Nachtelijk geblaf en gehuil bench.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Nala (Gast)

Hallo, Sinds eergisteren hebben we een puppy. Kruising van een kruising. We proberen haar op te voeden in de bench.De eerste nacht heeft ze 2 uur gehuild en geblaft en in de ochtend rond 6 uur, vermoedelijk omdat ze haar behoefte moest doen geen probleem. De 2de nacht was het jammer genoeg erger en een kleine ramp. Ze is begonnen met blaffen vanaf 23h30 tot 3h30. Toen zijn we naar beneden moeten komen omdat ze teveel lawaai maakt en we schrik hebben dat de buren gaan reclameren. We hebben ze toen uitgelaten en zijn gaan slapen in de zetel, de rest van de nacht heeft ze niets meer gedaan, aangezien we naast haar lagen. We beginnen jammer genoeg wat radeloos te worden, het is niet zacht gejank of rustig geblaf. Het is echt luid, de buren horen het perfect en de overburen ook. We weten niet wat we moeten doen om ze te kalmeren. We vermoeden dat ze niet graag alleen blijft, als we ze in de bench zetten om een boodschap te doen blaft ze ook enorm luid. Ze is trouwens 2,5 maand oud.   Groetjes

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Ze is nog nieuw bij jullie en bovendien nog niet lang bij mama en de broertjes/zusjes weg. Daarom zal ze het nog niet gewend zijn alleen te blijven. Dit moet je dan ook opbouwen.

 

Persoonlijk zou ik de pup de eerste nachten bijv. in een doos naast het bed laten slapen. Als ze eenmaal gewend is dan kun je dan langzaam gaan opbouwen tot ze op de plek slaapt waar ze hoort te slapen.

 

Je pup krijgt veel te verwerken nu, en heeft jullie nabijheid en veiligheid nu gewoon nog erg nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

laat ze niet ..huilen.. dat is toch voor jezelf ook niet leuk, je pup voelt zich verlaten, net bij de fokker weg, bij broertjes mams en zusjes... op de dag gaat dat goed maar snachts weggestopt alleen in een bench...... niet doen.

 

neem de pup mee naar JOUW slaapplek, kan ook in een bench als je dat persee wilt, je steekt je hand er doorheen als ze piept, en je hoort het ook als ze even moet plassen, maar dan is ze niet alleen... geef geborgenheid, en ja als je de pup laat huilen al is het uren, in slaap vallen doen ze zeker, maar of je daar tevreden mee bent ? nee toch.

 

en echt als je een paar weekjes verder bent kan je de slaapplek van de hond steeds verder bij jullie vandaan zetten, straks dan de plek waar je haar wilt hebben.... geef geborgenheid aan je pupje...

honden page profiel NalaNala

Ik heb even een account aangemaakt voor de gemakkelijkheid. Dat huilen is inderdaad niet fijn. Het probleem is als je wat googled je veel tegenstrijdigheden tegenkomt. Sommige zijn zoals jullie voorstellen, ze mee te nemen naar de slaapkamer in de bench. Andere zeggen dan weeral dat vooral niet te doen aangezien dit een gewoonte kan worden en ze laten uithuilen tot ze stoppen en onder geen enkele omstandigheid ze aandacht geven (tenzij ze haar boodschap moet doen).

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ter aanvulling van wat ze hier boven al hebben gezegt.

Ik lees dat je de pup al meteen alleen wil laten om boodschappen te kunnen doen? Dit moet je langzaam opbouwen, een pup kan niet in een klap een half uur alleen thuis zijn. Zeker niet als ze er nog maar net is.

 

Bouw dit dus langzaam op, in het begin is dit minuten werk maar na een tijdje kan je het steeds verder gaan uitbouwen. 

Neem anders de pup mee met boodschappen doen en laat iemand met de pup buiten wachten. Is meteen ook goed voor de socialisatie 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, ik zou dus nooit een pup 2 uren lang laten huilen/ blaffen....

Je hebt ze nog maar pas in huis, het beestje is van slag( komt ze nu pas bij de Fokker weg?).

