bijten afleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Hoi allemaal

 

Even een vraag want ik weet even niet meer wat we kunnen proberen. Onze amstaff pup van 8,5 week bijt heel veel. Soms is het om te spelen, maar wat ik nu bedoel is ECHT bijten. Vooral in de avond wordt ze soms helemaal 'gek' ze wordt enorm druk gaat uitdagen wegrennen en dus ook bijten, en hard! Ze bijt in schoenen, meubels en ook naar ons.

 

We hebben het al geprobeerd met een ferme NEE, ze stopt dan een paar seconde maar gaat doodleuk verder. We hebben al kauwspeeltjes voor dr gekocht maar hier vind ze niks aan en is ze binnen een minuut klaar mee. Botjes heeft ze binnen een aantal uur op en dan begint ze weer bij ons. Uiteindelijk hebben we haar als straf de bench in gedaan omdat ze echt aan het slopen was en we haar niet rustig kregen. Ik zit echt even met de handen in het haar want niets helpt. Ik wil absoluut geen valse hond. Ik snap ook dat ze nog jong is en moet leren maar hard bijten naar ons vind ik absoluut niet oke. We laten haar een aantal keer per dag slapen maar op zon moment lijkt ze zoverl energie te hebben. Hoe leren we haar dit af? Hoe kunnen we dit het beste bij haar aanpakken?

anoniem (Gast)

Hoi!  Je kunt proberen als ze je bijt heel hard en vooral hoog auw te zeggen. Ook als ze iets vast heeft dit dan afpakken maar stil te houden. Dus niet wegtrekken of grissen maar alleen vastpakken tot ze los laat en dan terug geven. Bijten op meubels ofzo is verschrikkelijk vervelend en daarom hierbij ook gewoon hard aanpakken en vooral volhouden al is het 20 keer achter elkaar.  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Hoe lang is de pup bij je, komt ze van een goede fokker?

Een pup van acht en halve week is nog maar net bij de moeder vandaan en ergens terechtgekomen waar ze nog niets kent en ze alles nog moet leren kennen.

 

Belangrijk is dat je haar gaat leren dat jij een veilige haven voor haar bent. Hoe rustiger je zelf blijft, hoe veiliger zal het voor de pup aan zal voelen.

Ga niet ferm nee lopen roepen of au, dat windt alleen maar meer op en wekt geen vertrouwen. Blijf rustig, als ze echt veel bijt en doordraait kan je haar rustig vriendelijk naar de bench brengen (eerst aanleren dat de bench een veilig plekje is waar ze tot rust mag komen). De bench is geen strafplaats maar een plaats om tot rust te komen. Sommige pups nehmen zelf hun rust niet en moeten daarbij geholpen worden.

 

Bijten hoort ook wel bij pups, ze willen alles onderzoeken en zetten overal de tandjes in. Geef haar genoeg kauwmateriaal, maar dat doe je al begrijp ik.

Zorg verder voor een rustig vast dagschema, met genoeg rust om alle nieuwe indrukken te verwerken.

Let op je houding en stem, hou deze altijd kalm, rustig, vriendelijk. Loop niet naar de pup toe. Zorg voor een rustig plekje waar hij kan eten, graai niet in de etensbak.

Ga niet wachten tot de pup fouten maakt, voorkom dat de pup fouten kan maken.

Geen oefeningen onder druk. Wel als de pup daar al aan toe is, leuke zoekspelletjes of speelse oefeningen. Zorg voor successen voor de pup.

 

Misschien heb je ook iets aan deze link

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Hoi Dobry & gast,

Bedankt voor je feedback. Ze komt van een goede fokker, met stamboom en hebben de pup ook al goed gesocialiseerd e.d.. Ze is vanaf 7,5 week bij ons (nu iets meer dan een week). Het liefst gebruik ik de bench ook niet als straf maar soms gaat ze zo ver met bijten dat we geen andere uitweg zien. Lief blijven heb ik ook al geprobeerd maar dat werkt helaas totaal niet dan blijft ze alsnog bijten.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Je pup is nog maar een baby(8,5 week) maar ik kan me voorstellen dat die tandjes toch al goed zeer doen.....

