Medische forums

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Misschien ligt het Aan mij. Maar ik vind medische forums eerlijk gezegd niet gepast. Natuurlijk kan een brilliante tip iemand vooruit helpen . Maar kunnen deze forums ook niet verkeerde diagnoses opleveren ten kotste van de client (onze alle liefhebbende hond). Persoonlijk stoor ik me hier aan. Ik denk dat een goede dierenarts de juiste weg is. Wat vinden jullie?

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik weet niet hoe het met andere forums zit maar hier zegt volgens mij iedereen wel:
Chek sowieso even bij je DA.


honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Zijn de forums dan niet overbodig ? Ik denk persoonlijk dat t eerder leed als beterschap oplevert

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik denk dat veel mensen het ook gewoon prettig vinden om hun zorgen ergens te ventileren en sommige mensen die eigenlijk dachten ik kijk het nog even aan toch aangespoord worden om eerder naar een DA te stappen.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Bedoel wat voor waarde heeft een dierenarts advies als er daarnaast tips worden gegeven op basis van een forum?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

nee vind ik niet, mijn hond heeft een megacolon (darmverwijding) komt weinig voor, en nu heb ik iemand gevonden die ook een hond heeft die dat heeft, we wisselen ervaringen uit, geven elkaar tips, ik heb er veel aan.

ook aan andere mensen die met adviezen komen trouwens, wel overleg ik veel met mijn dierenarts.

Elkaar helpen kan geen kwaad denk ik, ook meedenken over wat een hond kan hebben kan helpen, als er maar een dierenarts aan te pas komt.

Soms doet iemand een bloedonderzoek naar bijvoorbeeld de schildklier, op advies van forummensen, en zo kan je zomaar de vage klachten achterhalen.

Dus nee, ik ben het niet met je eens.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Ik snap dat men zorgen wil delen maar ik ben ook bang dat er leed door goed bedoelde adviezen kan komen.. Is dit t waard? Of ben ik te negatief?:)

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Ben een tukkie doen. Tot morgen en slaap lekker allen

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat mensen er juist van kunnen leren. Zeker als je na (soms lang) zoeken er eindelijk achter bent wat het is, als dat hier neergezet wordt kan iedereen daar iets van leren.

 

 

En als ik bijvoorbeeld zou posten "mijn hond moet overgeven maar er komt niets" dan zou iedereen roepen "kan een maagtorsie zijn, ga NU naar de dierenarts, dat kan dodelijk zijn!". Terwijl ik anders het misschien nog een dagje zou aankijken en dat dus het einde van mijn hond zou betekenen. Ik denk dus dat het levens kan redden.

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Oneens Tobias!

Soms heeft je hond "iets" waarbij je even niet weet of het zinnig is er direct een DA bij te halen. Dan is het wel prettig als je in de medische hoek even het een en ander op kunt zoeken, en te zien of er adviezen zijn waar je wat mee kunt.

Daarnaast vind ik het ook erg leerzaam. Hotspots en gras-aren bv...en de gevaren daarvan: voor dat ik op dit forum kwam had ik er nog nooit van gehoord!

En, wat Wilma hierboven al schreef: vorig jaar, op kerstavond is onze Amélie op het nippertje gered omdat ik kort daarvoor op het medisch forum gelezen had over de symptomen van een maagtorsie. Had ik dit niet gelezen dan was ons meisje er echt niet meer geweest!

Dus nee, mooi zo laten is mijn idee; zeker omdat er bij twijfeltopics ALTIJD geadviseerd wordt een DA in te schakelen.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

na jullie reacties wil ik om te beginnen mijn mening bijstellen. Zoals ik bovenstaand las is het voor mensen waarbij een hond een aandoening heeft prettig om hier met lotgenoten informatie te kunnen uitwisselen. Lijkt mij helemaal niks mis mee:)

Ten tweede ben ik ook heel blij voor antonnet en Amelie dat zij door het internet wel gered is. Waauw.. Daar even op inhakend.. Had je niet direct de dierenarts gebeld als je niet geinformeerd was voor tijdig? Mijn oude new foundlander heeft ook een maagkanteling gehad. En als ik voor me zelf mag praten ging er gelijk een alarmbel af dat er iets niet goed was en dat ik direct wilde handelen:) tevens begrijp ik dat je door het lezen van de informatie hebt gehandeld. En zoals ik hier boven schreef ben ik niet tegen het uitwisselen van medische informatie. Waar ik wel mijn vraagtekens bij heb zijn diagnoses die ook worden gesteld op forums. Natuurlijk zijn er heel veel mensen die niet zomaar iets opschrijven en waarschijnlijk met alle beste intenties.

maar bijvoorbeeld bij gehoorproblemen wordt er vaak gedacht aan een infectie. Er worden regelmatig diverse middelen geadviseerd.. Maar mocht de hond een gaatje in zijn trommelvlies hebben, is dit niet altijd bevorderlijk :) Ik moet zeggen dat ik er al iets anders in sta door bovenstaande reacties :) want uiteraard wil ik net zoals jullie.. Alleen maar het beste voor onze lieve haarballen incl naakthonden;)

 

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Zo..kort nachtje geweest voor jou Tobias..

