Tomaat als beloning of iets anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Hey,
Ik heb weer even een vraag.

Ik ben met Penny momenteel erg bezig met trucjes leren en we vinden dit allebei erg leuk, maar ik weet nog steeds niet wat ik het beste als beloning kan geven. We gebruiken tijdens het trainen heel veel en de snoepjes die ik nu heb zijn best duur, ook wordt ze snel dik dus wil ik iets geven wat bijna geen vet heeft.

Ik dacht dus dat die kleine kerstomaatjes de beste oplossing waren, hier zit geen vet in en het is goedkoop. Deze sneed ik in hele kleine stukjes en ik gebruikte ongeveer 3 tot 5 tomaatjes per keer en dat ongeveer 3x in de week. Ze krijgt het al best lang en heeft er nog nooit problemen mee gehad.

Maar nu lees ik toch dat tomaat slecht en gevaarlijk is. Op de ene site staat dat het alleen voor honden die allergisch zijn slecht is en op de andere site staat dat het echt giftig is. Weer op een andere site staat dat je gewoon rijpe tomaatjes kan geven, dus ik weet het niet meer.

Mijn vraag is dus: Zijn kerstomaatjes echt slecht voor honden (3x keer per week 3 tot 5 tomaatjes)? En wat kan ik als vervanging gebruiken wat niet vet en ook niet duur is (het liefst een soort groente aangezien ik dat gewoon makkelijk vind)?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Toevallig hadden wij het er vanavond ook nog over. Mijn vriend pakte een tomaat en Mellow ging héél mooi voor zijn neus zitten, loerend naar de tomaat 

Die tomaat was interessanter dan haar brokken op dat moment 

 

Hij weet ook dat het niet goed is, dus ze kreeg niks.

 

Ze zullen niet gelijk dood neervallen, maar ik geef het gewoon niet (maar misschien wel omdat ik het zelf ook niet eet haha )

 

Vindt Penny worteltjes niet lekker? Ik koop wel eens zo'n zakje snackworteltjes, die zijn wat kleiner.

Ik een worteltje, Mellow een worteltje 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik heb ook gelezen dat tomaat niet goed is voor honden.

Misschien kan je stukjes wortel of komkommer gebruiken.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hier staat dat je tomaat mag geven, alleen niet te vaak. Op het bovenste gedeelte staat wat in ieder geval wel mag, dus wellicht zit daar wat lekkers tussen?

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Bedankt voor de reacties!

Aan komkommer zat ik net ook te denken. Dat kan wel want dat vind ze ook lekker. Volgens mij koopt mijn moeder dat ook wel vaak. Wortel eet ze wel maar daar doet ze verder weinig voor, ik wil het wel nog één keer proberen maar ik denk niet dat ze het echt heel erg lekker vind.

Appel kan ook, dat vind ze ook erg lekker. Banaan vind ze ook echt verrukkelijk maar dat is zo plakkerig, dat gebruik ik niet zo veel 

Geitenkaas gebruik ik ook soms.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Lekker, geitenkaas in je heuptasje 

 

En gedroogd vlees dan? Dat kun je zo klein maken als je zelf wilt.

honden page profiel NikitaNikita 3 doggies

Wat grappig dat er zoveel groente geschikt is voor honden!

 

Wij geven hier puppiebrokjes (en andere mini hondenbroekjes) als beloning, vindt ze heerlijk, is niet duur, makkelijk mee te nemen. Klein formaat dus dik zullen ze er niet van worden. verschillende soorten gemengd en het blijft interessant.

 

Van het figuur van Hettie en Charlie vond ik rijst wel een hele leuke, zou mais dan ook mogen? volgens mij komt het laatste er gewoon onverteerd weer uit.