Je zegt, vooral in de avond doet ze dit. Ik denk dat je hondje dan gewoon moe is en/ of overprikkeld. Dus je kunt wel een duidelijk ' nee' zeggen als ze dit doet, en dat is ook prima, maar ik zou haar ook gewoon te rusten leggen.

Slaapt ze s nachts ook in de bench? Doe haar dan even in de bench, zonder bestraffende woorden of ' straf'. Gewoon, nu even rust. Deurtje dicht, desnoods kleedje over de bench zodat ze jullie niet meer ziet, geef een botje en laat haar met rust.

Die valt wel in slaap dan.....

Dus : niet de bench als straf plek gebruiken, maar wel een plek waar je tot rust kunt komen en iets lekkers krijgt....

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Voldoende rust inbouwen.
En als je pup harder gaat bijten time out tijd voor rust.

Pups willen vaak niet toegen aan vermoeidheid wat zich kan uiten in overactiviteit en o.a ongewenst gedrag als bijten.

Heeft de pup veel indrukken opgedaan moet daar ook voldoende rust tegen over staan om dat allemaal te kunnen verwerken.

Ze horen nog heel veel te slapen.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Als Sadi haar rust niet nam maar wel nodig had (wij gebruikten geen bench) gaven we een runder oortje. Daar leefde ze zich dan nog even op uit en viel erna standaard in een diepe slaap.

honden page profiel rositarosita 3 doggies

honden foto van rosita

Hai, hier hetzelfde gehad. Bij ons werkte negeren wel goed, mits ze natuurlijk niet op dat moment in mn teen hing. Ook weet ik nu dat het bij mijn pup oververmoeidheid is. Wat ik dan doe, ik maak haar knuffelkruikje warm en leg haar erbij. Kan op de bank zijn of in de bench/ren. Binnen vijf minuten is ze weg. Die warmte helpt enorm bij haar! Ze komt er van tot rust :) In het begin dacht ik trouwens dat ze juist teveel energie had, dat bleek dus het tegenovergestelde. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Hoi Dobry & gast,
Bedankt voor je feedback. Ze komt van een goede fokker, met stamboom en hebben de pup ook al goed gesocialiseerd e.d.. Ze is vanaf 7,5 week bij ons (nu iets meer dan een week). Het liefst gebruik ik de bench ook niet als straf maar soms gaat ze zo ver met bijten dat we geen andere uitweg zien. Lief blijven heb ik ook al geprobeerd maar dat werkt helaas totaal niet dan blijft ze alsnog bijten. "

 klinkt goed hoor allemaal, en prima als je haar in de bench doet, gewoon kalm, niets zeggen of alleen neutraal zo jij gaat lekker even tot rust komen oid. Belangrijk is dat je zelf qua houding en stem kalm blijft.

honden page profiel MartineMartine 2 doggies

honden foto van Martine

Mijn honden deden dit allemaal als pup, waarom neem je haar niet gewoon op schoot en als ze bijt, neem je een kluifje waar ze bij jou kan op knabbelen?  Ruilen, zeg maar, mijn hand terug en voor jou een kluifje.

Al mijn honden zaten constant bij me op schoot 's avonds en vielen daar in slaap of kropen na een tijdje naast me en dommelden in.  Ze werden rustig door mijn aaien... Bij de ene duurde het wat langer als bij de ander maar na een tijdje wisten ze best dat een buffelbot hun kauwmateriaal was en niet hun "mensen".

Je kan er ook nog mee spelen met een floss touw, kan ze daar haar energie in kwijt en naar hartenlust kauwen.  Als ze dan moe is zal ze een dutje doen.

Dit zijn alleen maar dingen die ik met mijn honden gedaan heb, maar misschien kan je een Dogo niet vergelijken met een stafford qua energieniveau?  Weet het niet, ik heb nooit een stafford pup gehad.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

We willen haar niet op schoot nemen omdat ze niet op de bank mag. Verder wil ik haar niet leren dat wanneer ze bijt, we haar gaan aaien en lief naar haar gaan doen. 

