Wil wel overstappen, maar de kosten....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FleurFleur

Onze Fleur is nu 14 weken en doet het goed op haar Cavom brokken. Ze heeft circa 4 x per dag stevige ontlasting en eet het met smaak.

Maar nu zou ik eventueel wel over willen stappen op vers voer, maar ik schrik van de kosten.

Fleur weegt nu 9,5 kg en krijgt 3x daags 100 gram brokken. Dit kost me omgerekend ongeveer 0,70 ct per dag.

Vers voer is een stuk duurder volgens mij. Wat betalen jullie omgerekend per dag aan vers voer? En welk merk adviseren jullie dan voor een golden retriever?

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik geef Lotgering, mij bevalt dit erg goed, ook ik moest op de prijs letten en ben bij dit vers vlees uitgekomen, dit kreeg ze bij de fokker ook al. Ook heb ik wel een andere soorten geprobeerd, maar op Lotgering doet ze het super. 

 

Kahlúa weegt ongeveer 30 kilo en krijgt 500 gram per dag, 250 gram per keer. Mochten we een hele intensieve dag hebben, veel wandelen / bewegen dan krijgt ze wat meer. Officieel zou mijn hond van 30 kilo iets meer moeten krijgen, maar ik voer op het oog en 500 gram is precies goed. Ik ben dus voor haar 69 cent per dag kwijt. En dit vind ik eigenlijk relatief goedkoop.

 

4 x per dag ontlasting vind ik persoonlijk behoorlijk veel, maar dat is zo met brokken. Met KVV poept mijn hond 1 keer per dag.  

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Onze hond krijgt dogmeat.nl vlees. Ik bestel het in worsten van 500 gram, vind ik makkelijker, maar per kilo is het goedkoper.
Heb net gekeken maar ik ben 1,63 /dag kwijt voor 500 gram vlees.
Dat is fazant witvis, zalm, kip, rund, konijn en paard.
Bruce weegt 41 kilo en krijgt 500 gr. Kvv per dag en 1 mok taste of the wild brokken. Zonder brok heefthij last van harde ontlasting, vandaar.

Maar er zijn ook goedkopere merken, zoals bijv. Lotgering, smuldier.
Als je hond het daar goed op doet is dat ook prima.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik weet niet wat Fleur voor ras is, dus hoe groot ze wordt.
Maar voor Santa ben ik ongeveer € 2 per dag kwijt voor tammenga en darf eko.
Ik voer hem wel matig omdat hij aankomt van zijn medicijnen.

Je zou ook een betere brok dan Cavom kunnen kiezen maar of je dan Veel goedkoper uitbent?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Tosca weegt 15 kg en eet 400 gram carnibest per dag komt ongeveer op 1,68 uit.

Nu krijgt ze energique daar heb ik maar 300 gram van nodig en dat komt uit op 1,10.

Ik varieer regelmatig maar zal toch niet lager dan 1 euro per dag uitkomen.

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik geef mijn pup van 17 weken smuldier, gewoon te krijgen bij de supermarkt. Zij weegt 6 kg krijgt 270 gram per dag en ben daarmee 0,50 cent per dag kwijt. Op de brok die ik eerst gaf was ik 0,45 cent per dag kwijt, dus prijs verschilde niet zo heel veel. Ik dacht eerst dat smuldier van lage kwaliteit zou zijn gezien de prijs, maar na vergelijken met ingrediënten van de gewone brokken vind ik dit al 10x beter, zelfs al is het een goedkopere kvv.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Als je een goede brok (zonder graan en met veel vlees) vergelijkt met goede kvv zal het prijsverschil minimaal zijn lijkt mij. 

Sterker nog, ik heb wel eens naar brokken gezocht, maar dan kwam ik zelfs een stuk duurder uit. 

 

Zelf geef ik barf op het moment, dus ben het overzicht qua kosten een beetje kwijt. Denk wel dat het goedkoper is dan bepaalde kvv's, omdat je er zelf veel invloed op hebt wat je voert. 

