welk ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JillJill

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw hier en wil jullie wat vragen.

Wij willen een pup uit het buitenland adopteren, we kennen de organisatie goed en zijn met hun in gesprek over "Ben". Ben hebben we ontmoet tijdens onze laatste vakantie en is met zo'n 8 a 9 weken samen met zijn zusje langs de weg gevonden. De mvr waar hij nu leeft is een tijdelijk pleeg adres, en zei weet niet precies om wat voor een ras het gaat.

Dus ik dacht ik ga het hier eens vragen, misschien dat jullie enig idee hebben? Als ik zoek op Sheppard dog mix kom ik een heel eind. Maar in het nederlands vind ik alleen maar afbeeldingen van echte "sheppard" honden. 

Alvast onze dank!
Groetjes,
Jill

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

gewoon een leuke rasechte straathond.  Kan vanalles door zitten, al generaties lang...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik zou niet zoeken op 'sheppard' maar op 'shepherd'.

Vind je het belangrijk wat voor rassen in dit hondje zitten? Op straat gevonden hondjes zijn geen rashondjes.

Ik zie een echte vubara, net zo een als ik heb.

Als hij maar lief en vooral gezond is!

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Wat een schatje!  Goed van jullie om hem te adopteren.

Hij lijkt inderdaad op een herdershond...

Houd ons op de hoogte wanneer hij bij jullie is hoor!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Gezien zijn grootte nu, denk ik dat het een hele grote hond wordt.

honden page profiel JillJill

Bedankt voor jullie berichtjes!

Heel dom, maar ik dacht Shepherd als in "schaapshond" maar dat betekend in het Nederlands Herdershond natuurlijk. Dus toen ik op herdershond ging zoeken kwam hij veel meer overeen.Maar goed dat even ter zijde ;)

We weten het nog niet zeker, we wilden inderdaad weten hoe groot hij ongeveer zou gaan worden. En of we er achter konden komen wat voor een karakter hij zou hebben/krijgen. 

We hebben zelf een aantal keer met hem gespeeld en ook onze kinderen, maar nu is hij nog een pup dus ik vind dat heel lastig te zeggen.. Ook hebben we met onze dierenarts hier overlegd en die zegt "als hij als pup maar niet angstig is" en ze vond hem er op de foto erg "lief" en "tevreden" uit zien.

We hebben zelf al Shi tzu's en dus drie kids dus het zal druk worden, maar ik heb mijn atelier aan huis dus ben bijna altijd thuis en hou erg veel van dieren om mij heen. Alleen zijn we geen grote honden gewend... Dus we gaan er nog eens heel goed over nadenken en er over praten. Het is allemaal zo spannend!

Ik hou jullie op de hoogte :)

Volgende forumvraag: fokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^