 

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Opnieuw een update:

Het gaat even weer wat minder. Weten echt niet goed hoe we haar moeten remmen als ze door blijft gaan. Zo hapt ze op sommige momenten ook naar ons gezicht (2x raak). Au roepen, nee zeggen, ander speelgoed aanbieden, wegduwen helpt allemaal niet op zo'n moment. Ze is 11 weken nu en ik geloof niet dat ze nu al 'vals' kan zijn maar op zo'n moment weet ik niet goed wat we moeten doen.

 

We doen haar nu vaker op de dag in de bench om te slapen, geven haar iets te eten / kauwen en ze gaat dan ook wel slapen. Uit zichzelf gaat ze nooit in de bench om te slapen, af en toe loopt ze er even in maar dan bedenkt ze zich dat ze toch nog even de petfles aan wil vallen bijvoorbeeld. 

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

Elke pup bijt, vrij normaal gedrag. Het is ook heel erg logisch dat je pup nog niet luistert naar 'nee'. Je pup heeft namelijk nog geen idee wat dat commando betekent. Dit zal je dus moeten aanleren. Bij de meeste puppy's duurt het twee weken voordat ze een klein beetje op commando kunnen zitten, laat staan dat ze is zo een korte tijd al zo'n complex commando als nee kunnen leren.

 

Als mijn hond even op hol slaat dan pak ik hem even in zijn nekvel, dan kan hij geen kant op en stopt hij met zijn ADHD gedrag (keihard heen en weer rennen en in de riem bijten). Sommige mensen hier vinden dit mishandeling, maar bij mijn hond vind ik dat niet omdat het hem absoluut geen pijn doet, doordat hij geen kant op kan wordt hij wel even uit zijn ADHDmodus gehaald. Ojah dit gedrag is door de vorige eigenaar veroorzaakt, dus ik hem niet kunnen voorkomen dat hij dit gedrag aanleerde.

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Elke pup bijt, vrij normaal gedrag. Het is ook heel erg logisch dat je pup nog niet luistert naar 'nee'. Je pup heeft namelijk nog geen idee wat dat commando betekent. Dit zal je dus moeten aanleren. Bij de meeste puppy's duurt het twee weken voordat ze een klein beetje op commando kunnen zitten, laat staan dat ze is zo een korte tijd al zo'n complex commando als nee kunnen leren.
 
Als mijn hond even op hol slaat dan pak ik hem even in zijn nekvel, dan kan hij geen kant op en stopt hij met zijn ADHD gedrag (keihard heen en weer rennen en in de riem bijten). Sommige mensen hier vinden dit mishandeling, maar bij mijn hond vind ik dat niet omdat het hem absoluut geen pijn doet, doordat hij geen kant op kan wordt hij wel even uit zijn ADHDmodus gehaald. Ojah dit gedrag is door de vorige eigenaar veroorzaakt, dus ik hem niet kunnen voorkomen dat hij dit gedrag aanleerde. "

 Fijn om te horen dat het wel gewoon puppygedrag is. Soms is het gewoon lastig. We gaan gewoon volhouden en hopen dat het minder wordt!! Over een paar weken begint ook de puppycursus dus daar zullen we ook wel handvaten krijgen denk ik.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

het is idd puppengedrag en de ene pup is erger dan de ander hierin, sommigen pakken echt zelf hun rust niet. Zelf zou ik juist rustig blijven en niet au of andere dingen gaan roepen, kans is dat de pup daar alleen maar meer opgewonden van wordt.

 

Doe je ook hersenwerk met haar?

 

Misschien heb je ook iets aan deze link

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

Haar in de nekvel gaan pakken zou ik persoonlijk niet voor kiezen omdat niet elke pup de intentie daarvan snapt en je kans hebt dat de pup jou een raar onbetrouwbaar wezen gaat vinden. Ik zou haar gewoon kalm uit de situatie halen en of laten rusten, of haar iets aanbieden om in te bijten.