 

Maar waarom wil je eigenlijk over op vers? 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

4x ontlasting vind ik wel veel hoor, ook met brok. Ze zeggen vaak bij zoveel ontlasting, dat er dan veel granen in de brok zitten wat er uit moet.

 

Wij geven brokken. Carocroc, 2x 165 gram en voor het slapen 15 gram en komen neer op dacht ik 0,74 cent per dag.

Maar we geven 1x per week smuldier. Ze is 26 kilo dus moet 775 gram per dag, maar krijgt 800 en dat komt neer op 1,38 per dag en dan heb je de goedkoopste vlees denk ik.

Wij proberen eerst dit uit en als bevalt eventueel een betere samenstelling, maar dan ben je wel weer duurder uit.

 

Wat krijgt je hond btw veel brokken dan voor 9 kg:o Sorry als ik me er mee bemoei, maar op www.voerwijzer.nl is te lezen dat Cavom weinig vlees bevat en veel graan. Jouw hond moet dan erg veel brokken krijgen om aan zijn voedingswaarde te komen? Weet niet hoe zwaar je hond uiteindelijk wordt maar dan moet je straks erg veel gaan geven wat weer duurder is, omdat je eerder door je voer heen bent.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Tja, je kan het allemaal zo duur maken als je wilt met vlees

 

http://www.voerwijzer.com/prijsvergelijking-hondenvoer 

daar zie je als je een kvv merk zou kopen die 2 euro per kilo is dat je even duur uit bent

 

Ik geef zelf nu herby versvoer en ben erg tevreden

honden page profiel --

honden foto van -

Ik volg even

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Je zou ook 1 brokmaaltijd en 1 kvv maaltijd kunnen geven.

Af en toe een pakje lekkere pens,meestal zijn de honden daar dol op.

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

bij een pup van 14 weken vind ik 4 maal ontlasten toch echt niet veel hoor. Die eten nog veel meer dan een volwassen hond en de drang om zich te onlasten is gewoon veel groter.

Hier gaan pups altijd meerdere keren per dag, telkens na eten al en dan tussendoor ook nog wel eens.

Hier is het vlees duurder dan de brok, maar goed, de brokken kosten mij dan ook 0 euro ;)

qua vlees zal het maximaal 2 euro per dag zijn voor 3 honden.

Anoniem (Gast)

Als je bang bent voor de kosten begin er dan niet aan.Ik heb jarenlang Carnibest gevoerd en nu moet ik noodgedwongen mijn honden op brokken gaan overzetten omdat ik doordat ik de laatste jaren financieel er erg op achteruit ben gegaan.Brokken voeren is goedkoper tenzij je echt hele dure brokken(maar die prijzen zijn zo absurd hoog dat niemand dat zou moeten kopen)gaat voeren.Mijn volwassen gesteriliseerde Golden teef weegt 27 kilo en eet maximaal 250 gram brok op een dag.Van kvv eet ze 500 gram.Carnibest de goedkoopste smaak kost voor deze Golden €1,87 en ik zet haar over op Jarco brokken en dat kost dan per dag € 0,75 per dag.CB=per maand € 56,10 en Jarco € 22,50.Als ik maar 1 hond zou hebben dan zou het niet zo'n probleem zijn maar we hebben er 5...dus reken maar uit.Je kunt ook gewoon brok voeren en 1-2x per week een versvleesdag houden zo hou je de kosten een beetje beperkt.

Lieke (Gast)

ik gebruik sins kort Naturis versvlees dit is heb ik gehoord 1 van de goedkoopste maar de goedkoopste rol is nog €2.60 en ik denk dat jou hond er 1 per dag nodig heeft.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Misschien kan dit je over de streep halen :

Met ons poedeltje zaten we meer bij de dierenarts dan wat anders. Kostte ook een duit met geld.

Sinds we op KVV zitten, is het alleen jaarlijks een check-up. Het spaarde ons heel veel geld door KVV te geven, ookal was het duurder dan brokken.

Het werd goedkoper doordat we de dierenartskosten konden uitsparen. En dan hebben we nog geluk dat onze dierenarts niet te duur is.

Soms is de afweging : meer kosten aan goed eten = minder kosten aan dierenarts.