 

En belonen met spelen kan natuurlijk ook nog, worden ze zeker niet dikker van en is wel de ultieme beloning (alleen niet altijd even practisch)

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Als ze het lekker vindt en verder gewoon gezond is, zou ik haar gewoon die paar tomaatjes geven hoor. Hier kreeg Ten ook bijna dagelijks een 'Griekse salade' , paar stukjes tomaat, komkommer en een scheutje olijfolie. Heerlijk vindt hij dat, inmiddels bijna 5 kerngezond en nog nooit iets onder de leden gehad op een 3/4 dagen durend kennelhoestje.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Haha, nee de geitenkaas gaat niet in mijn heuptasje, ik heb dat al met jonge kaas gedaan en toen smolt het een klein beetje en werd het plakkerig (alle andere snoepjes die er in zaten plakte er aan vast) ;-) de geitenkaas is ook echt enkel voor trucjes.

Gedroogd vlees gebruik ik nu alleen tijdens wandelingen. Het is namelijk best duur en de pot is snel leeg. Het zijn de trainers van Farmfood, maar waarschijnlijk ga ik na deze pot geen nieuwe kopen. Het is duur en de ene keer stinken de snoepjes maar zijn ze wel knapperig, de andere keer ruiken ze vreemd en zijn de bijna zacht (ze waren niet over de datum). Ik vertrouw dat dus niet meer echt. Verder heb ik toch het idee dat ze voor het trainen van trucjes te vet zijn.

Ik knip trouwens soms ook pensstaafjes in stukjes, maar dit is veel werk en mag ik niet binnen doen (vanwege de stank)

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Penny krijgt tijdens wandelingen ook haar normale brokjes die ik dan door de helft knip, maar dat is volgens mij ook best vet. Tijdens trainingen gebruik ik veel en ze wordt snel dik, vandaar vind ik iets zoals groente beter :-) Haar brokjes zijn verder ook niet echt bijzonder meer voor haar. Belonen met spel doe ik als ze iets al heeft geleerd, als ze iets moet leren kan ik echt niets anders dan eten gebruiken. Spelen vind ze niet echt interessant helaas.

Ik geloof ook niet dat het echt heel erg slecht is of dat een hond er meteen dood van gaat, maar op sommige sites staat wel dat het slecht is en ik wil echt geen risico nemen. Ze zal wel nog soms met tomaat getraint worden, maar gewoon niet elke keer.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Je zou ook nog kunnen overwegen om zelf te drogen.

Aan de andere kant, als je (wegens stank) al geen pensstaafjes mag knippen, dan is drogen ook geen goed plan 

 

Ik droogde wel eens Smuldier pens, meestal in de schuur. Zo'n pakje kost 70 cent ofzo, nachtje drogen en je hebt lekkere snoepjes. Kun je zo groot maken als je wilt ook.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik had die lijst ook al gevonden, maar er staan meer van dat soort lijsten op internet en er staat in elke lijst iets anders over tomaten. Daarom weet ik het niet zeker.


Zelf drogen gaat echt niet, als het kon had ik het al heel erg lang gedaan, maar mijn moeder vind dat een heel slecht idee :-)

Anoniem (Gast)

Misschien zou je boontjes of pompoen kunnen gebruiken. Die kun je dan in kleine stukjes snijden, dan even kort koken en vervolgens in porties in de vriezer? (Als je deze hebt natuurlijk) 1 keer een Pompoen kopen en je hebt meteen heel veel beloningen. En het is ook zeker goed voor je hond!  

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Ik zou ook denken aan gekookte worteltjes of evt iets als gekookte bruine bonen of kikkererwten ofzo.

 

En anders brood? In heel kleine stukjes. Discussie over granen laat ik even achterwege, maar lekker vindt die van ons het iig wel.

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Ik denk niet dat mijn moeder een hele pompoen gaat kopen voor die reden, helaas. Ik ga het straks wel vragen maar ik denk niet dat ze dat wilt doen.

 

Gekookte wortel ga ik wel weer proberen, ze vond het eerst niet echt interessant maar at het wel dus misschien kan ik dat wel gebruiken. Sperziebonen gebruik ik ook heel soms, maar dat ligt er aan wanneer we dat eten en of mijn moeder wat over houd. Penny vind ze wel lekker dus ik ga denk ik wat vaker vragen of ze wat extra kan koken. Brood is ook een hele goede optie, ze heeft geen granenallergie en vind het lekker.

 

Bedankt trouwens voor alle tips iedereen! Hier heb ik echt wat aan

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^