Puppy opvoeden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

miep (Gast)

Hallo, wij hebben een golden retriever puppy genomen. Hij is nog niet helemaal zindelijk en daardoor moet hij 's nachts ook in de bench omdat hij dan gaat blaffen en piepen als hij moet plassen of poepen (dus daardoor voorkomen we dat hij het in huis doet) plus hij bijt anders misschien spullen kapot want het is een echte bijtertje. Alleen zodra het deurtje van de bench dicht gaat begint hij al als een gek te piepen. Ik had me al ingelezen en er stond dat je dit moet negeren maar hij blijft anders echt heeeel erg lang doorgaan en dan kunnen wij niet slapen, en er wonen ook kinderen naast ons die moeten slapen... Nu heeft mijn moeder het eigenlijk al een beetje verpest en is elke keer naar beneden gaan roepen dat hij stil moest zijn (werd afgeraden op internet) en gaat elke keer naar beneden om hem streng te zeggen dat hij stil moet zijn en iedereen om mij heen is van de strenge aanpak (dus een tik geven). Maar dat helpt niet. Heb ik hem op mijn kamer gezet met de bench maar zelfs naast mijn bed als het deurtje dichtgaat gaat ie al piepen enz. Wat moeten we nu doen? Hij bijt ook graag in alles (zelfs in je handen en gezicht enz. niet dat het echt pijn doet maar je voelt het wel ). Hier heb ik ook al verschillende dingen voor geprobeerd: duidelijk néé zeggen, auw roepen, de rug toekeren, een kleine tik op de neus en in het nekvel pakken.. niks helpt (waarschijnlijk door mezelf omdat ik ook met mijn handen speel met hem? Maar hij hoort toch te begrijpen dat het niet te hard kan en dat als ik nee zeg het nee is?). Daarnaast blaft hij ook nog eens best veel als hij zijn zin niet krijgt en dat lukt ook niet af te leren met al die manieren.. Hiervoor heb ik een hondje gehad maar die was heel rustig en lief dus dit is wel eventjes een omslag voor ons! Kan iemand helpen? bedankt alvast!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Geduld is het belangrijkste.
Tik en nekvel onzinnig en niet goed voor het vertrouwen van jullie pup.
Zindelijkheid duurt even.
Dus wekker zetten en er s nachts uitgaan.
Kijk eens in de encyclopedie hier, staat vol nuttige informatie.
Wel belangrijk dat jullie 1 lijn trekken in de aanpak.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Ik mag hopen dat dit geen echt topic is, maar een verzinsel van iemand die wil trollen. 

Zo niet, hoe oud is de pup en hoe lang is hij bij jullie? 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik begrijp hieruit dat jij echt je best doet het goed aan te pakken, maar ocharme hoe de rest met hem omgaat :'(

Het is nog steeds een pup, die moet alles nog leren. Dat is niet één, twee, drie gebeurd, dit kost tijd, veel tijd!
Als je hem 's nachts in de bench doet en in je kamer zet, heb je dan al geprobeerd je hand bij hem te houden en hem voorzichtig te strelen?

Zoals Santa al zei, moet je echt zeker één keer er uit hoor! Wij hebben elke nacht de wekker gezet en elke keer een 15 minuten later. Bijten doet elke pup, onze hond deed dit ook. Hij kon ook zo in me haar hangen, en niet loslaten he! Pff ;-)

Niet opgeven en gewoon consequent doorzetten, de enige oplossing.

Even over de tik op de neus, ik wil hier niet teveel woorden aan vuil maken. Maar misschien moet je eens opzoeken wat een hond allemaal met ze neus kan doen, dit vooral dus ook aan je familie laten zien. Dat is dus echt een no-go.

miep (Gast)

Ik ben geen troller. 9 wk en 2,5 wk bij ons. Hoezo zou het trollen zijn, ik probeer mijn probleem serieus hier neer te zetten. Het is trouwens niet zo dat we hem in elkaar slaan of zo hoor ik ben juist tegen dierenmishandeling! Het is een zachte tik om iets duidelijk te maken alleen hij ziet dat blijkbaar meer als spelen. 