En het leuke van onze dierenarts is, dat ze het ook beaamt dat onze poedel er een stuk beter van is geworden door KVV te eten :-D

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Van mij mag ts ook wel even reageren.....

Anoniem (Gast)

@Charlie dat gaat niet voor elke hond op.Als ik kijk in de medische rubriek op Barfplaats dan zie ik daar ook genoeg honden die net zo goed ziek zijn en wat mankeren ondanks hun verse menu.Er komt ook een beetje geluk bij kijken.En de meeste honden in NL eten brok en het is natuurlijk niet zo dat die veel meer mankeren dan een vers etende hond.Er zijn honden die eten hun hele leven Pedigree en worden 14 zonder ooit een da gezien te hebben en je hebt vers etende honden die een abonnement hebben op de da...Je doet je best en geeft je hond het beste wat bij je budget past,en helaas past CB niet meer binnen mijn budget.Maar als ik kijk naar mijn honden tijdens de voerbeurten dan zie ik 5 honden die smullen van hun opgeleukte(met wat gekookte kip of wat blikvoer erdoor of wat smuldier pens) brokkenmaaltje en de bakken worden een kwartier na gelikt.En ik had verwacht dat de ontlasting veel meer zou zijn maar bij  alle 5 is het maximaal 2x per dag een hoopje.Dus niet meer dan bij CB.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

helemaal waar wat ik hierboven lees, wanneer je je hond een graanloze brok geeft is dat al heel wat beter dan een  brok met granen......

 

zelf geef ik vlees, de kosten van brok of vlees zijn te verwaarlozen wat betreft duurder of goedkoper, ik heb een giga hond, wanneer ik een goede brok moet geven ben ik netzoveel misschien zelfs meer kwijt dan vers.......

 

je kan het zo duur maken als je zelf wilt, goed vlees hoef niet duur te zijn, zelf geef ik Tamro, en Renske... van Renske weinig omdat dat dan te duur zou zijn, maar Tamro is goed vlees, 5 diersoorten in een rol, en geen kip . en zo zijn ermeerderen kvv,s die goed zijn... ga eens informatie inwinnen wat een goede brok kost en wat goed vers vlees kost, leg dat naast elkaar en vergelijk dan.

 

een budget dag kan in het geheel geen kwaad, neem dan eens Smuldier erbij, wel de complete variant, en als je dat twee x in de week geeft met een betere soort ben je echt niet duurder uit dan brok.

zelf geef ik de voorkeur aan vers vlees, waarom ? het zijn nou eenmaal carnivoren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Joan, fleur is een golden retriever

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even een klein tipje, zet je pup niet geheel op smuldier, waarom niet ? er zit een premix in van calcium, dat wordt door pupppen niet goed opgenomen, die hebben bot nodig van een dier , en geen premix, als budget erbij kan het zekers maar niet geheel alleen maar smuldier geven.

 

kvv goed merk {hoef niet duur te zijn, maar wel compleet zoals goed spiervlees orgaan en bot van het dier] en daar bij kan men een dag of twee budget smuldier geven, compleet de oranje kleur, verpakking.

 

wanneer de hond volwassen is is smuldier geen enkel bezwaar meer.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Door dit forum ben ik ruim 4 jaar geleden ook KVV gaan geven.

Ik heb al die tijd Lotgering gevoerd omdat dit de enigste kvv was wat voor ons betaalbaar was en inderdaad goedkoper dan brok ( als je de verzendkosten, energiekosten niet mee rekent en de goedkoopste variant neemt), voerde in de tijd ook Jarco.

 

Maar ben toch weer terug naar brok sinds 2 maanden waarom...........

Ik heb namelijk werkelijk geen idee waar het vlees van Lotgering vandaan komt het is zo goedkoop dat het zelfs goedkoper is dan de kiloknaller uit de supermarkt.

Ik beweer niet dat het bij lg zo is maar hoe komen hun dan aan vlees wat zo goedkoop is dat je het voor deze prijs kan verkopen?

Uit landen om ons heen die het niet zo nauw nemen met regels en met wat voor bende er in de dieren gestopt word?

