Pup blijft onzindelijk na blaasontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Elies (Gast)

Beste allemaal.  Ik heb een Siberische Husky pup van nu 14 weken oud. Haar naam is Kyara.  Wij hebben haar met 10 weken opgehaald.  Toen was ze zo goed als zindelijk.  Op enkele ongelukjes na.  Na een week gaf ze zelf aan dat ze naar buiten moest door op ons ze springen.  Anderhalve week geleden kwam daar ineens verandering in. Ze begon steeds vaker in huis te plassen en ook als we net van buiten kwamen. Het viel me op dat ze wel erg veel plaste. Afgelopen vrijdag zag ik dat ze vaak ging zitten maar dat er niet echt iets kwam. Zaterdag ochtend zat er wat bloed in haar urine, wat mijn vermoeden bevestigingde. Blaasontsteking. Naar de DA geweest en ze heeft antibiotica en pijnstillers gekregen.   Het gaat nu veel beter met haar, maar ze blijft in huis plassen. We gaan echt vaak met haar naar buiten. Echt elkeanderhalf tot twee uur. Ze doet alles buiten,  maar zodra wij binnen zijn, plast ze weer. Ze doet dat op onwillekeurige plekken en zonder eerst rond te snuffelen. Wij zeggen steeds: nee bah en zetten haar dan buiten. Voor 5 min.  mijn man zegt dat ik te mild voor haar ben en dat ik haar echt veel harder aan moet pakken. Dat heb ik gister gedaan,  met als gevolg dat ze nu bang voor me is als ik snel op sta.  Wat kan ik t beste doen?  En mag ik verwachten dat dit niets meer te maken heeft met haar blaasontsteking? Na 5 dagen.  Vr gr Elies

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Hallo Elies ,

Ga op je eigen gevoel af ,dus niet naar je man luisteren.

Vaak hebben pups even een terugval in de zindelijkheid ,en ook de blaasontsteking speelt nog mee .

Gewoon doen wat je al gedaan heb ,naar buiten als ze wakker is  ,na het eten ,tussendoor als ze druk speelt ,zie je dat ze gaat zitten ,gelijk oppakken en weer naar buiten ,tijdens het plassen buiten niet belonen ,maar wachten tot ze uitgeplast is .

Heeft ze het binnen al gedaan dan gewoon opruimen ,ook al was ze redelijk zindelijk vaak komt er weer even een terugval.

Succes en veel plezier met Kyara .

 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

14 weken en nog niet zindelijk. 

Heel veel pups zijn rond die leeftijd niet zindelijk. 

Dan heeft ze ook nog blaasontsteking gehad zaterdag medicijnen gekregen en het is nu pas woensdag. 

3-4dagen de medicijnen. 

Je zou nog even de urine kunnen laten testen of ze inderdaad aan de beterende hand is. 

 

En niks hard aanpakken dat werkt echt niet sneller of beter, werkt alleen perfect om het vertrouwen in jullie geen kans te geven. 

Net wat Heleen zegt over het zindelijk maken dat gewoon volhouden.

En helaas er zijn honden waar het echt lang bij duurt. 

Succes en geniet van je pup. 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Het lijkt me ook logisch dat een pup daar een terugval van kan krijgen in haar zindelijkheid.
En ze zal ook pijn hebben gehad met plassen dus is dat al ff een ding.
Sowieso is op die leeftijd volledig zindelijk al een prestatie.
Pak je man maar lekker hard aan en
ga gewoon zo door met je pup als je deed.
Veel succes.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Heeft ze een antibioticakuur gehad? Dan neem ik aan dat die kuur nog niet op is. Daarna zou de blaasontsteking over moeten zijn.

Nu is het nog te vroeg daarvoor.

 

En verder ben ik het helemaal eens met [email protected]@.

Misschien dat je je man ondertussen kunt leren zittend te plassen.

(Grapje!)

 

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

14 weken is nog heel jong, meeste pups zijn dan nog niet volledig zindelijk, dat jouw meisje dit al op 10 weken was is meer uitzondering dan regel.. Tel daar dan bij op dat ze ook niet lekker is en blaasontsteking heeft... Ik heb zelf wel eens blaasontsteking nou het is vreselijk, dat zal voor een hond niet anders zijn.. Straffen bij plassen in huis heeft geen zin, je bereikt er inderdaad alleen maar mee dat de hond verward raakt en inderdaad angstig kan worden. Beste wat je kunt doen is haar erg goed observeren, je ziet vaak aan gedrag al dat ze willen gaan plassen, dan pak je haar op en snel naar met haar naar buiten, daar beloon je haar uitbundig als ze heeft geplast of gepoept.. Plast ze toch in huis dan pak je haar rustig op en gaat alsnog naar buiten en ruimt het op. Ik hield ze hier zolang ze niet geplast hadden continu in de gaten, erg intensief maar werkt wel om zo snel mogelijk zindelijk te krijgen. Je meisje is nu ook ziek en pas als het echt over is kun je goed beoordelen hoe het met zindelijkheid gaat. In ieder geval na het slapen, na het eten, na het spelen naar buiten en alles er tussendoor uiteraard ook naar inschatting, ik deed meestal om de 2 uur als ze wakker waren maar hield ze wel in de gaten zag ik aan gedrag dat ze iets wilde gaan doen dan alsnog naar buiten. Er zijn niet echt tijdsschema's voor, kijk goed naar je hond zelf en pas daar de keren van naar buiten gaan op aan.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Je verwacht wel veel van een pup van 14 weken, die een blaasontsteking heeft.

Die blaasontsteking kan bv. nog niet genezen zijn en er is misschien een tweede bezoek aan de DA nodig.

Eén van mijn honden was bv. pas volledig zindelijk toen ze zes maanden was.  Daarvoor hadden we 's nachts soms nog een ongelukje. Niet druk maken, gewoon geduld, het zijn geen machines.

Wat betreft je man... die moet eens een cursus honden opvoeden volgen (zal volgens mij geen kwaad kunnen).  De bullebak uithangen kan iedereen en heeft dikwijls een averechts effect, zoals bij jou : haar vertrouwen in jou heeft een deuk gekregen...

Volgende forumvraag: Finley, mijn nieuwe hondje!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^