Oude bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Oude bull 11 jaar (Gast)

Hoi,   ik heb een Franse bulldog van 11 jaar oud. De laatste half jaar is hij erg veel afgevallen en plast hij vaak binnen. Ook is hij erg nerveus als mijn vriend (zijn baasje) even naar weggaat (naar boven of plassen ouzo iets kleins). het baasje in de gaten houden deed ie altijd al... Maar sinds een half jaar ie nerveuzer geworden. het binnenplassen heeft ie nooit gedaan, maar sinds een half jaar is het elke ochtend feest. Dan heeft ie wel 2x binnengeplast! Nu zet ik midden in de nacht een wekkertje zodat ie niet langer dan 3 uur zijn plas hoeft in te houden maar dit helpt niet.... Ik denk dat ie plast omdat ie 'alleen is' . (Kunnen honden dement worden?) inmiddels is ons hondje 11,5jaar oud. Eet, poept, speelt en slaapt gewoon. Hij wordt wel steeds dunner en hoort en ziet niet goed meer. Ik geef m nu wat meer vlees (botherhamworst) tussendoor.  Hij krijgt meerdere tussendoortjes in de vorm van vlees en natvoer als avondeten... Moet ik m extra geven?  

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Mijn Vera werd ook dement vorig jaar. Ook nerveus, zocht mij de hele dag.

Ze wist ook niet meer of ze gegeten of gedronken had, dus ik liet haar bakken met eten en drinken staan, dan kon ze steeds een hapje en een slokje nemen (hoge bakken, zodat de anderen er niet bij konden).

Ze liet al een tijdje plasjes lopen, daar had ze medicijnen voor, Enurace, werkte geweldig.

Ik weet niet of het bij jouw hond incontinentie is, bij Vera waren het geen hele plassen. Ze kon het gewoon niet meer zo goed ophouden en dat vond ze zelf heel erg. Daarom heb ik haar Enurace gegeven.

Ook stokdoof op een gegeven moment, haar zicht was nog redelijk en ze viel ook steeds meer af.

Ik gaf haar ook steeds meer tussendoor, een extra hapje of worstje ten opzichte van de anderen, verwende haar extra.

Ik merk nu ook aan Lexi dat ze wat dement begint te worden, ik herken het van Vera.

Ik zou wel even naar de dierenarts gaan, even helemaal laten nakijken en die heeft eventueel misschien tips voor je.

Onze hondjes worden ouder he, sterkte hoor en geniet zoveel je kan

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dus je hond is angstiger dan hij was, valt af en kan zijn urine niet de hele navht ophouden. Reden om naar de dierenarts te gaan. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Hoi,
 
ik heb een Franse bulldog van 11 jaar oud. De laatste half jaar is hij erg veel afgevallen en plast hij vaak binnen. Ook is hij erg nerveus als mijn vriend (zijn baasje) even naar weggaat (naar boven of plassen ouzo iets kleins).
het baasje in de gaten houden deed ie altijd al... Maar sinds een half jaar ie nerveuzer geworden.
het binnenplassen heeft ie nooit gedaan, maar sinds een half jaar is het elke ochtend feest. Dan heeft ie wel 2x binnengeplast! Nu zet ik midden in de nacht een wekkertje zodat ie niet langer dan 3 uur zijn plas hoeft in te houden maar dit helpt niet.... Ik denk dat ie plast omdat ie 'alleen is' . (Kunnen honden dement worden?)
inmiddels is ons hondje 11,5jaar oud. Eet, poept, speelt en slaapt gewoon. Hij wordt wel steeds dunner en hoort en ziet niet goed meer. Ik geef m nu wat meer vlees (botherhamworst) tussendoor. 
Hij krijgt meerdere tussendoortjes in de vorm van vlees en natvoer als avondeten... Moet ik m extra geven?
  "

 Verlatingsangst zie je vaker bij oudere honden en ook het binnen plassen (slechter kunnen ophouden ) hoort bij het proces . Je hebt senior voeding want minder belastbaar is voor nieren ,dit zou je kunnen geven (veel drinken/plassen /vermageren kunnen duiden op verminderde nierfunctie),maar van de andere kant een franse  bulldog van 11,5 zou ik lekker van zijn vleesje laten genieten  en iets magerder voor zijn gewrichten kan ook geen kwaad .

Je kunt urine/nierfunctie laten nakijken ,maar denkt eerder dat het aan de ouderdom ligt /hoort.Gewoon lekker genieten van de tijd dat hij nog leeft

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

Onze vorige hond ging ook "raar" doen. De dierenarts gaf ook de diagnose dementie. Het was helaas ook het begin van een moeilijke periode. De hond werd conditioneel ook slechter. Hij is bijna 15 jaar geworden, toen hebben we de moeilijke beslissing genomen om hem in te laten slapen. Lichamelijk ging het toen echt niet meer. 

Ga ook even naar de dierenarts, die kan alles nakijken.

Wat een beetje hielp (bij dementie) was zo min mogelijk dingen veranderen. Dus geen meubels verplaatsen, dezelfde dagindeling etc

Groetjes  

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Bij Vera was de dementie op een gegeven moment echt vergevorderd. Lexi is aan het begin, ik krijg haar uit zo'n moment door haar rustig te aaien en duidelijk tegen haar te praten, op een gegeven moment komt ze dan weer 'terug'. Dan is het weer goed en veilig en gaat ze lekker slapen, de schat

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Dus je hond is angstiger dan hij was, valt af en kan zijn urine niet de hele navht ophouden. Reden om naar de dierenarts te gaan.  "

 

Idd een goede reden om eens een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Afvallen kan zo veel redenen hebben. En onzindelijk kan ook een blaasprobleem zijn. Het hoeft niet, maar sluit eerst het medische uit voordat je gaat kijken hoe je het kan oplossen.

 

honden page profiel ElianeEliane

Ik zou eerst een onderzoek door de dierenarts laten uitvoeren.

Het zou ook kunnen wijzen op het minder functioneren van de nieren.

honden page profiel LukasjeLukasje

Mijn frans bulldogje kon op een bepaald moment ook moeilijker zijn plas ophouden, moest vaker plassen ook en hij kon ook erg verward overkomen. Hij bleek stenen in de blaas te hebben die we hebben laten verwijderen. Sinds plast hij weer normaal, èn terug steeds buiten. Het echt verwarde is ook gebeterd. Kortom, na die operatie was hij terug 'de oude'.

Echter, die verlatingsangst herken ik ook en die is er nog steeds dus dat zal bij mijn hondje mss wel leeftijdsgebonden zijn. Hij is nu 9.

Veel beterschap voor je hond!

Volgende forumvraag: onsteking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^