Als je ziek bent..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Wat doen jullie met je honden als je echt ziek bent?

 

Ik stond vandaag beroerd op. Was gisteren naar walibi geweest, en was moe, misselijk en had hoofdpijn dat ik opstond. Ik heb mezelf naar beneden gesleurd en de regen getrotseerd. Nou regende het zo hard dat ík buiten stond, en de hond mij vanuit de deuropening aankeek alsof ik niet helemaal lekker was, dus die deed een plasje bij de heg en rende weer naar binnen.

Vanmiddag was ik nog beroerder. Nou woon ik nog bij mijn moeder, dus kon ik gelukkig gewoon vragen of zij even met hem wilde lopen. Maar toen ging ik me wel even afvragen wat ik zou doen als ik op mezelf woon, en zelf een hond heb.

Straks ben ik alleen, met een hond, en hartstikke ziek. Wat doe ik dan? Ik kan dan moeilijk mijn moeder 3-4 keer per dag bellen.

 

Dus vandaar de vraag: Wat doen jullie met je hond als je ziek bent, of herstellende van een operatie, of je kunt door andere omstandigheden niet of moeilijk met je hond lopen?

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

Wij zijn gelukkig ook met zn 2en.

 

en anders moet ze het toch echt met wat minder beweging doen. Ik sleep mezelf dan naar buiten voor de behoefte  (yara hoor, niet ik).

En dan leg ik het matras beneden zodat ze lekker bij me kan liggen. 

 

En ik heb een oppas achter de hand. Dus als het echt voor langere tijd zou zijn, zou ik haar daar brengen. 

Een vaste oppas is sowieso wel erg handig als je alleen bent trouwens. 

 

Edit: en Beterschap uiteraard! !

honden page profiel GillianGillian 3 doggies

honden foto van Gillian

Hersenwerkjes! 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Jongste dochterlief woont nog thuis, die neemt met liefde Charlii's verzorging op zich als het mij niet lukt. En anders heb ik nog een paar lieve buren die ook bereid zijn tot wandelen. 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Wij zijn ook met z'n tweeen.  Maar als ik alleen zou zijn dat heb ik in elk geval iemand nodig op wie ik kan rekenen moest ik gehospitaliseerd worden ofzo.  Iemand waarvoor ik bijvoorbeeld hetzelfde zou doen...

 

Als ik gewoon te ziek ben om te gaan wandelen dan hoef ik de deur naar de tuin maar open te zetten in nood.  Niet zoooo leuk voor Kylie zonder wandeling, want ze wacht echt met poepen tot we ver in bos of veld zijn... Maar dan moet het maar.  Ook mindere dagen horen bij het leven, voor mij en voor de huisdieren ;-)

 

En natuurlijk doe je er, zeker met hond, alles aan om zo snel mogelijk weer te been te zijn

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Mijn honden zijn sowieso rustig als ik niets met ze onderneem. 

 

Dus ze zouden lekker de tuin in gaan om te rennen en te ontlasten en voor de rest liggen ze samen met mij op de bank of op bed. 

Zodra ik me beter voel, trekken we er weer op uit en mogen ze lekker los.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Ik loop... Ook met 40 graden koorts... Waarschijnlijk een klein rondje, maar ik doe het wel...

 

De eerste week van 2009 was het erg koud en er lag sneeuw... En ik liep met hoge koorts met Tico door het parkje bij mijn toenmalige huis... Elke dag, drie keer per dag... Soms kan het gewoon niet anders...

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wij zijn ook met zn 2en overdag ben ik alleen.

Hier laat ik ze dan in de tuin plassen enzo.

Dat is nog niet eens zo makkelijk ze hebben geleerd dat dat niet de bedoeling is.

Gelukkig hebben we achter ons huis een groenstrook van de gemeente,10 stappen ernaar toe.

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik woon ook nog thuis, Kahlúa is van mij, en gaat dus ook met mij mee het huis uit. 

 

In die twee jaar dat ik haar heb ben ik 1 keer echt ziek geweest, ruim een maand keelontsteking, heb ik overigens erg vaak (amandelen moeten er uit).

Als ik nu eens een dag ziek ben, vindt Kahlúa het totaal geen probleem haar behoefte even aan de overkant van de straat te doen hoor, ze speelt en rent wel binnen en in de tuin. Tweede dag is al wat erger, en tsja, dan ga ik gewoon, aangezien mijn moeder werkt, zo niet, laat ze haar met liefde uit hoor. 

 

Maar het hoort er gewoon bij, al sta je maar 10 minuten buiten bibberend met de bal te gooien, ben jij even buiten geweest, en je hond is een beetje energie kwijt. 

