ondergewicht, slechte eetlust Alsakan Malamute

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Aldo (Gast)

Beste dierenvrienden, Ik heb een probleempje met mijn malamuten(reu) van 22 maanden, hij eet namelijk te weinig. Ik heb diverse brokken geprobeerd. Deze eet hij dan voor een paar dagen en dan stopt hij weer met eten! Als dit gebeurd laat hij zijn bak brokken voor zo'n 2 dagen staan. Voor de rest probeer ik hem niks te eten te geven, om hem te stimuleren echt zijn brokken te eten. Na 2 dagen eet hij zijn bak dan eindelijk leeg... maar dan heeft hij de portie die hij eigenlijk dagelijks nodig heeft pas na 2 dagen binnen. Hierna weigert hij de volgende bak brokken weer voor zo'n 2 dagen.  Mijn hond is dan ook iets te licht van gewicht, hij zit echter wel vol energie. Hij weegt nu 24,5 kg, zijn broertje (de zwaarste van het nest) weegt 34kg. De rest van het nest weegt 28-30kg. Daar zitten dan ook teefjes bij, dus mijn reu 'Django' mag toch wel wat aankomen.  Vanaf pup heeft hij tot 8 maanden vlees (worst van naturis) gegeten. Vanaf 8 maanden begon hij moeilijk te eten. Wie oh wie, heeft hier ook ervaring mee en een goede tip voor mij? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Vers vlees als kvv?

www.voerwijzer.nl staat veel info op. Misschien kan het je helpen in de zoektocht naar wat anders.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Geen medi reden?

Misschien toch weer Naturis?

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

is er een loopse teef in de buurt?
last van zn maag/ darmen of tanden?

misschien toch inderdaad weer kvv proberen?

en misschien ligt het toch aan de leeftijd.
ik zou me niet teveel blindstaren op wat de andere uit het nest wegen, als hij niet te dun is is er ook niks aan de hand.

mijn pup van 7 maanden was de grootste van het nest. hij weegt nu rond de 25 kg, zijn broer die hem volgde weegt nu 32,5 kg. en dat op deze leeftijd al. mijn puber is overigens niets te dun, wat schraal maar liever wat hij nu mist minder dan dat het erop zat

aldo (Gast)

bedankt voor de reacties,

vers vlees als in kvv ja, medische reden lijkt me van niet, aangezien dit al bezig is van 8 tot 22 maanden. Ben ook al vaker bij de dierenarts geweest en die vinden ook niets bijzonders. Beter iets te licht dan te zwaar vinden zij, maar de ribben zijn toch wel iets te makkelijk te voelen.

2 maanden geleden heb ik het vlees van naturis weer eens geprobeerd, dat ging redelijk goed. Na 2 weken liet ie het pas weer staan en at hij soms wel en soms niet zijn bak leeg. Het makkelijke aan brokken voeren is dat als meneertje niet wil eten je het kan laten staan of de volgende dag weer neer kan zetten.

Frolics heb ik hem ook 2 weken gevoerd, dat ging ook redelijk goed. Tot ik op internet las dat daar te veel zout en troep in zit, dus dat voer ik hem liever ook niet.

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

sommige honden eten ook minder door de warmte nu, zie ik bij onze teef van 10 jaar momenteel ook, heeft al een paar dagen 's morgens haar eten niet aangeraakt, 's avonds eet ze dan wel weer met veel smaak.... ik zou ook opnieuw kvv voeren, eens afwisselen is zeker ook geen gek idee.... succes !

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Hoeveel verschillende brokken/kvv e.d. heb je nu al geprobeerd? Want kan het niet zijn dat de hond gewoon echt even door moet krijgen dat hij echt geen ander soort/smaak eten gaat krijgen als hij het 'oude' weigert? 

Zolang de hond niet Echt te mager wordt, zou ik gewoon 1 bepaalde brok of kvv voeren (wat je voorkeur maar heeft) en blijven voeren. Is de zak op dan kun je ook eens een andere smaak van hetzelfde merk kiezen, zodat er om de zoveel tijd wat afwisseling is (tenzij de hond erg gevoelig is voor ook maar kleine veranderingen in voer).

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

je kan dan inderdaad 2 dingen doen; volhouden, een hond met een volle voerbak naast zich valt niet om van de honger.

of je wisselt af; de ene dag / dagen kvv, welk merk dan ook, andere dag(en) brok, eventueel ook 2 verschillende merken / smaken.
dus zorgen voor afwisseling

aldo (Gast)

Hij eet ondertussen al 14 maanden niet 'goed', (hij komt niet aan iig) dus een loopse teef of de warmte zal het probleem niet zijn.

 

Ik heb ondertussen wel zo'n 8 verschillende merken geprobeerd, ook brokken van de dierenarts met meer eiwitten en andere voedingsstoffen om hem wat extra's te geven maar zonder resultaat. Die brokken heb ik wel een paar maanden gevoerd. Hij weegt nu ook al bijna een jaar 24,5 kg, maar ik zou hem eigenlijk een paar kilo zwaarder willen hebben. Nu lijkt het zo'n enorm beest, (alleen maar haar) maar moet je toch voorzichtig doen als je hem op zn rug klop of iets.

Anoniem (Gast)

Onze hond at ook slecht. Ik heb toen als tip de brokken in laten weken in warm water, even laten staan en daarna geven. Dit werkte erg goed! Hij at daarna veel beter. Hopelijk werkt dit voor jullie hond

aldo (Gast)

Hij zal inderdaad niet neervallen, als tie echt honger heeft eet ie zijn brokken ook gewoon op. Met warm water of hondensaus heeft ook niet gewerkt, helaas.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

Je kunt een variant met een hoger vetpercentage kiezen (meestal de active variant .)

