Opgefokt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Indy is een niet gecastreerde reu van drie jaar.Nu is hij de laatste tijd erg opgefokt als we gaan wandelen.Dat heeft ie nu wel elk jaar rond september.Maar dit jaar is het echt erg.Nu is het niet zo plezant om te gaan wandelen.Hij trekt me in het bos tussen de bomen en in de struiken.Misschien ruikt hij het één of het ander,konijnen misschien ook,dat kan.Ik probeer hem wat te kalmeren,maar te vergeefs.Overal wil hij aan snuffelen en plassen,dat plassen kan ik niet overal toelaten natuurlijk,behalve in het bos dan.Net ligt hij naast me op de bank en begint te krochen.Wat kan ik doen om hem te kalmeren?Of afwachten tot dat die periode afneemt.Door enthousiasme trekt hij altijd wel.Maar hij weet dat ie even moet wachten tot ik bij hem ben.Want dan kijkt hij me aan,komaan vrouwtje.Na een volledige dag werken,is het soms wat te veel ook.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Een niet gecastreerde reu denkt maar aan een ding in die periode: loopse teven. Zelf ben ik voor castratie van reuen als ze hier last van hebben en het met opvoeding ook niet lukt. 

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Een niet gecastreerde reu denkt maar aan een ding in die periode: loopse teven. Zelf ben ik voor castratie van reuen als ze hier last van hebben en het met opvoeding ook niet lukt.  "

 Tja daar zijn we mensen voor.....Als er een manier niet meer lukt dan maar het mes er in.

 

Aan de TS, Als je hond je vooruit sleurt dan dien je even een pauze in te lassen tot dat je hond weer rustig is. Gewoon blijven staan tot je hond rustig is. Tenminste als hij aan de lijn zit.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Zowel in het voorjaar en najaar zijn er veel loopse teven.

Er zijn zelfs reuen, die slecht of niet meer eten en slecht hanteerbaar zijn, omdat bijv. de teef bij de buren loops is.

Casper probeert in deze periodes constant met zijn neus op de grond te lopen om vooral geen luchtjes te missen.

Ik probeer mijn hond zo veel mogelijk af te leiden ook met behulp van beloningen in de vorm van kleine snacks; flink de pas er in houden en hem alleen de strikt noodzakelijke plas- en poepmomenten te geven.

Ook loop ik meer in gebieden, waar mijn hond los kan lopen en waar toch niet veel honden komen; dus minder luchtjes van loopse teven.

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Bedankt voor de reacties.Loesje,ik ga zeker proberen om hem af te leiden.Neem een heleboel snoepjes mee!Meestal is hij aan de lijn,zo kan ik hem terug roepen als het nodig is.Ik laat hem ook wachten om de straat over te steken,misschien ook een goede oefening om hem in de pas te laten lopen.Voor die twee periodes wil ik hem toch noch niet laten castreren.Ze zeggen soms dat het geen garantie is dat het helpt.Dus ga ik volle moed,was zelf ook opgefokt,eraan werken.Dank.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Je zou evt. Puur geslachtsdrift kunnen proberen, dat neemt vaak de onrust een beetje weg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben niet voor castreren zeker niet voor een reu.... trainen met je hond, en aangelijnd houden voor dat je hond vrij mag, en dan kan die overal zijn luchtjes opsnuiven.....

het is soms heel vervelend, maar om nu direkt maar door dit te laten castreren, er zitten ook nadelen aan castratie, niet alleen voordelen, dierenartsen zijn daar ook anders in geworden, ga naar een leuke cursus met je hond, leid je hond af in deze dagen.... ga niet wandelen met de grootste hap die de honden uitlaten, ga eens op een andere weg af.... afleiden en zorg dat als die aan de lijn zit nergens kan snuffelen en markeren, dat mag die als die los is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

KATELYN.... ik begrijp je wel hoor O-) hierr ook een rebel als ze loops moet worden, maar dan zal je de hond echt anders moeten gaan uitlaten.... en probeer zelf rustig te blijven, hoe moeilijk dat ook is, gaat je hond er van door ? draai gerust om, jij bepaalt... en ga niet verder dan dat tie naast je zit , staat, loopt. oefen onderweg maar wat commandoos, zo bemerkt tie dat jij wil dat tie gehoorzaamt. en probeer rustig te blijven, is moeilijk, weet ik. :-D

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

zeker genoeg nadelen aan castratie maar ook veel voordelen . In geval van veel stress zou ik wel eens nadenken over chemisch en dat afwachten. als dat sterk verminderd en de rest oke is zou ik het wel overwegen 

 

hier wordt iedere hond gecastreerd of gesteriliseerd ivm oppas..

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier woont ook zon tiepje.

Sinds lang teefjes hebben we nu ook een reu.

Inderdaad neus over de grond.

Hij mag wat meer bij mn benen lopen en niet de lijnlengte zeg maar.

 

Natuurlijk mag hij plassen en snuffelen maar de lijn blijft wat korter een tijdje.

honden page profiel de bendede bende

" Je zou evt. Puur geslachtsdrift kunnen proberen, dat neemt vaak de onrust een beetje weg. "

 Dat wilde ik ook net zeggen 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Tja,die hormonen he. Je kan het hem niet kwalijk nemen want hij kan er nou ook eenmaal niks aan doen.. 

 

Aan castreren zitten voor en nadelen. Die overweging kun je alleen zelf maken. Evt chemisch castreren, als het wandelen niet meer leuk maar frustrerend is 

honden page profiel JessicaJessica

" Bedankt voor de reacties.Loesje,ik ga zeker proberen om hem af te leiden.Neem een heleboel snoepjes mee!Meestal is hij aan de lijn,zo kan ik hem terug roepen als het nodig is.Ik laat hem ook wachten om de straat over te steken,misschien ook een goede oefening om hem in de pas te laten lopen.Voor die twee periodes wil ik hem toch noch niet laten castreren.Ze zeggen soms dat het geen garantie is dat het helpt.Dus ga ik volle moed,was zelf ook opgefokt,eraan werken.Dank. "

 Klopt. Mijn gecastreerde reu die gecastreerd is wegens medische noodzaak, wordt nog steeds helemaal lijp als de buurteef loops is.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  Klopt. Mijn gecastreerde reu die gecastreerd is wegens medische noodzaak, wordt nog steeds helemaal lijp als de buurteef loops is. "

 klopt, dat kan. Als een reu op wat latere leeftijd gecastreerd word is bepaald gedrag er al in gesleten en is het dus niet gezegd dat het weg gaat na castratie. Hij herkent immers een loopse teef nog steeds 

honden page profiel JessicaJessica

Was op éénjarige leeftijd. Maar hij moest gecastreerd vanwege unilateraal horen. Mag nooit met hem gefokt (was ik ook niet van plan, maar was een eis van de fokker). 

Maar een loopse teef herkent hij. Dat zijn ballen eraf zijn wil niet zeggen dat zijn neus het niet meer doet :p 

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Bedankt allemaal.Puur geslachtsdrift ga ik zeker in m'n achterhoofd onthouden.Als het dan bij die twee keer per jaar blijft.Ga zeker oefeningetjes doen met hem.Gelukkig luisterd Indy redelijk goed,soms oostindisch doof hé.Nu ligt hij naast mij te snurken,heel relaxt.Lieve knuffel!!

Volgende forumvraag: kleine hond - shih tzu leren lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^