Anoniem (Gast)

Trouwens alsnog bedankt voor jullie antwoorden! Even een vraagje over de 15 minuten: je zet hem om de 15 minuten buiten 's nachts? Of overdag? Om de 15 minuten in de nacht kom je zelf toch niet aan je nachtrust toe? En de achterdeur staat hier overigens de hele dag ook gewoon open! Is dat verwarrend voor hem? Hij plast en poept voornamelijk buiten alleen soms ook binnen. Nogmaals met een tik (ik vind het dan wel zielig) maar eigenlijk ziet hij het meer als spelen want hij gaat dan vrolijk door met bijten en blaffen en rennen. Ik wil het gewoon graag op de zachte aanpak doen maar ik heb geen idee wat helpt meer. In de weekenden of vakanties gaat hij er soms snachts voor ik ga slapen nog rond half 1 / 1 uur in de achtertuin uit en als hij dan blaft snachts weer in de achtertuin. Soms moet hij wel 3x per nacht daarna..

honden page profiel toto

honden foto van to

hé? de pup is 9 weken en al 2,5 weken bij jullie? of snap ik dan iets niet? dan is hij toch veel te jong bij de moeder weggehaald?

maar goed je moet echt heel veel geduld hebben met een pup. en vooral heel veel liefde geven en allemaal de zelfde lijn aan houden wat opvoeden betreft.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Je hondje is sowieso veel te vroeg uit het nest gehaald. Wenselijk is pas na ruim 7 weken. Ik denk daarom ook dat hij niet bij een goede fokker vandaan komt. Een bezoek aan de dierenarts kan dan geen kwaad.

vergeet niet dat je pup nog een kleine baby is die alles moet leren. De bench naast je bed is goed, dan ben je in de buurt. Als hij gaat piepen kun je je vingers door de tralies doen of zachte susgeluidjes maken om te troosten. 

Bijten; tja dat doen puppies. Wordt niet boos, maar zeg au (met hogere stem). Gaat de pup door, dan loop je weg en negeer je de pup

goldens doen alles voor eten, gebruik dat bij het opvoeden. Hij doet iets goed, jij geeft brokje. 

En ga met de pup op cursus.

miep (Gast)

Excuses! Dit is echt erg, sorry. Hij is 11 wk. Ik heb het eventjes gecheckt. Hij komt trouwens van een boerderij van 2 oudere mensen die gewoon voor de hobby hondjes fokken. Hele aardige mensen en ik vertrouw ze opzich best!  Bedankt voor de antwoorden.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hij is nog zo klein, hoe kun je nu bedenken zo'n baby'tje te willen opvoeden met tikken, nekvel pakken, opsluiten en het huilen te negeren?

 

Zoek een goede hondenschool die jullie verder op weg kunnen helpen.

Een puppy opvoeden kost nu eenmaal veel tijd en geduld.

Het puppy bijten, zindelijk maken, alleen leren blijven, het hoort er allemaal bij.

Maar het kost veel tijd, zo'n puppy moet dat rustig leren, die kan dat niet vanzelf en al helemaal niet met een harde aanpak.

Daar krijg je alleen maar een onzekere en misschien wel bange hond van straks.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Kijk, je ervaart al dat die tik op de neus niet werkt dus kun je dat net zo goed niet doen.
Eveneens voor het nekvel.
Wat gezegd wordt, goldens zijn vaak voergericht. Beloon gewenst gedrag en negeer ongewenst.
Bijten? Geef een kauwbotje.
Laat hem op tijd rusten.
Ze hebben veel slaap nodig.
Mijn ervaring, ook al kreeg ik de mijne met een jaar uit het asiel, het was evengoed een pup, wees rustig, consequent en duidelijk.
Ja is ja, nee is nee.
Er is geen soms, geen grijs.
En ga op zoek naar een fijne cursus waar positief wordt getraind.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En beloon ook als hij buiten geplast of gepoept heeft.
Ik had overal brokjes en snoepjes, elke jaszak, zelfs op mijn nachtkastje....

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Acharme ik ben bang dat er op verkeerde sites is gelezen 

 

Wat betreft de bench .... 

Als je je pup echt in de bench wilt houden , zou ik dat eerst langzaam opbouwen en er een veilig plekje van maken. 

Je pup voelt zich misschien ook wel alleen dus een kartonnen doos naast het bed waar je je hand in kan doen kan ook helpen. 

