Vachtproblemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CavaliertjeCavaliertje

Hallo,

 

Ik ben nieuw in het hele versvoer-gebeuren, maar een vriendin raadde aan dit aan mijn cavalier te geven. Mijn hond sukkelt al enkele jaren met haar vacht (haaruitval), en kreeg daar van de dierenarts speciale korrels voor (dermatosis). Nu lijken deze korrels echter geen effect meer te hebben, en ze heeft er ook enkele andere nadelige gevolgen van. De hond van mijn vriendin had gelijkaardige klachten en haar dierenarts raadde DUCK aan, aangevuld met Omega 3. Op andere sites las ik echter dat DUCK helemaal niet zo gezond is als steeds beweerd wordt. Kan iemand me wat wegwijs maken hierin? Of bestaat daar geen eenduidige mening over?

 

Bedankt!

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Allergie kan zich opbouwen. Het kan dus zijn dat je hond nu ook allergisch is voor het DA voeding. Zelf weet ik weinig over welke merken van vers goed zijn, maar daar weten andere hier vast wel raad mee.

 

met allergie is het belangrijk uit te zoeken tegen welke diersoorten je hond wel kan. Begin met een diersoort die je nooit eerder heb gegeven, bijvoorbeeld hert. Doet je hond het daar goed op? Dan kan je bijvoorbeeld konijn erbij geven. Doet je hond het daar goed op, dan kan je weer een ander vleessoorten erbij geven. Als je alleen maar 1 vleessoort geeft kan je hond daar uiteindelijk ook weer een allergie voor op bouwen. Het mooiste is dus dat je afwisselt met diersoorten. Vermijd ook gluten, want die kunnen ook zorgen voor vachtproblemen.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Extra veel haaruitval kan door verschillende dingen komen.

Hier krijgen ze het van stress, granen, kip en rund.

Daarnaast is de chi gevoelig aan tandplak ed dus heb ik ervoor gekozen vers vlees te voeren wat graan, kip en rund vrij is.

 

Over het algemeen wordt hier een goed vers vlees genoemd degenen die weinig granen inhouden.

 

Twee jaar geleden nam ik een hondje in huis dat zowat kaal was op haar borst, inmiddels volledig behaard.

Ik wijt dit aan de voeding.

 

Daarnaast geef ik velcote bij de voeding, golddust van Renske en angel eyes natural tegen traanstrepen. Af en toe wat rouw ei.

 

 

Je kan altijd eens kijken op de site van de voerwijzer voor meer info over vers voer.

Anoniem (Gast)

mijn hond zijn vacht is dof

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik geef hier Velcote bij om een gezonde en blinkende vacht te hebben. Daarnaast ook Gold dust van Renske puur erbij om nog meer goede dingen op te laten nemen bij de hondjes.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Doffe vacht los je gemakkelijk op door meer vet te voeren. Denk aan schapenvet of visolie (laatste is gezonder).

Ook zijn er druppels die erg goed werken (Dermoscent), dit zijn pipetjes (natuurlijke basis)

Het kán ook wat zeggen over de kwaliteit van het voer, maar ook over je hond zelf; bv dat hij of zij een intolerantie heeft, niet lekker in zn vel zit etc. en dit uit via de huid.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^