Loslopende honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jannie (Gast)

ik begrijp niet goed waarom er steeds anoniem staat bij mijn reacties. 

 

Dani, ik kom erg veel buiten. Ik heb net na 15 jaar mijn hond laten inslapen, maar liep gemiddeld 2 uur per dag aan het strand of in de duinen. Een getrainde aanvalsgolf kwam ik noot tegen. Over bul****t gesproken

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" http://www.hondenpage.com/hondenforum/183691/en-toen-sloeg-het-noodlot-toe....php
 
DAAROM Til ik m'n pup van 10 weken op!!!! 
Ow ja, en dit was de 5e x dat ik m'n pup heb opgetild: 4x voor in en uit de wagen, en nu. 
Kun je misschien even uitleggen hoe je bv. Een getrainde aanvalshond op afstand denkt te houden door "lichaamstaal"?
ik dacht trouwens dat ik een punt had dat die hond niet moest los lopen. Ik wist niet dat ik zou verweten worden m'n pup te willen beschermen!! "

 Ik denk niet dat je met een getrainde aanvalshond te maken had, anders had die baas wel anders gereageerd + een getrainde aanvalshond wordt vooral getraind op loslaten en aanvallen op commando of in bepaalde situaties. Bij pakwerk zie je ook niet dat honden zomaar uitzichzelf gaan pakken, dat gebeurd op commando.

Lila is ook als jonge pup aangevallen door een stafford die de hoek om schoot tot 2 maal toe. Ik had niet eens de tijd om ze op te tillen moest ik dat willen en dan moest ik het ook anders oplossen.

Een tijd geleden heb ik zo'n herder op afstand gehouden door mezelf groot te maken en voor mijn honden te staan en met de herder mee te draaien. Kwam hij dichter dan zette ik een grote stap naar voren. Houdt dat ze niet tegen dan vooruit wijzen en kort en krachtig 'weg' roepen.

Dani (Gast)

oh my f***ing god!!! 

Kunnen jullie het onderwerp dan niet lezen?!

 

En bij mij op het Werk komen wekelijks politiehonden trainen dus ik kom wekelijks aanvalshonden tegen.... Niet dat dit ter discussie staat want het gaat over het al dan niet loslopen van honden in een stad!!!!!!!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Iedereen is het hier met je eens dat de hond daar niet los hoorde te zijn. De wet zegt ook dat de hond daar vast moet maar de realiteit was nu eenmaal anders en je krijgt hier tips hoe je daar mee om kan gaan en hoe je kan reageren in zulke situaties.

Als je ze zo vaak tegen komt zou je zeker moeten weten dat zo'n aanvalshond eens die aanvalt gelijk opspringt en jouw zo tegen de grond kegelt.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik ben het daar wel mee eens, dat je honden niet zomaar moet laten loslopen in een gebied waar dat niet mag! Of die loslopende hond nou wel of geen kwade bedoelingen heeft betekend ook niet meteen dat er niets gebeurd, een grote hond kan een kleine pup ook uit enthousiasme omver lopen. Ik laat zelfs mijn pup op de puppycursus niet eens bij de chihuahua pup die er is, dat spelen gaat dan veel te ruig voor die kleine chihuahua, ik zie het al zo voor me dat die chi een pootje breekt door mijn hond.

 

Daarnaast zijn er natuurlijk ook mensen die bewust alleen in gebieden lopen waar honden aangelijnd moeten zijn, omdat hun eigen hond niet goed met andere honden kan. Als er dan ineens zo'n loslopende hond komt afgestormd op jouw hond dan is dat ook heel vervelend. En dan zie ik mensen er ook nog eens voor aan om die hond aan de lijn dan de schuld te geven als het fout gaat met de loslopende hond... 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hoewel ik van mening ben dat elke hond in aanlijn gebied, aangelijnt moet zijn. Ook het stukje van de auto naar de deur.

Zou ik willen zeggen YouTube ff zoeken op calming signs en boekje Turid Rugaas - Kalmerende signalen.

Leer je eigen hond door de signalen te kennen.beter lezen maar ook andere honden. Je kunt dan beter aflezen wat de intenties van de andere hond zijn.

Kans is groot dat de hond niks gedaan zou hebben echter als hé de signalen kent zul je wellicht voor je gevoel vertrouwder en beter kunnen inschatten of je je jou hond in bescherming moet nemen of niet.

Ook kun je dan beter inschatten wanneer je eigen hond zich ongemakkelijk voelt en begeleiding nodig heeft of juist afstand.