Dus ik zou haar echt even niet de hele nacht alleen en in een kooi laten. Je weet ook niet of ze een bench gewend is; daar kun je een pup dus niet zomaar een hele nacht instoppen en verwachten dat het goed gaat.

Dus! Ik zou óf de pup voorlopig even bij je op de slaapkamer nemen, in een grote doos met lekker kleedje bv.

Óf je gaat even beneden slapen bij de pup. In ieder geval moet ze er s nachts blijkbaar even uit voor een plas. Dat kan, die gelegenheid moet ze dan ook krijgen.

Dit alles zal tijdelijk zijn, tot pup wat meer gewend is en vertrouwd.

Maar je pup heeft je aanwezigheid nog nodig( en je buren zullen ook dankbaar zijn.....).

honden page profiel NalaNala

Ik krijg vele tips van een familielid die al jaren honden heeft, waarbij dus niet reageren en al vroeg beginnen met ze eventjes alleen te laten in de dag. Later gaan we werken en moet ze tenslotte ook wel even alleen kunnen blijven.

De pup komt inderdaad van bij een fokker, ze leefde in een schuur vermoed ik en waren dus zo nooit alleen. Sinds dat ze hier woont bij ons loopt ze overal achter ons aan, dus denk dat ze nogal heel aanhankelijk is. Hoe leer je ze dan dat de bench een vriendelijke plaats is? Hoe reageer ik als ik naast haar slaap als ze blaft?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een pup, die net van haar moeder, broertjes en zusjes vandaan is gehaald, mist het nestje met moederhond heel erg en zou je in feite in het begin nog niet alleen moeten laten. De overgang naar een nieuw huis, nieuwe omgeving, nieuwe baasjes is al vreselijk groot en dan 's nachts alleen gelaten te worden, is voor de pup veel te veel.

 

De pups, die ik tot nu toe gehad heb, zette ik 's nachts de eerste 2 weken naast mijn bed in een grote stevige kartonnen doos met een dekentje onderin (in de zomer met een groot gevouwen 100% katoenen badlaken). Als de pup piepte, stak ik mijn hand in de doos, zodat de pup wist dat ik er was. Hield het piepen niet op, dan eventjes naar buiten om te plassen en weer naar binnen en in de doos. Bij grote pups of pups,  zoals mijn dwergpoedel, die zelfs uit een hoge doos weten te klauteren, gebruikte ik een bench eventueel met een doek erover heen; één kant vrijlaten, zodat de pup zo min mogelijk prikkels krijgt.

 

Na de eerste week, schuif je de doos elke dag een klein stukje verder van het bed, totdat de doos bij de deur staat. Daarna ga je voorzichtig proberen of de pup 's nachts alleen kan zijn. Zorg de eerste tijd, dat er bij de pup bijv. een T-shirt ligt, dat jij gedragen hebt en naar jou ruikt. Dit laatste kan je ook gebruiken als je gaat oefenen en langzaam opbouwen om de pup overdag enige tijd alleen te laten.

 

Zorg ervoor dat de bench voor je pup een fijne plek wordt en blijft, door bijv. in de bench eten te geven, botje te geven. Een bench mag nooit een strafplaats worden!

 

http://www.puppy-opvoeden.nl/benchtraining/

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oeioei.....ze leefde in een schuur....

Dan is ze dus ws ook niet of nauwelijks gesocialiseerd. Daar zou ik dus ook rap mee beginnen: ga lekker met dr wandelen, neem haar mee naar een winkelstraat, naar waar andere honden lopen enz,

Niet te veel , maar rustig aan elke dag of om de dag een nieuwe belevenis, een nieuwe ontmoeting.

 

Je maakt de bench een fijne plaats door het ' aan te kleden' o.a.

Dus dekentje erin, lekker kauwbotje, op een rustige plek zetten. En alleen deurtje dicht als pup ook écht gaat slapen of rust nodig heeft.

Als ze s nachts blaft in de bench: zorg dat ze jou kan zien, praat even zachtjes, geef een aai door de tralies heen.....