Feit blijft dat hij er natuurlijk wel van moet eten

Je zou ook zolang wat dyne vloeibaar over zijn brokken kunnen geven (extra vetten ) ,kijken of hij zijn brokken dan beter eet (soms moet je gewoon dingen uitproberen )

http://grwds.nl/product/dyne/ 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Probeer er gewoon een beetje natvoer door de mengen of wat soep en wissel veel af?

Als mijn honden al eens niet eten, moeten ze de dag erna wel eten, doen ze dit niet meng ik of geef ik dingen waarvan ik weet dat ze het graag lusten.  Ik ben geen seconde gerust als ze niet goed eten...

Ik kan me dus in jouw plaats wel indenken dat je niet blij bent met een hond die zo moeilijk eet.  Ik lap al die dingen van laten staan tot ze het eten enz.  gewoon aan mijn laars.  Ik wil dat mijn hond eet en ik zorg ervoor dat hij eet, al moet ik elke dag wat anders geven.

 

Ik moet wel bekennen dat mijn honden wel een normale eetlust hebben maar bv. minder eten als het heel warm is of als ze ziek zijn in welk geval ik naar de DA ga.

Ik heb echter een fobie voor te magere honden, ik houd hun eetgedrag met argusogen in de gaten.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Jouw verhaal klinkt zo bekend! Clooney hier is ook zo'n vreselijk moeilijke eter en gaat regelmatig in hongerstaking. Het enige probleem met Clooney is, dat hij door hongerstaking, misselijk wordt en buikpijn krijgt en daardoor dus weer niet wilt eten. En probeer die cirkel maar eens te doorbreken.

Helaas ben ik ook nog steeds op zoek naar de gouden tip. Want ook bij Clooney lijkt het niks medisch te zijn.

aldo (Gast)

Haha, soms doe ik wel eens rijst door z'n brokken, 5 minuten later is er geen rijstkorreltje meer te vinden en dat zonder brokje op te hebben:p

Ik ga maar eens zo'n flesje dyne bestellen, proberen kan geen kwaad.

En als ik heel de tijd zou afwisselen met vlees en brokken en verschillende smaken denk ik dat er alleen maar diarree uit gaat komen:p

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Op welke manier voer jij je hond? Heb je een bepaald ritueel?

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Misschien heb je dit wel geprobeerd, maar wil het toch even noemen.

Als je hond niet begint te eten, het voer weghalen en later weer neerzetten?

Heeft bij de hond van mijn ouders wel geholpen. Zo ging hij het "speciaal" vinden als de brokken kwamen.

 

En zou idd niet teveel wisselen en een voer nemen met extra voedingsstoffen/ vetten etc.

honden page profiel Zoë de gevlekteZoë de gevlektebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Zoë de gevlekte

Bij malamutes ligt het probleem soms dieper omdat ze dichter bij de natuur staan en minder 'gewend' zijn hun eten zo voorgeschoteld te krijgen zonder er iets voor te hoeven doen.

Wat train je met hem? Je kan het meer uitdagend maken, hersenspelletjes doen, speuren. Ik denk meteen aan meer vers voeren of zelfs barfen. Laat hem werken voor iets wat hij echt lekker vindt.

Misschien zijn hier andere mensen die daar goede tips in hebben.

Een malamute is een werker, alleen zijn energie eruit gooien is niet altijd voldoende. Misschien zit hij toch niet helemaal lekker in zijn velletje ergens. 
Maar soms is het helaas een hele zoektocht en kom je er niet altijd eenduidig achter. Maar bij een dergelijk ras kan ik me zo voorstellen dat hij wil werken voor zijn eten.

De hond van mijn ouders was ook een slechte eter. Dit kwam/komt duidelijk door stress overigens. Veel brokken geprobeerd en sinds een klein jaartje voor vast over op Bozita Robur performance. Ze vindt het heerlijk, eet zelfs snel haar bak leeg en moet oppassen dat ze niet teveel aankomt. 

Succes ermee, hopelijk vind je een oplossing!

 

Aldo (Gast)

Bedankt voor het meedenken en de tips. 

Ik heb geen vast ritueel als ik hem voer, ik vul z'n bak brokken en meestal kijkt ie er niet eens naar om. In de loop van de dag eet ie dan wel. Meestal eet ie ook niet in 1 x z'n bak leeg. Het weghalen en later weer geven heeft ook niet geholpen. Dan eet ie soms een paar happen of soms gwn nog steeds niet. 

Het verhaal dat ie er iets voor moet ben ik ook niet zeker van. Als ik bijvoorbeeld een boterham met kipfilet geef schrokt ie dat zonder probleem weg. Dan zou tie daar toch ook iets voor moeten willen doen?

 

Ik heb afgelopen week weer kvv geprobeerd, maar dat was geen succes. Van de 3 kilo heeft ie ongeveer 750 gram op. De rest heb ik moeten weggooien omdat ie het gewoon liet staan. 

Dus nu weer een nieuwe zak brokken, van het merk Smølke. (Graanvrij)

Dat gaat nu een paar dagen redelijk, tot nu toe elke dag wel een hele bak leeg gegeten. 

 

Misschien probeer ik hierna die Bozita Robur performance, dat klonk wel goed. 

Volgende forumvraag: mixen of niet
^