Mijn Alaskan Malamute ligt 12 kg achter... Hij komt niks bij...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chantal Aarts (Gast)

Goedemorgen Allemaal,   Ik heb vorig jaar een Alaskan Malamute aangeschaft.. Totaal geen spijt van. Hij heet Maison, Maar zitten wel met wat problemen. Maison is geopereerd toen hij 6 maanden jong was, En zijn voor de operatie er nog achter gekomen dat Maison dus geen zetmeel kan verteren. Waardoor hij dus mager was en toen al 12kg achter lag op zijn gewicht wat hij op dat moment zou moeten hebben. Ik baal hier als baasje heel erg van en dat doet mij ook pijn. Ik ben moeten overstappen op ander voer van bij de Dierenarts het voer heet '' Intestinal '' Dit zou Maison moeten helpen bijkomen met gewicht. Maar ik zie niet echt een verbetering erin.. Weet iemand van jullie wat ik hieraan kan doen? Zelfs zodra Maison water drinkt is hij ook gelijk aan de diarree. Ik let er heel nauwkeurig op dat hij geen water buitenshuis drinkt en niks eet van de grond buiten. Maar dit blijft toch een probleem.. Herkent iemand dit probleem of heeft iemand een oplossing of een tip voor me? Zodat ik kan zorgen dat mijn maatje gezond gaat worden en op een gezond gewicht komt te zitten..   Mvg, Chantal Aarts

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Kan je geen versvoer geven? 

Hier is een link van een winkel voor versvoer, ik heb hen een mailtje gezonden om te vragen welke voeding best was voor mijn allergische Nahla.  Misschien kan je hier wat meer info bekomen?

http://www.thedoggyshop.be/welkom

Succes!

Chantal Aarts (Gast)

Dat heeft hij gehad maar was niet goed zei de dierenarts. Heb nu ook gebeld en gemaild na de dierenarts om raad en om een oplossing. Dit doet mij als baasje zijnde echt pijn om te zien. Het is echt een lieve schat van een hond, Alleen hij zit totaal niet fijn in zijn vel.

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda

honden foto van Nancy & Zelda

vele dierenartsen bij ons in belgië vinden dat niet goed , de mijne ook niet en nog thans is mijn hondje er super goed mee je kan echt elimineren wat ze niet kan eten, ik koop mijn rauw voer bij www.oervoer.com en heb daar ook een voedsel analyse gedaan.

is de moeite waard en elke vraag dat je stelt beandwoorden ze direct

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Zonder twijfel versvoer proberen,daar zit veel vocht in,dat betekent dus dat er amper gedronken wordt uit de waterbak minder belastend.

Mocht je besluiten om versvoer te proberen dan moet je dat heel rustig aan doen,niet ineens een pot met koud vlees neerzetten.

Tips kan je hier genoeg krijgen maar eerst moet je maar eens kijken wat je zelf wilt geven.

Ik ben niet anti-brok de ene hond bij mij eet brok en de andere vlees omdat zij veel klachten had op brok.

En veel dierenartsen zijn tegen vers maar ik heb hier het bewijs rondlopen,11 jaar goede vacht,goed gewicht,amper gewrichtsklachten (alleen van een oude blessure)een goede conditie. Zo slecht kan kvv dus niet zijn.

honden page profiel Just The Max   Just The Max

honden foto van Just The Max

Ik volg, veel succes!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hoe lang staat hij al op die brokken? Je moet het natuurlijk wel de tijd geven... 

 

Sowieso kan overgang van het ene voer naar het andere voer diarreeklachten geven.

 

 

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Senna kreeg ook intestinal. Zelf hebben wij geen goede ervaringen met deze brokken en zijn uiteindelijk over gegaan op vers. Dit gaat nu super. Mocht je besluiten dit te doen, kun je het beste eerst met een diersoort proberen. Ons werd geadviseerd een diersoort te proberen die ze nog nooit heeft gehad. Bijvoorbeeld eend of paard.