Dan zal ze weer kalmeren er verder slapen.

Als je dit een tijdje doet( een week? Paar dagen? Langer?) totdat de pup er op kan vertrouwen dat ze haar mens echt vaak genoeg ziet; dan pas kun je het afbouwen en leren de pup een beetje alleen te laten.

Als je dat nu al te streng en te rigoureus gaat doen heb je kans op een onvoldoende gesocialiseerde én angstige hond.

 

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Ik heb mijn pup ook opgevoed met een bench en heb de bench sinds dat de pup 3 maanden was niet meer nodig gehad. 

 

Overdag was de bench een mand: een rustplaats. Na het spelen legde ik er een botje in waar de pup lekker rustig op kon kauwen. De bench wordt dus een leuke rustplek, want je krijgt er een botje! Als de pup niet keek verstopte ik er ook wel eens wat lekkers in. Als de pup eenmaal door heeft dat er wat lekker te halen is dan gaat hij uit zichzelf regelmatig even zijn bench checken. Als ik hem een botje had gegeven dan deed ik altijd de deuren dicht. De pup is druk bezig met het botje en heeft het nauwelijks door dat de deuren dicht gaan. Meestal valt de pup na het botje in slaap en ik deed de deur weer open als de pup sliep. De pup heeft dus zonder stress in een dichte bench gezeten en heeft zich niet opgesloten gevoeld. Als de pup vlak voor het in slaap vallen toch gaat jammeren kan je even je hand laten ruiken. Laten zien dat je er bent zonder hem eruit te halen. 

 

De eerste nachten heb ik naast de bench geslapen, maar met een kleed over de bench heen. Als de pup begon te jammeren liet ik weer merken dat ik er was door mijn hand te laten ruiken en meestal was dat genoeg voor de pup om direct weer in slaap te vallen. De 2e nacht nog steeds de doek erover maar heeft mijn pup niet gejammerd. Wel liet ik de pup er om de 3 uur uit om te plassen!

Na de 2e nacht ben ik in mijn eigen bed gaan liggen en heb ik de pup alleen in z'n bench met z'n kleed erover gelaten. Weer om de 3 uur eruit maar de pup heb ik niet gehoord. Langzaam heb ik de 3 uur naar 8 uur verlengt in 1,5 maand. 

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ga mee met de reacties hierboven....Laat een pup niet huilen...Ze is amper enkele dagen bij jullie, laat haar wennen aan jullie en aan haar nieuwe omgeving. Alle pups die wij gehad hebben zijn eest lekker mee naar boven gegaan op de slaapkamer, een mandje naast het bed en als ze wakker werden eerst de behoefte laten doen en dan hup terug in mandje zonder teveel poespas maar met een warme hand op hun bolletje... Na enkele maanden probleemloos naar de keuken voor de nacht... Een bench kan een handig 'ding' zijn maar moet uiteraard aangeleerd worden met véél geduld en enthousiasme, succes

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Ik krijg vele tips van een familielid die al jaren honden heeft, waarbij dus niet reageren en al vroeg beginnen met ze eventjes alleen te laten in de dag. Later gaan we werken en moet ze tenslotte ook wel even alleen kunnen blijven.
De pup komt inderdaad van bij een fokker, ze leefde in een schuur vermoed ik en waren dus zo nooit alleen. Sinds dat ze hier woont bij ons loopt ze overal achter ons aan, dus denk dat ze nogal heel aanhankelijk is. Hoe leer je ze dan dat de bench een vriendelijke plaats is? Hoe reageer ik als ik naast haar slaap als ze blaft? "

 een  familielid die al jaren honden heeft...... geen goed advies om je hond maar te laten huilen, je schrijft een paar uur, geborgenheid geven dat moet je met een pup doen, trouwens zijn hele leven lang, en als je nu al begint om de pup die net bij je is aan zijn/haar lot over te laten, en jazeker op een gegeven moment houd de pup zich wel stil... uitgehuild en valt vanzelf in slaap.

