Herkent iemand deze klachten? - Bloeduitslag binnen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

Hoi allemaal,

 

De laatste tijd ben ik een beetje aan het sukkelen met Saar en ik vroeg me af of iemand deze klachten misschien herkent.

 

Een maand of 4 geleden had Saar diarree en had ze gal met bloed overgegeven in de nacht. Dat vertrouwde ik uiteraard niet dus ben ik naar de DA gegaan.  Daar heeft ze medicatie voor gehad en na al snel waren de klachten weg .

 

Een aantal weken later ging Saar weer aan de diarree en braakneigingen, ik heb haar toen op rijst met kip gezet om te kijken of ze er wat van zou opknappen en ook dat heeft gewerkt.

 

Vorige maand merkte mijn moeder op dat Saar veel plaste.  Ze markeert sowieso tijdens het wandelen maar omdat we het toch niet helemaal vertrouwde hebben we wat urine opgevangen en daarin zaten veel rode bloedcellen. Ook daarvoor heeft ze medicatie gehad en haar urine zag er daarna weer goed uit.

 

Gisteren had Saar 4 keer (!!) gepoept tijdens de avondwandeling, waarvan de 1ste keer nog vrij vast, daarna alleen diarree.  Gelijk wat kip met rijst gekookt en dat heeft ze gisterenavond  gegeten.  Vanochtend kwam ik beneden, deed mijn ochtendrondje, Saar was al wat futlozer.  Na het wandelen kregen de honden hun ontbijt waarvan Saar 2 stukjes kip op peuzelde en de rest liet staan.  Ik schrok daar best van, omdat mevrouw veelvraat het liefst alles op eet wat los en vast zit. Haar tandvlees was redelijk bleek, ze voelde koud aan en ze gromde naar me. 

 

Ik ben dus net weer met haar langs een andere DA gegaan omdat mijn eigen DA op vakantie is. Toen ik daar aankwam was ze al wat bijgekleurd, nog steeds futloos. Uit het algemeen onderzoek kwamen eigenlijk geen bijzonderheden, behalve dat ze een halve kilo was afgevallen en wat koud aanvoelde (temperatuur 38.0). Ik vroeg of het nut zou hebben om bloed af te nemen, maar de arts zei dat ze daar geen aanleiding voor zag.

 

Maargoed,  nu heeft ze Finidiar voor de diarree, en een injectie gehad tegen de misselijkheid.  Advies was ook om haar nog een aantal dagen kip en rijst te geven. Symptoombestrijding dus, maar ik heb er toch een naar gevoel bij. Saar heeft nooit wat, laat normaal gesproken ook niets merken als er iets is,  en nu in het laatste halfjaar allemaal vage klachten.

Ik vroeg me dus af of mensen dit herkennen, want ik kan er niks uit opmaken. Ze is gewoon haar hyperactieve zelf niet de laatste tijd en ik maak me zorgen dat er misschien wat meer aan de hand is wat we over het hoofd zien. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik kan me voorstellen dat je er geen goed gevoel bij hebt.

Gal met bloed? Aantal keren diaree? Slechte eetlust?

En nu blijkt ze afgevallen, sloom en wat lage temp....

Dit zou op bloedarmoede kunnen wijzen. Ergens langzaam bloedverlies.

Ik zou haar laten onderzoeken op ontstekingen van de maag en / of maagzweer. En dus zeker wel bloedonderzoek: op bloedarmoede, ijzertekort, ontstekingswaarden, bloedsuiker; dat soort dingen.

Nee, het klopt niet en symptoombestrijding lijkt me niet voldoende....