 

Beterschap nog! :)

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Moh vind een dagje met mij mee luieren op bed of bank helemaal niet erg. En tot nu toe krijg ik mezelf nog steeds zo ver om toch meerdere keren haar uit te laten. Dan heb je in huis idd de hersenwerkjes waar ik dan dankbaar gebruik van maak.

 

Ik ben 1 keer echt hele week ziek ziek geweest (ook zware keelontsteking). Maar toen had ik Bambi nog en die was ouder en genoot meer van samen slapen dan van samen wandelen. En een vriendin kwam me helpen. Maar als ik dit nu zou hebben met Moh dan zal ik haar waarschijnlijk gewoon met de uitlaatservice mee laten gaan. Daar gaat ze nu toch ook al heel vaak mee weg, als ik aan het werk ben. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Wij moeten wel naar buiten ... Wij zitten op app. Maar als ik ziek ben ga ik niet even een uur naar het bos haha :D hond gaat er niet dood van om even binnen te zitten. Gezellig samen in de zetel 

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Ik pak dan de fiets. De drie honden trekken mij wel voort en dan hoef ik alleen mijn rem te gebruiken wanneer ze hun behoefte willen doen :) 

honden page profiel pikachupikachu 3 doggies

honden foto van pikachu

ik heb een professionele uitlaat service achter de hand voor 'noodgevallen'. ziek of als ik onverwachts iets meer moet werken.

 

die nemen hem dan 1 uur mee naar het bos. 

honden page profiel White ShadowWhite Shadow 3 doggies

honden foto van White Shadow

Mijn lieve moeder. Dat is al Shadows vaste oppas. Als ik werk zit zij hier in huis. En toen ik dit jaar en vorig jaar een reconstructie van mij kniebanden heb gehad liet zij ook uiteraard de hond uit. 

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik ben alleen en sleep me er maar even door.. Hoe dan ook, ze gaan minimaal 3x per dag uit, of vrouwtje nu ziek is of niet.
Gelukkig dichtbij een losloopveld waar ik ze dan even los kan laten, maar verder liggen ze bij me op bed of op de bank, vinden ze ook lekker :-)

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Voorheen kwam mijn moeder dan en nam Chica mee naar haar toe. Ze woonden nog geen 5 min van mij vandaan.

Nu ik verhuisd ben is het 20 minuten rijden dus geen optie meer dat mijn moeder haar even ophaalt.

Ik ben hier nog niet ziek geweest maar als ik dan ziek zou zijn zouden het kleine rondes worden. Er is hier verder niemand die echt een eind met haar zou gaan wandelen.

Vriendlief zou dan na zijn werk ofzo lopen met haar maar overdag zou ik het echt zelf moeten doen.

honden page profiel -- 3 doggies

Ik woon ook alleen :)

Je hebt ziek en ziek.. Als ik echt zo ziek zou zijn dat ik niet meer kon lopen of een been zou breken (oh even afkloppen!) Zou ik familie/vrienden /kennissen lief aan kijken en zal t vast wel goed komen.

Als ik gewoon een griep heb, is heus wel eens gebeurd, sleep ik mezelf naar buiten voor de noodzakelijke plas & poep rondes. Van een paar dagen minder zullen ze vast niks oplopen. Ze leven nog steeds 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

gewoon ehm ja, kotsend en ziek uitlaten, moet toch ff he....maar lola kan ook wel een dagje met minder, geen probleem. 

is het echt drama vraag ik iemand, maar is nooit nodig geweest. 

 

even laten sporten of tuggen, dan kan ik er zelf bij gaan zitten haha

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Sja ik ben een beetje eigenwijs dus als ik ziek ben dan ben ik evengoed buiten. Ik woon dan wel niet alleen maar niemand laat in principe mijn hond uit dus is het alsnog voor mezelf. 

 

Inderdaad op de fiets of iets anders doen waarbij ik mooi kan zitten. Is het echt heel erg dan ga ik een blokje om en hebben we nog een speeltuin in de tuin haha. Gaat ze zich maar even uitleven op de springpole ofzo. Gelukkig is ze heel makkelijk. 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Ik woon gelukkig niet alleen, maar me vriend werkt wel 40uur p/week. Dus als ik ziek ben dan moet ik toch echt naar buiten, als me vriend op dat moment aan het werk is.

Het is dus al voorgevallen dat ik met hoge koorts buiten liep te trillen op me benen, maar ja.. Hondje moet toch ze behoefte doen.

