Agressief baasje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dat heb ik weer. Loopt Dobby lekker los, en als we bijna het wandelgebied uit zijn is het ineens spitsuur. Aan alle kanten honden. Ik loop een pad op om een sheltie met paniekerige eigenaar te ontwijken en kom dan in het zicht van, wat leek, een Boxer en een zwarte hond.


Dobby gaat buurten, loopt er rustig naartoe en gaat wachten. De honden snuffelen. Dobby gaat op de boxer rijden, en hij wordt weg gesnauwd. Dobby moppert een beetje, en ik zet het op een lopen richting de honden.

 

Bleek de Boxer een... tja... zag er uit als kruising Staff/bull. Begint die baas van die hond toch een partij agressief te reageren, beginnen met schreeuwen dat Dobby agressief is. BAM! Honden klappen op elkaar en happen lucht terwijl ze om elkaar heen dansen. Ik vermoed dus door de reactie van die baas. Ik brul "HEE!". Honden komen los en staan stil. Man roept dat als mijn hond agressief is, ik hem vast moet houden. BAM! Honden klappen op elkaar. Ik spring er tussen en wil Dobby vast grijpen, maar de andere hond was dichterbij. Die pak ik bij de halsband en die hond is meteen rustig. Dobby houdt meteen op met "vechten".


Die man roept "laat mijn hond los". Dus ik pak Dobby vast en ik laat die andere hond los. De man gaat door dat hij mijn hond een rotschop gaat geven als hij dat nog een keer doet. Ik probeer uit te leggen dat Dobby zo doet omdat hij meerdere keren is aangevallen door dat soort honden. Die man roept weer dat hij mijn hond een rotschop zal geven en komt met uitgestoken vinger op me af. Ik zeg "dan doe ik aangifte", draai me om en loop weg. Ik hoorde nog wat gemompel achter me.


Was het correct dat Dobby op die hond ging rijden? Nee. En Dobby is tegenwoordig een beetje een angst snauwer. Of dat nou komt door zijn slechte oog en/of zijn nare ervaringen met gladharige, donkere, stoere honden... geen idee. Maar blijkbaar kan de beste man het verschil niet zien tussen angstsnauwen en echte agressie. Gelukkig was die andere hond de stabiele(re) factor, maar je vraagt je af hoe lang dat blijft, met zo'n baas.


Het rare is die man bleef maar zeggen "als ik je hier nog een keer zie, dan". Ik woon hier 2 jaar, en loop bijna elke dag in dat gebied, en heb hem nog nooit gezien. Rara...


Nou ja, de stereotypes bestaan dus echt.

honden page profiel DirkDirk 3 doggies

honden foto van Dirk

Nou ik denk dat die man gewoon schrok, ja hij had anders kunnen reageren.
Maar jouw hond was de aanleiding.
Misschien kan je hem inderdaad beter aanlijnen als hij zo reageerd

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Zo, stereotypes? Gezien hoe deze situatie in de eerste instantie ontstond vind ik zijn reactie niet helemaal onterecht. Sterker nog, ik zou ook pislink worden van een losloper die op mijn hond begint te rijden en vervolgens ook nog begint te snauwen. Of ik zou gaan schreeuwen - Nee, denk het niet, maar ik had je ook met klem gevraagd of je je hond bij je wilde houden. Om het nu op staffords en stereotypes te gooien vind ik redelijk... Laf, eigenlijk. 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik kan me wel voorstellen dat het andere baasje het verschil niet ziet tussen agressie en angstagressie, vroeger kon ik het verschil ook niet zien, nu af en toe nog steeds niet...

 

Maar goed, om dan te zeggen dat hij je hond gaat schoppen... tja dat gaat wel een beetje té ver he! 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Denk net zoals Dirk dat het meer schrik was dan echte agressie. Als je 10 keer zegt dat je een hond gaat schoppen doe je het niet. Niet dat het voor jou niet daardoor ook schrikken was maar iets met mensen en holle vaten.

 

Moet wel zeggen ik heb dat dus ook wel eens hier. Soms word ik wel eens heel kwaad om bijna niets maar dan heb ik er al heel veel die week gehad en dan kan iemand wel eens de druppel zijn. En inderdaad... Dan is mijn hond nog heel braaf maar verpest ik het zelf grandioos. Oh mn baas is boos dus ik nu ook, dat effect. Heel stom maar het gebeurt...

