labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ilonka (Gast)

Hallo allemaal, wij willen een hond gaan nemen. Hebben ons ingelezen in alle rassen. Wilden eerst een beagle maar na een aantal forums te hebben gelezen en hier veel gelezen te hebben dat deze honden toch wel echt erg eigenwijs zijn, zijn we toch geswitched naar een labrador. We twijfelden ook hiertussen beagle/labrador. We hebben er erg veel zin in, maar nu we het tegen mensen vertellen krijgen we steeds dezelfde reactie van mensen en dat is:"nou dan ga je lekker stinken naar hond" en "Oh nou die stinken wel hoor". Een hond ruikt natuurlijk altyd een beetje..het is tenslotte een hond. En waterhonden hebben natuurlijk een vettige vacht. Maar ik heb al gelezen dat je een hond niet echt heel overheersend mag ruiken. Dan moet je gaan kijken naar het voer, of hij daar wel goed op reageerd of dat de oren wel goed schoon zijn. Of je moet vooral bij waterhonden ervoor zorgen dat de wintervacht wel goed weggehaald wordt. Maar ik ben heel benieuwd wat jullie (mensen die ervaring hebben met labradors) mening hierover is. Alvast bedankt voor jullie reacties. Groetjes, Ilonka

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als een hond gezond is, goed verzorgd en goed voer krijgt, ruikt een hond niet erg.

Soms ruiken ze wel wat sterker, bijvoorbeeld als ze in de regen gelopen hebben of als ze ziek zijn.

 

Wat een vreemde reacties krijg jij trouwens, dat heb ik nou nog nooit gehoord als ik vertelde dat ik honden heb.

 

Ik heb honden met trimvachten, die hebben sowieso al geen typische hondengeur.

 

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik ken twee labradors erg goed. Eentje ruikt inderdaad heel erg. Je moet na het aaien echt je handen wassen. De andere die ik ken ruikt helemaal niet.


Voer speelt hierbij zeker een rol! Ik weet niet welk voer de eerstgenoemde labrador krijgt, maar de tweede krijgt hoge kwaliteit graanvrije brokken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Geen labrador maar een golden.
Maar idd wat typische reacties.
Ik vraag af en toe aan mensen die bij mij thuis komen of ze de hond ruiken, en echt, nooit dus.
Voeding doet heel veel.
Mijn vriendin heeft 2 berner sennens, daar ruikt het ontzettend naar hond.
Zij voert Royal canin.
Gewoon gaan voor die labrador hoor!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond gaat stinken door verkeerde voeding, te veel ballast in het voer.... zorg voor een goede brok waar praktisch geen granen inzitten, hoogwaardig voer dus....

 

of vers vlees van een  goede samenstelling, aan jou de keuze .

 

een hond kan ook stinken door slechte verzorging, wanneer het rui tijd is zal je de hond moeten aanpakken, borstelen kammen, geen tijd dan wegbrengen naar een trimster, gezwommen in vies water ? labradors zijn zwemmers, dan altijd even naspoelen met schoon water, is het een schoon water dan is dat in het geheel niet nodig.

 

hier een newfoundlander, die nog nimmer gewassen is, maar wordt goed verzorgd, wanneer het ruitijd is en  het oude haar er af moet en je laat dat zitten dan ja gaat de hond ruiken, dus aanpakken, een labrador hoef niet zo moeilijk te zijn met verzorging, kortharig, maar toch een ondervacht, met ruitijd eruit halen....

 

en dat je naar hond gaat ruiken ? mmm, hihi.... onzin hoor, als je je hond maar goed verzorgd... wel is het zo dat als mensen niets van dieren moeten hebben dat als ze bij jou komen een hond ruiken, maar dat is met ieder dier, een vogeltje ruikt hoor, heel normale geurtjes....

 

en wanneer de hond in de regen gelopen heeft, gebruik een goede zeem om te drogen, want een natte hond ruikt altijd wel wat.... maar als jij of een waterblazer of een goede zeem gebruikt is dat over en  zeker als je hond weer droog is.... en luchten moet ieder mens in huis en met een hond dus zekers.

Ilonka (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. (En zo snel ook...fijn)

Nou wij schrokken wel van die reacties eigenlijk. Zou het zelf ook niet zeggen eigenlijk ;)  maar ja...

Maar ook voer kan dus een teken zijn..nou ja. We gaan het meemaken.

We laten ons door die reacties niet uit het veld slaan en hebben er veel zin in.

Groetjes

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nou Ilonka, als het zover is kom je hem of haar maar voorstellen en je kunt hier altijd vragen stellen hoor.
Ook in de zoektocht naar een goede fokker bijvoorbeeld.
Veel succes.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ilonka,

 

Ik ken veel labradors; stuk voor stuk vriendelijke honden; soms een beetje TE vriendelijk en gooien je zowat omver door hun enthousiasme.