Is Maison getest op giardia? Zeker als de weerstand laag is zijn ze daar eerder vatbaar voor. En dit zorgt voor langdurige diarree.



Hopelijk komt het snel goed met Maison!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Geen zetmeel verdragen, is het een idee vers vlees te gaan voeren?

Kvv met alleen spierweefsel, orgaan en bot. Zit ook vocht in, dus ze drinken minder.

Zonnebloem olie, zet ook aan.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik zou om te beginnen een andere dierenarts zoeken, blijkbaar kan deze jullie niet verder helpen.
persoonlijk zou ik kiezen voor een met een holistische aanpak.

al ben ik echt voor vlees, ik zou een hond met zulke problemen echt niet zomaar zonder overleg en onder het oog van een dierenarts durven overzetten.

nu zijn de oertypes ook vaak gevoelig op de darmen.

heb je al contact gehad met de fokker? aangezien het vaker voorkomt hebben die misschien een oplossing.

beterschap

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat heeft hij gehad maar was niet goed zei de dierenarts. Heb nu ook gebeld en gemaild na de dierenarts om raad en om een oplossing. Dit doet mij als baasje zijnde echt pijn om te zien. Het is echt een lieve schat van een hond, Alleen hij zit totaal niet fijn in zijn vel. "

 Waarom zou vlees niet goed zijn? 

Goede kvv is heel puur, zonder toegevoegde rommel. 

Als je kijkt naar wat in veel soorten brok zit: chemische toevoegingen, kunstmatige calsium bronnen, kleur en geur stoffen. Vulstof als bietenpulp.

 

Jammer genoeg verdraagt mijn hond geen vers vlees meer, ze heeft een voedselallergie en rauw, gestoomd, gedroogd gaat niet.

Ze vond het altijd heel erg lekker.

Voer nu ziwipeak, lucht gedroogd voer. Misschien als je geen vlees wilt voeren, is dit een alternatief? Wel duur, maar erg goed voer wat ze heel graag eten.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Waaraan is je hond geopereerd? Met zelf samengestelde voeding al dan niet gekookt/gestoomd en zelfs met KVV kun je erg goed inspelen op diverse ziektes van een hond, aangevuld met gerichte supplementen. Maar dan is het wel belangrijk om een specifiekere diagnose te hebben. Bij de Alaskan Malamute komt vaak zinkdeficiëntie voor. Is daarop gecheckt? Is gecheckt op giardia etc.?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je da keurt rauwe voeding af, maar keurt zetmeel rijke voeding voor een hond die geen zetmeel zou verteren wel goed?

Jouw brok:
Rijst, gedehydreerde gevogelte-eiwitten, dierlijke vetten, maïs, hydrolysaat van dierlijke eiwitten, gist, eipoeder, bietenpulp, sojaolie, mineralen, plantaardige vezels, visolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, psylliumschillen en -zaden, hydrolysaat van gist (bron van Manno-Oligo-Sacchariden), Tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Je da keurt rauwe voeding af, maar keurt zetmeel rijke voeding voor een hond die geen zetmeel zou verteren wel goed?

Jouw brok:
Rijst, gedehydreerde gevogelte-eiwitten, dierlijke vetten, maïs, hydrolysaat van dierlijke eiwitten, gist, eipoeder, bietenpulp, sojaolie, mineralen, plantaardige vezels, visolie, Fructo-Oligo-Sacchariden, psylliumschillen en -zaden, hydrolysaat van gist (bron van Manno-Oligo-Sacchariden), Tagetes (Afrikaan) extract (bron van luteïne). "

 Heel veel vulstoffen ook: bietenpulp, plantaardige vezels, mais, rijst.

De moleculen zullen wel gesplitst zijn, dat er niet op gereageerd wordt??

Maar dit lijkt me niet echt een fijne brok.

 

Volgende forumvraag: Eindelijk overstapppen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^