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

de reactie van de man ... wellicht als een die de situatie niet juist kon inschatten tot daar en toe ... kan dat nog wel snappen. 

 

Maar op moment dat de honden stil stonden zou hij toch op dat moment beter moeten weten. En om dan maar door te gaan ... ja nee. 

En volgende keer, nu je hem hebt leren kennen, idd aan de riem en met grote boog eromheen. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Laat ik mijn antwoord ook nog even wat nuanceren... Soms iets te kort door de bocht via mobiel 

Ik heb zelf een hond die fel reageert in dit soort situaties. En dat ik dan, terwijl ik op zo'n moment letterlijk in zo'n situatie word gedwongen, vaak achteraf opmerken krijg over hoe mijn 'rot hond' reageert. Of over hoe chagrijnig ik reageer. Terwijl Winter er (overduidelijk) niet om vraagt om benaderd, bereden en afgesnauwd te worden door een loslopende hond. Dus dit kwam even 'dichtbij'. 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Oh, de hond van die man was eigenlijk perfect. Niks rothond hoor. Ik vond hem best leuk, leek wel een tijger zo licht gestroomd was hij. Die baas echter... Ik kreeg zelfs de indruk dat die man alleen maar feller werd omdat ik rustig bleef. Maar goed, hij zou niet de eerste zijn die een klein vrouwtje met een blindenbril zag en dacht "die gaan we eens even lekker intimideren".

 

Overigens sprak ik toen ik op weg naar de uitgang een hondenbaasje en die zei "die gestreepte hond? Ja, met dat baasje zijn al meer problemen geweest. Ik loop om als ik ze zie." Bizar eigenlijk, ik heb ze nog nooit gezien. Misschien omdat het nu vakantie is?

honden page profiel SYSY 3 doggies

honden foto van SY

De reactie van die man is misschien wat overdreven, maar je weet natuurlijk niet wat daar achter zit. Wanneer hij zijn hond aan de lijn heeft en een hond die los loopt gaat op de hond rijden, kan ik me voorstellen dat hij schrikt. Misschien dat zijn hond wel niet goed met andere honden kan, je weet het niet.

 

Zelf hebben wij nu ook een stafford pup en is een schat van een beestje, heel onderdanig naar andere honden. Maar we weten dat dit KAN veranderen als ze ouder is. Je moet er dus wel altijd goed op letten. Wel hoop ik dat die man niet altijd zo 'agressief' is, want dat zal niet altijd een goede uitwerking hebben op de hond.

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Ik begrijp die persoon wel, de manier waarop hij reageert is niet nodig, maar hij is waarschijnlijk geschrokken.

Ik heb zelf een hond-agressieve dame en ik kan er wat van krijgen dat honden loslopen als ik eraan kom.  Die honden mogen loslopen, maar spijtig genoeg laten ze mijn hond niet gerust en die reageert met aanvallen of op zijn minst behoorlijk snauwen en wie heeft het dan gedaan?  Juist, onze Niké want zij is agressief.  Ik wordt dus ook woest.  Nou zal ik nooit iemand bedreigen, maar ik vraag ze wel (niet altijd even vriendelijk moet ik bekennen) om hun hond bij zich te houden.  Die mensen kennen mijn hond niet dus moeten ze dat risico niet nemen.

Onze meid loopt ook los en de andere twee ook, maar als ik iemand zie aankomen, gaan ze aan de lijn tot die persoon voorbij is.  Dat vind ik niet meer dan attent zijn voor de andere hondeneigenaar.  De manier waarop hij reageerde, is niet goed, maar wie weet, heeft hij wel meer van zulke akkefietjes meegemaakt met ergere gevolgen...

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

" Oh, de hond van die man was eigenlijk perfect. Niks rothond hoor. Ik vond hem best leuk, leek wel een tijger zo licht gestroomd was hij. Die baas echter... Ik kreeg zelfs de indruk dat die man alleen maar feller werd omdat ik rustig bleef. Maar goed, hij zou niet de eerste zijn die een klein vrouwtje met een blindenbril zag en dacht "die gaan we eens even lekker intimideren".
 