Om je vraag te beantwoorden: Amélie was wel vaker misselijk als ze een lege maag had, dus nee, ik had waarschijnlijk nog even afgewacht om te alarmeren. Zeker omdat ze behalve "leeg braken" geen andere symptomen had. Toen het een paar minuten later voor de tweede keer gebeurde en ik de paniek in haar ogen zag, toen heb ik direct gebeld. We konden meteen komen, 7 minuten later waren we bij de praktijk en was Amélie al in shock. Het was kantje boord! Ik ben HP nog altijd zéér dankbaar dat snap je, want zonder de informatie hier had ik de link echt niet zo direct gelegd!

 

Ik ben het met je eens dat het nooit de bedoeling moet zijn om in het forum op de stoel van de DA te gaan zitten en diagnoses te gaan stellen op basis van de verkregen informatie, maar dat zie ik ook weinig gebeuren. Wel opmerkingen als "zou het kunnen dat het dit-of-dat is?" En dat vind ik minder erg.

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Haha dit was zeker een korte nacht antonnet :p Ik heb af en toe van die nachten.. grr  Misschien maar eens naar de huisarts;) of hebben jullie nog een tip;)) ? Moet zeggen dat jou nacht ook niet erg lang overkomt;)

Nu weer ontopic. Ook ik ben hp dankbaar dat jij door de informatie snel aan de alarmbel trok. Zo herkenbaar wat je schrijft betreft de paniek.. Vreselijk!! Nee eigenlijk is vreselijk nog te mild qua bewoording.

Ik moet zeggen dat jou en jullie reacties mijn mening aardig laat keren. Ben erg benieuwd of er mensen zijn waardoor internet wel een verkeerde handeling heeft opgeleverd :) Ook al hoop ik dat dit niet het geval is!!

Nog heel even off topic, wat is je profiel foto prachtig!! wauw

dikke knuffel aan Amelie

 

 

 

 

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik vind en medisch forum wel erg handig. 

Ik stoor me ook aan het feit dat er hier mensen komen die dan vertellen dat hun hond al een week braakt en diarree heeft een wat te doen?  Ja duh je had allang bij een dierenarts moeten zijn.

 

Maar stel je hond heeft cushing en je kan hier ervaring uitwisselen. Er is zoveel te bereiken met bijvoorbeeld voeding en een dierenarts geeft toch snel alleen medicatie mee. Natuurlijk zijn er dierenartsen die je hierin wel veel kunnen vertellen,  maar ook heel veel die dat niet kunnen. 

 

Zo had een hond van mijn vriendin blaasontsteking en gruis. Die ontsteking was zo weg door de antibiotica. Maar voor het gruis was dieet voer nodig, van de dierenarts natuurlijk, daar werd maar 1 merk verkocht. 

Dus ik vroeg aan hem welke we dan moesten hebben want de hond was ook erg allergisch voor graan. Nou conclusie was daar geen voer voor was en dat we nu eerst maar het gruis moesten aanpakken. En dan de hond weer helemaal kaal hebben met enorme jeuk?

 

We zijn weggelopen en het forum opgedoken en we kwamen bij Chinezen kruiden uit en dat kon gewoon over het vlees.

 

Nog 2 keer urine laten testen en alles is over. En nog vele malen goedkoper ook en een hond zonder jeuk toch van zijn probleem af.

 

Dus ik ben wel voor dit forum,  maar je moet wel erg voorzichtig zijn met een diagnose geven zo vanaf een scherm zonder de hond gezien te hebben. 

honden page profiel KoffieeKoffiee

honden foto van Koffiee

Hartelijk dank voor je reactie Ciska.

Wat heeft het internet omtrent de hond van je vriendin een uitkomst geboden. En tevens inzicht dat er andere opties zijn als een dierenarts.

Ik heb me er nooit echt in verdiept, maar ik heb wel eens het idee dat dierenartsen erg veel belang hebben om hun eigen producten goed te verkopen. En het welzijn van dieren niet altijd centraal staat.

In het kader van meerdere wegen verkennen ben ik ook zeker een voorstander van internet, het is absurd hoe groot internet is als informatie bron.

Maar voor deze informatiebron te raadplegen vind ik dat een professional deze diagnose moet stellen. Wat ook aan de orde was bij je vriendin. Fijn dat haar situatie zo op heeft kunnen lossen. Wel jammer, (vind ik) dat dierenartsen hierin bepaalde kaders hebben:)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik weet niet of je specifiek op HP doelt, maar vrijwel altijd staat er wel een noot bij een forum dat je bij twijfel contact op moet nemen met de dierenarts.
Zelfde als bij mensen.
Daarentegen kan informatie op een forum je soms net de goede kant opsturen. (Zoals je bv ook weleens op een verjaardag of elders in een toevallig gesprek nieuwe informatie krijgt)

Ik zie er dus geen probleem in mits je je eigen gezonde verstand laat meespreken.

honden page profiel -- 3 doggies

Ja en nee.. Deels mee eens dus.. snap je? 