 

Zindelijk zijn duurt lang en vergt tijd.

Ik vind het nu al knap dat het meeste buiten gebeurd , maar geduld en als er iets binnen gebeurd niet straffen maar gewoon opruimen. 

 

Tikken op de neus , nekval pakken enzo , gewoon niet , nooit doen ! 

Het doet pijn , is niet nodig en maakt je pup alleen maar onzeker , bang en zo bouw je geen band op met je pup. 

 

Je pupje is nog zo jong , geniet ervan en probeer alles rustig , het hoeft allemaal niet ineens , geef je pup tijd om te wennen. 

 

En probeer ook allemaal op een lijn te gaan zitten.

Als de een dit zegt en de ander dat , zou je zelf ook van in de war raken en weet je zelf ook niet meer wat wel en niet kan.

 

 

Misschien nog wel het belangrijkste (afgezien van een pup van 11 weken tikken geven) is nog niet genoemd. Kies voor een opvoedmethode en blijf die toepassen. Consequente reacties is het belangrijkst in deze periode van zijn leven.

dus OF erbij OF boven blijven, niet allebei dat gaat niet werken. Streng toespreken helpt ook niet. De pup verstaat nog geen mensentaal en denkt dat dat de normale tonen van mensen zijn (een hond wordt niet geleverd met een woordenboek). Wat WEL helpt: liefde, geduld en het belonen van positief gedrag.

Hebben jullie geen knuffel meegekregen uit het nest en zo ja, ligt die wel in de bench?

Als laatste en misschien wel belangrijkste: HEEEEEELLLLL snel naar een puppycursus. En vergeet niet je moeder en alle anderen die je hond willen slaan mee te nemen....

Ik zou hier wel een boek kunnen schrijven.

Zoveel zaken waar blijkbaar nog niet over is nagedacht. Soms vraag ik me wel eens af waarom er geen verplicht diploma is voor mensen die een puppy willen kopen.

Ik heb met jullie, maar nog meer met de hond te doen.

kijk nog eens goed naar hem, vooral zijn ogen en zie het onbegrip (hij begrijpt je oprecht nog niet en wil graag van je leren) en de liefde voordat je ooit nog eens het plan krijgt hem een tik op de neus te geven

Miep (Gast)

Bedankt voor alle reacties ondanks ik me best aangevallen voel (misschien is dat niet zo bedoelt maar zo ervaar ik het wel). Nogmaals word er niet geslagen onder een tik versta ik iets anders. Hij heeft geen knuffel mee gekregen en als hij bijt heb ik 'auw' op een hoge toon enz. al toegepast hij kijkt hij niet van op. Schijnbaar heb ik het allemaal dus verkeerd toegepast, nou sorry dan, ik deed ook mijn best. Hij word nooit voor straf in de bench gestopt en nooit gedwongen alleen als wij even kort weggaan of als we gaan slapen. In de bench liggen zijn speeltjes een kluifje en een warm zacht kussen. Als hij buiten poept of plast (bij uitlaten niet in tuin daar belonen we niet is dat slecht? Hij mag wel poepen of plassen daar maar liever niet) dan belonen we hem met hele kleine honden koekjes zoals een brok. Hij rijd ook tegen spullen of tegen mensen aan. Ik wil hem liever als gelijke maar wel dat hij luistert.. Nogmaals bedankt voor de antwoorden! Wat kan ik doen om zo'n nestknuffel te vervangen? Misschien met onze eigen geuren een knuffeltje geven of zo? Mijn moeder wilt hem eigenlijk niet boven hebben.. Vooral als hij zometeen groot word niet! 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Probeer het niet te zwaar op te pakken. Legio mensen denken dat zo'n tik op de neus etc de manier is.
En regelmatig komen topics als de jouwe hier voorbij.
Ik heb ook bepaalde dingen niet goed aangepakt toen ik mijn golden kreeg.
Ik ben niet roomser dan de paus.

Over het boven slapen, probeer binnen het gezin hier een beslissing over te nemen.
Onze heeft ruim 3 jaar beneden gelegen maar op een gegeven moment,met onweer vond ik het zo sneu, hij was doodsbang en sindsdien ligt ie op de slaapkamer.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Misschien een gedragen tshirt een idee? 