Overigens sprak ik toen ik op weg naar de uitgang een hondenbaasje en die zei "die gestreepte hond? Ja, met dat baasje zijn al meer problemen geweest. Ik loop om als ik ze zie." Bizar eigenlijk, ik heb ze nog nooit gezien. Misschien omdat het nu vakantie is? "

 Dat kan natuurlijk. Mij zien mensen ook maar zelden  ik loop op onmogelijke tijden en draai rechtsomkeert als ik toch per ongeluk iemand tegen kom  schreeuwen en dreigen Is natuurlijk absoluut niet oké, maar je hebt er helaas ook van die stumpers tussen die echt *niet* in actie komen voordat je echt link word (qua hond terugroepen, etc). Vooral met die 'stereotypering' van baasjes van staffords vraag ik me soms af in hoeverre die reacties gevormd worden door andere baasjes met hun goedbedoelde 'hij doet niets' en 'honden regelen dat onderling zelf wel'. Ik ben ook een enorme bitch als ik met Winter loop; als ik het niet regel, dan gaat hij het doen, en dat probeer ik nu juist te voorkomen. 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

"  Dat kan natuurlijk. Mij zien mensen ook maar zelden  ik loop op onmogelijke tijden en draai rechtsomkeert als ik toch per ongeluk iemand tegen kom  schreeuwen en dreigen Is natuurlijk absoluut niet oké, maar je hebt er helaas ook van die stumpers tussen die echt *niet* in actie komen voordat je echt link word (qua hond terugroepen, etc). Vooral met die 'stereotypering' van baasjes van staffords vraag ik me soms af in hoeverre die reacties gevormd worden door andere baasjes met hun goedbedoelde 'hij doet niets' en 'honden regelen dat onderling zelf wel'. Ik ben ook een enorme bitch als ik met Winter loop; als ik het niet regel, dan gaat hij het doen, en dat probeer ik nu juist te voorkomen.  "

 Inderdaad, dat is wat ik ook doe.  En soms roep je van ver al of ze aub hun hond willen aanlijnen en soms horen ze je niet of ze roepen terug dat hij niks doet.

Neen hij niet, de onze wél en of ze nu aan de lijn hangt of niet, ze laat die hond echt niet gerust als hij naar haar toekomt zonder haar "toestemming".  Dan krijg ik hartkloppingen en zie ik het gevecht al gebeuren en dan kan ik ook pissig worden, ja.

Die mensen hebben dikwijls geen enkel idee wat voor schade er kan ontstaan als hun hond wordt aangevallen, ze hebben dit misschien nog nooit meegemaakt, maar ik wel en ik wordt er niet blij van.

Eens onze Niké een hond vast heeft is het moeilijk haar te laten lossen en als die hond zich zowat in haar muil werpt, helpt het niet dat ik zeg dat ze dit niet mag doen... We kunnen haar laten stoppen als ze nog niet bij de hond is of als ze zou vertrekken maar als die hond als een gek naar haar toe loopt... dan zouden we zelf mét haar misschien kunnen wegrennen, maar het zou wel idioot zijn als die hond dan nog achter ons aankwam. 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier ook een hond die bijna nooit losloopt... En als hij losloopt en er wordt op hem gereden én hij wordt afgesnauwd... Dan heb je de poppen aan het dansen... 

 

Ikzelf zou niet zo schelden als die man, maar ik zou mijn hond wel in bescherming nemen (tegen zichzelf). 

 

Ergens kan ik er dus wel in komen dat hij boos werd, maar ik kan me ook voorstellen dat jij daar weer pissig van word.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

 Vooral met die 'stereotypering' van baasjes van staffords vraag ik me soms af in hoeverre die reacties gevormd worden door andere baasjes met hun goedbedoelde 'hij doet niets' en 'honden regelen dat onderling zelf wel'. Ik ben ook een enorme bitch als ik met Winter loop; als ik het niet regel, dan gaat hij het doen, en dat probeer ik nu juist te voorkomen.  "

 Geen Stafford dan maar dat verschil ziet men toch niet en ja.. Heb je wel een punt.

 

Ik had laatst een Malteesje en een super felle Lab voor mn neus aan de flexi. Tekeer gaan als idioten, vooral de Lab, terwijl er gewoon een twee baans weg tussen ons zat. Flexi's gaan helemaal uit, baas staat er stom naar te kijken. Ik fluister dat ze moet gaan zitten en zowaar blijft ze kalm maar uiteindelijk ben ik het zelf helemaal zat omdat we geen kant op kunnen en ik weet wat er na een paar minuten gaat gebeuren. Ik zeg dus tegen die beste meneer dat hij het best allemaal door kan laten gaan maar ik niet in sta voor de gevolgen wanneer z'n lijntjes knappen. En dan ben je dus meteen een aso enzo. Smerige blikken. 