Soms (en niet alleen hier maar gewoon op dierenfora) zie je weleens topics voorbij komen  "mijn dier z'n poot ligt eraf help!" "Mijn hond ademt niet meer help! "

Dat je denkt van.... Fl*kkerstraal van het forum nou en zit 5 minuten geleden al in de auto naar de DA!!

 

Dat soort dingen vind ik dus geen plek voor een forum, en echt ook dom. Even hardop.

------------

Maar ik ben zelf wel voorstander van ervaringen delen, wanneer mensen bijvoorbeeld al een diagnose hebben, of het is iets minder ernstigs en ze hebben bijv. Een afspraak over een paar dagen staan en willen hun verhaal kwijt.

Het is fijn om dan ervaringen van anderen te kunnen lezen. Of mensen die met je mee kunnen denken. Dat voegt wel degelijk iets toe.

 

Of bijvoorbeeld bobby. Die is te dik. DA zegt : afvallen. Ja duhh dus maar als dat niet lukt? Als ie van de lucht vet word? Dan is het forum super want er zijn andere mensen die misschien wél weten hoe..

 

Ik vind ten alle tijde de baas verantwoordelijk voor het welzijn van het dier, als je twijfelt; DA en niet forum,  is het ernstig;  DA en niet een forum. Wil je gewoon meedenkers en ervaringen en provide je intussen de beste zorg voor je dier.. Prima.

honden page profiel -- 3 doggies

Even nog ter toevoeging; ik snap trouwens ook wel dat als het om een plekje of iets gaat, niet direct acuut,  dat je dat even vraagt.. Ik bedoel, ik ren ook niet om elk bultje naar de DA, want ik ben niet rijk ofzo. 

Je gaat zelf ook niet om elk pijntje naar de HA. Tenminste ik niet... Zie mn huisarts 1 x in de 10 jaar ofzo

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Fora voor specifieke vragen, info verschaffing en uitwisselen van ervaring op gebied van bijv. Chiari-achtige Malformatie en SyringoMyelie en epilepsie bij de hond, hebben wel degelijk hun nut bewezen en de laatst genoemde doet dit nog steeds.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het op zich wel meevallen hier, bij ernstige dingen (zoals een pup die al 5 dagen kotst en spetterpoep heeft) wordt er direct geroepen 'NAAR DE DIERENARTS!' (ja, met hoofdletters én uitroepteken).

 

Sommige dingen zijn niet van dien aard dat er gelijk naar de dierenarts hoeft te worden gegaan.

Mijn hond had laatst een snee in haar kussentje. Niet heel ernstig, maar het bloedde toch wel als ze weer ging staan/lopen (rood gespikkelde plavuizenvloer). Heb het toch even aangekaart in een topic waar ik vaak ben 

Ze heeft ook wel eens niet gegeten, ja, ik schiet dan gelijk in de stress, maar het is geen ritje dierenarts waard (want haar ontbijt heeft ze om half drie alsnog opgegeten).

 

Ik snap best dat mensen bij twijfelgevallen hier vragen wat te doen. Vind HP dan een betere plek dan maar random te gaan googlen. Als ik hier vraag wat ik moet doen als Mellow niet eet dan krijg ik het advies om even te wachten, ze zal wel eten als ze honger heeft (wat dus om half drie ook het geval was). Ga ik googlen op 'hond wil niet eten' dan is ze bij wijze van spreken over een uur hartstikke dood... 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Tobias, ik snap je goedbedoelde argwaan....daarom staat er ook telkens bovenaan; dit forum vervangt niet het oordeel van een dierenarts. In eerste instantie; altijd da contacteren.

 

Dit gezegd zijnde, een forum is in de eerste plaats ervaring uitwisselen.

 

Er is niemand die hier vanop een stoeltje achter zijn pc even een geweldige accurate diagnose uit zijn hoed tovert.

 

Doen we dus ook niet.

 

Wat we wel doen is informatie geven over 'hoe het bij ons' is, wat het 'kan zijn' en wat 'we doen' dan.

Niks meer, niks minder.

 

In veel gevallen is het meer 'napraten over een gestelde echte diagnose en dan elkaar aanvullen met tips and tricks.(en moed geven)

 

Zoals bij bepaalde dieetvoedingen, zijn er hier al veel nuttige bijdragen geweest. Een dierenarts is een klinisch beoordelaar, geen fulltime dietist. (en dan nog vaak gebonden aan bepaalde merken)

Volgende forumvraag: Vraag over patella luxatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^