Vaak vinden pups dat wel fijn. 

 

Als je met de pup aan het spelen bent en hij bijt te hard auw zeggen en het spel afbreken. 

 

En voel je niet aangevallen hoor.

Je hebt opvoed tips gevolgd van internet ( net zoals je nu doet ) en helaas zijn dit geen diervriendelijke tips geweest.

 

Ik hoop dat je met de tips die hier gegeven zijn wel wat mee kan. 

 

Over uitlaten.

Je pup heeft nog geen controle over de sluitspieren en weet ook nog niet dat binnen of in de tuin niet mag.

mama ruimde namelijk eerst alles op. 

Ik zou je pup in eerste instantie ook belonen als hij het in de tuin doet.

Immers is buiten voor je pup ook buiten en je pup kent geen verschil tussen tuin en uitlaten. 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Rijden is vaak overprikkeling.
Haal hem eraf en laat hem rusten.
Probeer het te voorkomen door veel rust aan te bieden.
Ik zou elk plasje belonen.
Wil je niet dat ie in de tuin plast dan toch de straat op, ook s nachts.
Heb geduld. Alles is nieuw, hij weet echt niet wat je vraagt, daar is ie nog te jong voor.
Nestknuffel, helaas.
Ik zou iets van mijzelf bij hem leggen.

En ik wil even zeggen dat ik het fijn vind dat je hier bent gekomen en niet gelijk bent vertrokken.
Misschien vind je het leuk om een account aan te maken.
We houden hier erg van pup foto's!
:-)
Wat is zijn naam trouwens?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Denk je eens in, je wordt geboren.  Samen met je broertjes en zusjes ben je veilig bij mama. Haar geur is het eerste wat je op deze wereld ruikt en haar melk, haar overheerlijke melk, genieten gewoon.

Dan op een dag, wordt je opgehaald. Zomaar ineens, je komt in een huis wat helemaal anders is, niets is het zelfde. Mama, broertjes en zusjes weg, de bazen weg, alles is weg. 

Het ruikt anders, alles is weg en anders.

Je wordt in een kooi gestopt en bent helemaal alleen. Voor een sociaal levend dier, die gewoon samen wilt zijn, is dit zo beangstigend.

Je gaat piepen, roept je mama, die was er altijd als je een piep gaf. Nu komt niemand, hoe hard je ook piept, niemand.

Na een tijdje zal het piepen stoppen, veel te moe. Helaas voelt de pup zich nog steeds eenzaam en mist zijn mama.

 

NIET negeren dus. Zorg dat je als zijn moeder er voor hem bent. Naast je bed in een doos, arm in de doos. Als hij wakker wordt, even naar vuiten voor een plas en dan weer lekker verder slapen.

Zo zal je hond leren, dat jullie er voor hem zijn. Hij zal zich prettig en vertrouwd gaan voelen bij jullie.

Als je dan gaat oefenen met even de kamer uit en terug, zal hij leren dat ook als je even weg gaat het veilig is in je huis.

De kooi, zijn bench, geef hem zijn eten erin. Deurtje open. Zo zal hij leren dat het een prettige plek is. Leg hem erin met een kluifje en doe een keer even het deurtje dich als hij eet. Zo leer je de bench aan.

Bijten is voor een pup net zo normaal als plassen, poepen, slapen, eten en spelen. Ze hebben geen handen, maar gebruiken hun mond om dingen te ontdekken en te spelen. Bijten is lekker, zeker als je tanden aan het groeien zijn in je kaak en tijdens het wisselen. Kauwen werkt ook ontspannend.

Je zult je pup alleen moeten leren, dat bijten in jou niet de bedoeling is. Hij heeft daar nog geen idee van!

Als hij in je hand bijt, doe je handen op je rug. Bied hem vervolgens een speeltje aan waar hij wel in mag bijten. Zo leer je dat bijten in jou, geen aandacht is en bijten in een speeltje een feest is, dan geeft je hem veel aandacht. 

Als je je pup in je handen laat bijten, zal hij nooit gaan begrijpen dat dat niet de bedoeling is, nooit doen dus! 

 

Een tik op de neus, nekvel pakken, als ik dit bij jou zou doen, vind je me dan nog aardig? 