 

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Bedankt voor de link ik heb het even door gelezen.

 

We zijn echt nog aan het uitzoeken waar ze het beste op reageert en wat voor ritme ze het beste aan kan. We blijven gewoon met haar bezig, moet goed komen!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Een pup heeft veel rust nodig en daar kan het wel aan liggen. Ik adviseer altijd 1 uur wakker = 2 uren rust. En dan bedoel ik slapen in de bench. Je pup raakt nu overprikkeld en dit ontaard in: happen, racen, niet luisteren. Veel honden kunnen zichzelf niet neerleggen en daardoor ontbreekt elke structuur en slaan ze door.

 

Vandaar dat ik de tijd in de gaten houd en ingrijp op een rustige manier. Gewoon de naam roepen en dan begeleiden naar de bench. Niet kwaad worden daar hebben jullie beide niets aan.

 

Bij bijten zeg ik een auw en daarna bevries ik. Gaat de pup daarna door dan weer een auw en daarna bevries ik weer. Gaat de pup daarna nog bijten dan even afkoelen in de bench. Je kan tussen door ook een speeltje weggooien voor de afleiding.

 

Wat doe je verder met je pup op een dag? Hoeveel wandel je en hoe vaak en hoelang? Speel je vaak? Ga je ook naar een puppycursus?

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Een pup heeft veel rust nodig en daar kan het wel aan liggen. Ik adviseer altijd 1 uur wakker = 2 uren rust. En dan bedoel ik slapen in de bench. Je pup raakt nu overprikkeld en dit ontaard in: happen, racen, niet luisteren. Veel honden kunnen zichzelf niet neerleggen en daardoor ontbreekt elke structuur en slaan ze door.
 
Vandaar dat ik de tijd in de gaten houd en ingrijp op een rustige manier. Gewoon de naam roepen en dan begeleiden naar de bench. Niet kwaad worden daar hebben jullie beide niets aan.
 
Bij bijten zeg ik een auw en daarna bevries ik. Gaat de pup daarna door dan weer een auw en daarna bevries ik weer. Gaat de pup daarna nog bijten dan even afkoelen in de bench. Je kan tussen door ook een speeltje weggooien voor de afleiding.
 
Wat doe je verder met je pup op een dag? Hoeveel wandel je en hoe vaak en hoelang? Speel je vaak? Ga je ook naar een puppycursus? "

 Ik lees overal inderdaad 1 uur spelen = 2 uur slapen. Maar als we haar na 1 uur in de bench doen gaat ze echt niet slapen. Meestal is ze ongeveer aan een stuk zo'n 2 uur wakker, dan doen we haar in de bench en gaat ze slapen tot ze zelf wakker wordt. Dan laten we haar naar buiten. Puppycursus is nog niet begonnen. We laten haar nog niet echt veel uit, voor onze deur is een stukje gras en daar laten we haar poepen en plassen. Verder lopen we denk ik 2x per dag nog ongeveer 10 minuutjes (heel langzaam tempo want ze wil nog overal snuffelen, dus het is alleen de straat uit en terug). Een paar keer per dag spelen we met haar, dat zal zo'n 5 minuten zijn. Verder speelt zelf nog met haar speeltjes.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lolagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Deze hondjes zijn erg gevoelig voor aandacht, en dat kun je ook best n beetje in je voordeel gebruiken, maar wees wel duidelijk en consequent. bijten was hier gewoon meteen alles klaar, of ze ging de gang op, of ik ging weg. verder geen poehoe van maken, want dat is allemaal leuk, actie-reactie...

dat kwartje viel hier toen best snel, als je dat met rust en duidelijkheid doet. 

verder is idd kijken naar rust en actief zijn belangrijk, en overprikkeling is iets om in de gaten te houden. maar ik weet nog van mijn pup, doet ze te weinig, heb je hetzelfde feestje. 