Een aantal maanden geleden kon ik door medische redenen niet goed uit de voeten, maar ondanks alle hulp van mijn vriend moest ik ook 1x p/dag met hem naar buiten. Ik ben dan naar een hondenweide gereden en daar heb ik hem los gelaten, terwijl ikzelf op een bankje ben gaan zitten.
Ik ken veel honden/baasjes daar, dus ik weet dat het goed zit. Als ik twijfelde dan gingen we weer naar huis.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Sja ik ben een beetje eigenwijs dus als ik ziek ben dan ben ik evengoed buiten. Ik woon dan wel niet alleen maar niemand laat in principe mijn hond uit dus is het alsnog voor mezelf. 
 
Inderdaad op de fiets of iets anders doen waarbij ik mooi kan zitten. Is het echt heel erg dan ga ik een blokje om en hebben we nog een speeltuin in de tuin haha. Gaat ze zich maar even uitleven op de springpole ofzo. Gelukkig is ze heel makkelijk.  "

 

kun jij daarna met je zieke hoofd die springpole weer maken die ze uit elkaar heeft getrokken haha 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

"  
kun jij daarna met je zieke hoofd die springpole weer maken die ze uit elkaar heeft getrokken haha  "

 Hahaha inmiddels staat hij diep in de grond in beton gestort en met weet ik hoeveel bouten in elkaar. Nu blijft hij staan  (Dat moet gewoon anders weet ik het ook echt niet meer haha)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

haha! moet toch goed zijn zo 

alhoewel, het blijft wel Faya natuurlijk he  haha 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik woon niet alleen, maar mijn vriend werkt fulltime, dus overdag zou het sowieso op mij neerkomen.

Toen het vorig jaar niet zo goed met Mellow ging (en ze dus écht niet durfde te plassen hier in de buurt) liep ik met een misselijkmakende, barstende koppijn in het bos, het koude zweet stond op mijn voorhoofd. Was wel een kort rondje en ik ging halverwege nog bijna van mijn stokkie ook, maar goed, ze moest toch écht een plas en een poep doen. Daarna even bijkomen in de auto en weer naar huis.

 

Mellow maalt er niet om als ze eens wat minder beweging heeft, dus dat is op zich ook wel fijn.

Gisteren de hele dag regen, echt geen boswandeling-weer (en geen zin ook ). 's Morgens een plas, begin van de middag twee plassen en een poepje, eind van de middag drie plassen en poepje nummer 2. En 's avonds nog twee plasjes. Totaal nog geen half uur buiten geweest (eind middag wel half uurtje mee naar mijn werk), maar daar merk ik niks van, ze is niet druk of lastig.

Dus mocht ik eens ziek zijn, dan zal het net zo zijn als gisteren en dat is geen enkel probleem. En mocht de nood écht aan de man zijn dan kan mijn vriend vast ook wel een middag thuiswerken om zo 's middags even met haar op pad te gaan (en zijn werk iets te verplaatsen qua uren). Verder geef ik haar echt niet zomaar aan iemand mee 

 

Ik ben alleen nooit ziek. Hooguit eens buikpijn (zoals vandaag) of hoofdpijn, maar meestal doet de buitenlucht me dan ook wel goed. Er moet wel heel wat aan de hand zijn wil ik mezelf 4 dagen opsluiten in huis. Ik ben wat dat betreft ook wel een beetje eigenwijs 

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Tjah, wat is ziek? Ik ben gelukkig niet vaak écht flink ziek.
Ik vind mezelf pas ziek als het van boven en onder eruit komt.. *kuch* smakelijk..
Als ik alleen zou zijn, zou hier toch echt de achterdeur open gaan en mocht ze het in de tuin doen.
Gelukkig woon ik nog thuis. :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik loop dan gewoon 3x 15 of 3x 20 minuten in plaats van 1:50 uur.

 

Al bedenk ik me wel dat ik dat in de lente, toen ik griep/bijna longontsteking had en aan de antibiotica moest, ik dat ook niet redde. Dat was 1x 15 en 2x 10. En dan gaat hij na 2,5 dag dus wél klieren.

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Ik woon op mijzelf en helaas voel ik mij heel vaak ziek/niet goed door ziekte. Denk daar aan, duizelig zijn, onstabiel -> niet recht lopen. Of zo ontzettend moe zijn dat ik soms echt kruipend over de vloer mijn bed uit kom.Dan kan ik niet lopen. Dus gaat ze de tuin in. Alleen in de tuin vind ze niks, binnen 1 minuut doet ze alles, en dan is het gelijk weer naar binnen sjeesen om bij vrouwtje op de bank te liggen .

 

 

Volgende forumvraag: dol op auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^