Verstaat je hond Nederlands? Nee toch. Zal hij dan je: nee verstaan en begrijpen? Niet dus.

Honden horen klanken, de betekenis van een woord zegt ze niets, jij zal hem moeten leren wat je met een woord bedoelt. Leer hem wat nee is, pas dan zal hij het begrijpen. 

 

Hoe je nee aankan leren:

neem in elke hand een brokje, hand open. Je hond zal een brokje willen pakken. Doe die hand dicht en zeg op een normale toon: nee. Hij mag het andere brokje pakken. Blijf dit herhalen (niet te lang achter elkaar) tot hij op nee naar het andere brokje gaat en je de nee hand open kan houden. Dan kan je je handen verder uit elkaar doen, het met 2 mensen gaan oefenen en op verschillende andere plaatsen. De grond, de tafel, op je benen. Als je hond op nee het andere brokje haalt, dan begrijpt hij wat nee is. Beloon wel voor het opvolgen van de nee.

Miep (Gast)

Dankje! Iets van mijzelf is een goed idee, eerst wilde hij de bench niet in zonder laars van mij (het is echt een voetenhondje hahah hij ligt graag op je voet gek beest) en daar ging die dan met z'n hoofd op liggen alleen dat is niet handig zo elke morgen er weer uit te halen enz. Een oud shirt ofzo is een optie. Ik sta open voor alle nieuwe ideeën en tips! Ik ben alleen een beetje gevoelig dus ben snel gekwetst haha slechte eigenschap. Uhm, hij heet Storm wn. Een foto zal ik morgen sturen net als dat ik mijn account aanmaak! Wanneer hij rijd is die super druk inderdaad. Er staan zoveel verschillende dingen op internet en eerst volg je de zachtaardige toe maar als dat niet werkt word je best wanhopig en moe als hij niet wilt stoppen met blaffen enz. en maar blijft bijten. Ik was een rustige hond gewent die vooral veel wilde knuffelen met me, maar als je de pup knuffelt wilt ie meestal in je neus happen ofzo :p niet agressief ik denk gewoon als spelen maar dan word ik een beetje gefrustreerd. Bij m'n vorige hondje had ik het gevoel dat ie me echt begreep en van me hield. Maar ik begrijp dat het nog maar een baby is en die band moet groeien. Je hand tussen de tralies lijkt ook niet te helpen. Pas wanneer hij zelf helemaal uitgeput en moe word van zichzelf dan lijkt hij rustig te gaan liggen en slapen. We hebben ook een kong voor hem gekocht, heeft iemand tips om hem naast gewoon uitlaten wat moeier te maken uit zichzelf? Ik dacht dat ze dat denkspelletjes noemde ofzo. Ik bedoel iets waar hij ook zichzelf mee bezig kan houden. Met de speeltjes zelf doet ie 2 min mee spelen en dan scheelt het hem niet meer. Met een kluifje hou je hem wel bezig maar laat ie soms ook links liggen. Excuses voor spelfouten (telefoon)

 

hoe behandel ik hem als gelijke (ik wil gewoon dat het mijn vriend word) maar dat hij zichzelf niet boven mij ziet en snapt dat hij naar mij moet luisteren? Sorry voor de lange berichten die van de hak op de tak gaan!

Toch nog maar een reactie van mij. Het was absoluut niet mijn bedoeling, en ik weet bijna zeker van anderen ook niet, om jou aan te vallen. Maar dit is een hondenforum waar mensen eerst opkomen voor de hondjes en dan pas de mensen ;)

Lees vooraleens de tips van Suzanna hierboven door. Zo mooi zou ik het nooit kunnen uitleggen.

Een band met je hond moet je opbouwen. Hij ziet jij nog niet als vervanger van zijn moeder, maar dat gaat echt wel groeien, met geduld, liefde en consequente opvoeding (een hondenmoeder is consequent tot het irritante af ;))

Heel veel succes en wij beloven je: na een moeilijke periode wordt het echt fantastisch! Hieronder is Google, nu acht maanden oud en de liefste labrador ever!
 Maar ook met Google hebben we de eerste maanden genoeg te stellen gehad. En het leuke is, dat zijn we nu allang weer vergeten omdat hij zo fantastisch is ;)

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Vergeet ook vooral niet te genieten van je pupsel.