 

leren om alleen te zijn, hoelang doe je er over om een boodschap te doen ? naar de winkel, boodschappen, in de rij voor de kassa, te lang voor een pup die net bij je in huis is, begin dan eens met een paar minuutjes na een wandelingentje, laat de pup dan even alleen, paar minuutjes, niet langer, kom gewoon weer terug, alsof je niet weg geweest bent, zodat het straks heel gewoon is als je weg gaat. dat langzaam opvoeren, maar niet een boodschap gaan doen en dan de pup maar in de bench opsluiten.

 

wil je de bench blijven gebruiken , maak er een veilig plekje van, door eten te geven  in de bench... wanneer het gaat slapen laat je de deur open, de pup slaapt en dan kan je je pup in de bench leggen, deurtje open laten als je thuis bent, langzaam opvoeren, af en toe kan de deur dan best dicht, maar moet toch geen  kooi worden van even de pup uit zicht en dan  opsluiten, dat is geen veilig plekje creeren dat is wegstoppen, een bench is makkelijk natuurlijk.

 

je krijgt genoeg aanreikingen van hpers... kom niet met het verhaal aan van een familielid die al dr hele leven honden heeft en je advies geeft om niet te reageren als je pup huilt, geef geborgenheid, een band voor later die nu al gesmeed wordt.

 

 

honden page profiel NalaNala

Bedankt allemaal voor de tips. Er blijft vanavond iemand in de zetel slapen dat dicht bij de bench staat. Hopelijk zal ze dan niet of minder blaffen/huilen. Ik zal morgen wat laten weten met hopelijk beter nieuws.

honden page profiel NalaNala

"  een  familielid die al jaren honden heeft...... geen goed advies om je hond maar te laten huilen, je schrijft een paar uur, geborgenheid geven dat moet je met een pup doen, trouwens zijn hele leven lang, en als je nu al begint om de pup die net bij je is aan zijn/haar lot over te laten, en jazeker op een gegeven moment houd de pup zich wel stil... uitgehuild en valt vanzelf in slaap.
 
leren om alleen te zijn, hoelang doe je er over om een boodschap te doen ? naar de winkel, boodschappen, in de rij voor de kassa, te lang voor een pup die net bij je in huis is, begin dan eens met een paar minuutjes na een wandelingentje, laat de pup dan even alleen, paar minuutjes, niet langer, kom gewoon weer terug, alsof je niet weg geweest bent, zodat het straks heel gewoon is als je weg gaat. dat langzaam opvoeren, maar niet een boodschap gaan doen en dan de pup maar in de bench opsluiten.
 
wil je de bench blijven gebruiken , maak er een veilig plekje van, door eten te geven  in de bench... wanneer het gaat slapen laat je de deur open, de pup slaapt en dan kan je je pup in de bench leggen, deurtje open laten als je thuis bent, langzaam opvoeren, af en toe kan de deur dan best dicht, maar moet toch geen  kooi worden van even de pup uit zicht en dan  opsluiten, dat is geen veilig plekje creeren dat is wegstoppen, een bench is makkelijk natuurlijk.
 
je krijgt genoeg aanreikingen van hpers... kom niet met het verhaal aan van een familielid die al dr hele leven honden heeft en je advies geeft om niet te reageren als je pup huilt, geef geborgenheid, een band voor later die nu al gesmeed wordt.
 
  "

Ik ben van mening dat er geen perfecte opvoeding is en dat iedere hond een apart karakter heeft waardoor elke opvoeding wat schilt. Wat een familielid zegt is zeker niet uitgevonden en kan men terugvinden op het internet. Dit is tevens ook de reden dat ik hier post aangezien er zoveel tegenstrijdigheden zijn op het internet.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Ik ben van mening dat er geen perfecte opvoeding is en dat iedere hond een apart karakter heeft waardoor elke opvoeding wat schilt. Wat een familielid zegt is zeker niet uitgevonden en kan men terugvinden op het internet. Dit is tevens ook de reden dat ik hier post aangezien er zoveel tegenstrijdigheden zijn op het internet. "

 Weet je wat het is, je zit met oude en nieuwe leer. En de nieuwe leer zegt dat je een pup, net als een kind, wel troost en geborgenheid mag bieden.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hoe ga je om met de buren?

