Probleem met pup/ puber

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Remco (Gast)

Dames en Heren, Wij hebben hulp nodig bij het volgende probleem: Wij hebben een Weimaraner van iets meer dan 6 maanden oud. Hij heeft een tijd lang in de bench geslapen die in de keuken staat (wij op onze slaapzolder) en dat ging met wat gezeur af en toe goed: hoewel hij in het begin wat piepte sliep hij hele nachten door (mits hij zijn toiletdingetjes had gedaan voor het slapengaan). Nu, na twee weken kamperen in een klein tentje waarbij hij noodgedwongen in de tent moest slapen is het slapen in een bench in de keuken ineens een groot probleem. Sliep hij in de tent hele nachten door zonder te plassen, nu gilt hij 2/3 keer per nacht de hele buurt bij elkaar omdat hij moet plassen of omdat er iets anders speelt(?). Ook is het zo dat mijn vriendin op het moment vanwege gebrek aan werk gehele dagen thuis is en ons appartement niet al te groot is. Ze zitten daardoor continu bij elkaar. Hierdoor is het trainen van alleen blijven niet gemakkelijk geweest waardoor hij ook al in de stress schiet als zij even de zolder opgaat om iets te pakken of naar het toilet gaat, laat staan de deur even uitgaat om een pakketje of zo aan te nemen. Onze buren worden er getikt van en wij al evenzeer aangezien we nauwelijks aaneengesloten kunnen slapen. Daarnaast is onze slaapzolder alleen toegankelijk via iets dat nog het meest op een ladder lijkt waardoor het langzaam steeds verder weg plaatsen van de bench van het bed onmogelijk is geworden aangezien de hond niet zelfstandig de trap opkan en hij inmiddels te zwaar is om te tillen. We gaan nu proberen van voor af aan te beginnen met het in de bench slapen. Mijn vriendin zal op de bank gaan slapen waarbij we de bench in eerste instantie in het zicht zetten en dan steeds verder weg plaatsen. Is dit de juiste manier van handelen? Daarnaast zitten we nog met de training zodat we hem alleen kunnen laten... Heeft iemand enig tips hiervoor? Ik heb een fulltime baan en als mijn vriendin weer gaat werken zal dat niet anders zijn waarbij het hebben van een hond een enorm obstakel is... Alvast bedankt, Remco

honden page profiel RemcoRemco

Overigens moet 'ie meestal (maar niet altijd) wel iets van plassen ofzo maar dan nog. Hoe leer je dat íe het een nacht lang ophoudt...

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Als je vriendin hele dagen thuis is, is er juist tijd zat om het alleen zijn te trainen lijkt mij? Je schrijft dat de hond al in de stress schiet als ze even in een andere ruimte is.
Ze zou dit dan juist kunnen trainen door zelf af en toe naar een andere ruimte te gaan, maar dit moet niet te snel gaan. Echt opbouwen in minuten.


honden page profiel --

Je verhaal klinkt vrij logisch.

Je hondje mocht 2 weken bij jullie in een tent, en moet daarna weer in de bench. Hij wil gewoon bij 'zijn roedel' zijn. 

Waarom moet hij perse in de bench? Ik zou proberen of hij niet bij jullie (desnoods in de hal als je hem niet in de slaapkamer wilt ) kan slapen in een mandje. Een bench is geen slaapkamer :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Mijn honden zijn ook vrijwel nooit alleen.

Maar schieten echt niet in de stress als je even naar boven gaat, toilet of een uurtje naar de winkel.

Dit valt echt wel te leren, ook al ben je zelf veel thuis.

 

Wat doen jullie verder met de hond?

Een Weimaraner is een prachtige hond maar het is wel een jachthond waarmee je echt wel iets moet doen om hem rustig en ontspannen thuis te kunnen hebben.

Doen jullie iets aan sport, jachttraining, behendigheid, fietsen etc etc met de hond, hij moet zijn ei wel kwijt kunnen.

 

Kan hij de bench niet uit?

Zo'n grote hond in een bench kan ook geen kant op.

Als je bang bent dat hij gaat slopen, kun je misschien iets afzetten waar hij veilig zit, of in de hal, bijkeuken (als jullie zoiets hebben).

 

Edit: hond is pas 6 maanden, dus het sport/fiets/behendigheid gedeelte speelt nu nog niet natuurlijk, dat is voor als hij volwassen is natuurlijk, ik was te snel.

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Heb je al geprobeerd om een kong neer te leggen als je even weg moet? Dan heeft de hond wat om te doen en kan hij zich met eten bezighouden. Nog steeds zou ik het alleen zijn opbouwen vanaf pup af aan. Dus een halve minuut weg en dan weer terug komen, leg wat lekkers te knagen neer zodat de hond die halve minuut ook afgeleid is. Breid dit steeds verder uit.

Anoniem (Gast)

Kan de plaats waar de bench staat met het probleem te maken hebben? Ik zou de bench eens ergens anders neerzetten om te kijken of de plaats misschien niet goed zo kunnen zijn. Misschien kleedje er deels over, beetje een knus holletje van maken.

Volgende forumvraag: Janken en blaffen bij alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^