8,5 week is erg jong, maar misschien kun je toch voorzichtig kijken of je niet iets langer moet wandelen? en nee, ik bedoel zeker niet, loop maar 3 kwartier, en zeker niet met 30 graden. ik bedoel alleen, doet je pup te weinig, krijg je ook dit verhaaltje. 

 

vele zullen anders adviseren, en je op de richtlijnen wijzen, maar dat zijn het ook maar he, richtlijnen. ik weet wel, toen ik net iets meer deed, was er veel beter balans tussen rust en actie. en had ik thuis weer een rustig pupje die niet het huis door rent en gek loopt te doen, maar lekker ging rusten of slapen, en dan merk je ook verschil met het bijtgedrag. en wat si dan erger? een paar minuten meer wandelen buiten, of een pup die je de hele dag over het laminaat glijdt?? dat is namelijk ook niet lekker...

tipje, koppel meteen een commando aan goed en netjes gedrag met de tanden. wanneer lola heel zachtjes speelde zonder tanden, zei ik altijd iets van "dat is mooi zachtjes"   na een tijdje snappen ze dan ook wat  "zachtjes" betekent, nog wel eens handig. 

zelfde met "los" overigens, handig om daar mee te beginnen. 

maar hou het wel leuk allemaal 

 

honden page profiel pikachupikachu 3 doggies

honden foto van pikachu

"
 
vele zullen anders adviseren, en je op de richtlijnen wijzen, maar dat zijn het ook maar he, richtlijnen. ik weet wel, toen ik net iets meer deed, was er veel beter balans tussen rust en actie. en had ik thuis weer een rustig pupje die niet het huis door rent en gek loopt te doen, maar lekker ging rusten of slapen, en dan merk je ook verschil met het bijtgedrag. en wat si dan erger? een paar minuten meer wandelen buiten, of een pup die je de hele dag over het laminaat glijdt?? dat is namelijk ook niet lekker...

  "

 dit had ik met mijn pup ook. liep elke keer maar een klein stukje, omdat iedereen adviseerde: voor iedere week dat de pup oud is 1 minuutje lopen. dus ik had s'avonds vaak een dol-dwaze pup.  even overlegd met de dierenarts, en zij gaf het advies om toch iets meer te lopen(minuutje of 3-5 per keer extra) en toch iets langer te spelen. dat scheelt enorm veel. 

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

Iets meer lopen is zeker te proberen. Zorg dat er in dat wandelingetje afwisseling van bewegen zit. Ze mogen niet te lang dezelfde beweging maken, zoals lopen. Dus stukje lopen, snuffelen, even buiten op bankje zitten en kijken naar alles wat er gebeurd. Dan doet ze fysiek niks maar worden ze van de indrukken moe. Onderweg stoppen en wat oefeningetjes doen, zoals zit. Zo kan je best ff onderweg zijn zonder dat het kwaad kan.
Ook is het zo dat de afstand dus niet te groot moet zijn en niet te lang achter elkaar mag lopen maar je mag wel veel vaker op de dag. Ik persoonlijk vind 2x per dag 10 minuutjes erg weinig. Je mag best elke keer als ze moet plassen een rondje van 5 à 10 minuten maken.

Bij mijn honden merkte ik dat na het spelen en dan even een rondje om te plassen ze daarna uitgeput waren.

Zodra mijn pup nu begint te bijten, zeg ik nee en bied ik gelijk wat anders aan. Ik heb ook al grote kluiven in huis of vul een kong. Als ze zo sterk een bijt behoefte hebben zorg ik er wel voor dat er ook iets lekkers ligt om te knagen. Mijn pup is gek op een hoef. Hier komt bijna niets af en kauwt ze lang op.

Succes !!!