 

Kon er alleen maar om lachen maar oké, zo gaat het dus wel.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Laat ik mijn antwoord ook nog even wat nuanceren... Soms iets te kort door de bocht via mobiel 
Ik heb zelf een hond die fel reageert in dit soort situaties. En dat ik dan, terwijl ik op zo'n moment letterlijk in zo'n situatie word gedwongen, vaak achteraf opmerken krijg over hoe mijn 'rot hond' reageert. Of over hoe chagrijnig ik reageer. Terwijl Winter er (overduidelijk) niet om vraagt om benaderd, bereden en afgesnauwd te worden door een loslopende hond. Dus dit kwam even 'dichtbij'. 
  "

 

Ik pik deze er even uit ,vind ik een mooie! 

Ik lees het verhaal van Wilma en denk ook; nah wat een lekker ventje, jeez! verre van netjes van die man ook hoor, zo reageren. 

 

maar ja, zelf heb ik er ook 1, ik hou d'r bij me, niemand heeft er last van, maar komt er 1 hond geintjes uithalen bij haar, heb je heeeel snel feest. en dan krijg ik de verwijten, terwijl ik juist gedonder wil voorkomen en ook maar in die situatie wordt gebracht. precies zoals hannah hierboven heel mooi aangeeft. en dan begrijp ik ergens die man ook wel weer ja...en ben  je dan de zoveelste die week/dag, zoals S&F dat aangeeft, dan ben je misschien niet zo netjes meer...

 

niet goed allemaal, maar ja, ik snap de andere kant ook ergens wel..

 

ik begrijp je heel goed wilma, en jij hebt ook genoeg gedonder en gedoe met dobby en andere honden gehad. maar ja, de ander ekant van het verhaal, kan ik me ook indenken. 

maar nee, niet lekker dat jou dit weer gebeurt zo, snap ik! 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Noot: de betreffende hond zat niet aan de lijn, die liep te met een andere hond te rennen op het losloop veld. Daarom had aanlijnen niet handig geweest, dat vergroot de kansen op afwijkend gedrag van Dobby alleen maar als die hond in de buurt was gekomen. Het gedrag aan de lijn is namelijk heftiger dan los, vandaar dat los + los me beter leek dan vast + los. Dat kan ook mis gaan, maar naar mijn mening was het klaar tussen die twee (Dobby was zelfs meer dan 5 meter verder gelopen) tot die man tegen mij ging lopen schreeuwen. Toen sprong zijn hond er weer bovenop.

 

Ik zei juist "stereotype" omdat je die mensen met haantjes gedrag én zo'n hond dus bijna nooit tegen komt. Het stereotype voor mensen met Staffies is dus verkeerd haha.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva 3 doggies

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Noot: de betreffende hond zat niet aan de lijn, die liep te met een andere hond te rennen op het losloop veld. Daarom had aanlijnen niet handig geweest, dat vergroot de kansen op afwijkend gedrag van Dobby alleen maar als die hond in de buurt was gekomen. Het gedrag aan de lijn is namelijk heftiger dan los, vandaar dat los + los me beter leek dan vast + los. Dat kan ook mis gaan, maar naar mijn mening was het klaar tussen die twee (Dobby was zelfs meer dan 5 meter verder gelopen) tot die man tegen mij ging lopen schreeuwen. Toen sprong zijn hond er weer bovenop.
 
Ik zei juist "stereotype" omdat je die mensen met haantjes gedrag én zo'n hond dus bijna nooit tegen komt. Het stereotype voor mensen met Staffies is dus verkeerd haha. "

 Ik snap het dus niet helemaal. Als je hond gewoon aan de lijn was, had jouw hond niet bij zijn hond kunnen komen. Dan was er toch ook niks aan de hand. Ik vind het best onverantwoord om je hond los te laten bij andere honden als je weet dat je hond slecht reageert

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het voornaamste is dat het niet helpt als ik van een afstandje zie "Boxer" en dus minder geneigd ben aan te lijnen omdat ik weet dat dat wel goed zal gaan. Er is namelijk 1 boxer waar Dobby een hekel aan heeft en dat komt omdat die Boxer Dobby aanviel toen het donker was. En die boxer was het niet. Een andere boxer was het trouwens óók niet: kom ik dichterbij, en "Boxer" blijkt een Staff/bull kruising te zijn. Had ik dat van tevoren gezien... Dan had ik hoogst waarschijnlijk omgelopen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ppffffff, bah! Wat een kl.....k

Rijden kan komen door spanning, opwinding, het even niet meer weten. Wij bazen doen daar moeilijk over. Een hond die dit vervelend vind, geeft even een snauw: ga van me af! 

