Help! Probleem met buren!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hondenliefhebster (Gast)

Help! Ik woon sinds 2 maandjes op mezelf en heb mijn 2 honden meegenomen. Een Duitse herder van 6 en een Mechelse herder van 4. Zij zijn de grootste maatjes (reu en gesteriliseerde teef).  Ik ben ma-do van huis van 10.00-16.00. In de ochtend een wandeling, daarna rond 16.30/17.00 en daarna nog rond 22.00/23.00. Ik laat ze 1x per dag rennen in het bos. In het weekend gaan ze mee op visite of naar het strand/de plas. Mijn honden blaffen vrijwel nooit als ik thuis ben. Ze slaan alleen aan de op bel/ onweerknallen.  Als ik de deur dicht trek in de ochtend zijn ze stil en als ik aan kom rijden hoor ik ze ook NOOOIT. Totdat ik van de week een brief in de bus had van de VVE dat mijn buren geklaagd hebben over honden en ik ook politie aan mijn deur heb gehad.   Deze week komt er een camera systeem met geluid in mijn huis om alles op te nemen maar ik stress hem behoorlijk. Vooral ook omdat mijn buren dus zodanig onvriendelijk zijn dat zij gelijk instanties inschakelen ipv mij op de hoogte te stellen.  In de avond ben ik altijd thuis. Kan iemand mij helpen wat ik hieraan kan doen? Ik geloof ook niet dat ze blaffen.. In het andere huis nooit klachten gehad! 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Pfff... Of ze nu geblaft hebben of niet... Het is inderdaad niet mooi dat de buren niet eerst met jou zijn komen praten.

 

Ze hadden je dan meteen kunnen zeggen op welk tijdstip (postbode... iemand met hond die voorbij kwam... Of enkel als je pas weg bent of kort voor je thuis komt.

 

Heeft men je ook gezegd welke buur geklaagd heeft of dat het er meerdere zijn ?  Of was de klacht anoniem ?

 

Je mag dat steeds vragen aan de instanties al kunnen of willen ze dit niet steeds zeggen...

 

Ik zou in elk geval naar de klagers toe gaan en hen zeggen dat je graag wil weten wanneer juist en hoe lang zodat je desnoods een oppas kunt laten komen.  Wie weet geven ze dagen of uren op dat je niet eens weg was...

 

Als je niet weet wie het was dan ga je best bij al je nabije buren langs.  Al zijn ze niet vriendelijk... soms is een persoonlijk contact toch waardevol en maakt hen milder. 

 

Natuurlijk hebben je honden ook moeten wennen aan nieuwe geluiden en gebeurtenissen en als je weg bent zijn ze oplettender en is het al stiller in huis... Maar als jij ze niet hoort als je vertrekt, noch wanneer je thuiskomt dan lijkt het me sterk dat ze veel of lang zouden blaffen.

 

Toch hoor ik in de trein op weg naar m'n werk heel veel verhalen van mensen die het aan de stok hebben met hun buren vanwege hun honden... en het andere geval, mensen die zeggen gek te worden door he geblaf van de buurhonden...

 

Ik hoop dat het voor jou opgelost wordt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik zou ook keurig bij mijn buren aanbellen en vragen of je honden overlast bezorgen met de reden dat er geklaagd is. Ik zou niet aanvallend zijn,gewoon,ik ben mij daar totaal niet van bewust anders had ik allang maatregelen genomen. Ik snap als ze overlast bezorgen dat dit heel erg vervelend ervaren kan worden.

 

Eens kijken wat er dan voor reacties komen en kan je daar op inspelen.

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Volgens mij is alles wel gezegd, en je doet het goed om camera's met geluid op te hangen. Richt er ook een op een eventueel raam waar buren bij kunnen. Dit om te kijken of er niet iemand dingen uit zit te lokken, of dat het bijvoorbeeld gebeurd als er post komt, o.i.d.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Ik denk dat je er goed aan doet camera's op te hangen, zo krijg je ook voor jezelf een beeld of het aanstellerij van de buren is of dat er echt iets is waardoor de honden misschien gaan blaffen. 

 

Daarnaast zou ik wel ook aangeven aan politie / VVE dat er niemand naar je toe is gekomen om dit eerst met jou te bespreken, en dat deze klacht dus best rauw op je dak komt zo. Eventueel navragen of er een mogelijkheid is dat je te horen krijgt wie er geklaagd hebben en of er mogelijkheid is voor een gesprek. Ruzie met je buren is nooit fijn, maar op zo'n manier is nooit leuk.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wat een buren...is de mentaliteit tegenwoordig, een heleboel verzuurde mensen die, wanneer ze nog maar een hond zien, al gelijk beginnen over overlast, of dat nu wel of niet zo is.