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Deze hondjes zijn erg gevoelig voor aandacht, en dat kun je ook best n beetje in je voordeel gebruiken, maar wees wel duidelijk en consequent. bijten was hier gewoon meteen alles klaar, of ze ging de gang op, of ik ging weg. verder geen poehoe van maken, want dat is allemaal leuk, actie-reactie...
dat kwartje viel hier toen best snel, als je dat met rust en duidelijkheid doet. 
verder is idd kijken naar rust en actief zijn belangrijk, en overprikkeling is iets om in de gaten te houden. maar ik weet nog van mijn pup, doet ze te weinig, heb je hetzelfde feestje. 
8,5 week is erg jong, maar misschien kun je toch voorzichtig kijken of je niet iets langer moet wandelen? en nee, ik bedoel zeker niet, loop maar 3 kwartier, en zeker niet met 30 graden. ik bedoel alleen, doet je pup te weinig, krijg je ook dit verhaaltje. 
 
vele zullen anders adviseren, en je op de richtlijnen wijzen, maar dat zijn het ook maar he, richtlijnen. ik weet wel, toen ik net iets meer deed, was er veel beter balans tussen rust en actie. en had ik thuis weer een rustig pupje die niet het huis door rent en gek loopt te doen, maar lekker ging rusten of slapen, en dan merk je ook verschil met het bijtgedrag. en wat si dan erger? een paar minuten meer wandelen buiten, of een pup die je de hele dag over het laminaat glijdt?? dat is namelijk ook niet lekker...
tipje, koppel meteen een commando aan goed en netjes gedrag met de tanden. wanneer lola heel zachtjes speelde zonder tanden, zei ik altijd iets van "dat is mooi zachtjes"   na een tijdje snappen ze dan ook wat  "zachtjes" betekent, nog wel eens handig. 
zelfde met "los" overigens, handig om daar mee te beginnen. 
maar hou het wel leuk allemaal 
  "

 Bedankt voor de tips! Ja ik merk dat de precieze richtlijnen bij haar gewoon niet werken qua rust. Ze heeft zoveel energie en vaak als ze juist even wat langer wandelt valt ze lekker in slaap. Ze is nu 11 weken trouwens inmiddels en heeft een ton aan energie. Het scheelt dat onze buren ook een stafford hebben, daar speelt ze weleens mee en daarna gaat ze dan ook lekker slapen.

 

Los waren we al een beetje aan het oefenen. Maar dat van zachtjes vind ik een hele goede! Gaan we zeker mee nemen!

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Iets meer lopen is zeker te proberen. Zorg dat er in dat wandelingetje afwisseling van bewegen zit. Ze mogen niet te lang dezelfde beweging maken, zoals lopen. Dus stukje lopen, snuffelen, even buiten op bankje zitten en kijken naar alles wat er gebeurd. Dan doet ze fysiek niks maar worden ze van de indrukken moe. Onderweg stoppen en wat oefeningetjes doen, zoals zit. Zo kan je best ff onderweg zijn zonder dat het kwaad kan.
Ook is het zo dat de afstand dus niet te groot moet zijn en niet te lang achter elkaar mag lopen maar je mag wel veel vaker op de dag. Ik persoonlijk vind 2x per dag 10 minuutjes erg weinig. Je mag best elke keer als ze moet plassen een rondje van 5 à 10 minuten maken.

Bij mijn honden merkte ik dat na het spelen en dan even een rondje om te plassen ze daarna uitgeput waren.

Zodra mijn pup nu begint te bijten, zeg ik nee en bied ik gelijk wat anders aan. Ik heb ook al grote kluiven in huis of vul een kong. Als ze zo sterk een bijt behoefte hebben zorg ik er wel voor dat er ook iets lekkers ligt om te knagen. Mijn pup is gek op een hoef. Hier komt bijna niets af en kauwt ze lang op.

Succes !!! "

 Bedankt voor de tips! Als we haar buiten laten om te plassen voor de deur is het niet zo dat we haar meteen erna weer naar binnen halen, ze is dan ook wel echt even in het gras aan het rennen / spelen. Maar inderdaad misschien slim om er toch ook een kleine wandeling aan vast te plakken.

honden page profiel CaitCait 3 doggies

honden foto van Cait

Hi Bubble,

 

Ik heb zelf een Franse Bulldog pup van 13 weken, die heeft exact hetzelfde wat die van jou heeft. Rond een uurtje of 19.00/20.00 wordt ze helemaal wild en hapt ze naar alles, inclusief gezicht (iets wat ik echt niet wil hebben.) Ik heb voor haar een puppy ren met bench en speeltjes erin. Als ze na 3x nog zo wild blijft gaat ze de ren in voor een time out, meestal ligt ze dan binnen 2 minuten in haar bench te relaxen, dus ik vermoed dat het vermoeidheid is.