 

Grote kans dat door zijn gebrul de honden opgefokt raakten en opelkaar klapte. Dat schreeuwen moedigt ze aan. 

Was er schade? Ik denk het niet, gewoon bluf, spanning, stres zo op elkaar klappen. 

Jammer dan.

Heel jammer dat die eigenaar zo reageert. Bah! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

 Wanneer hij zijn hond aan de lijn heeft en een hond die los loopt gaat op de hond rijden, kan ik me voorstellen dat hij schrikt. Misschien dat zijn hond wel niet goed met andere honden kan, je weet het niet.
 

 Als mijn hond aan de lijn zit, heb ik 100% controle. Komt er een losse hond aan, dan doe ik mijn hond achter me en stuur die hond weg. Boos weg: ga, donderdop! 

Als baas moet je assertief zijn, ingrijpen.

Wilma haalde de honden uit elkaar, dat is de manier, ingrijpen.

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Geen schade, het was echt luchthappen. En ja, ik denk ook dat zonder het geschreeuw van die man het maar bij 1 schermutseling was gebleven. Eigenlijk het meest extreme voorbeeld van "gedrag van de baas beïnvloed hond" wat ik ooit heb gezien.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Ok, de reactie van die man was er fel over maar ik zou ook behoorlijk boos zijn. Losloop gebied of niet, altijd eerst vragen of het kan!

Dat jij naar de honden toe moest lopen en er intussen veel gebeurd is zegt mij dat je ook niet bepaald vlakbij was.

honden page profiel MoniqueMonique 2 doggies

honden foto van Monique

"  Als mijn hond aan de lijn zit, heb ik 100% controle. Komt er een losse hond aan, dan doe ik mijn hond achter me en stuur die hond weg. Boos weg: ga, donderdop! 
Als baas moet je assertief zijn, ingrijpen.
Wilma haalde de honden uit elkaar, dat is de manier, ingrijpen.
  "

 Dat werkt misschien bij jou hond maar bij de mijne niet. Mijn staffords hebben mij geleerd om ten alle tijde mijn rust te bewaren.

Als ik boos word,mijn stem verhef,dan is het hek van de dam.

 

Mijn honden snauwen een hond niet af als ze bereden worden,ze grijpen de andere hond en welke hond is dan weer de smeerlap?

En gaat het fout dan weet ik hoe ik ze van een andere hond moet afplukken.

 

Toevallig had ik het in een ander topic gezet.

Vanmorgen werd ik opgewacht door een staffordeigenaar met 2 amerikaantjes,als oefenmateriaal,hij wilde dat zijn honden bleven zitten als ik  langsliep.Ik kon amper een kant op,die honden vielen enorm uit en Vigo begon ook,ben een auto showroom binnengestapt,omdat ik er geen zin in had en ook omdat ik 2 gekneusde vingers heb,dat doet pijn als de mijne gaan uitvallen.

 

Het is dat ik mijn kalmte moet bewaren maar ik dacht wel,achterlijke idioot. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  Dat werkt misschien bij jou hond maar bij de mijne niet. Mijn staffords hebben mij geleerd om ten alle tijde mijn rust te bewaren.
Als ik boos word,mijn stem verhef,dan is het hek van de dam."

 Dat was hier dus ook het geval. Heel erg bizar om mee te maken. Ik was al we bekend met angstige baasjes waardoor de honden ook angstig worden, maar deze variant kende ik nog niet.

 

Enne, als ik een bekende hond los zie spelen met een andere hond, dan ga ik niet vragen of ik er langs kan lopen. Men roept dat hier op het forum altijd wel, maar in de praktijk gebeurt dat gewoon niet waar ik woon. Ook niet bij mijn vorige huis trouwens. Ik denk wel eens dat de normen hier op HP leuk zijn, maar misschien door 1% van de hondeneigenaren actief toegepast worden.