Heel erg veel succes en ik heb zelf zeer veel gehad aan het boekje en nog steeds. Het is zeer interessant

Edit: je kan alleen zelf leren situaties zo goed mogelijk in te schatten en dan te handelen naar wat jou het beste lijkt. Helaas kun je anderen niet veranderen dus ook niet verantwoordelijker te laten zijn met betrekking tot hun eigen hond en andere honderen. Helaas neemt niet iedereen het zo nauw o.a. met regeltjes zoals aanlijnplicht die er niet voor niets zijn.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

En overigens wel asociaal dat die man daar gewoon bleef staan en dan zo'n weerwoord geeft.... rare mensen 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Ik had hetzelfde gedaan. Ik vind er niets mis mee om je pup op te tillen.
Een kleine hond/pup is fragiel en wordt zo onder de voet gelopen.


Ook ik stoor me aan honden die loslopen in de drukke stad!
Maar ja, wat is er aan te doen? Niets, denk ik (behalve heel goed opletten).


Zo heb ik al een keer meegemaakt dat een hond overstak naar onze hond die op dat moment loops was. En dan worden ze nog kwaad op me ook.
Beestje bijna aangereden! ;-)

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

Ik snap dat dit voor mensen een gevoelig onderwerp is maar als we allemaal een beetje rustig kunnen blijven schieten we er veel meer mee op.

 

Persoonlijk til ik Aston ook op als ik het ECHT niet vertrouw. Waarom? Ook al heeft een hond nog zulke goede bedoelingen, grote honden hebben nu eenmaal soms niet helemaal door hoe groot ze werkelijk zijn, en zo'n klein hondje kan daar dan niet altijd tegenop.

 

Aston is al 2x aangevallen door een grotere hond. Toen hij 9 weken was door een herder toen we alleen even een plas gingen doen en later door een labrador. Hierdoor is hij zelf ook feller geworden tegen grote honden. Waar mogelijk gaan we er omheen, maar komt er een grote hond ineens aangerend en vertrouw ik het echt niet dan gaat hij omhoog. Dat geeft hij dan zelf ook aan, dat hij dat graag wil. Zo voorkom ik dat die hond Aston iets kan aandoen EN dat Aston uit angst aanvalt.

 

Er word altijd heel leuk gezegd "blok de andere hond maar", maar een hond die zijn zinnen op iets heeft gezet houd je niet altijd zo maar even tegen en op deze manier geef ik aan dan ik zorg dat Aston niks gebeurd.

Jannie (Gast)

dani, 

ik kom veel buiten! Ben 60 jaar en heb in al die jaren nog geen half jaar geen hond gehad. Meestal afdankertjes van anderen. Honden die in het asiel zaten en slecht gesocialiseerd waren. Mijn laatste hond was Lara. Zij is vorige week op 15 jarige leeftijd overleden. Een schutteren hond uit Spanje. Ook van haar hebben we een zelfverzekerde hond kunnen maken. In al die jaren ben ik een keer (slechts een keer) in een vervelende situatie geweest. Dit was met mijn eigen hond die onze pasgeboren zoon dacht te moeten verdedigen.

als je je door angst laat leiden, dan weet je zeker dat je een angstige hond zult krijgen. Dan weet je dus zeker dat het niet goed is. 

Dani, het is jouw hond. Jij bepaalt zelf hoe je er mee om gaat. Als je hier advies vraagt, kun je daarmee doen wat je zelf wilt. 

Jannie (Gast)

dani, 

ik kom veel buiten! Ben 60 jaar en heb in al die jaren nog geen half jaar geen hond gehad. Meestal afdankertjes van anderen. Honden die in het asiel zaten en slecht gesocialiseerd waren. Mijn laatste hond was Lara. Zij is vorige week op 15 jarige leeftijd overleden. Een schutthond uit Spanje. Ook van haar hebben we een zelfverzekerde hond kunnen maken. In al die jaren ben ik een keer (slechts een keer) in een vervelende situatie geweest. Dit was met mijn eigen hond die onze pasgeboren zoon dacht te moeten verdedigen.

als je je door angst laat leiden, dan weet je zeker dat je een angstige hond zult krijgen. Dan weet je dus zeker dat het niet goed is. 

