Probleem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaileyBBaileyB

Goedemiddag,

Mijn broertje (18 jaar) wilt heel graag een Siberian Husky of Alaskan Malamute. Mijn ouders vinden deze echter te groot voor in huis erbij (ze hebben ook al 2 hondjes) en mijn broertje vroeg mij dus of er niet een hondenras bestaat wat op een Husky of Malamute lijkt die kleiner is. Helaas kan ik niet veel meer vinden dan de Alaskan Klee Kai, maar deze lijken niet in Nederland of omliggende landen gefokt te worden (of ik kan ze gewoon niet vinden).

Hebben jullie misschien ideeën welke honden rassen hier op lijken maar dan kleiner zijn? Mijn ouders hebben nu 1 dwergkees en 1 kruising dwergkees en het mag wel wat groter maar graag dus onder de 50 cm schofthoogte (ons eigen border collie teefje vinden zij ook te groot en is te vergelijken met husky natuurlijk)

Qua beweging wat het diertje nodig heeft is het geen probleem, mijn broertje zal veel activiteiten met het hondje gaan ondernemen en zal daarin zeker niks te kort komen. Opvoeden is ook geen probleem, zowel hijzelf als mijn ouders en ik zijn er om het beestje op te voeden en hebben allemaal best veel ervaring met honden (ook probleem hondjes). Het liefst niet een TE pittig karakter, het is en blijft wel een huishondje wat sociaal naar mens en dier moet wezen, maar dit is misschien beter door ons zelf te beoordelen.

Ben heel benieuwd naar jullie rassen kennis, die van mij haakt hier bij af eigenlijk :-(

Mochten er fokkers/baasjes reageren met hun eigen ras, dan zouden wij gelijk willen weten of het mogelijk zou zijn om eventueel kennis te mogen komen maken met het ras. Wij willen wel zeker weten dat het ras bij mijn broertje (en onze ouders natuurlijk) past. Ook zullen wij niet over 1 nacht ijs gaan en ons goed inlezen over het ras en de gezondheid ervan, hierover hoeft dus geen discussie te ontstaan.

Alvast bedankt.

BaileyB

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ten eerste zou ik geen hond kiezen alleen op basis van het uiterlijk. Welke karaktereigenschappen in een hond spreken jouw broertje aan? Wat zijn 'veel' activiteiten in jullie ogen?

 

Persoonlijk vind ik een Husky of Malamute best pittig doordat ze erg onafhankelijk zijn. Er zijn verschillende husky-eigenaren op dit forum, dus misschien dat zij jullie beter advies kunnen geven.

 

Heb je de Västgötaspets al bekeken? Het karakter: waaks en onverschrokken, niet agressief. Heeft meer een herdershondenaard dan het typische Spits-karakter: hij mist het eigenwijze, blijft graag in de buurt van zijn mensen (of kudde) en houdt ervan te leren. Onvermoeibaar, wil actief bezig kunnen zijn. Houdt van het gezinsleven en is geduldig in de omgang met kinderen.

 

De schofthoogte zit rond de 30 cm. Ik heb nog nooit een Västgötaspets ontmoet, dus ik kan je helaas geen eigen ervaring geven.

http://vastgotaspets-vereniging.nl/

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik heb zelf een keeshondje en die horen bij de zelfde rasgroep als de husky & malamute. Keesjes zijn een stuk kleiner en zijn er in verschillende maten. Ze zijn vooral erg vrolijk en enthousiast en vinden het leuk om vanalles met het baasje te doen! Ze zijn wel eigenwijs, maar ook baasgericht, waardoor ze een stuk makkelijker op te voeden zijn dan husky's (niet negatief bedoeld, maar i vind husky's erg pittige honden..) 

 

Ik zag net dat jullie al een dwergkees en een x dwergkees hebben, dus een andere keeshond (bijvoorbeeld de wolfsgrijze kees) zal waarschijnlijk goed samen gaan

 

ook iets om op te letten: keesjes kunnen erg druk/luid/aanwezig zijn en sommige rassen kunnen daar niet goed tegen en houden echt meer van stilte en rust, dus het is belangrijk om te kijken welk ras er bij jullie thuissituatie past.

 

Succes!

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ja ik dacht meer aan een grijze keeshond

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

husky of malamute maar geen pittig karakter en gewoon huishond.

leg eens uit? want dit strookt echt totaal niet met elkaar.

helemaal de malamute is pittig en een husky moet je toch meer mee doen dan wandelen. en bij geluk kunnen ze loslopen maar zou daar niet vanuit gaan.

ik zou je graag willen helpen maar wil je nu een poolhond of een rustige huishond die aan wandelen genoeg heeft?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mijn broertje (18 jaar) wilt heel graag een Siberian Husky of Alaskan Malamute. Mijn ouders vinden deze echter te groot voor in huis erbij (ze hebben ook al 2 hondjes) en mijn broertje vroeg mij dus of er niet een hondenras bestaat wat op een Husky of Malamute lijkt die kleiner is. Helaas kan ik niet veel meer vinden dan de Alaskan Klee Kai, maar deze lijken niet in Nederland of omliggende landen gefokt te worden (of ik kan ze gewoon niet vinden).Hebben jullie misschien ideeën welke honden rassen hier op lijken maar dan kleiner zijn?
Het liefst niet een TE pittig karakter, het is en blijft wel een huishondje wat sociaal naar mens en dier moet wezen, maar dit is misschien beter door ons zelf te beoordelen.

 Ik ga mee met Maxlisa hierboven. Ik lees een grote tegenstelling in je tekst. Je broer valt voor de poolhond, maar die mag niet pittig zijn? Misschien bedoel jij iets heel anders met 'pittig' dan ik, maar pittig zijn is net wat een poolhond zo heerlijk poolhond maakt 

Hij moet ook sociaal wezen met mens en dier… met mens is geen probleem, maar dieren? Zowel de husky als de malamute hebben een sterk ontwikkeld jachtinstinct, ze zijn niet zomaar 'sociaal' met andere dieren, dat gaat heel vaak mis en daar moet erg op gelet worden. De malamute is van nature ook niet tolerant naar andere honden. Je kan daar van kleinsaf hard aan werken, maar da's geen garantie dat ie andere honden leuk gaat vinden. Dit zijn karaktereigenschappen waar je op voorhand bij stil moet staan en je mag er niet van uitgaan dat je ze zal kunnen omvormen.

Je broer is 18, er zijn al twee honden in huis. Mijn advies voor je broer: richt je nu op deze honden, doe leuke dingen met hen, dat kan toch ook? En ga pas voor een poolhond tot je wat ouder bent en het duidelijker wordt hoe je leven eruit ziet (werk, woonst, vrijetijd, enz.) Het komt namelijk maar al te vaak voor dat een husky wordt aangeschaft voor z'n mooie ogen, maar na een jaartje in het asiel belandt omdat ie toch 'te vervelend' is.

Houden van hun karakter is bij deze honden belangrijker dan houden van hun uiterlijk!

 

Ik krijg uit je tekst de indruk dat het je broer vooral om het uiterlijk te doen is? En dat ie dus een kleine versie vd husky of malamute wil, qua uiterlijk maar niet qua karakter? Dan kan je misschien best eens kijken tussen de Noordelijke rassen (vb. Ijslandse hond, Noorse Buhund, Finse lappenhond). Zij hebben een heel ander karakter, maar er zitten toch enkele uiterlijke overeenkomsten in (krulstaart, houding,…)

Volgende forumvraag: Kooiker hondjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^