Ik liep overigens ongeveer 20m verder. Vandaar ook dat ik er na de eerste "ga van me af"-snauw van die andere hond en Dobby's "wow, niet zo heftig!" onzekere-snauw en een beetje luchthappen er al direct naast stond.

Sommige mensen zullen 20m ver vinden, maar een paar jaar terug liep Dobby gerust 200m vooruit. Met veel training is dat al teruggebracht naar zo'n 30-40m. Het is vooral een kwestie van rust in zijn eigen kop. Anderhalf jaar geleden liep hij bij het loslopen voor het eerst even áchter me. Dat was zo uniek dat ik in eerste instantie dacht dat hij ziek was... Met het ouder en rustiger worden loopt hij nu steeds vaker achter me, dus dat zal nog wel verbeteren. Het is in ieder geval voor mij geen reden om een hond dan maar tot zijn 9e aan de lijnt e houden... Noot, we hebben het hier dus wel over een open stuk polder waar er maximaal 200m zicht is. Moet het baasje wel de goede conclusie qua ras trekken, maar goed...


Je hebt een probleemhond of je hebt het niet (refererend aan zijn vroegere pogingen 200m voor me uit lopen, én zijn zwemobsessie). Zal hij ooit een perfect opgevoede hond worden? Denk het niet. Maar als je weet vanuit welke Marianentrog we al zijn gekomen... dan doet ie het best goed.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Als je de hond al kent dan weet je reeds of het kan of niet maar als je de andere hond niet kent dan laat je je hond niet zomaar naar die andere hond. Al zeker niet als die zo gaat rijden, daar zit geen enkele baas/hond op te wachten en mag je blij wezen dat die hond Dobby niet flink te pakken had.

't is maar een kleine moeite om even je hond bij te houden en te vragen of het gaat. Als je je hond niet voor even dicht bij je kan houden dan hoort die eigenlijk niet los want een losloopgebied is nog steeds voor iedereen en niet alleen voor loslopende honden.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Ok, de reactie van die man was er fel over maar ik zou ook behoorlijk boos zijn. Losloop gebied of niet, altijd eerst vragen of het kan!
Dat jij naar de honden toe moest lopen en er intussen veel gebeurd is zegt mij dat je ook niet bepaald vlakbij was. "

 

Het eerste losloopveld waar dat zo gaat als jij wilt, moet ik nog tegen komen.

Niet dat ik er vaak kom gelukkig want ik vind het geen fijne plekken om te lopen, maar ik ga wel eens met de honden naar een vriendin, dan zijn we ook aangewezen op die (losloop)velden bij haar in de buurt.

Het zijn drukke plekken waar van alles loopt en ook fietsers, alles door elkaar heen.

Nog nooit meegemaakt zelfs dat iemand vroeg van te voren of het goed was als hun hond bij ons kwam buurten, daarom gaan mensen er ook heen, denk ik, tenminste zo lijkt het altijd te gaan.

 

Zoals die man reageerde bij Wilma en Dobby vind ik gewoon eng, ik zou gewoon niet geloven wat ik hoorde.

Meerdere keren dreigen met een rotschop geven.

Ha ha, ik ben helemaal niet gewend hier dat mensen zo met elkaar omgaan en al helemaal niet om zoiets.

Maar als ik zoiets zou meemaken als Wilma, ik zou geschokt zijn.

Dus ik vind het ook veel te overdreven zoals die man tekeer ging.

 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Als je de hond al kent dan weet je reeds of het kan of niet maar als je de andere hond niet kent dan laat je je hond niet zomaar naar die andere hond. Al zeker niet als die zo gaat rijden, daar zit geen enkele baas/hond op te wachten en mag je blij wezen dat die hond Dobby niet flink te pakken had.
't is maar een kleine moeite om even je hond bij te houden en te vragen of het gaat. Als je je hond niet voor even dicht bij je kan houden dan hoort die eigenlijk niet los want een losloopgebied is nog steeds voor iedereen en niet alleen voor loslopende honden. "

 

Ik laat Moh bijna nooit ergens los omdat zij tijdens het loslopen veel ruimte gebruikt. Ze rent en rent en rent. Hier in de buurt is er in de winter periode een recreatieplas open gesteld voor honden. Dit hele gebied is losloop en ruim en overzichtelijk. Ik heb daar vorig jaar met Moh veel gelopen. Moh is heel hond sociaal en rent/loopt van de ene hond naar de andere hond. Maar het is daar onmogelijk om serieus te vragen aan elke eigenaar of de honden sociaal zijn. Ik vind niet meer dan normaal dat als je geen sociale hond hebt die niet los kan dat je dan de losloop gebieden ontwijkt. Of zie ik dat dus helemaal verkeerd?