 

De vraag naar Labradors is al vele jaren zo groot, dat bijv. broodfokkers hier misbruik van maken en hondenhandelaren in pups uit Oost Europa.

 

Men schat het aantal Labradors in Nederland op 40.000 tot 50.000.

 

Daarom wordt aangeraden om een pup van een bij de rasvereniging aangesloten fokker te kopen. Dan wordt er ook gefokt volgens het fokreglement en worden de ouderhonden beide getest op o.a. Heup- en Elleboogdysplasie en erfelijke oogafwijkingen als Retinadegeneratie (PRA), Cataract en Retina Dysplasie (RD).

 

https://www.nlv.nu/rasengezondheid/gezondheidsonderzoeken

 

 

Vraag aan de fokker een kopie van de uitslagen.

 

inventarisatie van de gezondheid van de Labrador door Genetic Counselling Services

 https://www.nlv.nu/rasengezondheid/bestanden/2009Gezondheidsinventarisatie_rapport_1-3-2010.pdf

 

Gezondheidsinventarisatie_rapport_1-3-2010.pdf betreffende inteelt: http://labradornet.com/nlv-ic.html

 

Ik wens je veel succes bij de zoektocht naar een Labrador.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wat een rare reacties krijg jij van je omgeving zeg 

 

Ja, op een dag als vandaag ruik je de hond wel, volgens mij ruik je elke hond na een wandeling in de regen, hoe kort die wandeling ook is geweest. 

 

Ook sommige droge honden ruik je. Volgens mij moeder ruik je hier wel dat er een hond woont. Niet dat het stinkt, het ruikt gewoon lichtjes naar hond. Bij mijn ouders ruik je dan weer totaal niks, Fleur is ook echt geurloos, Mellow heeft gewoon haar eigen geurtje, dat hoort bij haar. 

 

Voeding kan meespelen, maar sommige honden hebben van zichzelf ook een geurtje (net als sommige mensen). Mellow krijgt altijd goed voer (eerst vers voer, nu goede brok).

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

Onze hond ruik je vrijwel niet meer in huis nadat hij volledig over is gegaan op vers vlees. Verder hebben wij een luchtreiniger in huis (echt geen dure) en dit helpt ook enorm. Oké, als hij heeft gezwommen ruikt hij natuurlijk wat sterker maar zodra hij dan langs de luchtreiniger loopt slaat deze in de automatische stand direct hoger aan om de geur weg te werken.

 

We horen altijd van mensen die bij ons op bezoek komen dat ze niet kunnen ruiken dat er ook een hond is en dat is wel zo fijn!

Succes met de aanschaf van de hond!

Ilonka (Gast)

Dank jullie wel allemaal!!

Zo lief jullie reacties.

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Heel veel plezier met het zoeken naar een pupje! De voorpret is zo leuk!

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hier een labje in huis! ;-)

Of hij stinkt? Nee, totaal niet.
Wanneer hij in de regen heeft gelopen of heeft gezwommen? Ja dan wel! Maar ja, hond even droog maken, ramen even open, weg vieze lucht!

Wij hebben onze hond als herplaatser gekregen toen hij 4 maanden was en toen at hij 'slechte kwaliteit' brokken, sinds hij bij ons woont eet hij kvv en ruikt hij totaal niet.

Mochten jullie niet perse een net uit het nest pup willen, helaas zitten de asielen overvol.
Misschien daar ook eens kijken? Vaak erg leuke en zeker ook nog jonge honden!

Succes en veel plezier met de voorbereidingen!:-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier ook een niet stinkende labrador hoor. Hij stinkt niet op brok en ook niet op vers. Als je je hond gewoon de innerlijke en uiterlijke verzorging geeft die hij nodig heeft zal hij alleen maar 'stinken' als hij nat is. Verder net zoals voor jezelf het huis schoonhouden en goed luchten. Zit je hond altijd maar in een (kleine) ruimte waarbij je dat niet doet, zul je op een gegeven moment idd. een honden (zweet) luchtje kunnen ruiken. Net zoals je dat ook zult doen als je een (meestal jongens) slaapkamer oploopt die te lang dicht heeft gezeten, het bed niet bijtijds verschoont is en het met de algemene hygiëne niet zo nauw genomen wordt.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Kan ook aan het voer liggen, toen mijn hond nog brok at (royal canin) rook hij ook naar hond.
Nu hij vers vlees krijgt (lotgering) ruik je hem niet meer!

Volgende forumvraag: jack russel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^