Cursus

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

De laatste lessen wilde Amber niet echt mee werken aan de cursus gehoorzaamheid.

Nu hebben we gisteren drie dingen anders gedaan.
1) Als beloning hondenworst
2) Voor de cursus een eind gewandeld in de hoop dat ze minder hieper de piep was (normaal wilde we haar energie sparen voor de cursus)
3) Mijn man is alleen met haar gegaan. Normaal ga ik mee als toeschouwer maar door omstandigheden bleef ik thuis.

Het ging volgens mij man in één woord geweldig! En ook de trainer zag een wereld van verschil. Deed netjes wat ze moest doen.

Maar nu....wat heeft de verandering veroorzaakt! Ik wil volgende week graag weer heel graag mee...maar dan moet ze het wel weer super doen natuurlijk.

 

:-) :-)

 

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

Tja, puberteit hé, dan vergeten ze opeens te luisteren...  Hopen dat het volgende les ook weer goed gaat!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hah ja, moeilijk te zeggen wat nu precies heeft gezorgd voor de verandering.

 

Misschien één van de drie (dan moet je elke week maar één dingetje anders doen om daar achter te komen), misschien een combinatie van twee of 3 dingen, maar misschien ook wel geen van de 3!  

Frøya heeft ook wel eens dagen op de hondenschool waarvan je denkt 'ok... niet veel geleerd en gedaan vandaag, maar zij heeft in ieder geval lol gehad'  Zo gaat dat gewoon af en toe.

 

Ik merk trouwens hier wel dat afwisseling in beloningssnoepjes wel héél veel doet. Ik mix ook vaak verschillende dingetjes tijdens dezelfde training, zodat het elke keer weer een verrassing is en interessant blijft.

En ik zie ook altijd een verschil in gedrag bij de honden wanneer ik of vriendlief iets met ze doet.

 

't Kan dus vanalles zijn! 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Haha, Noor ''kan'' opeens ook niks meer. 't Was best een braaf hondje, maar nu is ze aan het puberen... Gewoon niet luisteren en dingen slopen etc. (De bank van mijn schoonmoeder  )

Vorige cursusavond ging het opzich weer beter, maar die keer daarvoor wilde ze echt niks en luisterde voor geen meter.

Het kan dus ook gewoon de leeftijd zijn.. Hoe oud is ze? Noor is nu 10 maanden.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

" Haha, Noor ''kan'' opeens ook niks meer. 't Was best een braaf hondje, maar nu is ze aan het puberen... Gewoon niet luisteren en dingen slopen etc. (De bank van mijn schoonmoeder  )Vorige cursusavond ging het opzich weer beter, maar die keer daarvoor wilde ze echt niks en luisterde voor geen meter.Het kan dus ook gewoon de leeftijd zijn.. Hoe oud is ze? Noor is nu 10 maanden. "

 7 maandjes

honden page profiel Bert NieuwenhuisBert Nieuwenhuis

Wat Amber laat zien is volgens mij gewoon heel normaal gedrag voor een hond van 6 a 7 maand. Zoals we allemaal al lang weten, is dit de leeftijd waarop ze zelf iets te vertellen willen hebben. De kunst is dan dat je als baas er achter komt hoe je dit (tijdelijk) voor ons 'ongewenste' gedrag kunt ombuigen. Maar voor de hond is het de allergewoonste zaak dat hij meer mogelijkheden ontdekt dan die welke hij tot dusverre leerde kennen. Als de geleider het spannender kan maken door andere dingen aan te bieden - en dit is in dit geval door middel van veranderingen in de  trant van beloning, wandeling en alleen zijn met de baas gebeurd - is het heel waarschijnlijk dat het dier 'nieuwsgierig' is geworden en daardoor ineens op dat moment aandachtig de baas bestudeerde, met op de achtergrond: wat komt er nog meer uit de hoge hoed? Als je dergelijke handelswijzen gedurende de lessen kunt opbouwen, sta je als baas steeds voor verrassingen. En dan nog gaat het met vallen en... 1 keer vaker opstaan. Maar op het eind komt alles goed.

honden page profiel Het Gouden Duo & BaasjeHet Gouden Duo & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Duo & Baasje

Golden toch? :P Dan maakt voer vaak al een wereld van verschil. En vergeet ook niet dat je een puber in huis hebt momenteel die zich snel verveelt. Houd de oefeningen lekker afwisselend! Ga tussen de oefeningen door oefenen met bijvoorbeeld poot, snuffelen om snoepjes te vinden, achtje door je benen, etc. Houd het voor haar leuk, anders gaat ze zich vervelen en lopen klieren.

Volgende forumvraag: Probleem met pup/ puber
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^