Wellicht een hoop dierenleed, dat was voor mij het vraagstuk en de rede dat ik gestopt ben.

Een hond is inderdaad een carnivoor van ouds her maar heeft om en bij de mens al jaren kunnen leven en overleven omdat hij van alles te eten kreeg.

Hondenvoeding zoals we het nu kennen is nog niet zo oud als we denken.

Daarvoor werd de hond ook oud op restjes van de mens.

Zal niet zeggen en beweren dat het een goede uitgebalanceerde voeding was maar ook toen werden honden erg oud.

 

Geef nu biofood geperst en de honden doen het er prima op, merk echt geen verschil met vlees.

Diesel poept gerust iedere wandeling net als met vlees de hoeveelheid kan ik niet zeggen dat het nu vele malen meer is maar dat is natuurlijk per brok verschillend.

Sky poept gewoon nog 1x per dag net als vlees alleen moet ik wel eerlijk zeggen dat zijn ontlasting een stuk beter is geworden dan met vlees toen zat geregeld zijn hele achterkant onder omdat hij wat aan de dunne was.

 

Je zorgt echt niet minder voor je hond als deze brokken krijgt al krijg je hier soms best het gevoel.

Voeding is een groot onderdeel van "klachten" bij honden maar ken genoeg honden die het ook niet goed op vlees deden.

Er zijn nog zoveel factoren die meespelen, denk aan vachtverzorging, ongedierte, beweging, lekker in je vel zitten.

 

Overigens ben ik met 2 honden nu goedkoper uit met biofood dan met Lotgering.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Lotgering en Naturis zijn redelijk in prijs. Bij Lotgering gaat de prijs omlaag, als er meer besteld wordt. 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

"

Joan, fleur is een golden retriever

"


Ik had het inmiddels gelezen.
Het is een teefje dus die zal straks minder groot zijn dan Santa.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

De mannen zegt wel iets belangrijk, bij veel kvvs is het onduidelijk waar het vlees vandaan komt..

 

Wil je dat wel weten of bv biologisch, dan schiet de prijs omhoog

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Klopt.
Maar dan vind ik darf eko wel netjes geprijsd in vergelijking met bv Haaksbarf of Tinlo.
En ik heb ontzettend veel merken uitgeprobeerd, maar nu met darf zie ik weer verbetering op de vacht.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Het klopt we weten niet altijd waar het vlees vandaan komt maar we weten ook niet welke rommel er in de brokken worden gestopt.

En als je dan uit 2 kwaden moet kiezen dan geef ik de voorkeur aan kvv en de honden ook.

Ik merk wel verschil tussen een compleet vlees of brokgevoerde honden.

De vachten zijn zachter,ze ontlasten net zo vaak als op brokken alleen de hoeveelheid is beduidend minder,ze blijven mooi op gewicht en ik vind ze lekkerder ruiken(is persoonlijk)

Ik hou mijn honden goed op gewicht,Tosca is 12 en kreeg 1xdaags brokken en ze had de laatste tijd af en toe grijze ontlasting,denk dan toch aan alvleesklier die slechter gaat werken.

Ben gestopt met brokken en alles gaat weer super,voor haar is het klaar met brokken eten.

Als de brokken (geperste)op zijn dan gaat Vigo ook compleet op kvv,hij krijgt tot nu toe 1 brokmaaltijd omdat hij niet zo verzadigd raakte van vlees en alleen en van de straat ging eten. Nu hij 8 jaar is,speelt dat probleem niet meer.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mijn honden eten BARF (ik stel dus zelf de menu's samen). Ze eten met zijn drietjes voor ongeveer 50 a 60 euro per vier weken. Ongeveer 1,96 per dag, dus, wat neer komt op gemiddeld 65 cent per hond per dag.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

brok of vlees, dat maakt ook niet uit.... heb al gezegd geef een brok met zo weinig mogelijk ballast erin, honden worden geen 80 jaar, ze worden hooguit 12 jaar, de een wat jonger en de ander wat ouder.

 

een tekort komt echt niet vaak voor, kijk eens naar de honden die zwerven, ook die overleven het wel met allerlei restjes wat ze bij elkaar scharrelen.

