Boulab

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

norahblue (Gast)

Hi,   Ik ben op zoek naar een Boulab ( een kruising tussen een Berner Senner en een labrador) ik vind er op internet niet zoveel over van. Kan iemand me adviseren waar ik op moet letten en wat een betrouwbaar adres is waar ik er eentje kan aanschaffen?     Alvast bedankt voor het meedenken

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een dergijke kruising zul je doorgaan niet op een betrouwbaar adres vinden.

Ik zou adviseren je in te lezen in één ras en naar een erkende Fokker te gaan.
;-)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Deze fokker staat op hp. Misschien daar eens informeren?

 

http://www.hondenpage.com/fokkers/boulab.php

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Voor een kruising heb je (meestal) geen standaard fokkers, vaak komen deze kruisingen uit gelegenheidsnestjes.

 

Zoals hierboven gezegd kun je inderdaad ook kijken naar 1 ras en je keuze maken en dan via de rasvereniging op zoek gaan naar een betrouwbare fokker. Bij een bekend ras met stamboom weet je vrijwel zeker dat er goed is omgegaan met de fok.

 

Wil je toch echt op zoek naar die kruising zal je je ogen en oren op het net open moeten houden. Wel zou ik altijd opletten naar de leefomstandigheden van de pups & moeder. Heeft de moeder uitgerekte tepels, hoe zitten de pups en moeder erbij, worden ze in huis opgevoed en gesocialiseerd met kinderen en andere honden en de geluiden in huis, stelt degene van wie de pups zijn ook vragen aan jou en geven ze goede informatie, mag je komen kijken bij de pups voor je een keuze maakt etc. etc.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

En let er op wat voor ouderdieren ze gebruiken, vraag naar hun gezondheid en testresultaten.

Dat je niet een krakkemikkige pup koopt doordat ze de eerste de beste labrador van de hoek met een slechte Berner (veel gezondheidsproblemen in dat ras) op elkaar zetten.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Deze fokker staat op hp. Misschien daar eens informeren?
 
http://www.hondenpage.com/fokkers/boulab.php "

 

Deze fokker is niet gekeurd door de HondenPage

Deze fokker is niet gekeurd door de HondenPage. Iedere fokker kan zich vrijwillig laten keuren door de HondenPage. Wij gaan dan na of deze fokker fokt via de regels van de rasvereniging en of deze fokker zich houdt aan de de standaarden die de HondenPage heeft opgesteld voor een 'goede fokker'. 
Dit betekent niet dat direct dat Klein Alpenhof geen goede fokker is. Dit betekent dat wij op dit moment onvoldoende informatie hebben. Wij adviseren dan ook om zelf al deze informatie in te winnen bij de fokker. Vraag gerust naar uitslagen van tests, de stamboom, lidmaatschap van de rasvereniging en medische gegevens van de pups.

 

 

Berner sennen kennel/pension. Al worden in ons pension ook wel andere honden toegestaan. Wij fokken berner sennen honden met stamboom en alleen met ouders met perfect gekeurde heupen en ellebogen. Ook af en toe een nestje boulab pups, waar veel vraag naar is. Erg leuke en geliefde combinatie met het leergierige en energieke van de labrador en het kalme vriendelijke en geliefde karakter van de berner sennen.

 

 

Een fokker die nu al weet weke karaktereigenschappen de pup van welke ouders overneemt??

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Beide rassen hebben veel voorkomende erfelijke aandoeningen, waarvan de rasvereniging dan ook verplicht om de fokhonden daarop te testen.

Als je pech hebt, kan de kruising pup dus aandoeningen, die veel voorkomen, van beide rassen hebben.

De populatie van labradors is zeer groot.

Door de populariteit van de labradors is er helaas veel inteelt. Men schat de populatie van de Labradors in Nederland op 40.000 tot 50.000.

 

Daarom wordt aangeraden om een pup van een bij de rasvereniging aangesloten fokker te kopen. Dan wordt er ook gefokt volgens het fokreglement en worden de ouderhonden beide getest op o.a. Heup- en Elleboogdysplasie en erfelijke oogafwijkingen als Retinadegeneratie (PRA), Cataract en Retina Dysplasie (RD).

https://www.nlv.nu/rasengezondheid/gezondheidsonderzoeken

Vraag aan de fokker een kopie van de uitslagen.

 

inventarisatie van de gezondheid van de Labrador door Genetic Counselling Services https://www.nlv.nu/rasengezondheid/bestanden/2009Gezondheidsinventarisatie_rapport_1-3-2010.pd

betreffende inteelt: http://labradornet.com/nlv-ic.html

 

Ook de Berner Sennen heeft meerdere veelvoorkomende erfelijke aandoeningen zoals Heup - en Elleboogdysplasie, Osteonchrondose (stukjes kraakbeen die in de schouder loslaten) en meerdere vormen van kanker. Over het algemeen wordt een Berner Sennen hond niet oud. 

zie onder ziekten en erfelijke aandoeningen:

http://www.licg.nl/2x4/dieren/zoogdieren/hond-hondenrassen/hond/berner-sennenhond.html

rasvereniging: http://www.bernersennen.nl/

Ook hier geldt: Koop een pup bij een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging.

 

Ik raad je aan om of een Labrador of een Berner Sennen pup bij een fokker te kopen, die aangesloten is bij de rasvereniging en belangrijke testen laat doen zoals aangegeven in het fokreglement van de rasvereniging. Vraag naar de uitslagen op papier.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Diesel is een Boulab, wel waren zijn ouders getest op erfelijke aandoeningen.

Volgende forumvraag: Dekken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^