Puppy 13 week, veel diarree en weinig slaap

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FTrippieFTrippie

Hallo hondeliefhebbers!

We hebben een klein probleem, misschien weet iemand raad:

Onze pup van 13 week is om en om 2 dagen aan de diarree en moet dan 'snachts zo om de 2 uur naar buiten. Afgezien van onze nachtrust is het natuurlijk nog erger dat het niet goed is voor het arme beestje...

In het begin (vanaf 8.5 week) mixten we fokkervoedsel met Pedigree puppyvoer (Vital Junior). Mooie fatsoenlijke drollen. Eigenlijk was ze al gelijk zindelijk en blafte om naar buiten te gaan. Iemand vertelde ons dat Pedigree rotzooi was en we beter Carocroc konden gebruiken. Aldus. In eerste instantie veel te snel overgestapt en dus gelijk aan de zeer dunne (water)diarree. Toen weer teruggedraaid en langzaam minder fokkervoedsel. Het lijkt redelijk te gaan (drollen zien er wel als zodanig uit, maar zijn zeer slappe hap), maar zodra ze iets anders erbij krijgt, bijvoorbeeld trainingsbrokjes, botten of waarschijnlijk gewoon iets van de straat, dan moet ze vaker en dunner poepen.

Misschien ligt het wel aan de Carocroc, misschien een supergevoelige maag, misschien het gulzige eten omdat ze het zo lekker vindt, of wat dan ook, maar het einde lijkt niet in zicht. We willen ook niet te snel naar ander voer, dan wordt het waarschijnlijk nog dunner, maar weten eigenlijk niet goed wat te doen.

Misschien toch maar overstappen op het zeer dure en algemeen bekende voedsel? Of gewoon terug naar de Pedigree? Wat denken jullie?

honden page profiel ......

honden foto van ...

Ik had dat met onze eigen pup ook maar was in t begin dat we hem net hadden. Toen stapte ik ook geleidelijk over naar ander voer maar werd t alleen maar dunner. Soms weer is wat harder maar zoals je zegt idd ook de slappe hap nog. Fokker gebeld en gevraagd welke voeding hun meestal gebruikte en die hebben we nu dus ook en t ging in nog geen twee dagen weer beter.

Ik kan je helaas geen advies hierover geven alleen onze beleving ervan.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Ik had goeie resultaten met protextin pro fibre pellets ,dit maakt de overstap makkelijker https://www.dierapotheker.nl/product/1279/Kleindier/Probiotica/Protexin-Pro-Fibre-probiotica-500-g-pellets

Veel puppen krijgen diarree en een verhuizing is nogal een aanslag op hun weerstand  Ik zou gewoon overstappen naar de brok die jij wil met dit supplement als hulpmiddel

honden page profiel ElianeEliane

Neem eens een kijkje op voerwijzer.com, daar vind je een hoop info over voeding.

Soms is het wat zoeken voor je de "juiste" voeding vind.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Hier precies hetzelfde verhaal ook carocroc! 

Nu van de puppy brokjes over naar de junior brokjes (de puppy brokjes werden niet meer gekauwd maar gewoon ineen keer doorgeslikt) en weer hetzelfde liedje je kunt er geen stukje long of n snoepje bij geven of hij is aan de diarrre. Ik volg.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Komt je pup wel aan in gewicht?

honden page profiel FTrippieFTrippie

" Komt je pup wel aan in gewicht? "

 Ja gelukkig wel, ze groeit als kool. Heeft ook een grote (te?) eetlust en drinkt ook meer dan genoeg.

honden page profiel FTrippieFTrippie

" Hier precies hetzelfde verhaal ook carocroc! 
.... Ik volg. "

 Wij hebben inmiddels contact gehad met een dierenvoeder speciaal zaak en die raadde ons aan op 2 week Diepvriesversvlees te gaan gebruiken. We hebben dan over 1 week weer contact om de progressie te volgen. Daarna kunnen we bekijken wat voor voer we overstappen.

Gaan we dus doen. Klinkt zeer logisch en volgens heb ik dat (hier in het forum?) ook al vaker gehoord..

Dit is de uitleg:

Het verse vlees verbetert de darmflora en de aanmaak van enzymen voor een goede vertering. Doordat de diepvriesvers vlees voeding licht verteerbaar is, worden de darmen zo min mogelijk belast. Vers vlees bevat goede bacteriën die de darmen stimuleren enzymen aan te maken voor een verbeterde darmflora. Enzymen en goede darmbacteriën zorgen er samen voor dat de voedingstoffen optimaal worden verteerd en opgenomen door het dier. De positieve invloed op de darmflora en vertering ondersteunt de algehele conditie van uw huisdier en verbetert zijn afweermechanisme. Hierdoor wordt een hond als het ware opgeschoond, en kan de verstoring worden verholpen. Voedingstoffen kunnen weer optimaal worden opgenomen en benut.