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik kan me voorstellen dat je er geen goed gevoel bij hebt.
Gal met bloed? Aantal keren diaree? Slechte eetlust?
En nu blijkt ze afgevallen, sloom en wat lage temp....
Dit zou op bloedarmoede kunnen wijzen. Ergens langzaam bloedverlies.
Ik zou haar laten onderzoeken op ontstekingen van de maag en / of maagzweer. En dus zeker wel bloedonderzoek: op bloedarmoede, ijzertekort, ontstekingswaarden, bloedsuiker; dat soort dingen.
Nee, het klopt niet en symptoombestrijding lijkt me niet voldoende.... "

 

Wat je zegt klinkt inderdaad erg logisch, daarom vond ik het zo gek dat de DA geen bloed wilde afnemen.

Toen ik voor het eerst met haar kwam (bloed braken, lusteloos) hebben we het ook behandeld als maagzweer. Omdat het de andere keren andere klachten waren heb ik daar niet gelijk aan gedacht nu, maar zou inderdaad ook nog kunnen.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kahlúa had, toen ze nog wat jonger was (5/6 maanden) ook deze klachten, ze bleek een maagzweer te hebben. Maar bij Kahlúa kwamen alle klachten tegelijk in 1 weekje, en na medicatie was het ook zo over.. Ik zou me er ook niet prettig bij voelen, jij kent je hond het beste. 

honden page profiel --

honden foto van -

Up

honden page profiel --

honden foto van -

Ieniemienie update;

 

Ik heb het er vandaag op mijn stage/werk (dierenkliniek) over gehad, ook zij vinden het raar dat er geen bloed geprikt is en willen me graag helpen . Neem haar vrijdag mee naar mijn werk.  

honden page profiel toto 3 doggies

honden foto van to

de ziekte van addison begon bij onze hond ook met van die vage klachten...

honden page profiel --

honden foto van -

Bloeduitslag is binnen. Vrijwel alles is normaal op één waarde na, Eosinophils is behoorlijk verhoogd. Dat zou kunnen duiden op een parasitaire infectie, echter heb ik Saar pas geleden nog ontwormt en heb toen geen wormen gezien. Toch laat ik een ontlasting onderzoek doen om er zeker van te zijn. Mocht hier niks uit komen gaan we verder met onderzoeken naar andere infecties of eventueel tumoren...

 

Verder waren de waardes voor nieren, pancreas, lever, spieren, schildklier niet afwijkend.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Er zijn meer oorzaken voor verhoogde eosinofielen aantallen in het bloed. 

http://www.2ndchance.info/dxme-Eosinophils.htm

 

honden page profiel --

honden foto van -

" Er zijn meer oorzaken voor verhoogde eosinofielen aantallen in het bloed. 
http://www.2ndchance.info/dxme-Eosinophils.htm
  "

 Bedankt voor de link Wendy, ga het gelijk even doorlezen.

honden page profiel --

honden foto van -

Update; Afgelopen vrijdag heb ik ook ontlasting van Saar opgestuurd naar het lab. Vandaag kwam de uitslag binnen en ook deze had geen bijzonderheden.  Over een tijdje doen we nog een bloedonderzoek, om te kijken of de waarde van de eosinofielen gelijk blijft / stijgt etc.

 

De hond van een collega had een tijd geleden zo'n zelfde soort uitslag. Rare klachten en hoge eosinofielen.  Haar hond bleek uiteindelijk een voedselallergie te hebben, dus ook dat gaan we laten onderzoeken.  

 

Verder gaat het met Saar in de tussentijd vrij goed, geen rare klachten meer gehad. Soms even wat dunnere ontlasting dan normaal maar geen echte diarree. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Potverdorie Bodine, wat erg al die onzekerheden.

Ik kan je niet verder helpen, herken niets vd symptomen. 

Maar ik weet dat ge nu in de put zit. Troost je met al de goeie resultaten. Moest het iets ergs zijn dan zou dat al tevoorschijn zijn gekomen, waar toch ?

 

Ik duim voor Saar natuurlijk, maar ook voor jouw gemoedsrust. Kop op 

 

Volgende forumvraag: Aspergilose (schimmel) terug?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^