 

ik geef Tamro, ik weet waar het vandaan komt, van kleinschalige boerderijen ......... en  ook de brok is niet je van het, je weet ook niet wat er inzit, het is onder hogedruk gebracht, geperst of krokant dat maakt niet uit, en er wordt dan een hoop vitaminen erin gegooid en dat is dan de brok.

 

ik zeg maar, kijk naar je hond al eet die brok van de aldi of little als je hond er goed uitziet, qwa vacht en er geen dierenarts kosten zijn voor oren enz..... huid, dan moet je voeren waar je je goed bij voelt.

 

wij hadden vroeger honden die aten gewoon mee met de pot, gezin van zes kinderen, ze kregen een bord eten wat ook wij kregen, deze honden in die tijd werden gezond oud en mankeerde nimmer wat, op een gegeven moment is alles erg commercieel geworden, qwa hondenvoer zowel de brok als vers vlees, vandaar voer je hond waar je je goed bij voelt.... en ook de hond natuurlijk.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

" @Charlie Er komt ook een beetje geluk bij kijken. "

 


Kwam er maar geluk bij kijken, dan was mijn poedel niet ziek geweest door jarenlang brokken te hebben gehad.

Het enige wat ik wilde duidelijk maken was, dat toen ik overgestapt ben op KVV, dat het met de poedel een heel stuk beter ging en dat we niet meer elke 14 dagen bij de dierenarts langs moesten. En dit is echt waar.

Onze Groenendaeler staat vanaf dag 1 op KVV en heeft nog maar 2 x de dierenarts gezien. Ze is nu 16 maanden....
Dat heb ik met onze vorige pups wel anders gezien die toen op brok stonden.

Maar goed, iedereen is anders, iedere hond is anders. Ieder heeft zijn eigen mening. Gelukkig maar, anders waren we allemaal hetzelfde :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ik merk wel verschil tussen een compleet vlees of brokgevoerde honden.
De vachten zijn zachter,ze ontlasten net zo vaak als op brokken alleen de hoeveelheid is beduidend minder,ze blijven mooi op gewicht en ik vind ze lekkerder ruiken(is persoonlijk) "

Ik merk ook zeker verschil. Toen Mellow nog vlees kreeg had ze een doffe vacht, veel friemeltjes bij d'r ogen (echt, hoe héét dat eigenlijk? ), drie flinke boomstammen aan drol per dag en die boomstammen varieerden van donkerbruin en stevig, naar beide en zacht. Daarbij ook vaak een lekkende anaalklier (natuurlijk altijd tegen je nét schone broek...).

Nu ze weer op brok zit een mooie glimvacht, schonere ogen en 2 keer per dag een klein boomstammetje aan drol en nagenoeg altijd dezelfde 'kwaliteit': netjes, stevig, mooie kleur. Die anaalklier speelt soms nog op, maar zeker niet zo vaak als op vlees.

Plus: ik ben nu een stuk goedkoper uit (500 gram vlees per dag en nu 220 gram brok).

 

Voor mij is vlees niet zaligmakend gebleken in ieder geval 

 

En wáár zijn de waarderingen?!  

Een dikke EENS voor 'de mannen'! Waarbij ik dit stukje even wil aanhalen:

Je zorgt echt niet minder voor je hond als deze brokken krijgt al krijg je hier soms best het gevoel. "

Ik vind het oprecht heel jammer dat je bijna als slechte baas wordt neergezet als je brok geeft. Terwijl de meesten hier toch écht kijken naar de hond zelf. Doet mijn hond het niet goed op vlees en wel op brok, wat is daar dan verkeerd aan?

 

Ik ben ongeveer 4 jaar geleden ook vlees gaan geven, maar na 2 jaar gestopt. En écht geen stinkend, vies dier wat altijd ziek is en waarvan de tanden eruit vallen hoor (oké, dat gebit is een dingetje, maar dat is al misgegaan toen ze op deze wereld werd gezet).

 

En ja, het zou leuk zijn als Fleur zelf óók nog even zou reageren... 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: terug op vers na giardia
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^