Dani, het is jouw hond. Jij bepaalt zelf hoe je er mee om gaat. Als je hier advies vraagt, kun je daarmee doen wat je zelf wilt. 

honden page profiel JackJackJackJack

honden foto van JackJack

Wij hebben hier een pup van 4 kilo. Ook al aantal keer een grote hond op hem afgerend. 

de eerste keer schrok hij inderdaad. Maar de paar keer daarna rende hij er net zo hard op af, totaal geen angst meer. 

door het oppakken leer je hem denk ik juist dat grote honden eng zijn. 

 

Het is natuurlijk een ander verhaal als jij aan de houding van de andere hond kan zien dat het geen vriendelijke begroeting gaat worden. 

 

Edit; bij ons op de curus wordt juist geleerd geknield te gaan zitten zodat de pup, indien nodig, tussen je benen kan gaan zitten

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Ik ben het met je eens dat die hond aangelijnd had moeten zijn, zeker als je niet in een losloopgebied bent. 

 

Wat betreft het oppakken van je hond, ik snap je wel dat je deze reflex had, zeker toen je schreef dat de andere hond tekenen van agressie vertoonde, zeker met een pup. 

 

Of dit nu goed was of niet... Ik was ook met Zina overbezorgd, en had ze haast altijd op de arm als ik iets niet vertrouwde (niet simpel met een stafford haha) en achteraf gezien had ik dit beter ook niet gedaan, na verloop van tijd is ze echt dominant geworden. Ik zeg niet dat dit enkel door het oppakken van Zina komt, maar goed zal het ook niet gedaan hebben. 

 

Maar nog eens, ik snap je bezorgdheid goed genoeg, maar denk eraan, je hond voelt jouw angst en zenuwachtigheid aan en gaat dit in een bepaalde mate ook van je overnemen, en hoewel het in zo een situatie als jij hebt meegemaakt moeilijk is, moet je toch zelf kalmte proberen te bewaren. Als ik zo een ongeleid projectiel tegenkom met mn 2 (inmiddels zo goed als volwassen) honden, maak ik mn stem gewoon zo zwaar als maar kan en roep ik iets in de trant van "WEGWEZEN!". Vaak doet dit ook al veel om een hond uit zijn lood te slaan bij wijze van spreken...

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als jij het écht niet vertrouwd mag je best je hond optillen.

Ik heb geen inieminie hondje, maar Mellow gaat gillen als een speenvarken als er grote honden op d'r af rennen en d'r half aanranden, dan laat ik haar niet staan. Til ik haar op: geen gegil, geen paniek. 

Dus ja, zelfs ik til mijn 16 kilo gewoon op als ik het nodig acht.

Daarmee voel ik mezelf ook minder onzeker, dus voor ons allebei is het dan alleen maar goed op dat moment.

Ik doe het bijna nooit, alleen als ik het niet vertrouw. De ander blokken werkt niet, omdat Mellow als een bezetene om mij heen stuitert op zo'n moment.

 

Beter je hond optillen en hem het vertrouwen geven dat jij hem beschermd, dan je hond over de zeik hebben en zelf ook over de zeik zijn.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Als jij het écht niet vertrouwd mag je best je hond optillen.
Ik heb geen inieminie hondje, maar Mellow gaat gillen als een speenvarken als er grote honden op d'r af rennen en d'r half aanranden, dan laat ik haar niet staan. Til ik haar op: geen gegil, geen paniek. 
Dus ja, zelfs ik til mijn 16 kilo gewoon op als ik het nodig acht.
Daarmee voel ik mezelf ook minder onzeker, dus voor ons allebei is het dan alleen maar goed op dat moment.
Ik doe het bijna nooit, alleen als ik het niet vertrouw. De ander blokken werkt niet, omdat Mellow als een bezetene om mij heen stuitert op zo'n moment.
 
Beter je hond optillen en hem het vertrouwen geven dat jij hem beschermd, dan je hond over de zeik hebben en zelf ook over de zeik zijn. "

 Dit is dus letterlijk wat ik wilde zeggen Cindy.

Dani (Gast)

wat fijn voor je dat je zo werelds bent. Moet wel zeggen dat ik het vreemd vind hoe hier opeens over tips en advies gesproken word? Indien je kan lezen staat er gewoon de vraag of jullie het normaal vinden dat die hond los loopt en dat die baas nota bene z'n hond niet onder controle heeft.

In alle berichten die ik gepost heb in dit topic, heb ik nergens advies of veroordeling (tillen of niet) gevraagd. 

Dus alvorens een TS zo de les te spellen in hoe de hond te behandelen: lees op zen minst het topic goed en wat er precies gevraagd word.