honden page profiel Tanja, bazin van VenzTanja, bazin van Venz

honden foto van Tanja, bazin van Venz

Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt. Mijn pup groeide ook wel maar was ook heel heel vaak aan de diaree. Ik heb de fokker gebeld en toen de tip gekregen om op vlees over te stappen. En sinds die tijd was ik er meteen vanaf! Heb in al die maanden nog 1x diaree gehad omdat hij iets slecht had gegeten en voor de rest nooit meer:) super fijn!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik heb een hond die dezelfde problemen had, en nu nog gaat hij snel aan de race als hij iets 'vreemds' krijgt. Vers vlees werkte hier helaas zeer averechts (helaas, ik had het graag gevoerd) en na een lange zoektocht zijn wij uiteindelijk uitgekomen op de Pacific Stream versie van Taste of the Wild. Hier doet hij het gelukkig goed op.. En na maanden aan iedere week wel twee gebroken nachten waar ik om de twee uur buiten stond was dat een hele opluchting  succes! 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zoveel wisselen voor zo'n jonge pup is niet goed. Pedigree is toch wel 1 van de slechtste merken die je kan geven. Dan geef ik liever brokken van Aldi. 

 

Hier een pup die KVV krijgt. Doet het er super goed op. Af en toe brok want op vakantie is KVV niet handig. En volgende week gaan we op vakantie dus krijgt hij Orijen en neem ik Renske mee op vakantie. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Wij hebben inmiddels contact gehad met een dierenvoeder speciaal zaak en die raadde ons aan op 2 week Diepvriesversvlees te gaan gebruiken. We hebben dan over 1 week weer contact om de progressie te volgen. Daarna kunnen we bekijken wat voor voer we overstappen.
Gaan we dus doen. Klinkt zeer logisch en volgens heb ik dat (hier in het forum?) ook al vaker gehoord..
Dit is de uitleg:
Het verse vlees verbetert de darmflora en de aanmaak van enzymen voor een goede vertering. Doordat de diepvriesvers vlees voeding licht verteerbaar is, worden de darmen zo min mogelijk belast. Vers vlees bevat goede bacteriën die de darmen stimuleren enzymen aan te maken voor een verbeterde darmflora. Enzymen en goede darmbacteriën zorgen er samen voor dat de voedingstoffen optimaal worden verteerd en opgenomen door het dier. De positieve invloed op de darmflora en vertering ondersteunt de algehele conditie van uw huisdier en verbetert zijn afweermechanisme. Hierdoor wordt een hond als het ware opgeschoond, en kan de verstoring worden verholpen. Voedingstoffen kunnen weer optimaal worden opgenomen en benut. "

 Dat kunnen wij ook wel eens gaan proberen ik kijk ook vaak op het forum over vers voeren en dat zou ik eigenlijk ook wel graag willen maar man wil nog even afwachten.

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

Ik kreeg onze hond met diarree uit het nestje mee, was toen 30 graden en ze hadden er allemaal last van. Elke nacht er elke 2 uur uit, ik was gesloopt! Ik kreeg als advies mee haar achterkant elke ochtend schoon te maken met Zwitsal en het in de gaten houden. Na een week ging het iets beter. Ik heb haar wel heel snel laten wennen aan graverij voer, ik geef haar Taste of the wild, maar je hebt meer granaatvrije merken. Daar doet ze het echt onwijs goed op, goede ontlasting, en mooie vacht. Misschien is dat iets?

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Whahaha ik moet even hard om die autocorrect lachen.

honden page profiel FTrippieFTrippie

Even een tussenstand; het lijkt de goede kant op te gaan. Het zijn diepvries versvlees schijfjes (100gr) waarvan dan 3 per dag. Al de eerste dag ('savonds eerste schijfje) leek ze rustiger te worden en de nacht ging al iets beter. Inmiddels nog een hele dag verder en de drollen worden weer stevig en 'mooi' :-) Afgelopen nacht nog 1 keer extra er uit voor een plasje, misschien wordt het vannacht wel een volle 6 uur slaap! Fingers crossed! Wij zijn nog zo brutaal om naast dat diepvries vlees ook nog wat ander worst en oude brokjes als trainingsbrokjes te gebruiken (heel weinig maar). Kan ze langzaam wennen en wij willen ook graag weten of dat kan werken. Zou toch fijn zijn als dit zo doorzet!

honden page profiel FTrippieFTrippie

We hebben een volledige nacht (=7u) geslapen! En eergister al 6 uur!

Fantastische stevige drollen en diarree weg, dus puppie heeft ook geen aandrang (en waarschijnlijk pijn) meer 's nachts.

Vooral blij voor de pup natuurlijk, maar een beetje extra nachtrust is ook niet slecht :-)

En ondertussen krijgt ze nog genoeg troep extra binnen (trainingsbrokjes, straattroep, etc), dus het lag blijkbaar toch echt aan 't droogvoer. Of gewoon gebrek aan iets van wel in het KVV zit.

Nu weer eens in overleg met de voedingsdesundige om te kijken hoe we dit langzaam mengen met droogvoer (if at all...) of dit blijven geven met rijst om het nog wat betaalbaar te houden...

Wij zijn blij!

Volgende forumvraag: Trance
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^