Voor je het weet zijn ze groot 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe je het beste maatje van je hond wordt, zonder dat hij zich boven je ziet.

Jij geeft hem eten. aandacht en liefde. Speelt met hem en bied hem een veilige thuis haven. Je beschermd hem als hij bang is. Zorgt dat hij met andere honden kan spelen en gij een fijn leventje heeft.

Je neemt hem mee naar de DA voor een prik, minder leuk,  goed dat hoort er helaas bij

Geen haar op zijn hoofd die er over nadenkt om boven je te willen staan, want hoe moet het dan met zijn eten, de veiligheid, wie laat hem uit en zorgt voor hem? 

 

Geen een hond die de baas wilt worden.

Soms kan het zijn, dat de baas even geen baas is. Een hond komt in een situatie dat hij vind dat er wat moet gebeuren, ( er komt een enge vreemde man je huis in)  dan zal de hond ook actie ondernemen (gaat heel hard blaffen)  Niet omdat hij de baas wilt spelen, maar omdat de baas niets doet.

Zorg voor regels, wees duidelijk en consequent, dan krijg je een maatje voor het leven! 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" Trouwens alsnog bedankt voor jullie antwoorden! Even een vraagje over de 15 minuten: je zet hem om de 15 minuten buiten 's nachts? Of overdag? Om de 15 minuten in de nacht kom je zelf toch niet aan je nachtrust toe? En de achterdeur staat hier overigens de hele dag ook gewoon open! Is dat verwarrend voor hem? Hij plast en poept voornamelijk buiten alleen soms ook binnen. Nogmaals met een tik (ik vind het dan wel zielig) maar eigenlijk ziet hij het meer als spelen want hij gaat dan vrolijk door met bijten en blaffen en rennen. Ik wil het gewoon graag op de zachte aanpak doen maar ik heb geen idee wat helpt meer. In de weekenden of vakanties gaat hij er soms snachts voor ik ga slapen nog rond half 1 / 1 uur in de achtertuin uit en als hij dan blaft snachts weer in de achtertuin. Soms moet hij wel 3x per nacht daarna.. "

 



Wat ik bedoel met de 15 minuten, is dat je bv de wekker zet om 3u en hem dan een plas laat doen. Alles droog? Volgende nacht 3.15u, weer alles droog? 3.30u. Zover tot je een tijdstip bereikt die voor jullie werkt.

Een piep betekend niet direct dat hij eruit moet hoor, geef hem wat genegenheid en laat hem voelen dat je er bent.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Geduld, geduld, geduld...

Dat is het belangrijkste. Omdat ze nog zo klein zijn moeten ze alles nog leren. In het begin dacht ik ook dat ik het verkeerd deed omdat ze door bleef gaan met bijten, of omdat ze binnen bleef plassen etc. Maar het heeft allemaal gewoon tijd nodig, veel tijd en veel geduld.

 

Wat bij ons helpt bij de bench is als ze erin gaat daar ook een klein snoepje of kauwstick te geven. We geven ook haar eten in de bench, zo wordt de bench een fijne plek om te zijn. Af en toe leggen we ook een handoek over de bench, zodat het echt een holletje wordt. We merken dat ze dit fijn vind en er rustiger door is. 

 

Bij het bijten is lastig, dat hebben wij ook wel gemerkt. Een 'nee' een 'auw', soms helpt het en houd ze op. Een ander speeltje aanbieden, soms helpt het en houd ze op. Maar soms gaat ze door. Wat wij dan doen is haar negeren. Omdraaien, handen op de rug, spelen stoppen of als ze bij ons zit haar zonder pardon op de grond zetten als ze vervelend is. Als ze echt heel erg door blijft gaan en niet te stoppen is zetten we haar in de bench om te slapen (dus NIET als straf). Ze is nu 12 weken en hebben haar vanaf 7,5 week en ze begint nu pas wat rustiger te worden en wat eerder te reageren op onze signalen dat ze moet stoppen met bijten. En het zal nog wel een tijd duren eer dit helemaal voorbij is.