 

honden page profiel JackJackJackJack

honden foto van JackJack

Oh mijn nederige excuses hoor, zal mij diep in een hoekje gaan schamen dat ik je openingspost niet goed heb gelezen 

en je onbedoeld advies heb gegeven. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Heb niet alles gelezen,wat een boel drama voor niks,een loslopende hond ging even een pup begroeten.

Mankeert die pup iets?nee.

Het zal niet de laatste keer dat zo iets gebeurt,de realiteit is dat veel mensen hun honden laten loslopen,ook daar waar het niet mag.

De meeste loslopers staan niet 100% onder controle dat is ook de realiteit en de meeste loslopers hebben ook geen kwaad in de zin.

Ik kan mij daar eerlijk gezegd niet zo druk om maken,ook niet toen ik met pups liep. 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

" Heb niet alles gelezen,wat een boel drama voor niks,een loslopende hond ging even een pup begroeten.
Mankeert die pup iets?nee.
Het zal niet de laatste keer dat zo iets gebeurt,de realiteit is dat veel mensen hun honden laten loslopen,ook daar waar het niet mag.
De meeste loslopers staan niet 100% onder controle dat is ook de realiteit en de meeste loslopers hebben ook geen kwaad in de zin.
Ik kan mij daar eerlijk gezegd niet zo druk om maken. "

 Tja, maar als er een grote hond letterlijk met een noodgang komt aangerend, hoe moet ik dan weten of die vriendelijk is of niet?

 

Zoals ik al zei, Aston is nu al 2x aangevallen, en dan kreeg ik ook gewoon te horen "Je moet hem niet optillen, hij moet het zelf oplossen" Nou sorry, maar een pinscher begint niet veel tegen een labrador die hem in zijn nek bijt. Zelfs al was het speels geweest.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Dag Dani, jij vroeg een mening en die mag iedereen geven. Neem mee aan tips wat je aan hebt en laat de rest gewoon ene oor in en andere oor uit.

 

Ik vind dat als jouw hond (in dit geval van die man) niet onder appèl los kan lopen,  je dat ook niet moet doen. Niet alleen tegenover pups, maar ook tegenover andere mensen, kinderen etc.

 

Hier wilde je geloof ik liever geen mening over, maar ik zou mijn hond niet oppakken. Ik heb dit 1x gedaan bij de Malteser (Spike) van mijn ouders, met als gevolg dat die honden (3 stuks) omhoog sprongen en aan Spike gingen hangen en Spike zich omhoog wurmde naar mijn gezicht en mij uit angst beet. Sindsdien is hij erg bang voor zulke honden.
Ik denk dat je beter voor je hond kan gaan staan. Toen onze pup jong was, regelmatig grote honden tegen gekomen die eraan kwamen. Ik lette dan op lichaamshouding hond, ging voor mijn pup staan en heb een keer een andere hond vastgepakt (ik snap dat niet iedereen dat durft en kan ook niet bij elke hond).

 

Als jij bang bent, leer je dat je hond aan. Je hond beschermen is erg belangrijk, maar misschien was het wel niet nodig. Heb je misschien de kans om een keer op een rustig moment die hond dichterbij te laten komen of een andere grote hond in de buurt? Dit is wel belangrijk voor socialisatie, je wilt neem ik aan geen keffer die straks bij elke hond gaat blaffen.

 

Dit is geen aanval, maar een hond voelt feilloos aan hoe jij je voelt en kan dat overnemen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik snap dat dit voor mensen een gevoelig onderwerp is maar als we allemaal een beetje rustig kunnen blijven schieten we er veel meer mee op.
 
Persoonlijk til ik Aston ook op als ik het ECHT niet vertrouw. Waarom? Ook al heeft een hond nog zulke goede bedoelingen, grote honden hebben nu eenmaal soms niet helemaal door hoe groot ze werkelijk zijn, en zo'n klein hondje kan daar dan niet altijd tegenop.
 
Aston is al 2x aangevallen door een grotere hond. Toen hij 9 weken was door een herder toen we alleen even een plas gingen doen en later door een labrador. Hierdoor is hij zelf ook feller geworden tegen grote honden. Waar mogelijk gaan we er omheen, maar komt er een grote hond ineens aangerend en vertrouw ik het echt niet dan gaat hij omhoog. Dat geeft hij dan zelf ook aan, dat hij dat graag wil. Zo voorkom ik dat die hond Aston iets kan aandoen EN dat Aston uit angst aanvalt.
 