Ze is sowieso redelijk bijterig, soms zo hevig tijdens spelen dat ze door de huid bijt. Als je dan heel hard AUW roept reageert ze niet en gaat lekker door met bijten. Ze krijgt dan of een speeltje ter vervanging of gaat haar ren in om af te koelen. Ik maak me best wel zorgen om het bijten, nu voelt het niet te hevig (al doen die tandjes echt onwijs veel zeer soms) maar als ze straks 9 kilo is en volwassen dan is het een ander verhaal. Ik ben als de dood dat ze in haar speelsheid een kind zo hard bijt.. 

Overig pakt ze eten etc heel zacht uit je hand... 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lolagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

no worries...dat komt echt wel goed hoor...hier was ook even een periode, nou, als je mijn handen, broekspijpen en oren zag...

maar blijven begeleiden, consequent blijven, echt, het is maar een fase. mensen denken vaker dat ze nu een valse hond hebben/krijgen. 

 

je pakt het al helemaal goed aan zo Cait 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

" Hi Bubble,
 
Ik heb zelf een Franse Bulldog pup van 13 weken, die heeft exact hetzelfde wat die van jou heeft. Rond een uurtje of 19.00/20.00 wordt ze helemaal wild en hapt ze naar alles, inclusief gezicht (iets wat ik echt niet wil hebben.) Ik heb voor haar een puppy ren met bench en speeltjes erin. Als ze na 3x nog zo wild blijft gaat ze de ren in voor een time out, meestal ligt ze dan binnen 2 minuten in haar bench te relaxen, dus ik vermoed dat het vermoeidheid is.
Ze is sowieso redelijk bijterig, soms zo hevig tijdens spelen dat ze door de huid bijt. Als je dan heel hard AUW roept reageert ze niet en gaat lekker door met bijten. Ze krijgt dan of een speeltje ter vervanging of gaat haar ren in om af te koelen. Ik maak me best wel zorgen om het bijten, nu voelt het niet te hevig (al doen die tandjes echt onwijs veel zeer soms) maar als ze straks 9 kilo is en volwassen dan is het een ander verhaal. Ik ben als de dood dat ze in haar speelsheid een kind zo hard bijt.. 
Overig pakt ze eten etc heel zacht uit je hand...  "

 Ja wij doen precies hetzelfde, alleen heeft ze dan geen ren. Ze is ook wel wat groter dan een franse bulldog, ze is nu al de 5 kilo voorbij. Soms inderdaad echt plekken van het bijten en ik maakte me ook echt zorgen, zeker omdat het grote honden worden. Maar na de reacties hier heb ik wel door dat het (als het goed is) over gaat. Ik moet zeggen dat ze over het algemeen wel zachter aan het doen is, behalve sommige momenten waarbij ze nog echt door blijft gaan. En dat is inderdaad voornamelijk 's avonds.

honden page profiel ElianeEliane 2 doggies

" Mijn honden deden dit allemaal als pup, waarom neem je haar niet gewoon op schoot en als ze bijt, neem je een kluifje waar ze bij jou kan op knabbelen?  Ruilen, zeg maar, mijn hand terug en voor jou een kluifje.
Al mijn honden zaten constant bij me op schoot 's avonds en vielen daar in slaap of kropen na een tijdje naast me en dommelden in.  Ze werden rustig door mijn aaien... Bij de ene duurde het wat langer als bij de ander maar na een tijdje wisten ze best dat een buffelbot hun kauwmateriaal was en niet hun "mensen".
Je kan er ook nog mee spelen met een floss touw, kan ze daar haar energie in kwijt en naar hartenlust kauwen.  Als ze dan moe is zal ze een dutje doen.
Dit zijn alleen maar dingen die ik met mijn honden gedaan heb, maar misschien kan je een Dogo niet vergelijken met een stafford qua energieniveau?  Weet het niet, ik heb nooit een stafford pup gehad. "

 Een pup slaapt tussen de 16 en 20 uur per dag. Lees eens het topic haast haast haast.

