Toch giardia.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Hellooo.

Tijdje terug had ik een bericht neergezet dat MN pup een tijdje aam de diarree was. Vele mensen zeiden dat ik haar moest laten testen op giardia.

Nu had ik 2 weken terug een vrouw hier gesproken die dus zei dat op een uitlaatroute een hond met giardia liep. Wij zijn daar 1 keer geweest en ze heeft het daar dus opgelopen. 

Ze heeft het dus niet super lang, ben blij dat ik er toch redelijk op tijd achter kwam.

Nu is haar 5e dag panacur. Ze had altijd hele vieze groene drollen. Met een vieze ontstelingslucht. Vandaag had ze ineens groene spetterpoep en de keer erna groene drollen die eindigde met bruine diaree. 

Ze heeft nu 5 dagen rust en dan weer 5 dagen panacur.

Is het normaal dat het zo lang kan duren? En is bruine ontlasting een teken dat het wel de goede kant op gaat? 

Katten hebben 5 dagen kuur omdat ze geen klachten en weinig contact hebben.

Heb niet veel uitleg gekregen.

Alleen op 3e dag van de kuur wassen, morgen weer. San 5 dagen rust, weer 5 dagen een pil, wassen op 3e en 6e dag en dan 2 weken erna opnieuw testen. En veel schoonmaken (ook de kont) en poep opruimen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heb zelf geen ervaring met Gardia.
Geloof wel dat het best een hardnekkig iets is.
Hoop dat je maatje snel opknapt.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Je zou even via de zoekfunctie op Gardia kunnen zoeken.
Er zijn meer topics over.
Misschien dat je daar wat info kunt vinden.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Giardia is echt heel vervelend :-(. Senna heeft het ook gehad alleen was haar ontlasting niet groen, maar lichtbruin. Toen het over was werd het donkerder van kleur. Alleen het duurde een tijdje voor de diarree echt over was. Haar darmen waren door alles van slag. Laat je de ontlasting van je hond na de kuur nog een keer testen om te kijken of het weg is?

 

Indd schoonmaken is erg belangrijk! Wij gooide kokend water over de eet en drinkbakken elke dag. Hebben de bank en kleden (die we niet in de wasmachine konden gooien) met de stoomapparaat behandeld en alle kleden / speeltjes op 60 graden gewassen. De parasiet gaat namelijk pas dood bij 60 graden en kunnen buiten het lichaam in de kou nog een aantal maanden overleven.

 

Het is indd een hardnekkige parasiet, maar wij waren er gelukkig na een kuur vanaf. Probeer ook (wanneer je geen eigen tuin heb) de ontlasting van je hond buiten goed op te ruimen om besmetting van andere honden te voorkomen.

 

Succes, hopelijk zijn jullie er snel vanaf! 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^