 

Bij ons hebben we ook even wat gehad met de buren, maar dan over een boom. Ook daarvoor was politie langs geweest, ipv eerst even te praten. Gelukkig bleek de politie heel inschikkelijk en begrepen ze het allemaal wel. Als je rustig met hen praat, krijg je vaak al een heel ander verhaal te horen en geloof me, mensen die eerst naar de politie bellen zonder met jou zelf te spreken, maken een slechte indruk en vaak is het zo dat ze tegen de politie dan wel gaan zeggen dat ze bijv al tig keren met jou gepraat hebben terwijl dat niet zo is, met zulke mensen moet je uitkijken. Ik zou dus even zelf contact opnemen met de politie en het hen uitleggen. Dan sta je al sterker.  Met die buren zelf praten zou ik niet doen, deed ik ook niet. Die deur gooiden ze al dicht door ineens naar de politie te gaan. Geeft aan dat ze niet willen praten.

Ik duim voor jullie maar laat je niet gek maken hoor !!!

 

De camera plaatsen in een erg goed idee,

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb ook meerdere keren politie aan de deur gehad vroeger. Mijn buurman vertelde me dat triomfantelijk. Dat was voor mij ook de eerste keer dat ik daar iets van hoorde. Ik heb toen zelf de politie hierover gebeld. Zij zeiden dat ze idd aan de deur waren geweest en dat ze niet vonden dat mijn honden overmatig blaften. En daarmee was de kous af. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb ook een keer klacht gehad van de buren met politie aan de deur.

Toen was onze Niké een maand of zes en inderdaad, ze ging rond 5 uur 's morgens buiten blaffen.

Nadat de politie geweest was, heb ik de hondendeur 's nachts op slot gedaan, ze blafte dus niet meer.

Kreeg ik terug bezoek van de buur (2x) en van de wijkagent.  Toen heb ik de wijkagent gevraagd tegen de buur te zeggen dat ik alles heb gedaan wat ik beloofd had, dat mijn hond niet meer blafte maar dat er in het blok nóg een hond was die blafte en dat ze die maar moesten gaan zoeken.  Ik vroeg hem ook om de buren te vragen me verder met rust te laten.  Ik heb ook niks meer van ze gehoord daarna.  Die andere hond, blafte nog steeds, maar die hebben ze (gelukkig) niet kunnen vinden of die baasjes hadden ook een probleem.

 

Hier wil ik mee zeggen dat de klachten soms ook gewoon over een andere hond kunnen gaan, zoals bij mij.  Na die eerste klacht van de buur en nog voor de politie aan mijn deur kwam was het onze hond niet meer die blafte, zij ging buiten blaffen omdat die andere hond blafte... toen ze niet meer buiten kon, was dat gedrag ook afgelopen.

De buren echter, wilden me niet geloven en bleven zeggen dat het mijn hond was omdat het uit mijn richting kwam...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als jij die camerabeelden hebt als bewijs kunnen ze jou niks maken hoor. 

Een dwangbevel moet altijd uitgaan van een rechter en die gaat vast en zeker in jouw voordeel uitspreken . Vraag maar om het voor de vrederechter te brengen ...een syndic van een gebouw doet ook maar wat een eigenaar vraagt. 

hebben ze ook verzamelde klachten of is het alleen die ene buur ? Maakt ook al verschil .

Jij werkt ....dus jouw honden zijn alleen . Nogal logisch dat ze eens blaffen . Die klagers zitten zeker constant achter hun raam ? Triest 

Laat je niet wegpesten door hen , blijf op je rechten staan

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik vind het fout van de VVE om meteen een brief te sturen.

De VVE had dit terug moeten leggen bij je buren met de vraag of ze al met jou in gesprek waren geweest. Ik begrijp van jou dat dit niet zo is geweest.

 

Persoonlijk zou ik mijn buren erop aanspreken.

Probeer te achterhalen waar hun overlast van ondervinden. Op deze manier laat jij van jouw kant zien dat jij wel openstaat voor een gesprek.

Wellicht staan je buren wel open voor een gesprek, maar durven ze je niet aan te spreken.

 

 

En wie weet is er een simpele oplossing.

 

Ik zou wel de VVE op de hoogte stellen van het feit dat je een gesprek aangaat met je buren.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

lees mee

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

erg vervelend voor je, ga vanavond eens met je buren erover praten, vraag hoe er geblaft wordt en hoelang en hoeveel, dan kan je maatregelingen treffen...... en goed idee om camaraas op te hangen zodat je zelf ook de bevestiging ervan krijgt, maar toch even naar je buren, ondanks dat zij niet bij je aan de deur zijn geweest maar direkt de politie gebeld hebben...... probeer rustig te blijven, hoe moeilijk dat ook is.

Volgende forumvraag: Meldingen e-mail
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^