 

Wat bij ons ook geholpen heeft is slaappauze's inlassen. 1 uur spelen = 2 uur slapen. Onze pup pakte nooit uit zichzelf die rust, ging soms wel even haar bench in maar was er dan ook zo weer uit omdat ze toch weer wat zag of hoorde wat haar interesse trok. We hebben haar toen bepaalde keren per dag in haar bench gedaan om te slapen. Dit helpt echt voor de rust, je merkt dat ze minder druk is. Puppy's zijn net kleine kinderen, als ze moe zijn gaan ze niet slapen; ze worden juist heel druk en vervelend. Probeer dat dus voor te zijn. En consequent blijven: nee is nee.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Dankje! Iets van mijzelf is een goed idee, eerst wilde hij de bench niet in zonder laars van mij (het is echt een voetenhondje hahah hij ligt graag op je voet gek beest) en daar ging die dan met z'n hoofd op liggen alleen dat is niet handig zo elke morgen er weer uit te halen enz. Een oud shirt ofzo is een optie. Ik sta open voor alle nieuwe ideeën en tips! Ik ben alleen een beetje gevoelig dus ben snel gekwetst haha slechte eigenschap. Uhm, hij heet Storm wn. Een foto zal ik morgen sturen net als dat ik mijn account aanmaak! Wanneer hij rijd is die super druk inderdaad. Er staan zoveel verschillende dingen op internet en eerst volg je de zachtaardige toe maar als dat niet werkt word je best wanhopig en moe als hij niet wilt stoppen met blaffen enz. en maar blijft bijten. Ik was een rustige hond gewent die vooral veel wilde knuffelen met me, maar als je de pup knuffelt wilt ie meestal in je neus happen ofzo :p niet agressief ik denk gewoon als spelen maar dan word ik een beetje gefrustreerd. Bij m'n vorige hondje had ik het gevoel dat ie me echt begreep en van me hield. Maar ik begrijp dat het nog maar een baby is en die band moet groeien. Je hand tussen de tralies lijkt ook niet te helpen. Pas wanneer hij zelf helemaal uitgeput en moe word van zichzelf dan lijkt hij rustig te gaan liggen en slapen. We hebben ook een kong voor hem gekocht, heeft iemand tips om hem naast gewoon uitlaten wat moeier te maken uit zichzelf? Ik dacht dat ze dat denkspelletjes noemde ofzo. Ik bedoel iets waar hij ook zichzelf mee bezig kan houden. Met de speeltjes zelf doet ie 2 min mee spelen en dan scheelt het hem niet meer. Met een kluifje hou je hem wel bezig maar laat ie soms ook links liggen. Excuses voor spelfouten (telefoon)
 
hoe behandel ik hem als gelijke (ik wil gewoon dat het mijn vriend word) maar dat hij zichzelf niet boven mij ziet en snapt dat hij naar mij moet luisteren? Sorry voor de lange berichten die van de hak op de tak gaan! "

 Nou, als je direct van trollen wordt verdacht, dan denk ik, welkom op HP.... Dat heeft niet zoveel te maken met jouw gevoeligheid hoor.

Storm is een leuke naam zeg!

Je probeert teveel verschillende dingen in te korte tijd.

2,5 week, hou echt vast aan 1 methode, het duurt ff he?

Jij kon ook niet lopen en praten binnen een paar maanden.

Had iemand je dan telkens een draai om de oren verkocht als het niet lukt.....

En stap alsjeblieft af van het idee dat een hond de ganse dag bezig is om hoger in rang te komen o.i.d.

Daar ben ik in het begin bang mee gemaakt, als eerste door de deur, eerst wij eten , dan hij.... Echt daar zit het hem niet in.

Als jij duidelijk bent op een vriendelijke maar consequente manier, weet hij waar hij aan toe is.

Nog heel ff over die neus en jouw eigen woorden, dierenmishandeling.

Een hondenneus is anders dan een mensenneus.

Een ontzettend verfijnd en gevoelig lichaamsdeel waar de hond, jouw jachthond, heel veel mee kan en doet.

Je tikt hem op 1 van de meest essentiele delen van zijn lichaam.

Ik raad je echt aan een cursus te volgen, ik ben zelf de basiscursus bij een Martin Gausschool gaan doen.

Dat is 3 x per week 4 weken lang.