Er word altijd heel leuk gezegd "blok de andere hond maar", maar een hond die zijn zinnen op iets heeft gezet houd je niet altijd zo maar even tegen en op deze manier geef ik aan dan ik zorg dat Aston niks gebeurd. "

 Als Aston het hondje is van je foto's dan denk ik dat hij een echte aanval van een herder of labrador niet overleeft zou hebben. 

Dat je,je hondje optilt omdat jij bang bent is een ander verhaal.

 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

"  Als Aston het hondje is van je foto's dan denk ik dat hij een echte aanval van een herder of labrador niet overleeft zou hebben.
Dat je,je hondje optilt dat kan ik snappen.
  "

 Dat is Aston inderdaad. Toen met die labrador ben ik er zelf tussen gesprongen, de eigenaresse deed niks.

 

Ik vind ook gewoon dat als je in een niet losloop gebied loopt, je ook mag verwachten dat er geen honden zomaar op je af kunnen komen rennen. Wat nu als mijn hond niet vriendelijk is? Dan kan je jouwe het nog zo goed bedoelen, er is nog een probleem.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Dat is Aston inderdaad. Toen met die labrador ben ik er zelf tussen gesprongen, de eigenaresse deed niks.
 
Ik vind ook gewoon dat als je in een niet losloop gebied loopt, je ook mag verwachten dat er geen honden zomaar op je af kunnen komen rennen. Wat nu als mijn hond niet vriendelijk is? Dan kan je jouwe het nog zo goed bedoelen, er is nog een probleem. "

 Ik snap wat je bedoelt,ik snap ook de angst als je met zo'n breekbaar hondje loopt maar het is gewoon de realiteit mensen laten overal hun honden loslopen of het mag of niet.

Maar niet iedere buurtende hond is een aanvallende hond,het verbaast mij telkens weer op een hondenforum dat er zoveel mensen bang zijn voor honden.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston

honden foto van Jenny & Aston

"  Ik snap wat je bedoelt,ik snap ook de angst als je met zo'n breekbaar hondje loopt maar het is gewoon de realiteit mensen laten overal hun honden loslopen of het mag of niet.
Maar niet iedere buurtende hond is een aanvallende hond,het verbaast mij telkens weer op een hondenforum dat er zoveel mensen bang zijn voor honden. "

 Het zijn altijd die paar vervelende die het voor de rest verpestten helaas.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Als je op een forum meningen vraagt, lijkt het mij toch redelijk normaal dat je je ook aan tips en/of commentaar kan verwachten, is een forum voor iets he. En ook al komt niet elke reactie even vriendelijk over, of botst het met je verwachtingen, wees blij dat er mensen reageren en je willen helpen. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Dat blokken lukt naar mijn ervaring ook alleen maar bij ambivalente of niet zulke zekere honden. Honden die bij jou komen buurten omdat ze echt snode plannen hebben, die houd je er niet mee tegen. Al te vaak meegemaakt, bij verschillende rassen. Een hond draait zo om je heen en klapt dan alsnog op je hond, al staat die achter je.

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Het is niet volgens de "opvoedregels", ik weet het,  maar ik neem m'n hond op als er een grote loslopende hond komt aanstormen. Er zijn al kleine hondjes doodgebeten door het hen "zelf te laten uitzoeken".

En ik besef dat ik mijn angst overdraag op mijn hond. Maar je leest zo veel afschuwelijke zaken dat ik het risico niet neem.

Iedereen beslist natuurlijk zelf hoe hij in zo'n situatie reageert.

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" wat fijn voor je dat je zo werelds bent. Moet wel zeggen dat ik het vreemd vind hoe hier opeens over tips en advies gesproken word? Indien je kan lezen staat er gewoon de vraag of jullie het normaal vinden dat die hond los loopt en dat die baas nota bene z'n hond niet onder controle heeft.
In alle berichten die ik gepost heb in dit topic, heb ik nergens advies of veroordeling (tillen of niet) gevraagd. 
Dus alvorens een TS zo de les te spellen in hoe de hond te behandelen: lees op zen minst het topic goed en wat er precies gevraagd word.
  "

Ik weet niet goed hoe ik dit moet lezen.

Jammer dat je zo te zien alleen de voor jou negatieve antwoorden leest, aangezien er ook andere berichten zijn geplaatst. En blijkbaar stel je die andere berichten dus ook niet op prijs; als mensen zeggen dat zij hun hond óók optillen ("In alle berichten die ik gepost heb in dit topic, heb ik nergens advies of veroordeling (tillen of niet) gevraagd.") 