Zo ga ik met Moh dus nooit naar een losloopgebied hier in de buurt omdat daarlangs weide is met paarden en ook zelfs stukken met prikkeldraad. Daar zie ik Moh al dwars doorheen gaan en omdat ik haar daar niet los kan laten en ik vast in losloopgebied echt niet fijn vind vermijd ik dat gebied. Ik ga daar niet aangelijnd lopen en dan verwachten dat iedereen voor mij zijn hond aan de lijn doet.

Als ik naar omheind losloopveld ga en er zijn al honden dan vraag ik aan het hek of ik erbij kan of niet.

 

En Wilma, ik denk dat Dobby de hint heel goed begreep van de andere hond en dus al weg liep dan is het extra jammer dat dan alsnog de eigenaar van de ander hond een ruzie veroorzaakt door zijn reactie. Uit jouw verhaal blijkt dat de honden er voor zichzelf er al uit waren...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"  
Het eerste losloopveld waar dat zo gaat als jij wilt, moet ik nog tegen komen."

Precies. Het is hier ook niet de norm. Sterker nog, de keren dat er geroepen wordt, is de reactie meteen zo krampachtig dat dat tot meer problemen leidt. Ik heb al meegemaakt dat iemand waarmee ik op liep riep "ze is net geopereerd", dan verstaat men blijkbaar "ze is een bloedlustige moordenaar" en reageert navenant. Al iets te vaak gezien, op meerdere locaties. Mijn norm is: aangelijnd en ruimte om te passeren: dan ik ook aanlijnen. Los kan los bij.

En ik denk dat de onrealistische verwachtingen die door de HP norm verwacht worden bij HP baasjes voor veel frustraties zorgen.


Trouwens gaat Dobby meestal rijden omdat kleine hondjes opdringerig-onderdanig naar zijn kin blijven springen, maar dat was niet gebeurd die dag, dus geen idee waar dat rijden ineens vandaan kwam.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Voordat wij op vakantie gingen hebben wij de regels van een losloopgebied gecheckt en die zeggen dat je je hond ten allen tijde onder controle moet hebben en dat die niemand tot last mag zijn. Helaas eigenen mensen met 'sociale' honden zich maar al te graag die gebieden toe zodat mensen met honden die niet los kunnen of niet met elke andere hond door 1 deur kunnen die gebieden moeten ontwijken net zoals mensen zonder hond die er niet van gediend zijn dat een hond (rustig of niet) bij hun komt buurten. Mensen met honden die graag loslopen maar fysiek niet meer tegen een stoot kunnen die kunnen daar ook niet meer wandelen. Wij hebben vaak genoeg een 'sociale' huppel-de-pup-hond bij Nala gehad waarvan we dachten... als we daar met Kira waren konden we met een mankende Kira naar huis.

 

Waar wij op vakantie waren was het losloopgebied niet te vermijden tenzij we de auto namen om de hond even te laten plassen en zo zijn er nog wel heel wat plaatsen waar dat zo is.

 

Losloopgebieden zijn niet alleen voor loslopende honden, het zijn gebieden waar je hond los mag als die luistert en andere niet tot last is.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Linneke, ja dat zullen inderdaad de regels zijn, het klinkt ook logisch.

Zo gaat het in de praktijk helemaal niet en zullen mensen met een hond die aan de riem loopt en zou kunnen aanvallen als een storend element worden beschouwd.

Zoiets als...oh bah, gevaar...wat moet die hier terwijl onze honden hier zo onbekommerd kunnen rennen en spelen, daar is het toch voor bedoeld hier?

 

Als ik bij m'n vriendin ben vind die ik dat losloopgebied sowieso niks aan, veel te druk.

Bij haar is dat losloopgebied midden in een woonwijk, in een park dus daar zijn veel mensen met honden.

En helemaal als je zo'n man treft als Wilma en Dobby, dan loop je niet meer zo fijn.

 

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Nieuwe camera!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^