Heel intensief, maar je krijgt ook ontzettend veel theorie aan de hand van thema's, ik heb er heel veel van geleerd.

Jullie zullen wel eerst een puppiecursus gaan doen?

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je hebt al veel goede tips gehad,

 

het belangrijkste, allerbelangrijkste wat je pup moet gaan leren is dat hij bij jullie veilig is en begrepen wordt. Dat is niet altijd makkelijk omdat je daarvoor moet weten wat een pup nodig heeft  en je de taal die de hond spreekt moet leren begrijpen. Daarom raad ik je aan om veel te lezen over pups en hondentaal, en verzorging.

 

Dit is bijvoorbeeld een goed informatief stuk over pups en jongen honden

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

en dit is een goede basis om de lichaamstaal van honden te leren kennen zodat je snapt wat ze bedoelen.

 

Het piepen s nachts bijvoorbeeld is juist heel knap van de pup, hij geeft dan aan dat er iets is, probeert je iets te vertellen, misschien moet hij nodig, of hoort iets, of is bang en heeft geruststelling nodig. Veel mensen nemen daarom de pup mee naar de slaapkamer zodat je meteen kan reageren. Zo gaat de pup zich begrepen voelen en jou leren vertrouwen dat als er iets is hij bij jou terecht kan.

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

Positief je hond begeleiden is voor mij dat je probeert te voorkomen dat de pup fouten maakt. Dus niet afwachten tot hij de spullen gaat slopen en dan corrigeren, bijvoorbeeld, Maar voorkom dat hij gaat slopen. Als je ziet dat hij van plan is iets te gaan slopen, roep je hem rustig vriendeliijk bij je (dus geen foei of nee gaan roepen, daar wordt de pup alleen maar opgewonden van) en beloon hem dan met een spelletje of een knuffeltje (rustig onder de kin)

 

 

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

hoi,

 

ik zou ook eens als je de tijd ervoor hebt, de topics over pups en de encyclopedie doorlezen. ik heb daar veel interessante informatie opgedaan en leuke tips en ideeën. die ook allemaal uitgaan van een positieve benadering.

 

succes en geduld ;) ik heb zelf ook een pup,  het kost tijd maar als het eenmaal lukt is dat het beste gevoel ooit  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wow, ik krijg straks een pup van 8 weken, die neem ik mee als IK ga slapen, een  vetbedje naast mijn bed , donker en heus de pup gaat slapen, en snachts ga ik er uit om te laten plassen, zeker als de pup waarschuwt , piepen of onrustig zijn, en opsluiten in een bench en dan maar laten ..huilen.. nee zou ik zelf dus nimmer doen, een pup heeft het altijd moeilijk om in het begin alleen te zijn, zeker in de nacht, en voor ene bench ben ik niet, en tuurlijk kan de hond niet het hele huis ter beschikking krijgen als je even weg moet, maar maak dan een ruimte pupvrij sloopvrij, en leer de pup dat tie even alleen moet zijn, begin met een minuutje en voer dat heel langzaam op......

 

een kleine tik op de neus ? wie heeft je dat nou weer wijsgemaakt ? slaan is uit den boze zeker als je pup..huilt... en tuurlijk als de pup maar lang genoeg huilt zal die er mee ophouden, maar zorgt dat voor een fijne en goede band met je hond straks ? nee toch.

 

een  pup moet nog veel ervaren en leren, slaan , in nekvel pakken, daar leer je pup niets van.

 

jij kan er voor zorgen dat je pup je vertrouwt door hem naast bed te laten slapen, desnoods in een grote doos, t.v. doos, lekker met een vetbedje en als die piept onrustig is, eruit te laten, plassen of poepen, en dan weer naar bed, je hand erbij en je pup slaapt verder, wordt je pup vertrouwt bij jou en je wil hem niet op de slaapkamer hebben dan kan je wanneer de pup gewend is en ouder wordt verwijderen, stukje voor stukje naar een plek waar jij wilt dat tie voortaan de nacht doorbrengt..... geduld en nog eens geduld... dat is een vereiste voor een pup. en ook geborgenheid, en die geef je niet als je de pup laat huilen en dan ook nog een pak slaag van je krijgt. !!!!!!!

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: HELP! Fleur eet grindstenen!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^