 Hier ga ik steeds een praatje maken.

We hebben al heel lang honden die zijn natuurlijk pup geweest.

Dan vertel ik dat de pup nog veel moet leren en ze best wat zullen horen.

En dat ik de kans wil hebben om hem op te voeden.

Daar horen geluiden bij.

Dat duurdt een tijdje.net wat je zegt, alleen leren blijven,snachts stil.zijn.

 

Maar dat kost tijd.

Verder krijg je hier al veel goede tips! 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik ga mee met hierboven. Wij hebben de eerste week naast de bench gelegen met een matras. In die tijd wel steeds verder weg van de bench totdat we uit zicht waren en het was prima.

 

Nu heeft de vorige en huidige hond van ons nooit echt problemen gemaakt met de bench. Met name Maylo niet mijn huidige hond. Die heb ik afgelopen vrijdag in de bench gezet bij mijn zus. Vond het prima en hij heeft al toch ruim 1,5 jaar niet meer in de bench gezeten.

 

Mijn zus heeft ook een puppy van nu 14 weken en ze is ook onzeker over vanalles want inderdaad alles is tegenstrijdig. Je moet doen waar je je zelf lekker bij voelt.

 

We willen overigens wel een foto zien van de kleine drop :D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ik ben van mening dat er geen perfecte opvoeding is en dat iedere hond een apart karakter heeft waardoor elke opvoeding wat schilt. Wat een familielid zegt is zeker niet uitgevonden en kan men terugvinden op het internet. Dit is tevens ook de reden dat ik hier post aangezien er zoveel tegenstrijdigheden zijn op het internet. "

 Heeft dat familielid dan ook niet gewaarschuwd om nooit een hond bij een fokker uit een schuur te kopen ? 

een jong pupje laat je nooit uren huilen , sorry maar ik vind dat echt niet kunnen. Slechte raad gekregen hoor. 

 

Arm beestje...'. 

Doe maar vlug wat mensen hierboven aanraden, die kennen er heel wat meer van dan jouw familielid. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Moet je voorstellen, je wordt geboren, heb broertjes en zusjes en je hebt een hele lieve mama. Alles is veilig en vertrouwd om je heen. Dan op een dag, wordt je meegenomen, een vreemd huis, vreemde mensen, alls ruikt en is anders. Mama, nestgenootjes weg.

overdag is er nog afleiding, maar 's nachts, helemaal alleen. 

Dat is heel erg eng. Honden zijn ook sociaal levende dieren, alleen zijn moeten ze leren. 

Eerst zorgen dat je pup aan jullie en je huis went. Hou haar bij je en geef haar eten in de bench, deurtje open. Een koekje in de bench, zo leer je haar dat de bench een fijne plek is. 

's Nachts, doos naast je bed of ga beneden slapen. Liever nog niet de bench dicht. 

Als je pup zich op haar gemak voelt, dan kan je oefenen met bench dicht en stukjes alleen laten. Dit heeft tijd nodig.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

2 Nachten pas en jullie beginnen al radeloos te worden en er heeft zich al een kleine 'ramp' volbracht. Kun je nagaan hoe hopeloos verlaten en radeloos je pup zich gevoeld heeft tijdens die rampzalige nacht van gisteren waarin hij 4!!! uur lang zijn best heeft gedaan om aub begrepen te worden !? 

 

Is maar goed dat jullie het vannacht anders aan gaan pakken. Eerst elkaar leren kennen, laat hem voelen dat hij altijd op jullie vertrouwen kan dat jullie zijn veiligheid waar kunnen borgen. Dat lukt niet door hem gelijk in het diepe te gooien en zijn behoeften te negeren. Naar mate hij langer bij jullie is en je elkaar al wat beter hebt leren kennen inclusief de betekenis van zijn 'vocabulair' kun je bij dwingelandij gerust een keer negeren maar bij vragen of een schreeuw om hulp is dat het domste wat je kunt doen.