 

Dus dan vraag ik me af wat precies het doel is van dit topic.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  Ik snap wat je bedoelt,ik snap ook de angst als je met zo'n breekbaar hondje loopt maar het is gewoon de realiteit mensen laten overal hun honden loslopen of het mag of niet.
Maar niet iedere buurtende hond is een aanvallende hond,het verbaast mij telkens weer op een hondenforum dat er zoveel mensen bang zijn voor honden. "

 Ligt er wel aan er zijn hier honden waarvan ik gewoon graag zie dat die ten alle tijden aangelijnd zijn zeker in aanlijn gebied. Des te meer honden die niet onder appel staan en wel direct de uitdaging/aanval aan gaan bij een andere hond.

Heb er hier 1 wonen en heb dus na dat het mis ging en hij zijn hond gewoon vrolijk los bleef laten lopen hier melding van gemaakt.

 

Er word vergeten dat het gaat om veiligheid van beide honden. Sadi deed die keer dat t fout ging gelukkig niks terug en bleef kalm en beheerst ontwijken. Maar had we vol terug gereageerd hadden we met 2 dooie honden gezeten want geloof me zelfs een stafford legt het af tegen haar ontwikkelde kaken, als zij dat zou willen (nu zit dat niet in haar aard, maar ben me wel bewust dat het kan) 

Nu lopen er hier een heel stel standaard met de hond los inclusief een oudere meneer en een oudere hond, en die oudere hond stond tegen sadi te grommen en uit te dagen (lelijk geen spel) toen ze nog pup de man was in geen velden of wegen nog in de buurt. 

Dus de keer erop kom ik ze samen tegen heb ik gemeld dat ie zij  hond bij de mijne weg moet houden en m in dit gebied aangelijnd behoort te hebben. Ja maar hij doet niks, ik ja dat hebben we gemerkt ik vertrouw jou hond voor geen meter. Heb alleen gemeld dat als t weer gebeurt ik er melding van maak maar geloof me ook al is t een oudje als ie zelf naar ons toe komt los en dan dergelijk gedrag vertoont. Moet ie niet raar staan te kijken als t wel fout gaat. 

 

Ik neem mijn verantwoording om Sadi aangelijnd te houden waar dat moet. En ja ook ik zou heel graag zien dat anderen ook hun verantwoordelijkheid dragen. En op dit moment ook aangelijnd waar het niet hoeft gezien ze door bijna een jaar achterstand ongetwijfeld de commando's niet meer zo goed zal weten. Dat word eerst binnen omheind gebied weer opgepakt. Gezien ze nu voor zeker niet voldoende onder appel staat (los). Maar is pas haalbaar te starten als t meer blijvend koeleer weer word. 

 

Maar er word geopperd dat topic starter geen antwoord kreeg op de vraag en wel tips adviezen en meningen waarom niet gevraagd werd.

 

Ik had heel duidelijk aangegeven dat ik van mening ben dat het onverantwoord is een hond loslaten op een plek waar dit niet mag.

 

Inderdaad ook voor de hond zelf immers iemand met een hond die niet met andere kan mijdt losloop gebied en blijft aan de lijn. En een hond die niet onder appel staat zou al helemaal niet klakkeloos los mogen.

 

Maar wat ik eerder al zei helaas kun je anderen niet veranderen en die horen alleen wat ze willen horen. Je kan alleen zelf het juiste nastreven en signalen leren kennen waardoor je situaties beter kan inschatten zodat je beter je eigen hond kunt beschermen wanneer dit nodig is in een al veel vroeger stadium. Omdat je vanaf flinke afstand al situaties leert inschatten.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Het was zo ik liet mijn pups altijd onmiddellijk loslopen op een losloopveld,ze werden wel eens onder de voet gelopen of afgesnauwd als ze te brutaal waren maar eigenlijk heb ik nog nooit meegemaakt dat een pup is verwondt door een vreemde hond.

 

Ik moet wel zeggen,hier in het zeeuwse zijn we best nuchter en de smeerlappen waaronder die van mijzelf die houden we keurig aangelijnd. Maar ik merk altijd aan Vigo wanneer een baas bang is.

Een bange baas en dan gaat hij macho doen tegen die hond.

Zijn de baasjes relaxed en maken ze een praatje dan is het helemaal een eitje,dan gaat hij een beetje gras eten,snuffelen...zich wegdraaien.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Nachtelijk geblaf en gehuil bench.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^