, is dat weer een mooi moment om ze een plaats om te blijven aan te leren. 'Vragen' worden hier altijd beantwoord hetzij met positieve of negatieve uitkomst, opdringerigheid/dwingelandij wordt vanaf het begin genegeerd.

 

Hij is nog maar een paar weekjes bij je hè? En jou en je doen en laten nog 'in kaart' aan het brengen. Voor je het weet wordt je voor de eerste keer door hem 'afgewezen', is zijn wereld veel groter en is heel veel in die nieuw verworven wereld tijdelijk heel veel interessanter dan jij. Dan zul je af en toe vol verlangen terug denken aan 'die tijd van toen'.

 

Als het goed voelt voor jou, gewoon laten gaan.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^