 

'Haastige spoed is zelden goed' en dat geldt dubbel en dwars voor het begeleiden van pup naar een stabiele volwassen hond. 

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Ben het helemaal met Manuela eens, onze fokster heeft 1 van Woola, s nestje nootjes tteruggehaald omdat die mensen tegen haar uitdrukkelijke advies het hondje drie nachten hebben laten huilen. Een pupje is net als een baby moet nog alles leren. Jij bent de enige persoon op wie kan vertrouwen in zn nieuwe omgeving en wat doe je, je laat je pupje in de steek en hij/zij moet het maar zelf uitvinden. Sorry maar hier kan ik heel boos om worden. Gelukkig heb je hier advies gevraagd en zou maar niet zoveel meer naar de familie luisteren.

honden page profiel NalaNala

Hallo,

We hebben jullie tips opgevolgd en hebben geen 'last' meer gehad gelijk ervoor. Een beetje piepen als we haar net in de bench zetten en na wat sussen gaat ze slapen. De methode werkt dus! Ze gaat zelf soms vrijwillig in de bench slapen in de dag. Waar ik mij nu wat zorgen over maak is dat ze niet verwacht dat wij altijd in de zetel gaan slapen. Want dat zijn we niet van plan. Elke dag doen we de bench een beetje opzij zodat ze ons niet meer direct ziet, maar ons alleen hoort. Hoelang zou dit duren eer we terug in ons bed kunnen liggen? Paar dagen, weken, maand?

Bedankt voor alle tips, en hier een foto van onze pup:

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Hallo,
We hebben jullie tips opgevolgd en hebben geen 'last' meer gehad gelijk ervoor. Een beetje piepen als we haar net in de bench zetten en na wat sussen gaat ze slapen. De methode werkt dus! Ze gaat zelf soms vrijwillig in de bench slapen in de dag. Waar ik mij nu wat zorgen over maak is dat ze niet verwacht dat wij altijd in de zetel gaan slapen. Want dat zijn we niet van plan. Elke dag doen we de bench een beetje opzij zodat ze ons niet meer direct ziet, maar ons alleen hoort. Hoelang zou dit duren eer we terug in ons bed kunnen liggen? Paar dagen, weken, maand?
Bedankt voor alle tips, en hier een foto van onze pup: "

 Dat is even aankijken. Blijf de afstand vergroten zolang het goed gaat. Merk je dat het toch weer wat minder word, dan neem je weer een stapje terug. Zo merk je zelf wel waar je pup aan toe is.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Fijn dat het beter gaat.

Hou vol..geduld..je komt er wel.

Inderdaad steeds een beetje meer afstand als het lukt.

Succes hoor!

honden foto van Manon en de meiden, Vera*en Lexi*, Mara en Pientje

Goed dat het beter gaat

Nu snap ik dat slapen in de zetel geen pretje is.

Waarom zet je de bench niet de eerste tijd naast je bed? Liggen jullie comfortabel en is je pupje niet alleen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Geen zorgen, als je elke dag de bench een stukje verder zet, zal ze binnen kort alleen kunnen slapen. Dan heeft ze het vertrouwen.

Een hond geeft zelf het tempo aan. Ga niet te snel, dan kan je een terug val krijgen. Beter een dagje extra.

Mooi dat ze zelf de bench al opzoekt, dan is het haar veilige plek.

Mijn hond sliep als pup naast mn bed in een doos. Later tussen ons in, weer later op t voeten einde. Tegenwoordig op t voeteneinde, of in dr mand naast t bed of op de vloer. Regelmatig gaat ze zelf ook beneden bij de voordeur liggen, lekker koel. Ze heeft ons niet echt meer nodig als ze slaapt, het vertrouwen dat we er 's nachts zijn is er toch wel. 

 

Het komt echt goed! 

Volgende forumvraag: pup van 11 weken op een zeiljacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^