Zorg dat jouw pup voldoende rust heeft. Ik ben volledig tegen het gebruik van een bench (tenzij voor medische redenen). Studies tonen aan dat honden die in een bench gezet worden een hoop stresshormonen beginnen te produceren. De piek wordt bereikt binnen de 10 à 15 min maar duurt 3 tot 5 dagen eer ze uit het lichaam zijn gefilterd. En staffords zijn al heel stress gevoelig van zichzelf. 

 

Voor de rest zie je dat er voldoende speelgoed aanwezig is. Ik heb hier zelfs bakken staan waar mijn honden hun speelgoed kunnen uithalen. Zorg dat er een deel zachte knuffels zijn en om te kauwen natuurlijke kauw materialen zoals gedroogde lamskophuid.

Een pup steekt constant alles in de snuit. Dat is de enige manier om te ontdekken. Voelen en proeven. Van zodra ze beginnen door te bijten en niet rustig worden is het te druk, betekend dat het tijdens de dag te druk is geweest. Biedt dan direct iets anders aan. Waar wel mag op gebeten worden en zorg dat ze rustig wordt. 

 

Een hond laten wennen (bekend onder de benaming socialiseren) is goed maar doe het rustig aan. En niet alles tegelijk. 

Een hond heeft nood aan rust en kalmte. Bouw alles rustig op.

 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

"  Een pup slaapt tussen de 16 en 20 uur per dag. Lees eens het topic haast haast haast.
Zorg dat jouw pup voldoende rust heeft. Ik ben volledig tegen het gebruik van een bench (tenzij voor medische redenen). Studies tonen aan dat honden die in een bench gezet worden een hoop stresshormonen beginnen te produceren. De piek wordt bereikt binnen de 10 à 15 min maar duurt 3 tot 5 dagen eer ze uit het lichaam zijn gefilterd. En staffords zijn al heel stress gevoelig van zichzelf. 
 
Voor de rest zie je dat er voldoende speelgoed aanwezig is. Ik heb hier zelfs bakken staan waar mijn honden hun speelgoed kunnen uithalen. Zorg dat er een deel zachte knuffels zijn en om te kauwen natuurlijke kauw materialen zoals gedroogde lamskophuid.
Een pup steekt constant alles in de snuit. Dat is de enige manier om te ontdekken. Voelen en proeven. Van zodra ze beginnen door te bijten en niet rustig worden is het te druk, betekend dat het tijdens de dag te druk is geweest. Biedt dan direct iets anders aan. Waar wel mag op gebeten worden en zorg dat ze rustig wordt. 
 
Een hond laten wennen (bekend onder de benaming socialiseren) is goed maar doe het rustig aan. En niet alles tegelijk. 
Een hond heeft nood aan rust en kalmte. Bouw alles rustig op.
  "

 Aangezien ze op alles kauwt wat los en vast zit zullen we toch een oplossing moeten hebben in de nacht of als we aan het werk zijn. Een bench bied dan een goede uitkomst en voor zover ik bij haar kan zien wordt ze er totaal niet gestrest door, eerder rustig.

honden page profiel CaitCait 3 doggies

honden foto van Cait

" no worries...dat komt echt wel goed hoor...hier was ook even een periode, nou, als je mijn handen, broekspijpen en oren zag...
maar blijven begeleiden, consequent blijven, echt, het is maar een fase. mensen denken vaker dat ze nu een valse hond hebben/krijgen. 
 
je pakt het al helemaal goed aan zo Cait  "

 Dank voor de steunende woorden! Ik blijf zo doorgaan en geef haar wat meer rust :-)

Volgende forumvraag: Welke maat Kong raden jullie aan?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^